Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021

Πάπας Φραγκίσκος: Όσοι ταξιδεύουν για να διασκεδάσουν στο εξωτερικό εν μέσω πανδημίας αδιαφορούν για τους άλλους

 
 Ο Πάπας Φραγκίσκος επέκρινε όσους ταξιδεύουν στο εξωτερικό για να αποφύγουν τα lockdown των χωρών τους, κατηγορώντας τους πως δεν ενδιαφέρονται για το αντίκτυπο που θα έχουν σε άλλους.    Ο ποντίφικας δήλωσε σήμερα «λυπημένος» από τις ειδήσεις για ανθρώπους που πετούν στο εξωτερικό ώστε να διασκεδάσουν εν μέσω πανδημίας. «Είναι καλοί άνθρωποι αλλά δεν σκέφτονται εκείνους που μένουν στο σπίτι, τα οικονομικά προβλήματα που έχουν χτυπήσει βάναυσα ανθρώπους λόγω lockdown, ούτε τους αρρώστους».    «Σκέφτονται μόνο πώς θα πάνε διακοπές και θα περάσουν καλά. Αυτό με πονά», είπε ο Πάπας στο τέλος της κυριακάτικης προσευχής στην Αποστολική βιβλιοθήκη. «Αυτό που ο καθένας μας, αλλά και όλοι μαζί, μπορούμε να κάνουμε είναι να αφιερωθούμε στο να φροντίζουμε ο ένας τον άλλον και το κοινό μας σπίτι»   Πρόσφατα ο Πάπας είχε επικρίνει όσους αρνούνται να φορέσουν μάσκες ή διαμαρτύρονται κατά των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό, σχολιάζοντας πως κινούνται «στον μικρόκοσμο των δικών τους συμφερόντων».    Στο χριστουγεννιάτικο κήρυγμά του, ο ποντίφικας υπογράμμιζε πως τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού θα πρέπει να είναι διαθέσιμα για όλους, ζητώντας από όλα τα κράτη να συνεργαστούν στην κούρσα για την αναχαίτιση της πανδημίας.    «Σήμερα, σε αυτήν την σκοτεινή και αβέβαιη εποχή της πανδημίας, διαφορετικές αχτίδες ελπίδας εμφανίζονται, όπως η ανακάλυψη των εμβολίων. Πρέπει να είναι διαθέσιμα στον καθένα», έλεγε ο Πάπας στο μήνυμα του από το Βατικανό, παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από τους φανατικούς κληρικούς που δηλώνουν αρνητές των εμβολίων.    Με πληροφορίες από CNN
Πηγή: www.lifo.gr

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΗ Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ.ΑΠΟΡΩ ΓΙΑΤΙ Σ ΕΝΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ Κ.ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΕ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ... ΑΠΟΡΩ. ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΜΟΥ ΔΙΝΑΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αναστάσιος είπε...

Προς: 5 Ιανουαρίου 2021 - 4:00 μ.μ.

Μου ζητάτε να σας δώσω απάντηση λέγοντας πως «είναι περιττή η γνώμη του πάπα» «σ ένα ορθόδοξο ιστολόγιο».

Την ερώτηση αυτή την κάνατε εκτός από εμέ και σε Ορθόδοξους εκδοτικούς οίκους που τύπωσαν, σε Ορθόδοξα βιβλιοπωλεία που πωλούν, καθώς και σε άλλα «ορθόδοξα ιστολόγια» που αναφέρουν κείμενα των:
Άλμπερτ_Σβάιτσερ προτεστάντη θεολόγου,
Τόμας Στερνς Έλιοτ, Ρωμαιοκαθολικού,
Αλέξη Καρέλ, Ρωμαιοκαθολικού που μορφώθηκε σε Ιησουιτικό σχολείο
Τ. Τοθ (Tihamér Toth) Ρωμαιοκαθολικού ιερέα.
Κλπ. κλπ.

Σταματώ εδώ για να μην σας κουράσω με άλλα τρανταχτά ονόματα καθημερινής χρήσεως.

Σας εύχομαι ο εν Τριάδι φανείς Θεός να κατακλύσει τις καρδιές μας με την χάρι Του, ώστε τα αγιασμένα νερά του Ιορδάνη να μας καθαρίζουν από την λέπρα της κατακρίσεως και της αμαρτίας.

Ανώνυμος είπε...

Για ποιό λόγο είναι "κατάκριση και αμαρτία", Αναστάσιε, όταν κάποιος λέει ότι η γνώμη ενός σχισματικού είναι περιττή σε ένα Ορθόδοξο ιστολόγιο ?
Οσον αφορά τους εκδοτικούς οίκους που τύπωναν και πωλούσαν βιβλία ρωμαιοκαθολικών και προτεσταντών, ας έψαχναν να βρούν την Πατερική Γραμματεία και να την εκδόσουν, όπως έκανε ο Ελευθέριος Μερετάκης, ο οποίος με την σειρα "Ελληνες Πατέρες της Εκκλησίας" εγνώρισε στο ευρύ Ορθόδοξο κοινό τους θησαυρούς της Ορθοδοξίας, που ήσαν άγνωστοι στον πολύ κόσμο έως τότε.

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ!!! ΜΑΣ ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΕ ΤΟΝΜΕΓΑ ΑΙΡΕΣΙΑΡΧΗ!!! ΤΟΝ ΣΦΑΓΕΑ!!! ΤΟΝ ΔΟΚΙΣΗΣΟΦΟ!!! ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑ!!!ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΟΔΥΝΗ! ΠΟΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΘΥΝΗ!!! ΑΦΗΣΤΕ ΤΙ ΚΑΝΑΝ ΑΛΛΟΙ!! ΚΡΙΜΑ!!! ΜΕΓΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑΣ Ο ΑΙΡΕΣΙΑΡΧΗΣ ΠΑΠΑΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα τα φώτα και ο φωτισμός.
Καλή φώτιση σε όσους επικρίνουν την δημοσίευση των λόγων του Πάπα. Όποιο χαρακτηρισμό και αν του κάνουν είναι ο θρησκευτικό ηγέτης δισεκατομμυρίων ανθρώπων και μια διεθνή προσωπικότητα από όλους χριστιανούς, μωαμεθανούς βουδιστές.
Όσο οι ορθόδοξοι θα τρωγόμαστε μεταξύ μας αυτός θα εδραιώνει την θέση του στο παγκόσμιο στερέωμα.
Χρόνια πολλά.

Ανώνυμος είπε...

Ο Πάπας δεν είναι απλά σχισματικός όπως λέει ένας ανώνυμος. Είναι αιρετικός με μεγάλες αιρέσεις.
Καλή μετάνοια και φώτιση στους οικουμενιστές φιλοπαπικούς!

Αντιαιρετικός

ORTHODOXIA ORTHO είπε...

9.30 έκαστος οφθαλμός βλέπει το συγγενές του φως!