Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

Φήμες, εμπιστοσύνη και εμβόλια - Άγγελος Αντωνέλλης


Φίλοι   Επισκέπτες,
 
Είναι δύσκολο να εκτιμηθεί η έκταση των ευεργετικών  αποτελεσμάτων  της  Ανοσοποίησης.
 
Οι εμβολιασμοί είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα στο τομέα της δημόσιας υγείας. Κάθε χρόνο, οι εμβολιασμοί σώζουν τουλάχιστον 2-3 εκατομμύρια ζωές παγκοσμίως, αλλά και πολύ περισσότερους συνανθρώπους μας, από αναπηρίες και ανίατες ασθένειες.
 
Συγκεκριμένα,  σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου Νόσων των ΗΠΑ, τα  παιδιά στις  ΗΠΑ , που γεννήθηκαν τα τελευταία 20 χρόνια - για αυτά τα παιδιά-, τα εμβόλια θα αποτρέψουν:
 
1)   περισσότερες  από  322 εκατομμύρια ασθένειες,
 
2)   περισσότερες  από 21 εκατομμύρια  νοσηλείες,
 
3)   περισσότερους από 730.000  θανάτους,
 
4) εξοικονόμηση κοινωνικού κόστους σχεδόν 1,4 τρισεκατομυρίων  δολαρίων.
 
Αυτά  είναι  μεγάλα  νούμερα.  (TEDMED  Aug 2020)


Στη διασταύρωση της ιατρικής ακριβείας και των εμβολιασμών βρίσκεται και  μια επαναστατική  επιστημονική αναζήτηση με  στόχο: τα εξατομικευμένα εμβόλια. Ο ειδικός για τις  μολυσματικές ασθένειες Ofer Levy εισάγει  αυτήν  την πολλά υποσχόμενη ιατρική προσέγγιση, στην οποία οι προσαρμοσμένοι εμβολιασμοί θα επιτρέπουν την  αποτελεσματική ανοσοποίηση των πιο ευάλωτων συνανθρώπων μας,  συμπεριλαμβανομένων  των νηπίων  και  των ηλικιωμένων.
 
Η ΕΕ επιδιώκει να διασφαλίσει ότι μόνο τα εμβόλια, κατά της νόσου COVID-19, που πληρούν τα υψηλά πρότυπα ασφαλείας και αποτελεσματικότητας, της  ΕΕ, θα διατίθενται στο κοινό.
 
Γιατί  ωστόσο, σε κάποιο ποσοστό ο κόσμος, δεν   εμπιστεύεται  τα εμβόλια;
 
Η ανθρωπολόγος  Χάιντι  Λάρσον,  στο   επισυναπτόμενο  video  με  τίτλο : 
 
‘’  Φήμες ,  Εμπιστοσύνη  και  Εμβόλια ‘’
 
ερευνά  από  που  προέρχονται  οι  ιατρικές  φήμες,   πώς διαδίδονται και  τροφοδοτούν  την αντίσταση  στα  εμβόλια παγκοσμίως.
 
Ενώ τα  εμβόλια  δεν  μπορούν  να  ξεφύγουν  και  από  την  «πολιτική και  κοινωνική  αναταραχή»  που  τα  περικλείει,  λέει,  ότι,  το  πρώτο βήμα,  για  να  σταματήσουμε  την  διάδοση  των μολυσματικών ασθενειών,  είναι  να   μιλήσουμε  στο  κόσμο,  να  ακούσουμε, και  να αποκτήσουμε  εμπιστοσύνη.
 
 Αυτός είναι ο στόχος  και  της  παρούσας ανάρτησης.
 
1. Video

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καθαρές ξάστερες και σοβαρές κουβέντες από έναν καταξιωμένο επιστήμονα βιολόγο που γνωρίζει πολλά. Ευχαριστούμε.

Ανώνυμος είπε...

Ο ενορχηστρωμένος πόλεμος κατά των εμβολίων έχει πετύχει το στόχο. Οι συνάνθρωποι κινδυνεύουν ενώ με το εμβόλιο μπορούσαν να μην προσβληθούνε. Το κακό πάντα νικάει σε αυτό τον κόσμο.

Ανώνυμος είπε...

Ενημερωτικό

Ανώνυμος είπε...


Μιά ομιλία γενική και αόριστος "περί εμβολίων". Γιά την ταμπακέρα όμως δεν μάς είπε τίποτα, μιά και εδώ έχουμε ένα διαφορετικό εμβόλιο, το κόβιντ, πού το ρίξανε πρόχειρα - πρόχειρα στην κυκλοφορία, χωρίς μακροχρόνια παρακολούθηση παρενεργειών και στό "άντε - άντε να τελειώνουμε» κάνοντας «δοκιμές» στούς εμβολιαζομένους και στου «κασιδιάρη το κεφάλι» πού λέει και ο λαός. Τό τί θα παρουσιάσει αργότερα ούτε πού τούς απασχολεί. Και το γιατί οι Εταιρείες πού το δίνουν αποποιούνται εγγράφως ευθύνες για παρενέργειες και δικαστικές διώξεις, ούτε αυτό φαίνεται να μάς απασχολεί...Καί άς μας λένε επισήμως ότι, ακόμη και να εμβολιαστούμε και πάλι κινδυνεύουμε !!!..Τυφλοί και κωφοί έχουμε καταντήσει, τι άλλο να ειπώ δεν ξέρω...
Ε.Δ.

Ανώνυμος είπε...

Την εποχή αυτή τυφλοί και κωφοί έχουμε καταντήσει, τι άλλο να ειπώ δεν ξέρω...
Δεν θα αλλάξουν πεποιθήσεις όσοι έχουν προσβληθεί από την επιδημία της ψευτοθρησκευτικότητας.

Ανώνυμος είπε...

Εμπιστοσύνη έχω στους επιστήμονες και στα εμβόλια και όχι στους τσαρλατάνους που σπέρνουν αμφιβολίες παγανιστικές και σκοταδιστικές. (δια 1.56)

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετικά αφιερωμένο στον 4:13 μ.μ:
https://www.huffingtonpost.gr/entry/aestria-emvolia-tes-astrazeneca-aposerontai-loyo-nekroe-meta-apo-emvoliasmo_gr_6044e4ccc5b660a0f38948f4

aggelos antonellis είπε...

Ανώνυμοι 9:04μμ ,1:56μμ

Καθηγητές της Ιατρικής Σχολής του Εθν.Καποδ.Παν. Αθην.και ερευνητές συνεργάτες τους , σε ασθενείς που νόσησαν από Covid 19 , και ανέρρωσαν, διεπίστωσαν , παρατεταμένη μείωση των μηχανισμών της ειδικής άμυνας τους έως και 8 μήνες.
Αυτή η παρατεταμένη έως και 8 μήνες, μετά την αρχική λοίμωξη, εξασθένηση των αμυντικών μηχανισμών ειδικής άμυνας (μέσω της μειωμένης παραγωγής αντισωμάτων, έναντι του Covid-19 ), ενισχύει την αξία του Εμβολιασμού.

Έτσι μέσω της προκαλούμενης από το εμβόλιο Ανοσίας,
1)
ενισχύεται σημαντικά, η Ανοσολογική απόκριση του οργανισμού μας, και είναι πιο αποτελεσματική σε σχέση με εκείνη, που προκαλείται από τη φυσική λοίμωξη από το ιό.
2)λόγω της Ανοσολογικής Μνήμης προστατεύεται ο οργανισμός μας σε τυχόν επαναμόλυνσή μας ,αλλά και σε περίπτωση λοίμωξης από κορονοϊό θα αποτραπεί η εκδήλωση σοβαρών συμπτωμάτων Covid.

Τις δημοσιεύσεις συνυπογράφουν οι καθηγητές και συνεργάτες της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Ε. Τέρπος, Θ. Δημόπουλος, Μ. Πολίτου, Ε. Καστρίτης, Α. Κοτανίδου, Μ. Γαβριατοπούλου, Ε. Jahaj, Ε. Κορομπόκη, Ι. Ντάνασης-Σταθόπουλος, Ε. Τσιλιγκερίδου και Ι. Χαριτάκη, καθώς και οι καθηγητές και ερευνητές του Τμήματος Βιολογίας του ΕΚΠΑ Ο. Τσιτσιλώνη, Ι. Τρουγκάκος, Ι. Κωστόπουλος, Χ. Παντελή, Π. Ρουσάκης και Ν. Ωρολογάς-Σταύρου.
(Πηγή πληροφοριών: Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών)

Ανώνυμος είπε...

Tα συγκεκριμένα εμβόλια παρήχθησαν και κυκλοφόρησαν μέσα σε... οκτώ μήνες!
Δεν διαθέτουν οριστική άδεια.
Για το εμβόλιο της Pfizer οι μελέτες φάσης ΙΙΙ λήγουν το φθινόπωρο του 2022...
Αφήνω το ότι υφίστανται ουσιώδεις
αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητά τους λόγω των μεταλλάξεων του ιού.

Ανώνυμος είπε...

Οι κόρες (3,54) του τ. Βασιλέα Χουάν Κάρλος της Ισπανίας πήγαν στο Ντουμπάϊ για α κάνουν το εμβόλιο νωρίτερα από τους συμπατριώτες τους. Αυτές έχουν ως συμβούλους τους καλύτερους γιατρούς. Σίγουρα δεν έχουν της αράδας.

Ανώνυμος είπε...

Προς 8:48.
Επιεικέστατα άσχετο το σχόλιό σου με την ουσία του σχολίου μου.
Επί της ουσίας παρακαλώ.

Ανώνυμος είπε...

https://m.jpost.com/health-science/covid-19-vaccination-73-cases-facial-paralysis-7-anaphylactic-shock-661073
Ειδήσεις από το Ισραήλ για τις παρενέργειες του εμβολίου.

Ανώνυμος είπε...

Απαράδεκτη η σπουδή που σημειώθηκε με τα εμβόλια κατά του covid.
Δικαίως ο κόσμος είναι επιφυλακτικός.

Ανώνυμος είπε...

Γράφω στις 18 Ιανουαρίου 2023. Έχουν υπάρξει νεώτερες εδήσεις, πληροφορήσεις, παρατηρήσεις. Μπορεί κάποιος να τις συσχετίσει με τις πρώτες εκείνες απόψεις;; Αν μπορούσε κάποιος ειδικός να τοποθετηθεί..