Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΤΥΦΛΗ .. - του Βασιλείου Βακάλη

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΤΥΦΛΗ ..

του Βασιλείου Βακάλη 

  Απ' τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα βασικά χαρακτηριστικά της Δικαιοσύνης και των ενεργειών των Λειτουργών της πρέπει να είναι η αντικειμενικότητα, η αμεροληψία και η χωρίς προσωποληψία απόδοση του δικαίου, χωρίς να λαμβάνει δηλαδή υπ' 'οψη την ταυτότητα του κατηγορουμένου.  ΄Οταν η απονομή του δικαίου δε διαθέτει τα παραπάνω χαακτηριστικά και η Δικαιοσύνη απονέμεται αλά καρτ και κατ' επιλογή κατηγορουμένου και οι Δικαστικοί Λειτουργοί κάνουν τα 'στραβά μάτια' σε περιπτώσεις ολοφάνερης παρανομίας 'επωνύμων' και μη, τότε κλονίζεται η εμπιστοσύνη των πολιτών στον θεσμό, παραβιάζεται το Σύνταγμα της χώρας και διαταράσσεται η ηθική και κοινωνική τάξη. 
                     Στις κρίσιμες στιγμές που ζούμε κατά τις οποίες ο Ελληνικός Λαός παλεύει εναντίον εθνικής και υγειονομικής απειλής κάποιοι εκρόσωποι της Δικαιοσύνης δε φαίνεται να αίρονται στο ύψος των περιστάσεων και εκθέτουν θεμελιώδεις θεσμούς της κοινωνικής και πολιτικής ζωής της χώρας. Σαφέστερα και εν μέσω πανδημίας και καλπαζούσης της διαδόσεως του κορονοϊού συμβαίνουντα εξής παράδοξα:
   1. Στις 14-5-2020 πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην πλατεία Ομονοίας των Αθηνών για τα εγκαίνια του νέου συντριβανιού χωρίς να τηρηθούν τα τότε αναγκαία  υγειονομικά μέτρα. 
   2. Στις 3-11-20  στην πλατεία Συντάγματος Ιρακινοί διαδήλωσαν παραβιάζοντας κάθε υγειονομική διάταξη.
   3. Στις 8-11-20 ΄Ελληνες πολίτες στην Κ. Αχαΐα διαδηλώσαν και αυτοί χωρίς να ληφθεί κανένα μέτρο υγειονομικής προστασίας και παρά τις απαγορευτικές διατάξεις σχετικών ΚΥΑ.  
   4. Στις 9-11-20 βουλευτής της Αξιωματικής αντιπολίτευσης  "γλέντιζε"  μαζί με άλλα 7-8 άτομα στην Κρήτη και λίγες μέρες αργότερα χωρίς μάσκα εισήλθε σε αθηναϊκό νοσοκομείο παραβιάζοντας κάθε υγειονομικό κανόνα ασφαλείας  και έκανε δηλώσεις μπροστά στις ΜΕΘ.
        5. Στις 12-11-20 μεγάλος αριθμός νεαρών ατόμων συγκεντρώθηκε σε Φοιτητική Εστία της Θεσ/νίκης φωνάζοντας συνθήματα και η Αστυνομική δύναμη τους παρακολουθούσε απαθής χωρίς να ενοχλήσει κανένα. 
   6. Στις 13-11-20 πενήντα περίπου νεαροί συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο αθηναϊκού πανεπιστημιακού ιδρύματος χωρίς να τους ενοχλήσει κανείς Εισαγγελέας. 
       7. Στις 26-11-20 οι ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ, ΕΚΑ, ΠΟΕΔΗΝ κλπ. πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας.
     8. Στις 17-11-20 συγκεκριμένη κομματική οργάνωση πραγματοποίησε συλλαλητήριο μπροστά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας προφανώς γιατί πίστευε ότι στις δικές της διαδηλώσεις ο κορονοϊός δε μεταδίδεται!!!
                     Σε όλες τις παραπάνω εκδηλώσεις, που έγιναν κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας ΟΥΔΕΠΟΤΕ παρενέβη Εισαγγελέας και ουδέποτε επεβλήθησαν στους οργανωτές οι ανάλογες κυρώσεις, πράγμα, που αποδεικνύει ότι η Δικαιοσύνη δεν είναι και τόσο τυφλή, τουτέστιν δεν υπερασπίζεται τον νόμο κατά τρόπο δίκαιο και παραβιάζει την αρχή της ισοπολιτείας, αφού οι Εισαγγελικές αρχές επιλέγουν κατηγορουμένους ανάλογα με τις πολιτικές, κομματικές κλπ θέσεις των παραβατών. Αυτό γίνεται εμφανέστερο αν σκεφθούμε ότι δεν είχε στεγνώσει το μελάνι της αθωωτικής για τον Μητροπολίτη Κερκύρας Νεκτάριο, ο οποίος κατηγορήθηκε για παράβαση διατάξεων  υγειονομικής ασφάλειας και να, σε χρόνο ρεκόρ πετάχτηκε ο οικείος Εισαγγελέας  και άσκησε έφεση κατά της πρωτοβάθμιας απόφασης! Η  ενέργεια αυτή του Εισαγγελέα - όσο σύννομη και αν είναι - εκθέτει τη Δικαιοσύνη γιατί φαίνεται να ενεργεί με δυο μέτρα και δυο σταθμά. Αν είναι κάποιος αλλοδαπός ή έχει συγκεκριμένη κομματική ή πολιτική ταυτότητα μπορεί να παραβαίνει τον νόμο ανενόχλητος! Αν είναι κάποιος άλλος στέλεχος της Εκκλησίας η Δικαιοσύνη μέσω των εισαγγελικών αρχών τον καταδιώκει 'να του πιει το αίμα άμεσα και μέχρι τελευταίας ρανίδας'. Είναι ηθικά ανεπίτρεπτο Εισαγγελείς να κλείνουν τα μάτια όταν βουλευτής με ήθος και τρόπο Κλαζομένιου παραβιάζει τον νόμο κορδακιζόμενος και ασχημονών και ταυτόχρονα να απαιτούν - ντε και καλά - την τιμωρία αθωωθέντος Μητροπολίτη. Αν η Δικαιοσύνη σε δεύτερο βαθμό αποφανθεί ότι ο παραπάνω Μητροπολίτης έφταιξε - αδιανόητο κάτι τέτοιο - αυτό σε καμιά περίπτωση δε θα ξεπλύνει την πράξη της επιλογής κατηγορουμένων. 
                      Σημασία έχει ότι η Δικαιοσύνη δείχνει μια επικίνδυνη για τη Δημοκρατία και παράξενη εμμονή και επιμονή να εξαντλήσει όλη της την αυστηρότητα όταν κατηγορούνται κληρικοί! Εντυπωσιάζει η ταχύτητα με την οποία δραστηριοποιούνται οι αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές προκειμένου να έχουν τη χαρά να δουν κληρικούς στο εδώλιο του κατηγορουμένου και στο κρατητήριο. Είναι δείγμα σήψης μέρους των ΜΜΕ η προσπάθεια να χλευάσουν και να διασύρουν κληρικούς και είναι ανησυχητικό κάποιοι εισαγγελικοί Λειτουργοί να επικροτούν με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους τη χλεύη  και να συμπορεύονται έτσι στην κατεύθυνση διασυρμού των κληρικών και ειδικά των μεγαλοσχήμων. Η σάτιρα, η γελοιοποίηση, η διακωμώδηση, η περιφρόνηση, ο εμπαιγμός, ο εξευτελισμός, η υποτίμηση και η κατά βούληση εφαρμογή του νόμου εις βάρος προσώπων της Εκκλησία περίσεψε στους δύσκολους καιρούς μας, είναι ευθεία προσβολή στα ορθόδοξα πιστεύματα του Ελληνικού Λαού και αποτελεί διακριτική μεταχείριση ρατσιστικής χροιάς εις βάρος των Ορθοδόξων κληρικών. Η προσβολή αυτή γίνεται ακόμη πιο αποκρουστική όταν γίνεται με τη συνδρομή εισαγγελικών Λειτουργών ή αστυνομικών οργάνων τη στιγμή κατά την οποία η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας έχει λάβει αποφάσεις σχετικές με την τήρηση των κανόνων υγειονομικής ασφάλειας. Θα μείνει στην ιστορία η πρωτοφανής ενέργεια της Αστυνομίας να τοποθετήσει φρουρά προ του ναού του Αγίου Ανδρέου στην Πάτρα μην τυχόν και πλησιάσει χριστιανός! Τέτοιο χυδαίο μέτρο επιτήρησης δεν έχει εφαρμοστεί σε καμιά άλλη περίπτωση.- 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μεν παραποιείσαι διότι υπάρχει ολόκληρος κατάλογος με ατοπήματα επικίνδυνα και των εκκλησιαστικών. Μην ξύνεστε στην γκλίτσα του τσοπάνη. Δεν θα σας βγει σε καλό.

Ανώνυμος είπε...

Τί συμβαίνει εκκλησιομάχε ανώνυμε 2:46 μμ; Δεν έχει καταλάβει ότι η εκκλησιομαχία θα σε κάνει να χάσεις την ψυχή σου παντοτινά;
Μετανόησε και σταμάτα να είσαι εκκλησιομάχος!

Ανώνυμος είπε...

Προς:
Ανώνυμο, 3 Δεκεμβρίου 2020/2.46.

Φίλε, μάθε ορθογραφία και μετά τα λέμε ...

Α, και ένα ευχαριστώ για την πληροφορία ότι είμαστε φακελωμένοι .. Πες μας και ποιος μας φακελώνει 'φτιάνοντας καταλόγους' και απειλώντας ...

Ανώνυμος είπε...

Yes-men!