Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021

Όχι άλλη Πανδημιολογία!...

  
Όχι άλλη Πανδημιολογία!...

          Σχεδόν όλο το 2020 μας ταλαιπωρεί απίστευτα η αθεράπευτη Πανδημία. Πλήθος οι απόψεις των Υγειονομικών, των Κυβερνητικών, των Θρησκευτικών ΑΡΧΩΝ και όλων των Μ.Μ.Ε. και κάθε πολίτη που θέλει ελεύθερα να εκφραστεί. Καταιγισμός, βομβαρδισμός απόψεων, ειδήσεων, σχολίων. Τι να πρωτοπιστέψει κανείς, αφού κάθε τόσο αυτοαναιρούνται; Άλλα τόνιζαν με κομπασμό πριν, άλλα ταπεινωμένοι αργότερα. Οι πάντες φέρονται ως ειδικοί. Ειδικοί και μη ειδικοί, με «χίλιες» αντικρουόμενες απόψεις. Ασυνεννοησία, καχυποψία, ΧΑΟΣ…!

          Κατέληξαν σε μέτρα προφύλαξης:

Μένουμε σπίτι, τηρούμε αποστάσεις, φορούμε μάσκα παντού και μέσα στην Εκκλησία, πότε μερικό και πότε γενικό λοκ ντάουν. Εφαρμόζονται τα μέτρα; Πόσο; Με πόσους; Στο πόδι η Αστυνομία, παραβάσεις, πρόστιμα… Ήρθε το εμβόλιο! Μεγάλη ανακούφιση. Και εδώ άλλοι είναι υπέρ και άλλοι κατά. Άνω κάτω η ζωή μας, η υγεία μας, η ψυχική μας ηρεμία. Βουνά τα προβλήματα. Και το ΧΑΟΣ «Βαβέλ» συνεχίζεται…!

          Όσοι ακόμη ζούμε, αρρωστήσαμε από την ΠΑΝΔΗΜΙΟΛΟΓΙΑ. Κουραστήκαμε από την ΠΑΝΔΗΜΙΟΛΟΓΙΑ, ας λέει ο σοφός λαός «τα πολλά λόγια είναι φτώχεια»! Παντού πολλή φτώχεια σ’ όλους τους τομείς της Κοινωνίας μας. Απαράδεκτη η φλυαρία. Τρέλαναν τον κόσμο! Θα φανεί πιο επικίνδυνη η ΠΑΝΔΗΜΙΟΛΟΓΙΑ από την Πανδημία…! Ο κόσμος πεθαίνει, πενθεί, υποφέρει, πεινάει, έχασε τη σειρά του, είναι ανάστατος… Λυπηθείτε μας. Μας κουράσατε πολύ! ΠΑΝΔΗΜΙΟΛΟΓΙΑ τέλος!

          Μήπως να σταματήσει «το παιχνίδι» της Πανδημιολογίας και να εξηγήσουμε για ποιους λόγους μάς χορεύει η Πανδημία και θεριεύει την εξωστρέφεια και το φόβο της παντού; Να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να εστιάσουμε στο αίτιο του προβλήματος; Διότι «όπου θεραπεύεις τη ρίζα, σώζεις το δένδρο»! Η Εκκλησία μας με  βάση το Ευαγγέλιο, την Ιστορία της, από την εποχή των Πρωτοπλάστων, που έχασαν τον Παράδεισο, γνωρίζει το αίτιο: Είναι η αποστασία από το Θεό Πατέρα! Γι’ αυτό με παρρησία κηρύσσει τη ΜΕΤΑΝΟΙΑ…! Αλλά και η συνείδησή μας η αλάθητη, με τις βασανιστικές τύψεις, ελέγχει αναλόγως και «τους εγγύς και τους μακράν, και τους θυμίζει τη ΜΕΤΑΝΟΙΑ…! Τόσο ανίκητο θηρίο είναι ο εγωισμός, η αλαζονεία, η δύναμη της λογικής, που δεν ακούει ούτε την καρδιά που στενάζει, ούτε τον Άγιο Θεό;

          Μήπως  τα αγνά νειάτα, τα εφευρετικά σε τόσα πρωτόγνωρα επιτεύγματα, να συνεργαστούν, με όποιον τρόπο διαθέτουν, να δημιουργήσουν μία λεζάντα ορθόδοξη, θελκτική, η οποία «να παίζει» σε όλες τις οθόνες τηλεοράσεων, κινητών, Η/Υ και να υπενθυμίζει την επιστροφή στο Χριστό, μέρα νύχτα σε όλο τον κόσμο;

          Μήπως  να συμμορφωθούμε στην παιδαγωγία του Θεού για να σωθούμε; Πιστεύουμε πως οι νέοι θα αρπάξουν την ευκαιρία, για να γίνουν πρωτοπόροι εν Χριστώ και να φέρουν την αλλαγή, που μηνύει του Χριστού μας το θέλημα. Περιμένουμε με λαχτάρα και αυτό το ΘΑΥΜΑ…

Σας ευχαριστώ

Μ.Η.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πότε ο Έλληνας πήρε στα σοβαρά μια υπόθεση. Τον παρηγοράει να βάζει καρυκεύματα μυθολογίας για παραπληροφόρηση για να μην δει την πραγματικότητα. Αυτό που επί αιώνες μας χαρακτηρίζει είναι η ανευθυνότητα και η πολυγνωμία.

Ανώνυμος είπε...

Η Πανδημιολογία είναι μια νόσος εκκλησιαστική και βεβαίως-βεβαίως ορθόδοξη. Πουθενά αλλού δεν ακούς τόσα πολλά με αλληλοσυγκρουόμενες απόψεις όσο από ανθρώπους της Εκκλησίας. Ευτυχώς που έκλεισαν τις εκκλησίες και γλυτώσαμε. Αλλά λέει ο ένας άλλα ο άλλος. Καμιά συμφωνία και σε τίποτα. Ο δεσπότης λέει να φοράμε μάσκα ο παπάς μας όχι. Μην μακρηγορήσω... όσο λιγότερα ακούς καλύτερα για όλους.

Ανώνυμος είπε...

Τέλος καλό όλα καλά. Τα Θεοφάνια αγιάστηκαν τα ύδατα ψήφισε μια και καλή ο ιός. Κανένας να μην φοράει μάσκα νέα εποχή ήλθε ξανά. Ο καλός μας Γέροντας που τέλεσε τον αγιασμό παρουσία 300 ατόμων ρίχνοντας στην θάλασσα το Σταυρό μας είπε κανένας πλέον να μην φοράει μάσκα μας προστατεύει ο Μέγας Αγιασμός που είναι το καλύτερο φάρμακο. Τέρμα στα πολλά τα λόγια η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ήλθε.

Ανώνυμος είπε...

Αφού είμαστε άπιστοι στην δύναμη του Θεού και δεν μετανοούμε με κλαυθμό, οδυρμό και δάκρυα πολλά δεν θα υπάρξει κανένα θαύμα. Ελπίδα σωτηρίας χωρίς μετάνοια δεν υπάρχει.

Ανώνυμος είπε...

Ας είναι οι λόγοι αυτοί μια παρηγοριά και ένα βάλσαμο στην καρδιά μας για τους δύσκολους μήνες που περάσαμε με αγωνίες και ασθένεια στο άμεσο περιβάλλον μας.

Ανώνυμος είπε...

Ασυνεννοησία, καχυποψία, ΧΑΟΣ…!
Από που προέρχονται αυτά; Που τα καλλιέργησαν; Ποιές οι ευθύνες των θρησκευτικών ανθρώπων;

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε τον Μ.Η. διότι οι λόγοι του είναι ένα υπέροχοι καταπραϋντικό για τις ψυχές μας σε αυτούς τους αναπάντεχους μήνες που περνά κάθε ψυχή που της στέρησαν την επικοινωνία με τους συνανθρώπους και την προσέλευση στον ναό.

Ανώνυμος είπε...

Το όχι είναι μια λέξη που για να επιτευχθεί θέλει αγώνα και θυσίες. Όχι είπε ο Μεταξάς αλλά το υπηρέτησε με τον λαό σαν μια ψυχή. Σήμερα υπάρχει ρήγμα και εθνικό και εκκλησιαστικό σε αυτό το όχι. Πολυφωνία έχει αυτό το ψευδεπίγραφο όχι με θύματα ανυπεράσπιστους ανθρώπους στις ΜΕΘ.

Ανώνυμος είπε...

Να δώσει ο Πανάγιος Θεός με τις πρεσβείες της Θεοτόκου να λυτρωθεί ο κόσμος από αυτή την πανδημία και τα παρεπόμενα που την συνοδεύουν.

Ανώνυμος είπε...

Απόψε νιώθω δύσκολα....
Σε ψάχνω... παίρνω το κινητό... και γράφω μήνυμα... αποστολέας.... Εσυ!
Ο Πατέρας μου! Ο Παντοκράτορας!!!
Εσύ, που δεν σε εμποδίζει τίποτα να διατάξεις να εξαφανιστεί κάθε ασθένεια...
Εσύ, που τόσο καιρό με ανέχεσαι για τις αμαρτίες μου... κ δεν σου ειναι τίποτα να με συγχωρέσεις και να με δεχτείς και πάλι στη Ματωμένη Σου Αγκαλιά....
Εσύ, που αγαπάς κάθε άνθρωπο όσο τίποτα άλλο....
Εσύ... που τώρα έχεις σκύψει το κεφάλι και με προσοχή ακούς την προσευχή μου....
Κάνε Θεέ μου, Σε παρακαλώ να αλλάξω στάση απέναντι στις αναποδιές..... βλέποντας τον φόβο να κυριεύει τα πάντα,να Σε πλησιάζω!!!
Βοήθησε και ενίσχυσε τους Ιατρούς, Νοσηλευτές και όλους όσους με Θυσία τρέχουν στον ασθενή αδελφό...
Μην ξεχνάς τον φίλο Ιωάννη που με λαχτάρα έπεσε για τον Σταυρό... την μέρα των Θεοφανείων...
Σε παρακαλώ για τον κ. Ανδρέα που διακονούσε τον πατέρα του και κόλλησε... τώρα είναι δύσκολα...
Σε παρακαλώ για τον αρχιμανδρίτη π. Γρηγόριο που μπήκε στην εντατική....
Και για τόσους άλλους που δοκιμάζονται αυτό το διάστημα..!
Στα χέρια Σου τους αναθέτω!!!!! Να τους κάνεις καλά!!!
Ξέρω πως η Αγάπη Σου θεραπεύει τα πάντα!!!
Σ ευχαριστώ Θεέ μου!!
Κ.Σ.
(Μπορείς να συμπληρώσεις κι εσύ κι άλλους για προσευχή και να το προωθήσεις) να ανέβουν οι προσευχές μας στον Ουρανό!