Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

Γυμνάσιο Λεχαινών - Πρόγραμμα με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία

 

Γυμνάσιο Λεχαινών
Ανοιχτός διάλογος με Ολυμπιονίκες

          Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α τάξης του Γυμνασίου Λεχαινών, τη Δευτέρα 31 Μαΐου και την Τρίτη 1 Ιουνίου, συμμετείχαν στην υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος ''Ολυμπιακή Παιδεία – Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία'' όπου έλαβαν μέρος διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας zoom. 

          Το πρόγραμμα περιελάμβανε ένα σύνολο δράσεων που σκοπό είχαν να αναδείξουν τη μορφωτική και εκπαιδευτική αξία των Ολυμπιακών Αγώνων. Οι δράσεις αφορούσαν την απόκτηση γνώσης, αθλητικών και κοινωνικών δεξιοτήτων και αξιών.

Η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝ.Ο.Α) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υ.ΠΑΙ.Θ, είχαν προσκαλέσει Ολυμπιονίκες διαφόρων αθλημάτων να συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη δράση. Στόχος τους ήταν ένας ανοιχτός διαδικτυακός διάλογος μεταξύ των  μαθητών των σχολικών μονάδων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα και των Ολυμπιονικών.

          Η κα Διαμαντέλλη Ελπίδα,  καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και υπεύθυνη για την υλοποίηση του προγράμματος, προετοίμασε κατάλληλα τους μαθητές/τριες για τις συγκεκριμένες διαδικτυακές συναντήσεις.

Σε πρότερο χρόνο, είχε συζητήσει με τους μαθητές της για τις πιθανές ερωτήσεις που θα ήθελαν να υποβάλλουν στους Ολυμπιονίκες. Έπειτα ψήφισαν για την επικρατέστερη ερώτηση καθώς και για το ποιο παιδί επιθυμούσαν να εκπροσωπήσει το σχολείο και να  υποβάλλει την ερώτηση που είχαν επιλέξει.

          Οι Ολυμπιονίκες με τους οποίους αλληλεπίδρασαν ήταν ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος απ το χώρο του μπάσκετ και η Νέρι Νιανγκουάρα απ το χώρο της κολύμβησης. Ήταν μια σπουδαία εμπειρία για τους μαθητές -τριες που το έζησαν έντονα κι αυτό φάνηκε από το θερμό χειροκρότημα  στο τέλος της διαδικτυακής συνάντησης.

          Είναι πολύ σημαντικό, λοιπόν, τα παιδιά να έχουν σωστά αθλητικά πρότυπα γιατί ο αθλητισμός μπορεί να τους προσφέρει πολλά, καθώς μπορεί να τα  βοηθήσει να αποκτήσουν πολλά εφόδια για τη ζωή τους.

          Η ομάδα της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΕΘΝ.Ο.Α.) έστειλε για τον κάθε μαθητή –τρια αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής για να θυμούνται τη μοναδική αυτή εμπειρία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: