Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

Προσφορά Μαθητών στα Συσσίτια

 

Επίσκεψη Μαθητών στον Σεβασ/το Μητροπολίτη
– Προσφορά στα Συσσίτια της Μητροπόλεως –

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς δέχθηκε, στο γραφείο του στην Ιερά Μητρόπολη στο Μεσολόγγι, την ευγενική επίσκεψη αντιπροσωπίας των μαθητών της Γ  Λυκείου του Α’ Γ.Ε.Λ. Μεσολογγίου, συνοδευόμενα από τον καθηγητή τους κ. Βασίλειο Πλαστήρα και την υπεύθυνη των Συσσιτίων της Μητροπόλεως κα Αγλαΐα Μανωλάτου.

Οι μαθητές επισκέφθηκαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας με αφορμή την πρόσφατη απόφασή τους να προσφέρουν τα χρήματα της πενθήμερης εκδρομής τους προς αγορά τροφίμων για τις ανάγκες των Συσσιτίων της Ιεράς Μητροπόλεως στο Μεσολόγγι.

Ο Σεβασμιώτατος, αφού καλωσόρισε τα παιδιά εκφράζοντας την ειλικρινή του χαρά για την ευκαιρία αυτής της επικοινωνίας, τα επαίνεσε διότι προχώρησαν σε μια πράξη αγάπης και συμπαράστασης προς το συνάνθρωπο. Τους ευχήθηκε να έχουν καλά αποτελέσματα από τις πανελλαδικές εξετάσεις που συμμετείχαν και να εισέλθουν στις σχολές που επιθυμούν, αλλά να έχουν στη ζωή τους και πρόοδο πνευματική.

Αναφερόμενος στην εορτή των Αγίων Αποστόλων, τόνισε ότι όπως εκείνοι, οι Μαθητές του Χριστού, προσέφεραν τον εαυτό τους στη φιλανθρωπία και στη διακονία των χριστιανών, έτσι και τα παιδιά σήμερα έγιναν μιμητές της δικής τους φιλανθρωπίας και ευσπλαγχνίας «προσφέροντας τα χρήματα της ξεκούρασης και ψυχαγωγίας τους όχι για προσωπικό όφελος, αλλά για να απαλύνουν τον πόνο και τη δυσκολία αδελφών».

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, προσέφερε από ένα βιβλίο σε κάθε παιδί, μαζί με προσωπική του επιστολή, όπου μεταξύ άλλων τονίζει: «Η αγιασμένη πράξι σας, την οποία ιδιαιτέρως επαινεί και αμοίβει ο Ελεήμων Κύριός μας και προκαλεί ανείπωτη χαρά στους Αγίους και στους Αγγέλους, είναι η απάντηση σε όλους όσοι πιστεύουν ότι οι νέοι μας στη σημερινή εποχή δεν έχουν αξίες και ιδανικά».

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

Αγαπητά μου παιδιά, εν Χριστώ

Με όλη την πατρική και ειλικρινή τιμή και ευγνωμοσύνη σας ευχαριστώ για τη θυσιαστική αγάπη και προσφορά σας, στη διακονία των Συσσιτίων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Το ότι προσφέρατε τα δικά σας χρήματα, τα οποία προοριζόταν για την εκδρομή σας και την ψυχαγωγία σας, στη διατροφή των φτωχών και αδυνάτων συνανθρώπων μας στο Μεσολόγγι, αυτό σας τιμά ιδιαιτέρως, αλλά διδάσκει και εμάς τους μεγαλυτέρους.

Η αγιασμένη πράξι σας, την οποία ιδιαιτέρως επαινεί και αμοίβει ο Ελεήμων Κύριός μας και προκαλεί ανείπωτη χαρά στους Αγίους και στους Αγγέλους, είναι η απάντηση σε όλους όσοι πιστεύουν ότι οι νέοι μας στη σημερινή εποχή δεν έχουν αξίες και ιδανικά.

Με όλη την πατρική μου δύναμι και εν Κυρίω αγάπη σας επαινώ, σας ευχαριστώ και εύχομαι το φως του κόσμου, ο αιώνιος οδηγός της νεότητος, ο Χριστός μας, να σας χαρίση αρίστη επιτυχία στις πανελλαδικές εξετάσεις και πρόοδο.

Ο Κύριος πάντα μαζί σας.
Μετά πατρικών ευχών και ευχαριστιών
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
+ Ο ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΚΟΣΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: