Κυριακή 18 Απριλίου 2021

Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΗΣ ΠΑΤΡΩΝ

 

Την Κυριακή 18 Απριλίου 2021, στον Ιερό Ναό Παντανάσσης Πατρών ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό ανάγνωσμα  της Κυριακής Ε΄ Νηστειών. Λίγο πριν το πάθος του ο Κύριος προετοιμάζει τους μαθητές του μιλώντας τους για τη σύλληψη, τους εμπαιγμούς, το θάνατο και την τριήμερο Ανάστασή του. Όπως όμως είχε συμβεί και άλλωτε, οι μαθητές του δεν κατανοούν τα λεγόμενά του, νομίζουν πως μιλά για κάποια επίγεια δόξα και βασιλεία.




Ιδιαιτέρως ο Ιάκωβος και ο αδελφός του Ιωάννης τον πλησιάζουν και ζητούν επίγειες δόξες και τιμές, ζητούν όταν στεφθεί επίγειος Βασιλιάς να καθίσουν ένας εκ δεξιών του και ένας εξ' αριστερών του.

Δυστυχώς στο ίδιο ατόπημα πέφτουμε συχνά και εμείς. Ζητάμε από τον Κύριο πολλά πράγματα, όπως κοινωνική καταξίωση, υψηλές θέσεις, οικονομική επιφάνεια, υλικά αγαθά και τόσα άλλα για να αισθανόμαστε ότι είμαστε οι ισχυροί  του κόσμου.

Εάν δεν κάνουμε καλή χρήση των υλικών  αγαθών ή των αξιωμάτων που μας ενεπιστεύθη ο Κύριος τότε δεν προοδεύουμε πνευματικά και απομακρυνόμαστε από την σκοπό της υπάρξεώς μας και της ζωής μας που είναι ο αγιασμός μας η κατά χάρη θέωσή μας και η Βασιλεία των ουρανών.

Ο Κύριος λέγει σε εμάς ό,τι αποκρίθηκε και στους μαθητές του:  "Δεν ξέρετε τι ζητάτε". Η πορεία προς τον ουρανό είναι πορεία θυσιαστική, σταυρική. Καλούμαστε να αποτινάξουμε το θέλημά μας και να ταπεινωθούμε όπως ταπεινώθηκε ο Κύριος. Μόνον έτσι θα αξιωθούμε και της ουρανίου μακαριότητος.

Κλείνοντας ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη πολλά, ευλογημένα, Θεοσκέπαστα, Θεοφρούρητα και καλή συνέχεια στο στάδιο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.   

Αλέξης Στροφύλλας




2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πότε θα κάνει ξαστεριά να επανέλθουμε στην κανονικότητα. Όσο οι ασυνείδητοι κάνουν κορονοπάρτυ και δεν συμμορφώνονται στα σημερινά δεδομένα της πανδημίας θα την πληρώνουν οι άνθρωποι που σέβονται τον διπλανό και έχουν συνέπεια. Βέβαια δεν είναι μόνο οι νέοι αλλά και οι ασυνείδητοι ρασοφόροι που μπροστά στο καπρίτσιο δεν μπορούν να δουν την αλήθεια και σκοτώνουνε κόσμο με τον συνωστισμό χωρίς μάσκες. Μπράβο στον ναό αυτό που όπως είδα στην φωτογραφία έχει συνέπεια στα μέτρα. Ας παραδειγματιστούν και κάποιοι.... που βάζουν πολλούς σε παρεκκλήσια χωρίς μάσκα. Και μετά τολμούν να μας μιλάνε για παράβαση του νόμου του θεού ενώ γράφουν στα πολυτελέστατατα παπούτσια τους τους νόμους του κράτους.
Αγανακτισμένος Χριστιανός

Ανώνυμος είπε...

Πάτρα ευλογημένη πόλη με τους θαυμάσιους ναούς σου και την αφθονία του Λόγου του Θεού.