Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

Θυρανοίξια ενοριακού Ιερού Ναού Αγίου Παϊσίου του Αγιορειτου στην Κανάγκα.

Το Σαββάτο 17 Απριλίου 2021 το μεσημέρι ο Μητροπολίτης Κανάγκας Θεοδόσιος τέλεσε τα θυρανοίξια του Ιερού Ενοριακού  Ναού Οσίου Παϊσίου του Αγιορειτου στην Κανάγκα και παρέδωσε αυτόν στην λατρεία του Θεού. 
Σε μια περιοχή όπου πριν τέσσερα χρόνια έπλεε στο αίμα λόγο του εμφυλίου πολέμου τώρα ανοικοδομήθηκε ο Ιερός αυτός Ναός με δεύτερη Αγία Τράπεζα εις τιμήν της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας. 
Οι πιστοί δέχθηκαν με δάκρυα συγκινήσεως  τον Ιερό Ναό του Αγίου που έρχεται να αναπαύσει τις ψυχές τούς. 





Ο βασικός δωρητής του Ιερού Ναού είναι η Ιεραποστολική Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης μετά την προσφορά χρημάτων από συνεργάτη κληρικό της αλλά και με την συμβολή και άλλων αδελφών. 

Ταυτόχρονα κτίσθηκε το πρεσβυτέριο, τοποθετήθηκε εφημέριος και τώρα κτίζεται η μάνδρα αφενός του οικοπέδου και αφετέρου προχωρούν οι εργασίες ανεύρεσης νερού.
Την επόμενη ημέρα από τα θυρανοίξια Κυριακή Αγίας Μαρίας της Αιγυπτίας ο Μητροπολίτης Κανάγκας τέλεσε την πρώτη Θεία Λειτουργία.















Πηγή: Άγιος Κοσμάς

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αξίζουν τα συγχαρητήρια στην Ιεραποστολική Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης για τον Ναό που έκτισε εκεί που τον έχουν ανάγκη. Ας είναι παράδειγμα αυτός ο Σύλλογος σε όλους μας. Άξιος και ο δραστήριος Μητροπολίτης κ. Θεοδόσιος που στην μικρή εκει παραμονή του έχει να επιδείξει σπουδαία έργα.

Ανώνυμος είπε...

Ο Σεβασμιώτατος μας διδάσκει. Σε τόσους χαλεπούς και δύσκολους καιρούς αναπτύσει και ανθίζει την έρημο!! Συγχαρητήρια! (κ. Καλλιόπη - Μεσσηνία)

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στο Άξιο Μητροπολίτη κ.κ. Θεοδόσιο για το θαύμα που επιτελεί στην άνυδρη πνευματικά επαρχία Του...(π.Κ.Τ.).