Σάββατο 26 Ιουνίου 2021

ΚΛΗΡΙΚΟΙ: dealer ή συνωμοσιολόγοι; ; - π.ΑΚΓ

 ΚΛΗΡΙΚΟΙ: dealer  ή  συνωμοσιολόγοι;

     Όταν οι κληρικοί μετατρέπονται σε dealers των εμβολίων είναι άριστοι ποιμένες και ασκούν υπεύθυνη ποιμαντική.

Ασφαλώς θα δεχθούν επαξίως και τα συγχαρητήρια του Πρωθυπουργού και τις απαραίτητες οδηγίες (=εντολές προς υφισταμένους!) πώς να εκτελούν σωστά το έργο του dealer.

     Όταν όμως οι κληρικοί τολμήσουν να μεταφέρουν τις ανησυχίες σοβαρών επιστημόνων ιατρών (ακόμα και με Nobel Ιατρικής στην Ιολογία!) τότε γίνονται συνωμοσιολόγοι και ασκούν ανεύθυνη ποιμαντική.

Τότε πρέπει οπωσδήποτε να επιληφθεί η εκκλησιαστική δικαιοσύνη και να τους απαγορεύσει να ομιλούν.

ΒEΒΑΙΑ ΤΟ ΟΡΘOΤΕΡΟ ΘΑ HΤΑΝ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕYΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚEΠΤΟΝΤΑΙ ΑΝΤIΘΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚO ΑΦHΓΗΜΑ...

     Μην ανησυχείτε αγαπητοί μου χριστιανοί: έχουμε δρόμο ακόμα για τον πάτο...

     Με πόνο και θλίψη για το κατάντημά μας

     π. ΑΚΓ

 

     ΥΓ: Απλές σκέψεις με αφορμή το λεκτικό προπηλακισμό εναντίον του σεβαστού π. Ευθυμίου (Καψάλα Αγ. Όρους) λόγω της σημαντικής επιστολής του εναντίον του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

54 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πάτερ μου αυτή είναι η εικόνα του ισχυρού κατά κόσμο. Σε όλη την ιστορία. Οι δοκούντες άρχειν..., το λέει και το Ευαγγέλιο.
Εδώ ποιμένες έκλεισαν τις Εκκλησίες ή έστω δεν αντέδρασαν, στέρησαν το λαό από τη Θεία Κοινωνία, την εξομολόγηση... Λες και δεν υπήρχαν λύσεις.
Άλλωστε τί είναι οι Εκκλησίες; Τα μυστήρια; Οι εικόνες; Τα άγια λείψανα; Μήπως έχουν χάρη; Μήπως ποτέ θεράπευσαν; Μήπως έσωσαν σώματα και ψυχές; Τί μας χρειάζονται; Αντιθέτως σε αυτά κινδυνεύουν οι πιστοί.
Τί συμπέρασμα να βγάλουμε με τέτοιες συμπεριφορές; Ότι νοιάζονται για την υγεία του ποιμνίου, όπως διατείνονται; Κάτι δεν ταιριάζει. Δεν μπορεί. Ποιόν εμπαίζουν, Τον εαφτό τους...
Οπότε τί να περιμένεις;
Μόνο προσευχή νηστεία, μετάνοια, και πένθος, γιατί απομακρυνθήκαμε από τον Θεό, γίναμε δούλοι της αμαρτίας, λιπανθήκαμε στις απολαύσεις και χαθήκαμε μέσα στους δρόμους.
Γι αυτό και έχουμε τέτοιους ποιμένες. Γίναμε περίγελος στα έθνη και εξαιτίας μας βλασφημείται το Όνομα του Θεού.
Ας στραφούμε στη μάνα μας, την Υπεραγία Θεοτόκο να μας μαζέψει και τότε θα φτιάξουν όλα. Λίγη ταπείνωση και θα δούμε Φώς.
Εμείς φταίμε πάτερ. Ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί. Και θα βρεθούν ποιμένες με Πνεύμα Θεού.
Εγκαταλείψαμε το Θεό για τα αυτοείδωλα. Και ζούμε τις συνέπειες!

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς...

Ανώνυμος είπε...


Μα τι άλλο κάνουν οι ιερείς από το να προωθούν προϊόντα. Αλλά από το εμβόλιο δεν έχουν προμήθευα και για αυτό είναι αντίθετοι. Ξέχασες πάτερ μου πόσες φορές είπες ότι κατά την έξοδο υπάρχουν εικόνες υπέρ του φιλόπτωχου ή ότι οι ιερείς προωθούν ημερολόγια του ναού και της μητροπόλεως με συχνές οχλήσεις σε ανακοινώσεις. Ξέχασες για την διαφήμιση περιοδικών νεανικών, φοιτητικών και άλλα παρόμοια. Ξέχασες ότι στην έξοδο του ναού θα υπάρχουν νέοι που πωλούν βιβλία χριστιανικά. Όλα αυτά σε παραεμπόριο διότι καμιά απόδειξη δεν μας κόβουν. Για να μην σας υπενθυμίσω την διατίμηση του καφέ των μνημόσυνων που φιλότιμες κυρίες φτιάχνουν. Όλα αυτά πάντα με χρήμα ποτέ κάτι δωρεάν. Μην μιλάς… το κουτόχορτο το τρόμε βλάκες δεν είμαστε. Υπάλληλος είμαι σπίτι δεν κατάφερα να φτιάξω οι ιερείς είναι με σπιταρόνες και πολύαιμα αυτοκίνητα γιατί εκτός των παραπάνω πωλήσεων πωλούν τη ιεροσύνη τους στα τυχερά.
Μηνάς Κυριακόπουλος
Βόλος

Ανώνυμος είπε...

https://m.tribune.gr/world/news/article/755768/israil-emvoliasmenoi-ta-misa-nea-kro
ysmata-tis-parallagis-delta.html
Εμβολιασμένοι είναι στο Ισραήλ οι μισοί από όσους νόσησαν από τη μετάλλαξη δέλτα.

Ανώνυμος είπε...

https://www.in.gr/2021/06/26/greece/koronaios-pote-erxontai-ta-pronomia-gia-tous-emvoliasmenous-ti-eksetazetai/
Η επισημοποίηση του σύγχρονου απαρτχάιντ.
Πού είναι τώρα όλοι οι κατ επάγγελμα "αντιρατσιστές" προκειμένου να καυτηριάσουν τον ιδιότυπο αυτόν κοινωνικό ρατσισμό;
Πού είναι η επίσημη Εκκλησία, ο νομικός κόσμος της χώρας;
Πού είναι οι Ιατρικοί Σύλλογοι;
"Πάντες εξέκλιναν άμα ηχρειώθησαν, ουκ έστι ποιών χρηστότητα, ουκ έστιν έως ενός".

Ανώνυμος είπε...

Αχ!!! μου δόθηκε η ευκαιρία να πω και εγώ τα κατηγορό μου.

Διατί να το κρύψομεν άλλωστε. Από πύρινα άρθρα σας επί του θέματος, και ομολογία σας, ότι στην πανδημία στοιβάζατε ανθρώπους στον ναό είστε συνωμοσιολόγος.
Συνωμοσιολόγοι είναι και αυτοί που την Μεγάλη Εβδομάδα μετέφεραν τους ΄΄οπαδούς’’ τους σε μοναστήρι διαλύοντας την ενορία τους και άλλες ενορίες.
Συνωμοσιολόγοι και αυτοί οι κληρικοί, που τελούσαν Θείες Λειτουργίες στο ναό τους χωρίς προφυλάξεις, με επακόλουθο τον θάνατο ενός ιερέα και την ασθένεια των υπόλοιπων εφημερίων.
Συνωμοσιολόγοι κληρικοί ήταν αυτοί που καλούσαν με μηνύματα κόσμο και με συνθηματικό άνοιγαν για να παρακολουθήσουν τη Λειτουργία χωρίς μάσκα με αποτέλεσμα να νοσήσουν αλλά να μη πουν που την πάτησαν.
Συνωμοσιοπόγοι είναι αυτοί που μάζευαν σε υπαίθριο χώρο πιστούς, με αποτέλεσμα να νοσήσουν 25, πολλοί από αυτούς μπήκαν σ νοσοκομεία, και η εντολή ήταν μην πείτε που είσαστε πείτε στην πόλη.
Συνωμοσιολόγοι είναι οι κληρικοί που δεν έκαναν το εμβόλιο με αποτέλεσμα να πεθάνουν, και άλλοι που δεν το κάνουν γιατί «ο Θεός σώζει τον ιερέα» όπως οι Άγγλοι λένε «ο Θεός σώζει την βασίλισσα»
Συνωμοσιολόγοι ήταν μοναστήρια που δεχόντουσαν πλήθος ανθρώπων στα Καθολικά των μοναστηριών τους.
Συνωμοσιολόγοι είναι όσοι πολεμούν τις κρατικές αποφάσεις αλλά απολαμβάνουν τον μισθό όταν άλλες τάξεις εργαζομένων δεν πέρνα μία.
Όμως υπάρχει και το καλά και συμφέροντα ταις τσέπες ημών.
Συνωμοσιολόγοι είναι όλοι οι Μητροπολίτες που δέχθηκαν τέτοιες καταστάσεις στις μητροπόλεις τους.
Και όλα αυτά γιατί δεν υπάρχει κράτος να σας κλείσει στην μπουζού για να ωφεληθούν και οι εν φυλακές αδελφοί.

Αγανακτισμένος από την ανευθυνότητα που σας δέρνει.
ΓΠΓ συνταξιούχος Θεολόγος

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ μου, τάχα, "ΓΓΠ συνταξιούχε Θεολόγε",
και μόνο το ορθογραφικό επίπεδο του σχολίου σου προδίδει ότι δεν είσαι "συνταξιούχος Θεολόγος" αλλά ένα ανθρωπάκι που υβρίζεις και συκοφαντείς με κουκούλα.
π. ΑΚΓ

Ανώνυμος είπε...

Πως μπορεί ιερέας να αποκαλεί εν Χριστώ αδελφό "ανθρωπάκι;". Δε κατάλαβες π. ΑΚΓεξαιτίας της ορθρογραφίας τι σου καταμαρτυρεί και σένα και πολλών άλλων; Η ανωνυμία σε ενόχλησε και όχι τα γραφέντα;
πβρ

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ μου, π. ΑΚΓ έγραψες με θυμό "ΓΓΠ συνταξιούχε Θεολόγε", και μόνο το ορθογραφικό επίπεδο του σχολίου σου προδίδει ότι δεν είσαι "συνταξιούχος Θεολόγος" αυτός υπογράφει ΓΠΓ εσύ τον γράφεις ΓΓΠ π. ΑΚΓ είσαι ένα ανθρωπάκι που υβρίζεις και συκοφαντείς χωρίς κουκούλα.

Ανώνυμος είπε...

Σε όλα έχει λόγο ο π. ΑΚΓ αρχίζω να πιστεύω ότι είναι όπως ο Νικόδημος κρυφός εκπρόσωπος τύπου. Καλορίζικος.

Ανώνυμος είπε...

Από φανφαρολογίες καλύτερα να ακούς πνευματικά θέματα όπως αυτά του κ. Ηλία Σκόνδρα.
http://anastasiosk.blogspot.com/2021/06/2_25.html

Ανώνυμος είπε...

O καθένας με τον πόνο του

Ανώνυμος είπε...

Είναι και από τα δύο που ρωτάς παπά Αναστάση. Δεν γράφεις καλύτερα για τον συνάδελφό σου που πέταξε καυστικό υγρό σε Αρχιερείς; αυτά άστα στους γιατρούς, παπάς είσαι με αρμοδιότητα στο ιερό και υπακοή στον προϊστάμενο του ναού σου. Τα υπόλοιπα άστα στον συνάδελφό σου ιερέα-ψυχίατρο που έχει αναλάβει εργολαβικά να δίνει εργασία σε καταστήματα τελετών και στον διακεκριμένο καθηγητή ιατρικής παγκοσμίου φήμης π. Ευθύμιο. Το έκανα τον εμβόλιο αν τον άκουγα νωρίτερα θα το έκανα με πάθος και όχι παγωμένα.

Ανώνυμος είπε...

Είστε για τα πανηγύρια. Αλλά αφού δεν υπάρχει ως επίσκοπος, καλά κάνετε...

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή στον διαχειριστή που δημοσιεύει τα σχόλια ανώνυμων παρατρεχόμενων που βρίζουν τον κανονολόγο και λόγιο κληρικό π. Αναστάσιο Γκοτσόπουλο.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ μεγάλη υπομονή έχει ο Πατρών Χρυσόστομος.Ανεξηγητη......

Ανώνυμος είπε...

Εκ των περιττωμάτων της καρδιας λαλει το στόμα των υβριστών.

Ανώνυμος είπε...

Γράφει κάτι ο π. Αναστάσιος και σε κάποια άλλα site και ιστολόγια λυσσάνε και ζητάνε το κεφάλι του. Να σταματήσουνε γιατί όλο και περισσότερο γελοίοι γίνονται στα μάτια μας. Τι τους έχει κάνει και ουρλιάζουν όπως ο διάολος με το λιβάνι. Θάναι αλιβάνιστοι.

Ανώνυμος είπε...

Όταν δουν δηλώσεις σας ένας εργολάβος λασπουριάς της θεολογικής και ένας επαγγελματίας δημοσιογραφίσκος της λάσπης σας διαφημίζουν.
Να χαίρεσαι πάτερ γιατί μεγάλο μισθό θα λάβεις από τον Ιησού.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε "συνταξιούχε Θεολόγε", μήπως πρέπει να υπογράφετε ως " επιδημιολόγος" καλύτερα;
Μόνο πόρισμα δεν βγάλατε ακόμη για νοσήσεις και θανάτους κάποιων προσώπων.
Σας πληροφορώ ότι τουλάχιστον το 10% του εγχώριου πληθυσμού έχει νοσήσει από Covid (κατ άλλους έως και το 30%, η απόκλιση δικαιολογείται λόγω πλημμελούς επιδημιολογικής επιτήρησης) και πάνω από 12500 συμπατριώτες μας έχουν καταλήξει.
Μήπως έχετε βγάλει πόρισμα και για αυτούς;

Αθανάσιος Κοταδάκης είπε...

Ως να «προκάμω» να γράψω: «Πολύ καλά κάνατε κε Κωστόπουλε που αναρτήσατε το εκτενές κείμενο του Αγιορείτη μοναχού Ευθύμιου, ας πούμε έτσι σαν μια ντε φάκτο απάντηση σε πάλαι ερώτημα σας: «Τις υμάς εβάσκανεν Αναστάσιε;», σπεύσατε π. ΑΚΓ στα γνωστά ίδια και τα αυτά «αυτό-δικαιωτικά» ! Χωρίς να εξηγήσετε ευρύτερα ποιος είναι ο συντάκτης της κατά τη γνώμη σας «σημαντικής επιστολής εναντίον του υποχρεωτικού εμβολιασμού» Αγιορείτης μοναχός Ευθύμιος, που δέχτηκε «το λεκτικό προπηλακισμό» ! Για να γίνει αντιληπτό πώς και γιατί οι Κυβερνητικοί υπεύθυνοι απέναντι στον Ελληνικό λαό και οι Υγειονομικοί αρμόδιοι σύμβουλοι αυτών, τον αγνόησαν, τον παρέκαμψαν, δεν τον συμβουλεύτηκαν ποσώς ! Ως βλέπετε, δεν κάνω μνεία της Συνοδικής Ιεραρχίας, διότι εσείς λόγω τε και έργω την θεωρείτε απλή θεραπαινίδα του Καίσαρα, ως εν πολλοίς και ο περί ου ο λόγος Αγιορείτης μοναχός. Αθανάσιος Κοτταδάκης

Ανώνυμος είπε...

Βεβαίως και είμαι ένα ανθρωπάκι, αλλά δεν υβρίζω με κουκούλα ούτε συκοφαντώ όπως συνηθίζεις πάτερ άγιε. Περίπτωση Αγίου Ανδ., Αγίου Νικ.. Γνωστή η πολιτεία σου. Μαρτυρούν περί σου σε όλο το μαρκάτο που είναι γνωστά τα έργα και η πολιτεία σας. Πρόσεχε διότι θα σε κρίνει και εσένα ο Θεός. Και δόξαζε τον Θεό που συγγενικά σας πρόσωπα δεν είχαν τα χειρότερα από τα εξοχάς του ελάτου. Βάλε τους οπαδούς σου να με βρίσουν δεν με νοιάζει. Τώρα πιά δεν υπολογίζω κανένα. Σε κανένα από όσους ανέφερα δεν χρωστώ.
ΓΠΓ συνταξιούχος Θεολόγος

Ανώνυμος είπε...

Αδελφέ ΓΠΓ ή ΓΓΠ το «αχ» κ μόνο που ξεκινάς, δείχνει πόσο μεγάλη καταπίεση έχεις υποστεί στη ζωή σου ,ώστε να την εξωτερικεύεις σε 10αδες αγνώστους.

Για όλα αυτά που αναφέρεις που «τόλμησε» να κάνει ο αξιοσέβαστος π.ΑΚΓ μπορείς να ρωτήσεις εμάς τους 10αδες υγιείς κατά τ’ άλλα συνωμοσιολόγους κ ψεκασμένους πιστούς που μας «μετέφερε» όπως λες, (στην πλάτη του) να λειτουργηθούμε κ κυρίως να προσευχηθούμε για κάποιους σαν εσάς που έχουν πέσει σε πλάνη κ φοβούνται έναν αόρατο ιο κ δεν φοβούνται τον Έναν Υιό. Γιατί βλέπεις οι περισσότερες εκκλησίες κ οι προϊσταμένοι των, είναι πιστά πιόνια των μασονικών ,μοντέρνων κ δυτικών, πολιτικών κ θρησκευτικών πουλημένων «αρχόντων» της χώρας μας.

Λυπάμαι πολύ που δείχνεις σε λίγες γραμμές πόσο μικρό κ αδύναμο «θεολογικό», κυβερνητικό ανθρωπάκι είσαι. Πήγαινε τώρα κάνε κ το εμβ0λι@κι σου κ μη μιλάς καθόλου… Μόνο υπακοή στους κυβερνώντες…

Αα…. κ κάτι άλλο : ο Θεός δεν σώζει μόνο τον πιστό ιερέα. Σώζει κ όλους όσους «μετά φόβου Θεού πίστεως κ αγάπης προσέρχεται». Ο σωστός χριστιανός λέει «ακόμα κ αν πεθάνω Θεέ μου, γεννηθήτω το θέλημά Σου». Άλλο όμως καλός άνθρωπος κ άλλο καλός χριστινανός…

Μήπως όμως τα λες όλα αυτά αδελφέ, λόγω ηλικίας (το «συνταξιούχος» σας προδίδει) επειδή φοβάσαι μη χάσεις τα νιάτα σου από τον ιο;;;;


Μη σταματάς να μιλάς π.Αναστάσιε. Άλλωστε «πολλοί μεν οι κλητοί, ὀλίγοι δὲ οι ἐκλεκτοί».

ΣΣ

Ανώνυμος είπε...

Δεν μας αφορούν ούτε οι απόψεις του π. Ευθυμίου ούτε του π. ΑΚΓ μας είναι παντελώς άγνωστοι.
Μην γράψτε ξανά θα είναι η καλύτερη προσφορά σας στους πιστούς.

Ανώνυμος είπε...

Δεν θεωρώ τον εαυτό μου dealer επειδή αγωνίζομαι να τηρώ στον Ναό που διακονώ τις υγειονομικές εντολές κάνοντας συνάμα υπακοή στην Εκκλησία. Ο π. ΑΚΓ θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός στα όσα γράφει για αδελφούς και συλειτουργούς.
π. Παναγιώτης Ρόδης

Unknown είπε...

Συνταξιούχε...Καλά θα είναι μια και έχεις ευκαιρία να διαβάζεις πατέρες ,συνοδους...να διαβάζεις αγίους σύγχρονους και παλιούς και μετά να ρίχνεις κεραυνούς Αλλά στο κεφάλι σου πρώτα και μετά στον πάτερ...
Μα τι θεολόγος αθεολογητος είσαι...
Θέλεις ξανά να σε δίδαξει ο Ιωάννης ο Άγιος θεολόγος...μπας και φωτιστείς

Ανώνυμος είπε...

Πότε ήταν προσεκτικός για να είναι τώρα. Όποιος μικρομαθένει δεν γερονταφήνει. Οι παπάδες τύπου π. Αναστασίου πιστεύουν ότι εκφράζουν την Ορθοδοξία. Ο πνευματικός μου σε τέτοιες περιπτώσεις λέει «ούτε ο Αβραάμ Πάπας να ήτανε».
Δεν με εκφράζει καθόλου η αδιάκριτη ακρότητα του π. ΑΚΓ.
π. Χρήστος Παναγιωτίδης

Ανώνυμος είπε...

Του αρέσει η αρνητική δημοσιότητα του πΑΚΓ μόνο κατακεραυνώνει ποτέ δεν επαινεί.

Ανώνυμος είπε...

«Τις υμάς εβάσκανεν Αναστάσιε;» σου έγραφε προ ημερών ο φίλος σου ιερέας. Μαζί με άλλα όχι επαινετικά. Τώρα πρόστρεξε ξανά εδώ για φιλοξενία όπως ο Ευτρόπιος, την φράση μου τη θύμισε ο Κοτταδάκης. Σας ερωτώ και εγώ Αναστάσιε «Τις υμάς εβάσκανεν Αναστάσιε;» για να δημοσιεύεις άρθρα επικριτικά για τους ευσυνείδητους κληρικούς.
«Τις υμάς εβάσκανεν Αναστάσιε;»

Unknown είπε...

Ο π.Αναστάσιος με τις παρεμβάσεις του,ενοχλεί απ' ότι φαίνεται, παρά πολύ ,και μάλιστα σε βαθμό δαιμονικής καταστάσεως.Αυτό συμβαίνει γιατί η αλήθεια είχε και θα έχει πάντα την μοναδική ιδιότητα,να πονά και να ελέγχει συνειδήσεις. Εθελοτυφλείτε μπρος στην ωμή πραγματικότητα που αποδεικνύει την προχωρημένη σήψη της ιεροσύνης(δυστυχώς.....είναι τόσο λυπηρό...).Ο άμβωνας δίδεται στους ιερείς κάθε βαθμού ώστε να δοξάζεται και να υμνολογείται ο θεός και να κηρύττει στον λαό Χριστό και αλήθεια ,κι όχι να μετατρέπεται σε κέντρο προώθησης προϊόντων πχ του εμβολίου. Βολευτήκατε με τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου και νίπτετε της χείρας σας γυρνώντας πλευρό στον βαθύ ύπνο σας.
Και τώρα ,επειδή η ίδια η Ιερά Σύνοδος προτρέπει τον λαό να εμβολιαστεί,ως άλλοι σπόνσορες εσείς,επικροτείτε την προτροπή αυτή ,μέσω των ιερέων και όχι μόνο ,προπυλακίζοντας επίσης τον πατερ Αναστάσιο για τις εύστοχες και αληθινές παρατηρήσεις του.Συνέχισε αγαπητέ μας πάτερ,συνέχισε να γράφεις και μην σταματάς.Η αλήθεια ξεπηδά μέσα από την πένα σας και τρομάζει τους σούπερ ορθόδοξους που σαν τα κουτάβια κάνουν υπακοή στον αφέντη τους.Συνεχίστε όση λάσπη κι αν σας ρίχνουν. Τόσο εσείς όσο και οι ανώνυμοι και μη,θα δώσουμε λόγο στον Θεό για τις πράξεις μας πρωτίστως,αλλά και για όσα δεν πράξαμε και αποσιωπήσαμε.

Ανώνυμος είπε...

Υπακοή σε ποια Εκκλησία πατερ μου; Αυτή που δεν ακολουθεί τις αποφάσεις των οικουμενικων συνόδων; Τέτοια Εκκλησία ακολουθείτε; Θα μας πείτε κι εσείς τώρα βέβαια ότι η υπακοή σώζει. ΣΩΖΕΙ ΟΤΑΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΊ ΜΟΝΟ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.Επιτελους τι ποιμενετε; Χριστός Ανέστη στις 9.00; Μασκά στον ναό; Οι άγιοι αυτά θα τα ενέκριναν; ο Χριστός; Τελικά ο κορονοιος ήρθε για να ξεσκεπασει τα αδηλα και τα κρύφια της.....ρασοφοριας.Ο θεος να μας ελεησει όλους.

Ανώνυμος είπε...

Ο 62os κανόνας της πενθεκτης οικ.συνοδου απαγορεύει να φοράμε προσωπεία . Είναι παραβίαση της εντολής που μας
Λέγει ότι ΑΝΑΚΕΚΑΛΥΜΜΕΝΩ ΠΡΟΣΩΠΩ να λατρεύουμε τον Θεό καί νά βλέπουμε την δόξα του κοινωνοντας πρόσωπο προς πρόσωπο με τον κύριο και με τους αδελφούς μας εσείς πατέρες:Παναγιώτη Ρόδη και Χρήστο Παναγιωτηδη δεν γνωρίζετε τον παραπάνω κανόνα . Νικολαος Ντάνος

Ανώνυμος είπε...

π. Αναστάσιε,

όσοι έχουν τη μύγα μυγιάζονται!

Πραγματικά είναι προς χαρά που ασχολούνται με το ταπεινό σου σχόλιο.

Σε κοσμικό επίπεδο όλοι αυτοί που σε υβρίζουν είναι υπέρμαχοι της δημοκρατίας και οσονούπω, αν όχι ήδη, και της πολιτικής ορθότητας! Αλλά ακριβώς αυτής της α-λα-καρτ δημοκρατίας που συντηρούν και οι πολιτικοί μας. Ακούν τους ειδικούς σε όλα τα θέματα γιατί τώρα δεν είναι σε θέση να αξιολογήσουν την κατάσταση! Μπορούμε όμως όλοι μας να αξιολογήσουμε τις υποθετικές μελλοντικές καταστάσεις μόνο όταν είναι να ψηφίσουμε. Αλλιώς πώς αξιολογούμε και ψηφίζουμε τα προγράμματα του εκάστοτε κόμματος τα οποία υπεισέρχονται σε όλους τους τομείς της ζωής μας;;; Μόνο ως πρόβατα! Οπότε επιλέγοντας τυφλά (δυστυχώς βέβαια και επιλεκτικά) να ακούν τους "ειδικούς" επιλέγουν να είναι πρόβατα, όχι για την αγνότητα, αλλά για το μιμητισμό της άλογης φύσεως.

Σε εκκλησιαστικό επίπεδο οι πατέρες που ενοχλούνται ότι αποκαλούνται dealers αναρωτιέμαι γιατί ελέγχονται. Βρίσκουν κάποια ταύτιση στην κατάσταση που περιγράφεις και στην κατάσταση που επικρατεί στους ναούς; Αν ναι και αν δρουν στην υποχρεωτική υπακοή δεν έχουν να φοβηθούν και να παρεξηγηθούν για τίποτε. Στο πνεύμα της υπακοής που διάλεξαν (δε χαρακτηρίζω καλώς ή κακώς) ωστόσο δε χωράει διαμαρτυρία. Να την κάνουμε την υπακοή μέχρι τέλους σωστά. Ποιος είναι αυτός που βγαίνει και εκπροσωπεί τη Σύνοδο ακόμη κι αν συμφωνεί μαζί της;;; Να σιωπήσει μέχρι να απαντήσει εκείνη στο σχόλιό σου η οποία και θα τον εκφράσει πλήρως. Αλλά θα πουν εκείνοι: Σιγά μην κάτσει να ασχοληθεί με τον π. Αναστάσιο κοτζάμ' Σύνοδος. Δύο όψεις έχει η κατάσταση.
1. Αν σε δουν ως πλανεμένο δε θα έπρεπε να αφήσουν τα 99 πρόβατα και να σε αναζητήσουν ουσιαστικά ως καλοί ποιμένες; Υπάρχουν VIP (όπου P Provata);
2. Αν δε σε δουν ως πλανεμένο και ο Χριστός σαν ένας ταπεινός Ισραηλίτης ενανθρώπησε κι οι Φαρισαίοι έστελναν τους μαθητευόμενους να τον τσιγκλίσουν. Μια φορά τον αντιμετώπισαν ως θεσμός και δεν αξιώθηκαν να τον καταδικάσουν από μόνοι τους. Πέταξαν το μπαλάκι στον Πιλάτο. Σε καμμία περίπτωση δε σε αντιπαραβάλω με το Χριστό π.Αναστάσιε. Μόνο στο κομμάτι που σε έχουν βάλει στο στόχαστρο χωρίς να απαντούν ουσιαστικά στα όσα λες. Αλλά για να αναρωτηθούμε όλοι μας μήπως διαθέτουμε τη σκληροκαρδία που διέθεταν οι Φαρισαίοι σε όποιον έχει διαλέξει άλλο τρόπο συμπεριφοράς από το δικό μας. Στο κάτω κάτω αυτό θα βοηθήσει ουσιαστικά στη βίωση της πολιτικής ορθότητας!

Προσωπικά με χαρά και μεγάλη ταύτιση διαβάζω τα όσα καταθέτεις στο δημόσιο εκκλησιαστικό λόγο! Να συνεχίσεις πάτερ με ταπεινό φρόνημα να εκφράζεις αυτά που ίσως δεν μπορούμε εμείς.

Ο Θεός να μας φωτίσει όλους!

(Πώς λέμε στο μνημόσυνο τον κεκοιμημένο να συγχωρήσει κι εμάς να ελεήσει και να σώσει; Ε αντίστοιχα όπου τοποθετήσουμε τον εαυτό μας)

Θα παραμείνω ανώνυμος.

Ανώνυμος είπε...

Σας καλημερίζω από Μελβούρνη
Σας συγχαίρω για την ομολογία σας. Ως κληρικός της Πάτρας είσθε και από τα δύο. Υπό πνευματική έννοια και εκτός των ορίων της Πάτρας. Είσθε σαν το πολιτικό ηγέτη που πολλά από την τηλεόραση. Εσείς στον ναό σας π. Αν. και δια των ιστολογίων εις πάσα την οικουμένη. Είσθε οικουμενιστής.
Φιλιά από Μελβούρνη ελάτε να πουλήστε όταν επιτραπεί από τον covid και εδώ ψευτοΟρθοδοξία. Είστε έμπορος των εθνών.

Ανώνυμος είπε...

Αυτές οι τοποθετήσεις για τον π. Αναστάσιο είναι παρμένες από την πολιτική κονίστρα των κομματικών οπαδών. Ο ιερέας πρέπει να έχει οπαδούς; Κάπου σαπίζει το όλο θέμα.

Ανώνυμος είπε...

Οπότε απαντήστε μας. Να υπακούει η Εκκλησία στις κυβερνητικές εντολές ή όχι; Αποτελεί η επιβολή μέτρων και η αποδοχή αυτών από τη διοικούσα Εκκλησία μέρος αυτής της πολιτικής κονίστρας; Να βλέπουμε αμφοτέροθεν. Όχι να επιλέγουμε την πλευρά που θα στηλιτεύσουμε.

Μήπως επίσης η αποδοχή του Μάρκου του Ευγενικού από το πλήρωμα της εκκλησίας ως ορθοτομούντος ήταν πολιτική στάση και οπαδισμός; Και επειδή η αναφορά στον Άγιο Μάρκο πάντα εγείρει ερεθισμό (δεν κατανοώ για ποιο λόγο), μήπως η αποδοχή του κηρύγματος είναι κι αυτό πολιτική στάση και οπαδισμός. Υπάρχει η λέξη "αποδοχή" και η χρωματισμένη λέξη "οπαδισμός". Εσείς διαλέγετε να χρωματίσετε την αποδοχή με αυτόν τον τρόπο και εν τέλει να οδηγήσετε στην αχρωματοψία του κορεκτικαλισμού.

Αν η σαπίλα τώρα σας μύρισε μάλλον μεταφέρεται με πολύ αργό ρυθμό το ερέθισμα της όσφρησής σας. Ανατρέξτε σε παλαιότερα ερεθίσματά σας.

Ανώνυμος είπε...

Ο Κερκύρας κ. Νεκτάριος στην Ιερατική Σύναξη προχθές «ζήτησε από τους ιερείς να μην αναλαμβάνουν τον ρόλο του ιατρού του σώματος» και δήλωσε «Το εμβόλιο είναι ιατρικό ζήτημα και όχι πνευματικό». Κάποιοι κατάντησαν χειρότεροι από τους προτεστάντες. Μου φέρνει στο νου το χριστιανοί ορθόδοξοι καθολικά διαμαρτυρόμενοι. Υπακοή στην ιερά Σύνοδο. Όλα τα υπόλοιπα κατευθύνουν προς τον προτεσταντισμό. Επιτέλους δεν μπορούν δύο τρεις να μας διασύρουνε να επιληφθούν Κανονικά οι Μητροπολίτες τους. Η Εκκλησία δεν είναι ξέφραγο αμπέλι.
π. Νεόφυτος

Ανώνυμος είπε...

Ο π.Αναστάσιος με τις παρεμβάσεις του,ενοχλεί απ' ότι φαίνεται, παρά πολύ ,και μάλιστα σε βαθμό δαιμονικής καταστάσεως.Αυτό συμβαίνει γιατί η αλήθεια είχε και θα έχει πάντα την μοναδική ιδιότητα,να πονά και να ελέγχει συνειδήσεις. Εθελοτυφλείτε μπρος στην ωμή πραγματικότητα που αποδεικνύει την προχωρημένη σήψη της ιεροσύνης(δυστυχώς.....είναι τόσο λυπηρό...).Ο άμβωνας δίδεται στους ιερείς κάθε βαθμού ώστε να δοξάζεται και να υμνολογείται ο θεός και να κηρύττει στον λαό Χριστό και αλήθεια ,κι όχι να μετατρέπεται σε κέντρο προώθησης προϊόντων πχ του εμβολίου. Βολευτήκατε με τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου και νίπτετε της χείρας σας γυρνώντας πλευρό στον βαθύ ύπνο σας.
Και τώρα ,επειδή η ίδια η Ιερά Σύνοδος προτρέπει τον λαό να εμβολιαστεί,ως άλλοι σπόνσορες εσείς,επικροτείτε την προτροπή αυτή ,μέσω των ιερέων και όχι μόνο ,προπυλακίζοντας επίσης τον πατερ Αναστάσιο για τις εύστοχες και αληθινές παρατηρήσεις του.Συνέχισε αγαπητέ μας πάτερ,συνέχισε να γράφεις και μην σταματάς.Η αλήθεια ξεπηδά μέσα από την πένα σας και τρομάζει τους σούπερ ορθόδοξους που σαν τα κουτάβια κάνουν υπακοή στον αφέντη τους.Συνεχίστε όση λάσπη κι αν σας ρίχνουν. Τόσο εσείς όσο και οι ανώνυμοι και μη,θα δώσουμε λόγο στον Θεό για τις πράξεις μας πρωτίστως,αλλά και για όσα δεν πράξαμε και αποσιωπήσαμε.

Πολυξένη

Ανώνυμος είπε...

Άψογη τοποθέτηση!

Μαρία Π. είπε...

Οι καταστάσεις που ζούμε είναι πρωτόγνωρες, και φυσικά δεν έχουν μόνο υγειονομική διάσταση όπως θέλουν τα ΜΜΕ να μας πείσουν. Είναι αδιανόητο να λέμε ότι είμαστε Χριστιανοί, και να μην μπορούμε να δούμε καθαρά όσα διαδραματίζονται, τα «σημεία», όπως μας είπε ο Κύριός μας, και να τα συνδέσουμε με το πνευματικό παρασκήνιο, αν είχαμε «νουν Χριστού». Καταντήσαμε οι «βολεμένοι Χριστιανοί των εσχάτων» μέσα στην απραξία μας. Φοβόμαστε μάλλον να συνειδητοποιήσουμε που βρισκόμαστε πλέον σαν ανθρωπότητα.
Εδώ και 10-12 χρόνια βιώνουμε την κατάρρευση του παλαιού συστήματος (οικονομικού-πολιτικού-κοινωνικού), και την ανάδυση μιας πρωτόγνωρης κατάστασης (σε παγκόσμιο επίπεδο), χωρίς επιστροφή σε ότι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.
Επιγραμματικά αυτό σημαίνει ένα καθεστώς τύπου Κίνας (για αρχή), μέχρι τελικής πτώσης ανάλογα με τις αντιστάσεις μας. Όχι απλώς μια απολυταρχία, αλλά ότι η ίδια η ύπαρξη σου θα κρέμεται από την ΥΠΑΚΟΗ σου στο Κράτος και ότι θέλει αυτό. Στην Κίνα καταγράφεται η συμπεριφορά όλων των πολιτών, και αφαιρούνται ή προστίθενται «πόντοι υπακοής» ή γίνεται ακόμα και «σβήσιμο» απ΄το σύστημα (ακύρωση των χρημάτων σου, της δουλειάς σου, και της επιβίωσής σου).
Ο κορονοϊός που σαφώς υπάρχει και είναι επικίνδυνος, θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με φάρμακα και με εμβόλια ΚΑΝΟΝΙΚΑ όπως τα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα και όχι με ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ, για τα οποία μάλιστα δεν δημοσιοποιούνται τα συστατικά τους (ευτυχώς κάποιοι γιατροί ενημερώνουν τον κόσμο), και όσοι τόλμησαν να μιλήσουν ανοιχτά απειλήθηκε ακόμα και η ζωή τους και φυσικά η επαγγελματική τους υπόσταση.
Δεν γνωρίζουμε ακόμα τις συνέπειες, αλλά φαίνεται να εστιάζονται σε 3 κυρίως πράγματα. Τους άμεσους θανάτους, τους θανάτους από άλλους ιούς λόγω υπερδιέγερσης του ανοσοποιητικού, και της μακροχρόνιας εμφάνισης καρδιαγγειακών και νευρολογικών προβλημάτων.
ΜΑΚΑΡΙ να μην επιβεβαιωθούν αυτά, για κανένα συνάνθρωπό μας.Ο κορονοϊός είναι υπαρκτός, και κατανοώ τους φόβους και την αγωνία, κυρίως όσων έχουν βιώσει τον θάνατο ενός δικού τους ανθρώπου. Αλλά δεν πρέπει να μείνουμε στην ΑΓΝΟΙΑ.
Η Εκκλησία αυτή την στιγμή, σε ένα μεγάλο ποσοστό είναι μέσα στην ΑΓΝΟΙΑ. Κάποιοι πιστεύουν καλοπροαίρετα όσα ακούνε στα ΜΜΕ, άλλοι «εκβιάζονται» (έκλεισαν π.χ. τους Ναούς για να μην χρεωθούν θανάτους κτλ...).
Αλλά αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε είναι ότι το θέμα του κορονοϊού, χρησιμοποιείται ως ένα μεγάλο προπέτασμα για την Μεγάλη Επανεκκίνηση όπως την ονομάζουν.
Δεν πρόκειται τώρα μόνο για ηλεκτρονικές ταυτότητες ή ακόμα και τσιπάκια εντοπισμού θέσης που έβαλαν στα κατοικίδια (αυτά είναι πλέον «τεχνολογία των σπηλαίων» σε σχέση με ότι υπάρχει σήμερα). Το παιχνίδι είναι πολύ μεγαλύτερο.Θέλουν τον απόλυτο έλεγχο του ανθρώπινου όντος (ψυχής και σώματος). Αυτό που ανέκαθεν ονειρευόταν οι εξουσιαστές, την απόλυτη κυριαρχία, αλλά δεν είχαν τα μέσα να το κάνουν. Για αρχή ξεκινούν από τα «βραχιολάκια» που θα βάλουν στους Βρετανούς στο επόμενο λοκντάουν που συνδέονται με το δίκτυο 5G, τα ψηφιακά πιστοποιητικά, τον διαχωρισμό του κόσμου και της κοινωνίας σε «υπάκουους» και «αντιφρονούντες», και πάει λέγοντας. Μέχρι να καταλήξουμε στην ενσωματωμένη ψηφιακή ταυτότητα που θα συνοδεύεται από συστατικά που έχουν την δυνατότητα πλέον να κάνουν τον άνθρωπο ένα κανονικό ΥΠΟΧΕΙΡΙΟ.Είναι ανεπίτρεπτο να μην βλέπουμε που μας πάνε, τι στηνεται μπροστά στα μάτια μας, και τι εν τέλει διακυβεύεται. Όσοι κληρικοί δεν γνωρίζουν κάποια πράγματα ας τους ενημερώσουμε.
Δεν έχουμε στην Ορθοδοξία ΑΛΑΘΗΤΟ. Δεν είμαστε παπισμός.
Ούτε πρέπει να διχαστούμε σε αυτή την κρίσιμη εποχή.
Καθένας ανάλογα με τις δυνάμεις του ας σταθεί όρθιος και ας πολεμήσει πνευματικά.

Γιάννης Ιωαννίδης είπε...


Εμπεριστατωμένες όπως πάντα οι σκέψεις της Μαρίας Π.
Δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι οι κακοί άνθρωποι σχεδιάζουν τα χειρότερα.
Άλλωστε, έχει προφητευθεί το χάραγμα από την Αγία Γραφή.
Ωστόσο, κατά την γνώμη μου, είμαστε σε προγενέστερη φάση.
Στην περίοδο εκείνη, στην οποία οι κακοί δεν έχουν ομόνοια και αγάπη μεταξύ τους, κατά την διατύπωση του Αγίου Παϊσίου και έτσι δεν μπορούν να βλάψουν όσο θα ήθελαν.
Ναι μεν κάποιοι κύκλοι θέλουν την ποδηγέτηση και τον έλεγχο των πάντων, πλην όμως:
1.Το διαδίκτυο τους έχει ξεφύγει.
2.Η εγκληματικότητα έχει ξεπεράσει κάθε όριο σε κάθε τομέα.
3.Η ΑΝΤΙFA είναι ανεξέλεγκτη και αδίστακτη.
4.Νέα αναρχικά κινήματα ξεπηδούν κάθε τόσο και παραλύουν την κοινωνική ζωή.
5. Το κυριότερο: Η διαρκής μετανάστευση προκαλεί παγκόσμια αστάθεια. Ολόκληρες γειτονιές και πόλεις στην Ευρώπη έχουν ξεφύγει από τον έλεγχο των κυβερνήσεων.
Για ποιον παγκόσμιο έλεγχο δυνάμεθα να ομιλήσουμε στην φάση αυτήν, όταν οι κυβερνήσεις αδυνατούν να εξασφαλίσουν ομαλούς ρυθμούς ζωής στην επικράτειά τους έστω και για μία μόνον ημέρα;
Εις ό,τι αφορά το εμβόλιο, ήδη επισήμανα ότι εμβόλια για τον covid19 δεν έχουν παρασκευάσει μόνον οι δυτικές φαρμακοβιομηχανίες, αλλά, πρώτη – πρώτη, η Ρωσία, όπως επίσης και η Κίνα. Ενώ δε καμία δυτική κυβέρνηση δεν έχει καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό (διότι δεν μπορεί να τον επιβάλλει στους μετανάστες, ρομά κλπ), η Ρωσία ετοιμάζεται να τον καταστήσει. Και η Ρωσία λοιπόν μοχλός της παγκόσμιας συνωμοσίας κατά της υγείας της ανθρωπότητας και μάλιστα ο κυριότερος, αφού πρώτη προβαίνει στην θέσπιση της υποχρεωτικότητας των «επικίνδυνων» εμβολίων; Ή μήπως, εξ ορισμού, τα ρωσικά εμβόλια είναι εγκεκριμένα από την ορθόδοξη συνείδησή μας;
Συνεπώς, καλή είναι η καλή ανησυχία, αλλά όσο παραμένει καλή και δεν προτρέχει των γεγονότων. Δει γαρ ταύτα γενέσθαι, αλλά ούπω το τέλος.

Νώντας Σκοπετέας/Εν τω φωτί σου οψόμεθα φως είπε...

Πάτερ Αναστάσιε συνεχίστε να κρατάτε την Ιεροσύνη σας ακίβδυλη και να ορθοτομείτε τον λόγο της Αληθείας ! Έχουμε ανάγκη από ανθρώπους που αγαπούν Το Φως όπως εσείς ! Να σας δίνει δύναμη και κουράγιο ο Κύριος να συνεχίσετε ομολογώντας Τριαδικό Θεό και ανόθευτη Ορθοδοξία !

Μαρία Π. είπε...

Αγαπητέ Γιάννη, θα ήθελα να προτείνω, όποιος θέλει να δει αυτό το βίντεο (μέχρι το τέλος) στην «Ενωμένη Ρωμιοσύνη» μαζί με το σχόλιο στο οποίο αναφέρεται γιατί το κατέβασαν απ΄το YouTube (ένα φαινόμενο πολύ συνηθισμένο πλέον, που δείχνει ότι δυστυχώς το διαδίκτυο λογοκρίνεται).
Μιλάει μία Οικονομολόγος και πρώην Υπουργός της Αμερικής που γνωρίζει τα πράγματα εκ των έσω, και όσα λέει δεν είναι εικασίες, ούτε πράγματα που αφορούν το απώτερο μέλλον, αλλά μία συνοπτική περιγραφή αυτών που συντελούνται ήδη, και που επιβεβαιώνονται από το ίδιο το στόμα όσων εμπλέκονται με αυτά, με δημόσιες ομιλίες και δηλώσεις τους.Το λένε ανοιχτά αυτό που κάνουν, δεν το κρύβουν (απλά ισχυρίζονται ότι έτσι πρέπει να γίνει για να παραμείνει βιώσιμος ο πλανήτης, και πρέπει να γίνει γρήγορα, έστω και αν αυτό περάσει μέσα από πολύ πόνο). Υπάρχει το βιβλίο του Κλάους Σουάμπ που έχουμε δει στο γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού, που περιγράφει που θα είμαστε το 2030.Επομένως μιλάμε για άμεσα γεγονότα.

https://enromiosini.gr/arthrografia/%CE%B7-%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B4%CE%B1-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%AC%CE%B8%CF%81%CE%B9%CE%BD-%CF%8C/

Μαρία Π. είπε...

Η επικινδυνότητα των εμβολίων, ή έστω η παραδοχή της δυνατότητας κινδύνου από αυτά, έχει επισημανθεί από τους ίδιους τους Φορείς που έδωσαν την «κατ΄εξαίρεσιν άδεια» δηλ. τον Αμερικανικό και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Η άδεια δόθηκε λόγω του «κατεπείγοντος» και μόνο για περιπτώσεις όπου ο δυνητικός κίνδυνος από κορονοϊό είναι μεγαλύτερος από τις (ΑΓΝΩΣΤΕΣ ίσως για χρόνια) συνέπειες αυτών των γονιδιακών σκευασμάτων. Αυτό σημαίνει ότι θα έπρεπε να τα λάβουν μόνο οι ομάδες υψηλού κινδύνου, και όχι οι υγιείς νεότεροι και κυρίως τα παιδιά (είναι εγκληματικό, και δυστυχώς ΕΡΧΕΤΑΙ, και εκεί θα αρχίσει και ο πρώτος πραγματικός διωγμός και αποκλεισμος).
Δεν πρόκειται για έναν «φυσικό εξασθενημένο ιό» όπως περιείχαν μέχρι σήμερα τα παλαιά εμβόλια, αλλά για ένα τμήμα του γενετικού κώδικα του κορονοϊού, περίπου 10.000 γονιδίων (ο κορονοϊός έχει περίπου 90.000 γονίδια και δεν έχει χαρτογραφηθεί ακόμα) που έχει δημιουργηθεί τεχνητά, με μοριακή βιολογία, και έχει την επικίνδυνη πρωτεϊνη-ακίδα, την οποία υποχρεώνεται να παράξει ο οργανισμός του εμβολιασμένου (εφόσον δέχεται ένα αγγελιοφόρο RNA, που του δίνει αυτές τις εντολές), ώστε στη συνέχεια να παραχθούν και τα αντίστοιχα αντισώματα απέναντι σε αυτή την πρωτεϊνη. Το θέμα είναι ότι αυτή η ίδια η πρωτεϊνη είναι υπεύθυνη για ότι κάνει στον οργανισμό και ο κορονοϊός, αλλά και το «εμβόλιο».
Επομένως μπαίνουμε οικειοθελώς σε μια διαδικασία παραγωγής μιας επικίνδυνης τοξικής και ξένης πρωτεΐνης, που δημιουργεί φλεγμονές στην καρδιά και τα αγγεία και συσσωρεύεται στα όργανα, και ο οργανισμός για να την εξουδετερώσει επιτίθεται στα ίδια τα δικά του όργανα.
Εκτός αυτών, περιέχονται και κάποια άλλα συστατικά (ίσως άλλη φορά να αναφέρω τι έχω διαβάσει σχετικά με αυτά) που παραπέμπουν όντως σε επιδίωξη της έναρξης της ενσωματωμένης ψηφιακής ταυτοποίησης. Δηλαδή για εμάς τους Χριστιανούς την έναρξη του γνωστού «χαράγματος της Αποκάλυψης».
Πιστεύω (το λένε άλλωστε και οι ίδιοι συγκαλυμμένα σε κάποιες ομιλίες, τις οποίες μπορούμε να δούμε), ότι επιδιώκεται σαν αρχή η εφαρμογή μίας ιδιότυπης ευγονικής, ώστε όσοι είχαν κρυφά νοσήματα να βγουν στην επιφάνεια νωρίτερα, και να «ξαλαφρώσει» ο πλανήτης από το περιττό βάρος όπως θεωρούν (εδώ και χρόνια βγαίνουν εκθέσεις με τις δαπάνες των συστημάτων Υγείας και ασφάλισης του δυτικού κόσμου, και πόσο έχουν γονατισει τα Κράτη, και ότι π.χ. ο Κινέζος κοστίζει στο Κράτος 1 δολάριο την ημέρα ενώ ο πολίτης της Δύσης 20 και 30 φορές πάνω).
Επίσης θα απαλλαγούν από ένα μέρος από τις στρατιές των ανέργων (που θα προστεθούν στις προηγούμενες στρατιές της οικονομικής κρίσης) λόγω της ρομποτικής και την τεχνητής νοημοσυνης που εφαρμόζεται πλέον (τα λέει και στο βίντεο) ακόμα και στην τηλε-εκπαίδευση (η οποία και πάλι ξεκίνησε με πρόσχημα τον κορονοϊό). Είμαστε στη λεγόμενη 4η Βιομηχανική Επανάσταση, και όπως και στις προηγούμενες, η ανθρώπινη ιστορία καταγράφει ένα «άλμα», σε σχέση με την γραμμική εξέλιξη άλλων περιόδων. Επομένως τα γεγονότα θα είναι ραγδαία.
Η Ρωσία υποχρεώθηκε μάλλον να ακολουθήσει ως προς τον εμβολιασμό, εφόσον είχε «πέσει» ήδη ο κορονοϊός που είναι επικίνδυνος για κάποιες ομάδες του πληθυσμού, και δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά. Δεν γνωρίζω όμως σε ποιο βαθμό εμπλέκεται στις κολοσσιαίες αλλαγές που έρχονται.
Θα τα δούμε αυτά.

Αναστάσιος είπε...

Κυρία Μαρία Π.
Παρακαλώ, δημοσιεύστε από πού προέρχονται όλα αυτά, διότι η συνωμοσιολογία και η μυθοπλασία πλεόνασε στους κύκλους των θρησκευόντων, οι οποίοι αντί να ασχολούνται με την Θεολογία, γίναν ξαφνικά περίλαμπροι θεράποντες της ιατρικής.
Αυτή η ενασχόλησή τους, κατάφερε να μας διχάσει, και πολλοί ιερείς, μοναχοί, και λαϊκοί να χάσουν την ζωή τους στις ΜΕΘ
Το φαιδρό(;) οι υπεύθυνοι ιερείς και αρχιερείς, που κηρύττουν άρρητα ρήματα ενάντια στην επιδημία, να τελούν τις εξόδιους ακολουθίες, αντί να καταθέτουν (αν με οποιονδήποτε τρόπο συνέβαλλαν στην ασθένεια) το επιτραχήλιο τους επί του νεκρού, και να ιδιωτεύσουν εν μετανοία. .

Μαρία Π. είπε...

Αγαπητέ κ. Αναστάσιε, είπα εξαρχής ότι ο ιός είναι υπαρκτός, και επικίνδυνος ιδιαίτερα σε κάποιες ομάδες του πληθυσμού. Το πιστεύω από την αρχή αυτής της ιστορίας, και παρά το γεγονός ότι είχα λυπηθεί πάρα πολύ και αγανακτήσει με το κλείσιμο των Ναών, σκεφτόμουνα ότι δυστυχώς η Εκκλησία έχει στηθεί με την πλάτη στον τοίχο, και ότι θα της χρέωναν θανάτους με χειρότερα αποτελέσματα για την συνέχεια, αν δεν υπάκουε στα μέτρα της Πολιτείας.
Όμως αυτή την υπακοή η Πολιτεία την εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο φτάνοντας στο σημείο να αλλάξει ακόμα και την ώρα της Αναστάσεως, λες και ο ιός κολλάει μετά τις 10 και όχι πριν, όταν μετά από 2 μέρες άνοιξαν τα πάντα. Ας μην αναφέρω τα υπόλοιπα.
Από την άλλη είχαμε και πάλι κάποιους ανθρώπους χωρίς ΔΙΑΚΡΙΣΗ, που με ισοπεδωτικό τρόπο ονόμαζαν τον ιο, κοροϊδοϊό, δηλ. ανύπαρκτο, και εφησύχαζαν τους ανθρώπους, με αποτέλεσμα να διασύρεται ο ίδιος ο χώρος των Χριστιανών, να μας κατηγορούν οι άθεοι για ανευθυνότητα, αλλά και να παρασύρουν κάποιους ανθρώπους να μην προσέχουν με τραγικά ίσως αποτελέσματα.
Όμως εδώ χρειάζεται προσοχή. Άλλο είναι η προστασία από έναν ιό, και άλλο να αλλάξουμε την θεολογία και την εκκλησιολογία μας με αυτό το πρόσχημα.Γιατί είδαμε π.χ. να αποφεύγεται η προσκύνηση των Εικόνων, επίσης να συζητούν ακόμα και για κουταλάκια μίας χρήσεως για την Θεία Κοινωνία (και πολλά άλλα).Χρειάζεται λοιπόν διάκριση.


