Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

Ένα λαμπρό συλλείτουργο στον Άη Γιώργη.

 

 Ανήμερα του Αγίου Ευθυμίου  και λόγω καιρικών συνθηκών η Θεία Λειτουργία δεν τελέστηκε στο ομώνυμο εξωκλήσι του Αγίου Ευθυμίου, αλλά στον κεντρικό Ιερό Ναό του χωριού μας Άγιο Γεώργιο. Όπου συγκινητική ήτο, καθώς έλαβε μέρος και ο ιεροδιάκονος Φώτιος Σωφρόνης ,ο οποίος διακονεί στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου. Ιερατικό φυτώριο του χωριού μας και ο όγδοος κατά σειρά Ποταμιώτης Ιερέας !!!!
Τιμή για το χωριό μας, αλλά και συγκίνηση για τον εφημέριο μας πατήρ Ευστάθιο που σήμερα συλλειτούργησε στο Ιερό θυσιαστήριο με ένα από τα παιδιά που από νηπιακής ηλικίας δίπλα του  γαλουχήθηκε και ποτίστηκε με τα νάματα της φιλακόλουθης μυστηριακής ζωής .
Στο αναλόγιο έψαλε ο μέχρι πρότινος ψάλτης του χωριού Αλέξανδρος Σωφρόνης αδερφός του Διακόνου, που σήμερα κοσμεί το αναλόγιο σε κεντρικό Ναό της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου !!! 
Δυο παιδιά της πατρώας γης, που αποτελούν φωτεινό παράδειγμα ... από καρδιάς εύχομαι ο Άγιος Γεώργιος Πολιούχος και προστάτης μας να τούς χαρίζει υγεία πνευματική και σωματική και όπως ο απόστολος Παύλος λέγει: «Γρηγορείτε, στήκετε εν τη πίστει, ανδρίζεσθε, κραταιούσθε» (Α΄ Κορ. ΙΣΤ΄ 13).









2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άξιοι κληρικοί και οι δύο!!!

Ανώνυμος είπε...

Δύο καλά και αγαπημένα αδέλφια. Φίλοι μου που χαίρομαι να τους βλέπω μαζί. Ο Θεός να τους έχει καλά.