Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

Άγιοι Αρχιερείς προσέξτε ποιούς χειροτονείτε και ποιους μαζεύετε στις Μητροπόλεις σας… - Του Σωτήρη Μ. Τζούμα

Άγιοι Αρχιερείς προσέξτε ποιούς χειροτονείτε και ποιους μαζεύετε στις Μητροπόλεις σας…

Του Σωτήρη Μ. Τζούμα

Τα όσα έλαβαν χώρα στο Συνοδικό Μέγαρο της Εκκλησίας της Ελλάδος είναι πρωτάκουστα και πρωτόγνωρα. Αυτές οι πρακτικές θυμίζουν βασανιστήρια των Eς-Ες κατά την γερμανική κατοχή. Δεν υπάρχει προηγούμενο στην ιστορία της Εκκλησίας μας.

Ένα Συνοδικό δικαστήριο, αποτελούμενο από Αρχιερείς της Εκκλησίας μας, δέχεται μια κακοήθη, εγκληματική και παράφρονα επίθεση, από ποιόν;
………………………
Αλλά μας δίνει το έναυσμα να φροντοφωνάξουμε στους Σεβ. Αρχιερείς: προσέξτε ποιους χειροτονείτε Άγιοι! Προσέξτε που θέτετε τα χέρια σας και δίνετε την Ιερωσύνη. Προσέξτε το τώρα γιατί αύριο θα είναι αργά.

Οι ανάξιοι που χειροτονείτε θα γίνουν τα χέρια που θα σας ξαναρίξουν καυστικό υγρό στα μούτρα! Και αν τώρα δεν κατάφερε αυτός ο ανεκδιήγητος να σας …τυφλώσει προσέξτε γιατί κάποιος θα βρεθεί να το διαπράξει όσο εσείς αδιαφορείτε!
Εν πάσει περιπτώσει, το ερώτημα που πλανάται μέσα μας και που αναπόφευκτα δημιουργήθηκε, είναι ποιος χειροτόνησε αυτόν τον ιερέα και με τίνος πνευματικού την κανονική συμμαρτυρία ενεδύθη το άγιο ράσο; Ποιος μέγας… γέροντας έδωσε την συγκατάθεσή του να χειροτονηθεί ο εν λόγω κύριος για να μετατραπεί σε παρ´ολίγον εξολοθρευτή της μισής Συνόδου;


Από που ξεσήκωσε και μιμήθηκε αυτή την αποτρόπαιη πράξη;
Είναι αρρωστημένο και μόνο που το σκέφτεται κανείς, όχι να το διαπράξει κιόλας.
Γιαυτο και πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά για να βάλουν μυαλό και όλοι εκείνοι οι απελπισμένοι που θάθελαν να τον μιμηθούν! Όλοι αυτοί που φορούν το ράσο για άλλοθι!
Είναι δυνατόν να έχει η Εκκλησία μας στις τάξεις της τέτοιους κληρικούς; Είναι δυνατόν αυτός που έχει το μοναδικό προνόμιο να τελεί τη θεία Ευχαριστία να μετατρέπεται χωρίς καμία αναστολή, σε παρ´ολίγον φονιά;
Επαναλαμβάνω: ποιος πνευματικός του έδωσε συμμαρτυρία και ο Μητροπολίτης που τον χειροτόνησε δεν ήξερε ποιον χειροτονούσε; Και αν δεν ήξερε στην αρχή μετά δεν έμαθε; Και αν έμαθε γιατί συνέχισε να τον προστατεύει;
Αλλά ναί, χορτάσαμε από επιλήσμονες κληρικούς που δίνουν τις συμμαρτυρίες άκριτα και απερίσκεπτα, επιπόλαια και απρόσεκτα.
Λυπούμαστε βαθύτατα για τους Επισκόπους που θέτουν τα χέρια τους πάνω σε ανίκανους και ανάξιους και τους χαρίζουν την ιερωσύνη, ενώ και το ράσο πολύ θα τους ήταν, ώστε να κλειστούν σε κάποιο μοναστήρι για να κλαίνε για τις αμαρτίες τους.
Σιχαθήκαμε πια τους μεγάλους «γεροντάδες» που χρυσώνουν το… χάπι της υπακοής και εκμεταλλεύονται ανθρώπους της Εκκλησίας οικονομικά και ηθικά και τους καθοδηγούν στον όλεθρο και την καταστροφή.
Έχω μπόλικους στη σκέψη μου και πολύ θα ήθελα να τους αραδιάσω έναν-έναν! Αλλά τώρα που άνοιξαν πι ασκοί του Αιόλου θα συμβεί και αυτό.
Και δεν είναι μόνον το είδος αυτό των κληρικών που δεν τους σταματά τίποτα αρκεί να πετύχουν τον αρρωστημένο στόχο τους. Έχουμε και αυτούς που χρησιμοποιούν την Εκκλησία προς ίδιον όφελος και συμφέρον.

Λέγει ο ι. Χρυσόστομος για την ιερωσύνη: «Γνωρίζω το μέγεθος αυτής της υπηρεσίας και τη μεγάλη δυσκολία του αξιώματος…Πράγματι πόσο άξιος πρέπει να είναι εκείνος, που πρεσβεύει τον Θεό να είναι εύσπλαχνος για τις αμαρτίες όλων, όχι μόνο των ζώντων, αλλά και των κεκοιμημένων… Πρέπει να διαφέρει αυτός σε όλα από εκείνους, υπέρ των οποίων προσεύχεται»!
Και ο Άγ. Γρηγόριος ο Θεολόγος σημειώνει:
«Ο ιερεύς πρέπει να είναι καθαρός και γνήσιος σαν το χρυσάφι και το ασήμι, να μην έχει τίποτε που να ηχεί σαν χαλκός. Πρέπει να διακρίνεται για τις αρετές του, να προχωρεί διαρκώς προς τα επάνω και όχι να παρασέρνει στον βούρκο, το ποίμνιο ή τα πνευματικά του τέκνα».
Δυστυχώς όμως, η πραγματικότητα είναι ζοφερή. Όχι μόνον εκλέγονται ανάξιοι, αλλά αποκλείονται συχνά οι ικανοί!
Οι άτιμοι γίνονται έντιμοι… «Οι του βίου ναυαγοί, του Υψίστου λειτουργοί», που έλεγαν και οι παλιοί!

Αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα του 2021!
Στην Ελλάδα και την Διοικούσα Εκκλησία της παρακμής…
Ας ελπίσουμε ότι το… φαινόμενο «Κόμβος» δεν θα υπάρξει ξανά στην Εκκλησία μας και θα αποτελέσει παράδειγμα προς αποφυγή. Ένας «κόμβος» η θλίψη μας και η αποτυχία μας ως Εκκλησία, όταν έχει στις τάξεις της τέτοιους κληρικούς.
Έχει η Εκκλησία μας και πολύ καλούς κληρικούς. Δεν είναι πάντοτε οι χρυσοποίκιλτα άμφια ενδυόμενοι, ή οι πολυπροβαλλόμενοι… μαϊντανοί που στο όνομα της ιεραποστολής διαπράττουν εγκλήματα, ή οι έχοντες… μπάρμπα Επίσκοπο, που τους προωθούν σε ανώτερα αξιώματα.
Η Εκκλησία μας διαθέτει κληρικούς προσηλωμένους στην ι. Παράδοση της Ορθοδοξίας μας. Κληρικούς που θυσιάζονται για τον συνάνθρωπο. Κληρικούς που κατεβάζουν τον Ουρανό στην γη και ανεβάζουν το ποίμνιο από την γη στον Ουρανό.
Αυτούς τους κληρικούς θέλουμε. Αυτούς έχει ανάγκη η Εκκλησία.Και αν δεν το φροντίσει αυτό τότε πολύ φοβάμαι ότι τα …χειρότερα δεν τα είδαμε ακόμη

 Πηγή: Εξάψαλμος

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σωστά τα ερωτήματα. Ποιος έδωσε συμμαρτυρία; Μήπως πρέπει να του επιβληθεί πνευματική ποινή για να γνωρίζει που υπογράφει;
Γνώριζε ο Μητροπολίτης του ποιος ήταν τώρα ο Πνευματικός του; πως τον βοήθησε ο πνευματικός; Τι εισηγήθηκε στον Μητροπολίτη; Μήπως πρέπει να του αφαιρεθεί η πνευματική πατρότητα; Έκανε έλεγχο αυτός ο Επίσκοπος που τον χειροτόνησε; Ρώτησε ανθρώπους που τον γνωρίζουν για να δει ποιος είναι; Η ιεροσύνη δεν για να αυξήσουν τους υφισταμένους τους οι δεσποτάδες ανεξέλεγκτα.
π. Νεόφυτος

Ανώνυμος είπε...


Τον σκανδαλισμό του κόσμου από τις αμαρτίες των Ιερέων, τον φορτώνεται ο Επίσκοπος που τον χειροτόνησε και ο Επίσκοπος που τον έχει υπό την εξουσία του, και μόνο τα σκάνδαλα των Ιερέων είναι αρκετά να στείλουν στην Κόλαση έναν Επίσκοπο, υπάρχει και Κόλαση, να μην το ξεχνάμε...

Ανώνυμος είπε...




οι καλοί δεσποτάδες δεν θεωρούν τους εαυτούς τους αλάθητους και τέλειους, και για ό,τι κάνουν συμβουλεύονται τους συνεργάτες τους, αλλά και άλλους πεπειραμένους, για το καλό της Μητρόπολης τους,
η σοφία του λαού λέει, αν δεν έχεις ποιόν να ρωτήσεις, ρώτα το μπαστούνι σου

Ανώνυμος είπε...

Άρχισαν τις καταδίκες του γεγονότος αυτού του εγκληματικού οι Μητροπολίτες. Ας δουν την ευθύνη τους και ας αναλάβουνε πρωτοβουλία πρόσωπα επικίνδυνα να μην είναι στις ιερατικές τάξεις. Τα άλλα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.
Ο κ. Τζούμας τους έδωσε μάθημα με αυτό το άρθρο του.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΦΤΕΓΕ ΑΥΤΟΣ.ΤΟΣΟΣ ΗΤΑΝ.

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα ακούστηκε σκάνδαλο ιερέως στο Αγρίνιο.Οδηγείται στον Εισαγγελέα...

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορούν να κάνουν κάθαρση στην Εκκλησία δεν υπάρχει Αθηνών Χρύσανθος με πρωτοσύγκελο τον Γερβάσιο Παρασκευόπουλο ούτε Αθηνών Ιερωνυμος ο Α΄. σήμερα οι δεσποτάδες είναι για ταξίδια και να τα έχουν καλά με όλους.

Ανώνυμος είπε...

οι καθαιρεσεις πρεπει να αρχισουν πρωτα απο αρχιερεις.....εχουμε και εκει υποψηφιους...αλλα δυσκολο πολυ δυσκολο να αποπεμφει αρχιερεας γιατι ο ενας κραταει τον αλλον με κατι και ο νοων νοειτω. Οπότε η εμπιστοσυνη χάνεται στα προσωπα τους απο ολους και απο ιερεις αναξιους και φυσικω τω τροπω λεει ο καθε ιερεας πλεον: αφου μεταξυ σας καλυπτεσθαι γιατι κυνηγάτε εμας τους πιο κατω;;; Δεν υπάρχει καθαρση και ουτε θα υπαρξει. Ευτυχώς τουλαχιστον δεν επαθαν κατι οι αρχιερεις .... και η Εκκλησια πορευεται...τωρα θα αρχισουν και τα συλλειτουργα!!!!!! και οι βολτες!!!! ολα καλα. ...«Των οικιών ημών εμπιπραμένων, ημείς άδομεν» Bro+

Ανώνυμος είπε...

Αυτόν τον κατηγορηματικό τόνο τον χρησιμοποιούσε άραγε ο κ.Τζούμας στα κείμενά του και επί των εκραγέντων εκκλησιαστικών σκανδάλων της εποχής του μακαριστού Χριστοδούλου;

Ανώνυμος είπε...

Ποιος αποκατέστησε ηθικά τον αείμνηστο πρωθιερέα Γρηγόριο Ρώτα; Την Κυριακή θα εορτάσει ο ναός τον οποίο ελάμπρυνε (οι Αγιοι Πάντες Καλλιθέας). Αυτοί που τον εδίωξαν του ζήτησαν συγγνώμη εστω και μετά θάνατον;α Οι Αγιοι Πάντες όμως μαρτυρούν το έργο του