Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΔΕΜΕΝΙΚΩΝ ΠΑΤΡΩΝ


  Κεκλεισμένων των θυρών τελέσθηκε την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Δεμενίκων Πατρών προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.
Στη σύντομη ομιλία του ο Θεοφιλέστατος ανέφερε ότι:
 α) άφρων είναι ο άπληστος, ο αγνώμων, ο αχάριστος, ο φιλάργυρος, ο ανόητος, ο απορροφημένος από τα μάταια,  τα πρόσκαιρα και τα εγκόσμια, 
β) η ζωή αυτή είναι σύντομη και μοιάζει με τα άνθη του αγρού που γρήγορα μαραίνονται,


γ) η ώρα της αναχωρήσεως μας από τον κόσμο αυτόν της φιλοξενίας είναι άγνωστη γιαυτό να έχουμε έτοιμες τις αποσκευές μας και θεωρημένο το εισιτήριο μας δηλαδή να ετοιμαζόμαστε για το αιώνιο ταξίδι μας προς την βασιλεία των ουρανών που είναι και ο σκοπός της ζωής μας. 
Επισφράγισε την ομιλία του ο θεοφιλέστατος τονίζοντας ότι ο Κύριος διδάσκει " Γίνεσθε έτοιμοι" δηλαδή Εξομολόγηση, Θεία κοινωνία, Μυστηριακή Εκκλησιαστική ζωή και έργα αγάπης και φιλανθρωπίας. Με αυτόν τον τρόπο ζωής θα αξιωθούμε της χαράς του παραδείσου.
Τέλος ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις θερμές εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη πολλά, ευλογημένα, θεοσκέπαστα και θεοφρούρητα.





Δεν υπάρχουν σχόλια: