Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Πειραιώς: «Η πρόοδος της επιστήμης που διακονεί τον άνθρωπο είναι πάντοτε Ευλογία και δωρεά του Θεού»

 
 Στον εμβολιασμό κατά του COVID – 19 στο διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και στους τροφίμους του Γηροκομείου Πειραιώς προχώρησε σήμερα Παρασκευή 15 Ιανουαρίου ειδικό κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ.
Σε μία συμβολική κίνηση, πρώτος εμβολιάστηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, ο οποίος εισερχόμενος στο «Άσυλο πενήτων Βασ. Αθανασίου Πρωθιερέως», απαντώντας σε ερωτήσεις των εκπροσώπων των μέσων ενημέρωσης, σημείωσε πως «σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα, μια ιστορική ημέρα, διότι το ίδρυμα… απειλήθηκε από την πανδημία με απώλεια της ασφάλειας και της ακεραιτότητός του», υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «ανατέλλει μία νέα ημέρα για την επανάκτηση της ασφάλειας, της ακεραιότητος και της βιωσιμότητος του ιδρύματος.

Ευχαρίστησε θερμά τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας κ.Βασίλειο Κικίλια, τον Πρόεδρο και τα στελέχη του ΕΟΔΥ «για την δυναμική τους συνεισφορά στην προσπάθεια ανακτήσεως της ελευθερίας του ιδρύματος, το οποίο περιθάλπει επί 130 χρόνια με πολύ αγάπη τα πρόσωπα της Γ΄ και Δ΄ ηλικίας στα οποία οφείλουμε την βιωσιμότητα της πατρίδας μας.
«Η πρόοδος της επιστήμης που διακονεί τον άνθρωπο και τις αξίες της ζωής είναι πάντοτε Ευλογία και δωρεά του Θεού», κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.
Αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία του εμβολιασμού του, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε εγκαρδίως τον επικεφαλής της ομάδας του Ε.Ο.Δ.Υ. κ.Εμμανουήλ Παπαγεωργίου. «Είμαι ευγνώμων γιατρέ. Ευχαριστώ πάρα πολύ! Εύχομαι να έχετε δύναμη για το σπουδαίο αυτό έργο που κάνετε», είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος, προσφέροντάς του στην συνέχεια ως Ευλογία μία Εικόνα του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου.

Αμέσως μετά τον εμβολιασμό τους, τόσο ο Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Σεβασμιωτάτου και Εκπρόσωπος Τύπου του Γηροκομείου Πειραιώς κ.Δημήτρης Αλφιέρης, όσο και η Γενική Διευθύντρια του Ιδρύματος κ.Ευαγγελία Κονταξή αναφέρθηκαν στην ιδιαίτερη σημασία που έχει ο εμβολιασμός τόσο για το Ίδρυμα, όσο και γενικότερα.
«Μια μεγάλη Ευλογία σήμερα για όλους εμάς που μας δόθηκε η ευκαιρία να εμβολιαστούμε. Να βγούμε προς τα έξω και να κοιτάξουμε τον κόσμο με τα μάτια ανοιχτά πλέον, χωρίς φόβο. Μια μεγάλη ευκαιρία για όλους του Έλληνες, για ολόκληρη την Ελλάδα για να μπορέσουμε να ξεφύγουμε επιτέλους από αυτή την μάστιγα. Προτρέπουμε όλους να κάνουν ακριβώς το ίδιο», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Αλφιέρης ευχαριστώντας και εκείνος από την πλευρά του «την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας που έδωσε προτεραιότητα στο Γηροκομείο μας να ανοίξει τις πύλες του και να μπορέσει και πάλι να μπει στην διαδικασία της προσφοράς».
Απαντώντας σε σχετικά ερώτηση για την δοκιμασία που πέρασε το Ίδρυμα πριν λίγο καιρό με τα κρούσματα του covid-19, ο κ.Αλφιέρης έκανε λόγο για «μια δοκιμασία που την περάσαμε και την αντιμετωπίσαμε με απόλυτη επιτυχία».
Είμαστε καθαροί (εντός και εκτός εισαγωγικών) και προχωράμε μπροστά!», κατέληξε.
Από την πλευρά της η Γενική Διευθύντρια του Γηροκομείου Πειραιώς κ.Ευαγγελία Κονταξή, σημείωσε πως «το 2021ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι και οι τρόφιμοι και το προσωπικό, αλλά κυρίως οι συγγενείς που ξεκινήσαμε και μπήκαμε σε αυτή την διαδικασία απελευθέρωσης από όλο αυτό που ζούμε εδώ και ένα χρόνο και αναμένουμε να αποκτήσουμε ανοσία και να ξαναδούν από κοντά οι άνθρωποι, κάτω από τις προϋποθέσεις που θα ορίσει του Υπουργείο Υγείας, τους συγγενείς τους που έχουν να τους δουν πάρα πολύ καιρό».
Ακολουθεί σχετικό video και φωτογραφικό υλικό.


23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι ηγέτες τολμούν να ανοίγουν και να υποδεικνύουνε δρόμο σωτηρίας και ελευθερίας. Οι ηγετίσκοι θα αναμένουν στο ακουστικό… και θα καταλήξουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥ ΟΙ ΟΠΟΊΟΙ ΔΙΩΚΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΊΑ.

Ανώνυμος είπε...

Σας αξίζουν συγχαρητήρια σεβασμιότατε γιατί δεν σας σκιάζουν οι φοβέρες ούτε των οικουμενιστών μέχρι πρότινος, ούτε των τηρητών των πατρώων παραδόσεων (συντηρητικών) που ως τώρα σας είχαν λάβαρο και πλέον από της σήμερον ξεστομίζουν χολή από το βρομόστομά τους εναντίων σας γιατί οι συνωμοσιολογίες τους με αυτή σας την πράξη πηγαίνουν όχι στο καλάθι των άχρηστων αλλά στον οχετό που αξίζουν.
Εις πολλά και αγωνιστικά έτη δέσποτα.
Α.Μ.

Ανώνυμος είπε...

Ναυπάκτου Πειραιώς σημειώσατε Χ

Ανώνυμος είπε...

Ποιος έχει σειρά;

Αναστάσιος είπε...

Προς: 16 Ιανουαρίου 2021 - 12:26 μ.μ.

Εκ των Αρχιερέων το ποιος θα κάνει το εμβόλιο για COVID – 19 δεν μπορώ να γνωρίζω.
Χθες όμως το μεσημέρι με ενημέρωσαν από τον ΕΟΔΥ ότι «την επόμενη εβδομάδα» θα εμβολιασθώ.
Πρώτα ο Θεός το περιμένω για να νιώσω ποιο ελεύθερος.

Ανώνυμος είπε...

Η ελευθερία έχει σχέση με την προστασία από τον κορωνοιό ?
Υπάρχουν τόσες άλλες ασθένειες, που μάς περιμένουν στη γωνία. Μπορούμε να απαλλαγούμε και από αυτές ?
Μόνον η Θεία Πρόνοια μπορεί να μάς προστατεύση αποτελεσματικά.

Ανώνυμος είπε...

Η ενστασή μου είναι ο εμβολιασμός on camera, ο καθένας ελεύθερα ας προσέρχεται γιά τον εμβολιασμό, χωρίς πυροτεχνήματα...

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να ξέρουμε ποιος εμβολιάζεται καί ποιος όχι; Μήπως είναι κατόρθωμα ο εμβολιασμός; Ότι ίσχυε γιά όλα τα εμβόλια ας ισχύει καί τώρα.....

Ανώνυμος είπε...

Οι ηγέτες δεν αξιολογούνται από ένα εμβόλιο...

Ανώνυμος είπε...

Η είδηση τής χρονιάς..

Ανώνυμος είπε...

Είπε "ποιό ελεύθερος" όχι απόλυτα ελεύθερος. Είναι ουτοπία αυτή η ελευθερία.

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΡΩ ΚΑΙ ΕΞΙΣΤΑΜΑΙ!!!!!... ΕΝΑΣ ΕΧΕΦΡΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΙΩΣΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ!!! ΕΑΝ Ο ΥΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΥΜΑΣ ΟΝΤΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΣΕΣΘΕ! ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ....

Ανώνυμος είπε...

Είσαι τυχερός που θα το κάνεις τόσο σύντομα. Εγώ θα είμαι στο περίμενε και ποιος ξέρει πότε θα μου το κάνουν. Θέλω και εγώ να νιώσω ελεύθερος να δω και να χαρώ την συντροφιά των ανθρώπων που αγαπώ.

Ανώνυμος είπε...

Περιμένω φωτογραφία και από εσένα κατά την ώρα του εμβολίου. Όλοι σε αυτό ελπίζουμε για κάτι το καλύτερο για την κοινωνία μας.

Ανώνυμος είπε...

Όταν λέτε "ποιό ελεύθερος" μήπως εννοείτε "πιο ελεύθερος";
Και ακόμα όταν "πιο ελεύθερος" ορθά γραμμένο τί εννοείτε;
Οι εμβολιασμένοι δεν υποχρεούνται να φορούν μάσκα και να έχουν χαρτί για την μετακίνηση τους;

Ελληνορωμιός

Ανώνυμος είπε...

AΛΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ .ΘΑ ΜΕΤΡΑΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΚΑΜΕ ΕΜΒΟΛΙΟ.ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΕΔΩ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ.ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΤΕ

Ανώνυμος είπε...

Από τις αρχές Μαρτίου 2020 αναθεώρησα τις απόψεις μου για πολλούς ανθρώπους της εκκλησίας που στα μάτια μου φάνταζαν ότι είχαν μεγάλη ευσέβεια και πως όλη την ζωή και την ύπαρξη τους την είχαν δώσει για την ΄΄δόξα του Χριστού’’
Τώρα μήνες μετά στο νου μου τους έχω σαν κούφια καρύδια. Όταν οι διάφοροι τύποι τους κτυπούσαν έλεγα το γνωστό ότι την καρυδιά με τα πολλά καρύδια πετροβολούν. Τώρα διαπιστώνω ότι πετροβολούσαν δίκαια την καρυδιά με τα κούφια καρύδια.
Κληρικοί και λαϊκοί θεολόγοι αποδείχθηκαν ότι είναι επικίνδυνοι διότι το παίζουν παντογνώστες. Επιλύουν υποθέσεις ιατρικού περιεχομένου. Αυτοί που δεν αντέχεις να ακούς τα κηρύγματά του πο δεν πιάνουν δεκάρα. Αυτοί που από την ιατρική σχολή δεν πέρασαν αφού κατά τον Μεσογαίας εισήλθαν στο Πανεπιστήμιο με 3 και 4. Και αφού με μόρια εκκλησιαστικών λυκείων, σχολών και ράσου πέρασαν την σχολή τώρα μιλούν περί πάντων. Γίνανε οι γκουρού της ορθοδοξίας. Μόνο που ο ένας γκουρού με τον άλλον δεν συμφωνούν. Έτσι άλλοι Λειτουργούν χωρίς μάσκες και άλλοι με μάσκες. Άλλοι λένε ναι στο εμβόλιο και άλλοι βλέπουν τον αντίχριστο, τα τσιπ παρακολούθησης και ότι άλλη βλακεία θες. το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να το βουλόσουν το στόμα τους. Μα φλόμωσαν με τις βλακείες τους. Όταν τελειώσει αυτή η περιπέτεια θα κάνουν διαμαρτυρίες που ο Σεφερλής θα τους περιποιηθεί το καλοκαίρι όπως τους πρέπει. Εκεί θα πέσει το γέλιο και θα γελοιοποιηθούνε όχι αυτοί οι βλάκες ρασοφόροι αλλά η Αγία μας Εκκλησία και θα καταρρακωθεί η Ορθόδοξη Θεολογία.
Όσο για το περιβόητο να τους πούμε πόσοι κόλλησαν στην Εκκλησία καλό θα είναι να μην προκαλούν. Οι συγγενείς θα μιλήσουν και θα καταγγείλουν όλους αυτούς τους κακούς ιερείς που έπαιξαν με τις ζωές των δικών μας ανθρώπων.
Για δε τους Μητροπολίτες όπως ο δικό μου που πήγα και διαμαρτυρήθηκα και μου απάντησε τι να κάνω είναι απείθαρχος και συγκεντρώνει από 150 ως 250 πιστούς αλλά δεν μπορώ να τα βάλω μαζί του γιατί έχει δύναμη θα τους υπενθυμίσω αυτό που άκουσαν στην χειροτονία τους «Λάβε τὴν Ράβδον, ἵνα ποιμαίνης τὸ ἐμπιστευθέν, ἔστω αὐτοῖς ὑπὸ σοῦ βακτηρία, καὶ ὑποστηριγμός, τοῖς δὲ ἀπειθέσι, καὶ εὐτραπέλοις, χρῷ αὐτῇ, ράβδῳ ἐπιστυπτικῇ, ράβδῳ παιδεύσεως.» αφού δεν τα καταφέρνεις δεσπότη μου να τον τυλίξεις σε ένα χαρτί και βουρ για την Σύνοδο δήλωσε παραίτηση.
Α. Μ.

ΥΓ. τα παραπάνω ισχύουν και για τους σχολιαστές που αφήνουν υπονοούμενα εναντίον του εμβολίου.

Ανώνυμος είπε...

Αφού τα λέτε εσείς έτσι θά είναι....

Ανώνυμος είπε...

Προς τί η φωτογραφία;

Ανώνυμος είπε...

Προς Α.Μ.: το γλωσσικό σου ύφος είναι απαίσιο.
Όσο για τους διαφωνούντες με τις απόψεις σου, σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και εκλεκτοί επιστήμονες με κύρος στον τομέα τους.
Γι αυτό σου συνιστώ να μετριάσεις λιγάκι το υφάκι σου...

Ανώνυμος είπε...

Σύνελθε Α.Μ.
Σου συνιστώ να μελετήσεις με προσοχή το ένθετο της Pfizer για το νέο εμβόλιο.
Εκεί θα δεις ότι η άδεια δόθηκε υπό όρους και βρίσκεται σε συνεχή κυλιόμενη αξιολόγηση. Επιπροσθέτως, οι μελέτες φάσεως ΙΙΙ θα ολοκληρωθούν το Φεβρουάριο του 2022!

Ανώνυμος είπε...

Να αγιασει η γλώσσα σου!
W