Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

Οικουμενικός Πατριάρχης: ''Ο Καστορίας Σεραφείμ ήταν ένας ασκητικός Επίσκοπος''


29 Δεκεμβρίου 2020 – 29 Ιουνίου 2021
Έξι μήνες συμπληρώνονται σήμερα, 29 Ιουνίου 2021, από την προς Κύριον εκδημία του Μητροπολίτου Καστορίας κυρού Σεραφείμ, τον οποίον μετέθεσε ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός από τα γήινα στα επουράνια, από τα φθαρτά στα άφθαρτα.
Στη μνήμη του μακαριστού πολιού και πολύκλαυστου Επισκόπου Καστορίας Σεραφείμ Παπακώστα, παραθέτουμε το βιντεοσκοπημένο μήνυμα της Α.Θ.Π. του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, το οποίο προβλήθηκε στο διαδικτυακό θεολογικό και φιλολογικό μνημόσυνο, που διοργάνωσε το Ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού, στη μνήμη του Μητροπολίτου Καστορίας.
Ο Παναγιώτατος μεταξύ άλλων σημειώνει πως, ο Καστορίας Σεραφείμ παραμένει στη συνείδηση και τη μνήμη των πιστών, ως ο καλός ποιμήν, ο φιλακόλουθος και ο άριστος λειτουργός, ο φιλομόναχος και ο ασκητικός Επίσκοπος, ασκώντας δε το υψηλό του αξίωμα μετά συνέσεως και διακρίσεως.
Παρακολουθήστε το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχου:

Πηγή: Ρομφαία

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο κορωνοιός πήρε αυτή την αγνή ψυχή με τους πολλούς αγώνες. Δυστυχώς άφησε πίσω συναδέλφους του που μας εμπαίζουν στο ζήτημα το κορωνοιού.