Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΟ ΣΤΑΡΟΧΩΡΙ ΠΑΤΡΩΝ

 
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με μεγάλη συμμετοχή του πιστού Λαού του Θεού, με τα προβλεπόμενα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού (covid-19), πανηγύρισε ο Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου Σταροχωρίου Πατρών.
Την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020 το πρωί, ετελέσθη στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό ο Όρθρος, και η Θεία Λειτουργία στην οποία προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών Αρχιμανδρίτης π. Χριστοφόρος Μυτιλήνης, ο οποίος εξιστορώντας την ζωή του Αγίου Δημητρίου μίλησε για την μαρτυρία της πίστεως στον Κύριο στην σημερινή εποχή της γενικής συγχύσεως.
Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Παναγιώτης Λουμπαρδέας, και οι πρεσβύτεροί π. Απόστολος Παπασημακόπουλος και ο δραστήριος προϊστάμενος  του Ιερού Ναού π. Γρηγόριος Λουμπαρδέας 
ο οποίος κοπίασε με την άοκνη και ανύστακτη μέριμνα του για την άψογη ευπρέπεια του ιστορικού ιερού ναού.













1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Όπου και να στρέψεις την ματιά σου σε όλη την κοινότητα θα δεις έργα με την σφραγίδα του π. Γρηγορίου. Μεριμνά για την νεότητα και τα γηρατειά. Φροντίζει τους ναούς και τα οικοδομήματα που με την συμμετοχή μας κατασκεύασε. Η ενορία μας καυχάται για τον ιερέα της, τον πατέρα όλων μας.
Χ.Κ.