Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021

Μετά απαγορεύουν Λιτανείες, Αγιασμούς υδάτων κλπ.

Πηγαίνοντας να σταθμεύσω το αυτοκίνητο το απόγευμα 17.15 είδα μια ομάδα 20 και πλέον ένστολων αστυνομικών έξω από το Μεταγωγών. Συζητούσαν σε πηγαδάκια μεταξύ τους και  μόνο 5 φορούσαν μάσκα Είναι αυτοί οι ένστολοι που θα βάλουν πρόστιμο στους απείθαρχους. Δεν το γράφω το πρόστιμο για εμένα γιατί ως γνωστό είμαι υπέρ της  μάσκας. Προχωρώντας στην Δημ. Γούναρη είδα τον λόγο της μάζωξης τους εκεί. Υπήρχαν αφίσες που έγραφαν για το  ετήσιο πολιτικό μνημόσυνο για την δολοφονία του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα. Στον χώρο του μνημείου του πατρινού καθηγητή στην πλατεία Βουδ. Ένα σχολικό συγκρότημα που γνωρίζω αφού το 3ο  έβγαλα και εγώ.




Έριξα μια ματιά προ ολίγου στις φωτογραφίες της συγκέντρωσης από διάφορους διαδικτυακούς ειδησεογραφικούς χώρους. Μπορεί καθένας να διαπιστώσει ότι χωρίς υπερβολές, όλοι οι συμμετέχοντες βρίσκονταν σε απόσταση αναπνοής ο ένας από τον άλλο, παραβλέποντας κάθε μέτρο κοινωνικής αποστασιοποίησης, με μόνο μέσο προστασίας την μάσκα, που φορούσαν όπως διακρίνω σχεδόν όλοι.

Μετά απαγορεύουν Λιτανείες, Αγιασμούς υδάτων κλπ.

  «Αιδώς Αργείοι»  
Αναστάσιος Κωστόπουλος



13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω από ποιόν χώρο προέρχονταν οι συγκεντρωμένοι.

Πάντως.
Και να φανταστείτε ότι χθές ή προχθές αναρχικοί κρέμασαν πανώ έξω από τα Γραφεία της Μητρόπολης Πειραιώς εγκαλώντας την για δήθεν νεκρούς από τον κορωνοϊο επειδή πήγε μόνος τους με 2-3 ιερείς και αγίασε τα ύδατα και το λιμάνι!!!
Σε μιά Μητρόπολη που τηρεί με πρώτον τον μητροπολίτη Σεραφείμ απ΄όσο ξέρω επ΄ακριβώς όλα τα υγειονομικά μέτρα και τα στηρίζει δημόσια!!!

Σκεπτόμενος

Ανώνυμος είπε...

Ο καιρός είναι καλός. Μήπως τέτοια πρότυπα συνάξεων να κάνουν οι κληρικοί μας με εξωτερικές Λειτουργίες και την συμμετοχή 300-400 ατόμων και να μην τολμάει να μιλάει κανένας. Έτσι θα είναι και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος!!!!

Ανώνυμος είπε...

Εδώ πάει γάντι ότι η αστυνομία «τους φύλαγε φανάρι».
Χαχαχααααα!!!!!

ΥΓ. αλλού τους εμπόδιζε. Εδώ δεν τολμά να πει κιχ!!

Ανώνυμος είπε...

Μετά θα τα ρίχνουν αλλού για την αύξηση του κορονοιού στην Πάτρα. Τα ΜΜΕ θα πουν τα αρνητικά; ή θα τα βρουν όλα καλά, όπως γράφει δημοσιογράφος που συνεχώς βγάζει στον αέρα την Εκκλησία και για αυτή την πολιτική συγκέντρωση έγραψε: «Στη συγκέντρωση τηρθηκαν τα μέτρα προστασίας, ενώ διακριτική είναι η παρουσία της Αστυνομίας, τόσο στο σημείο όσο και στη γύρω περιοχή.»
Σας πήραμε χαμπάρι δυστυχώς ο δύσμοιρος λαός δεν καταλαβαίνει τους σκοπούς σας.

Ανώνυμος είπε...

Που είναι τα άλλα χριστιανικά μπλοκ της Πάτρας. Μόνο ο Κωστόπουλος το επισημαίνει. Δεν τολμάτε να γράψετε κάτι γιατί είστε ένα με το κατεστημένο οι μεν και περιμένετε γραμμή οι δε.

Ανώνυμος είπε...

Να τα βλέπουν οι πολεμουντες την εκκλησία....

Ανώνυμος είπε...

Προς μανιακούς αντι-εκκλησιαστικούς.

Ποιό το πρόβλημα να έκανε η Εκκλησία υπαίθριες Θείες Λειτουργίες με απόσταση 2-3 μέτρα ο καθένας και με πολλούς πιστούς αλλά σε απόσταση 2-3 μέτρων μεταξύ τους;;;
Τί θα πείραζε και ποίον θα έβλεπε;;;
Εκτός τον Εξαποδώ, ποιόν άλλον;;;
Μπορεί να μας πει κανένας ειδικός της ιατρικής;;

Χριστιανός Ορθόδοξος

Ανώνυμος είπε...

Έχουμε ξεκάθαρα διωγμό της εκκλησίας και της Ορθοδοξίας....

Ανώνυμος είπε...

Πού είναι τώρα ο Αργολίδος Νεκτάριος που διατυμπάνιζε ότι δεν υπάρχει διωγμός;

Ανώνυμος είπε...

βρε αυτοί είναι αριστεροί.... δεν κολλάνε

Γκουρβελος Παναγιωτης είπε...

Ούτε στο πλατώ της μουσικής εκπομπής του Σπύρου Παπαδόπουλου, χθες το βράδυ στον ΣΚΑΪ, δεν κολλούσε ο κορωνοιός, κι ας στριμώχνονταν 40 με 50 ανθρώπους(!), κι ας αγκαλιάζονταν κι ας φιλιόντουσαν! Όχι, μόνο στην Εκκλησία και βέβαια μόνο με την Θεία Κοινωνία κολλάει ο επικίνδυνος αυτός ιός: έτσι είπαν οι Κυβερνώντες και οι δήθεν Αντιπολιτευόμενοι ( ΣΥΡΙΖΑ,ΚΙΝΑΛ,Μερα25). Αυτοί ξέρουν!

ORTHODOXIA ORTHO είπε...

Δίκιο έχει ο αρθρογράφος.

Το θέμα είναι τώρα αναιρούν δι αυτών και αλλήλων την αλήθεια!
Αύριο ποιος γνωρίζει πως ο υποταξας μπορεί να αποβη δυσχερεστατος επιστάτης και αυτών?
Ειδομεν!

Ανώνυμος είπε...

Τί θα πείραζε και ποίον θα έβλαπτε αν γίνονταν υπαίθριες θείες Λειτουργίες με τους πιστούς σε απόσταση 2-3 μέτρων μεταξύ τους;;;
Οι ειδικοί έχουν να πουν κάτι;