Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

Χειροτονία πρεσβυτέρου στην Μητρόπολη Κανάνγκας.

 

Ανήμερα  της εορτής της Αναλήψεως του Χριστού  ο Μητροπολίτης Κανάγκας Θεοδόσιος τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του παλαιού κατηχητού της περιοχής Ντέμπα π. Λέοντος, ο οποίος πρόκειται να καλύψει εφημεριακά 15 ενορίες που όλες στεγάζονται σε χορτοκαλύβες. Τις ενορίες αυτές μέχρι τώρα επισκεπτόντουσαν μια με δύο φορές τον χρόνο περιοδεύοντες ιερείς χωρίς όμως ουσιαστικά να καλύπτονται οι πνευματικές ανάγκες των πιστών. 



Για τον λόγο αυτό, ο Μητροπολίτης Κανάνγκας, εδώ και ένα χρόνο περίπου, κάλεσε τον κατηχητή της περιοχής στην Μητρόπολη και αφού τον χειροτόνησε διάκονο προέβη σήμερα και στην εις πρεσβύτερον χειροτονία του.

Κατά τη διάρκεια της χειροτονίας ο Μητροπολίτης τόνισε μεταξύ άλλων πως «όπως ο Κύριος κατά τη σημερινή εορτή υπογράμμισε στους μαθητάς του το έργο του ευαγγελικού κηρύγματος έτσι καλεί κι εσένα στο έργο αυτό ώστε να γίνεις κήρυκας του Θεού, της Ορθοδοξίας, της αγάπης, της μετανοίας, της εν Χριστώ ζωής, πρώτα στο χωριό σου και έπειτα στα άλλα χωριά όπως έπραξαν και οι Απόστολοι αρχίζοντας το αποστολικό  έργο από τα Ιεροσόλυμα». 

Κατακλείνοντας ο Μητροπολίτης μετέφερε σε όλους τις ευχές του Μακαριοτάτου Πατριάρχου κ.κ. Θεοδώρου.








Πηγή: Αγιος Κοσμάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: