Σάββατο 26 Ιουνίου 2021

Μόσιαλος: Η μετάλλαξη Δέλτα θα επικρατήσει στην Ευρώπη σε ποσοστό 90%

"Δεν πρόκειται να πετάξουμε τις μάσκες στους εσωτερικούς χώρους για πολλούς μήνες ακόμα. Μόνο στους εξωτερικούς. όπου ξέρουμε ότι η μετάδοση είναι 18-20% μικρότερη", τόνισε ο Ηλίας Μόσιαλος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου. "Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι να διατηρούμε τις αποστάσεις και να έχουμε συχνή καθαριότητα των χεριών" πρόσθεσε.

Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο LSE αναφερόμενος στη μετάλλαξη "Δέλτα" ανέφερε πως θα πρέπει να μας ανησυχεί και εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος του Αυγούστου θα επικρατήσει στην Ευρώπη σε ποσοστό 90%. Ο κ. Μόσιαλος υπογράμμισε ότι μεταδίδεται ταχύτερα από την βρετανική μετάλλαξη και ανέφερε ότι κινδυνεύουν κυρίως οι ανεμβολίαστοι.

"Τα εμβόλια της Pfizer και της AstraZeneca, αντιμετωπίζουν τη μετάλλαξη Δέλτα σε ποσοστά 96% και 92%, αντιστοίχως, όπως έχουν δείξει μελέτες στη Μεγάλη Βρετανία" τόνισε ο κ. Μόσιαλος. Για τα εμβόλια της J&J και Moderna διευκρίνισε ότι δεν υπάρχουν δεδομένα αυτή τη στιγμή, άλλα εκτίμησε ότι ως «αδελφάκια» των Pfizer και AstraZeneca θα έχουν κάλυψη πάνω από 90%.

Αναφορικά με ένα 4ο κύμα κορονοϊού, ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο LSE τόνισε ότι "μπορούμε να ανακόψουμε το 4ο κύμα εάν αυξήσουμε δραματικά το ποσοστό των εμβολιασθέντων. Αυτή τη στιγμή το 39% δεν είναι αρκετό για να ανακόψει το 4ο κύμα. Πρέπει το ποσοστό των εμβολιασθέντων να ανέβει στο 80%".

"Για να γίνει αυτό πρέπει να εντατικοποιηθούν οι εμβολιασμοί τους επόμενους δύο μήνες. Πρέπει να πειστούν κυρίως οι άνω των 60 ετών να εμβολιαστούν" πρόσθεσε, προειδοποιώντας ότι το 4ο κύμα θα πλήξει κυρίως τους ανεμβολίαστους πολίτες.

Τέλος, ο κ. Μόσιαλος επεσήμανε ότι στις ΗΠΑ τους τελευταίους δυο μήνες, το 99,9% των ασθενών που εισήχθησαν στα νοσοκομεία ήταν ανεμβολίαστοι, ενώ από τους ασθενείς που απεβίωσαν, το 99,2% δεν είχαν εμβολιαστεί.

Δες το βίντεο εδώ

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν πειράζει κ. Μόσιαλε. Μην κάνεις απέλπιδες προσπάθειες για να μην νοσήσουν όσοι δεν έκαναν εμβολιασμό. Στα ορθόδοξα κοιμητήρια υπάρχει τόπος. Μπορεί να γίνουν και ομαδικοί τάφοι όπως σε άλλες χώρες. Μπορεί να βρει εργασία 24ώρου απασχολήσεως και το αποτεφρωτήριο. Καλά στερνά να έχουν.
Μία εμβολιασμένη.

Ανώνυμος είπε...

Οι σεβάσμιοι ξερόλες κληρικοί της Εκκλησίας της Ελλάδας αυτά τα ακούνε;;;;;;
Δεν αναφέρομαι στους φωτισμένους υπεύθυνους αλλά στους ανεύθυνους μεσαιωνιστές που ακολουθούν τα παπικά του μεσαίωνα.

Ανώνυμος είπε...

Προς "μια εμβολιασμένη" : στο Ισραήλ οι μισοί από όσους νόσησαν από τη δέλτα μετάλλαξη είναι εμβολιασμένοι.
Στη δε Αγγλία πολλοί αναλογικά εμβολιασμένοι πλήρως νόσησαν και κάποιοι κατέληξαν.
Γι αυτό κράτα μικρό καλάθι για τα εμβόλια των δέκα μηνών.

Ανώνυμος είπε...

Άκουσε τι λέει στο βίντεο ο καθηγητής και διάβασε το άρθρο και μετά μίλησε. Όσοι έκαναν το εμβόλιο κινδυνεύουν λιγότερο από όσους δεν το έκαναν. Όταν οι συνωμοσιολόγοι θα ψοφάτε σαν τα γαλιά θα είναι αργά.
Μία εμβολιασμένη.

Ανώνυμος είπε...

Κακώς που κληρικοί τάσσονται υπέρ ή κατά τού εμβολίου.

Ανώνυμος είπε...

Ο καθηγητής, "μια εμβολιασμένη" σε σένα απευθύνομαι,στον οποίο αναφέρεσαι, ασχολείται με τα οικονομικά της Υγείας, δεν είναι ούτε επιδημιολόγος, ούτε λοιμωξιολόγος, ούτε ιολόγος, ούτε καθηγητής Φαρμακολογίας.
Διάβασε τώρα αυτό και τα ξαναλέμε
PUBLIC HEALTH OF ENGLANG: SARS-Cov-2 variants of concern and variants under investigation in England -Tecnical Briefing 16 (18 June 2021). TABLE 4: Mετάλλαξη Δέλτα = 34 ανεμβολίαστοι νεκροί σε 35.521 κρούσματα - 37 εμβολιασμένοι νεκροί σε 17.600 κρούσματα (οι περισσότεροι μετά τη β' δόση).

Ανώνυμος είπε...

Είναι αδιανόητο Ορθόδοξοι χριστιανοί να εμβολιάζονται με αυτό ειδικά το εμβόλιο,που είναι πονηρά φτιαγμένο και πλασάρεται μέσα από μια τεχνητή ψευτοπανδημια.Γοα τον Ορθόδοξο Χριστιανό το εμβόλιο λέγεται Θεία κοινωνία, Αγιασμός, Αντίδωρο.Τιποτε άλλο.Λυπαμαι για την αποστασία σας.Αλλα τι περιμένεις από ένα παγκόσμιο πληθυσμό που κλείστηκε μέσα τον περασμένο Μάρτιο,για να μην κολλήσει τι άραγε? αντί να ξεσηκωθεί και να βγει στους δρόμους... Έλεος πια με το φόβο σας για την τιποτένια ζωουλα σας!!Για την ψυχή σας δε νοιάζεστε?Για την προδοσία στον Χριστό μας ούτε?? Θλίβομαι τα μάλα!!!Ο Θεός να μας ελεησει..

Ανώνυμος είπε...

Να δεις σε λίγο καιρό που οι εμβολιασμενοι θα πεθαίνουν ομαδικά... Αυτό δεν το ακούσατε από τους επιστήμονες κύρους νομπελίστες?

Ανώνυμος είπε...

Επιεικώς απαράδεκτο και ποιοτικά χαμηλό το σχόλιο της πρώτης ανώνυμης.

Ανώνυμος είπε...

Δεν καταλαβαίνω γιατί όσοι είναι αντίθετοι στον εμβολιασμό, χρησιμοποιούν ως επιχείρημα τις μεταλλάξεις. Αντίθετα,αν οι εμβολιασμενοι κινδυνεύουν μια οι ανεμβολιαστοι κινδυνεύουν εκατό από αυτές.ΔΣ