Σχετικά με όσα είπα για τα εμβόλια, σας δίνω κάποιες από τις πηγές από τον ιατρικό χώρο:

Δημοσίευμα της ΕΡΤ εδώ (διαβάστε το παρακαλώ με προσοχή):

«Κάναμε ένα τεράστιο λάθος»: Παραδοχή - σοκ από τα ενδότερα της επιστήμης
https://ertopen.com/news/ellada/item/60518-«kaname-ena-terastio-lathos»-paradochh-sok-apo-ta-endotera-ths-episthmhs-kleanthhs-gribas

Aπό τον Κλεάνθη Γρίβα:ΤΑ «ΕΜΒΟΛΙΑ»-FRAKENSTEIN ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΟ ΓΕΝΕΤΙΚΟ ΜΑΣ ΥΛΙΚΟ
https://zougla.gr/apopseis/article/ta-emvolia-frankenstein-mporoun-na-epireasoun--to-genetiko-mas-iliko
ΕΜΒΟΛΙΑ-FRANKENSTEIN: ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΔΥΝΩΝ- Kλεάνθης Γρίβας
https://zougla.gr/apopseis/article/emvolia-frankenstein-aposiopisi-ton-kindinon
https://choratouaxoritou.gr/?p=120414
ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΓΡΙΒΑΣ : ΘΑΝΑΤΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ «ΕΜΒΟΛΙΑ»-FRANKENSTEIN
https://camerastyloonline.wordpress.com/2021/02/17/thanatoi-kai-parenergeies-apo-ta-embolia-frankenstein-kleanthis-gribas/

Θάνατοι και σοβαρές παρενέργειες στις ΗΠΑ από τα εμβόλια mRNA
Κωνσταντίνος Αρβανίτης - Διδάκτωρ Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών
https://seferou.blogspot.com/2021/06/thanatoi-kai-sovares-parenergeies-stis-USA-apo-ta-emvolia-mRNA.html#more

Aπό τον Ογκολόγο Δημήτρη Αντωνίου:
«Βόμβες» για το Εμβόλιο mRNA Κατά του Κορονοϊού από τον Δρ. Δημήτρη Αντωνίου.
https://triklopodia.gr/βόμβες-για-το-εμβόλιο-mrna-κατά-του-κορο/
https://www.youtube.com/watch?v=h_A1B0LGCfA

Από τον ιατροδικαστή Μάριο Ματσάκη
https://www.youtube.com/watch?v=QGBNjcd06Yc

Αναφέρω ακόμα τους γιατρούς κ. Γάκη, κ. Ποντίκα, κ.Πουλτουρτζίδη, και τον καθηγητή Φαρμακολογίας στο ΑΠΘ κ. Κούβελα. Μπορεί όποιος θέλει να τους ακούσει στο YouTube.


Παραθέτω και αυτό: Πώς δόθηκε “άδεια έκτακτης ανάγκης” στο εμβόλιο της Pfizer στις ΗΠΑ – Μέρος Α΄: Οι διαδικασίες
https://theindependentresearchers.wordpress.com/2021/03/14/pfizer-part-i/


Αναστάσιος είπε...

Κυρία Μαρία Π.
Σας ευχαριστώ για τις πηγές καθώς και για τον σχολιασμό σας στην αρχή.
Ο κάθε ιατρός μπορεί να έχει τις απόψεις του επί του θέματος. Δεν με ενδιαφέρου τουλάχιστον προσωπικά οι θέσεις του τάδε ιατρού. Δικαίωμά τους να εκφράζουν προσωπικές αντιλήψεις. Με ενδιαφέρουν συλλογικές θέσεις. Παρουσιάζω στο ιστολόγιο σήμερα συνέντευξη του ιατρού Καθηγητού κ. Ιωαννίδη που τώρα λέει άλλα από όσα μας είχε συνηθίσει http://anastasiosk.blogspot.com/2021/06/blog-post_997.html
Στον χώρο της Εκκλησίας κάθε κληρικός έχει άποψη. Αυτή που αποφαίνεται είναι η Σύνοδος και όχι ο μεμονωμένος Αρχιερέας ή κληρικός. Γνωστές οι αιρετικές θέσεις κληρικού του Πειραιά για τον Άγιο Γρηγόριο Παλαμά και τώρα έκανε δήλωση μετανοίας και ανακάλεσε τις δημοσιευθείσες κακοδοξίες του. http://anastasiosk.blogspot.com/2021/06/blog-post_425.html
Το λέει κ. Μαρία Π. με σαφήνεια ο αιώνιος λόγος του Θεού, το γράφει ο σοφός Σολομών: «Οὐαὶ αὐτῷ τῷ ἑνί, ὅταν πέσῃ καὶ μὴ ᾖ δεύτερος (ο επίσκοπος ή η Σύνοδος) ἐγεῖραι αὐτόν».
Σας ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Ὁ Χριστὸς δὲν κινδυνεύει οὔτε ἀπὸ τοὺς ἄθεους, οὔτε ἀπὸ τοὺς πονηροὺς καὶ διεφθαρμένους, οὔτε ἀπὸ τοὺς ψευτοχριστιανούς. Αὐτοὶ ὅλοι -ἀντίθετα- κινδυνεύουν. Ἡ Πίστη δὲν κινδυνεύει. Οὔτε ἡ Ἐκκλησία. Οἱ πιστοί, οἱ "πιστοὶ" καὶ οἱ ὑπόλοιποι ναί.

Μαρία Π. είπε...

Σας ευχαριστώ κι εγώ κ. Αναστάσιε.Θα σας απαντήσω όσο πιο συνοπτικά μπορώ γιατί το θέμα είναι τεράστιο και έχει πολλές παραμέτρους.

1)Ως προς τον κ.Ιωαννίδη, αν προσέξουμε τον τρόπο με τον οποίο θέτει τα πράγματα, αυτός είναι στην βάση της σχέσης όφελους-ζημιάς, δίνοντας το κύριο βάρος του εμβολιασμού στους ηλικιωμένους.Δεν αμνηστεύει τους κινδύνους των εμβολίων, (λέγοντας σε κάποιο σημείο ότι χρειάζεται προσοχή όσον αφορά τα παιδιά), για τους οποίους όπως είπε πρέπει να ενημερώνονται οι πολίτες πριν αποφασίσουν τι θα κάνουν.
Κάθε άλλο όμως βλέπουμε να γίνεται. Μία ισοπεδωτική κατάσταση, ένα κλίμα από την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ ότι ο εμβολιασμός πρέπει να είναι ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ. Αυτό και αν είναι εγκληματική έλλειψη διάκρισης, για να μην πω τίποτε άλλο.Ο ίδιος ο κατασκευαστής των εμβολίων mRNA λέει να μην εμβολιάζονται παιδιά, διότι προφανώς (εφόσον και η χρήση είναι ακόμα σε πειραματικό στάδιο), δεν γνωρίζουμε τις μακροπρόθεσμες συνέπειες.
Είδαμε π.χ. ότι τα εμβόλια της Astra-Zeneca απαγορεύτηκαν κάτω των 60 ετών. Τους κινδύνους τους δεν τους γνωρίζαμε πριν λίγο καιρό. Το ίδιο θα μπορούσε να συμβεί και με άλλα. Δεν έχουμε ακόμα πολλά στοιχεία. Και θα μου επιτρέψετε να πω ότι δεν είναι καν μετρήσιμες οι επιπτώσεις, γιατί ο οργανισμός είναι κάτι πολύπλοκο και δεν γνωρίζουμε σε βάθος χρόνου πως τελικά επιδρά το ένα ή το άλλο.
Στην περιοχή μου, ανάμεσα σε όσους είχαν διάφορες σοβαρές παρενέργειες, ήταν και ένας γνωστός μου 35 ετών, που έπαθε θρόμβωση και κόντεψε να χάσει το πόδι του, και μετά από πολύωρη επέμβαση βρέθηκε νέος θρόμβος στην καρωτίδα με νέα πολύωρη επέμβαση στην οποία κόντεψε να χάσει την ζωή του.
Τώρα ζητάει απ΄τους γιατρούς τα διαγνωστικά στοιχεία για να κινηθεί δικαστικά, και ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ. Απαγορεύεται να τα δώσουν. Το καταλαβαίνουμε; Οι Φαρμακοβιομηχανίες έχουν καλυφθεί νομικά αποποιούμενοι των ευθυνών τους, και ενώ κερδίζουν αμύθητα ποσά αρνούνται να αναλάβουν την ευθύνη και να βοηθήσουν όσους έπαθαν όλα αυτά.
Ο πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί για τουλάχιστον 70% εμβολιασμούς και τώρα έφτασαν στο σημείο να δελεάζουν τους νέους με τα 150 ευρώ (!).

Σχετικά με τον κ. Ιωαννίδη θα ήθελα να παραθέσω ένα νέο βίντεο (πριν 2-3 εβδομάδες) από την εκπομπή του Γ.Σαχίνη, στην οποία λέει ότι όποιος ερευνητής ή γιατρός ΤΟΛΜΗΣΕΙ να διαφοροποιοηθεί απ΄το γενικό κλίμα, ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ επαγγελματικά. Δεν χρηματοδοτείται πλέον η ερευνητική του ομάδα και είναι αποκλεισμένος από παντού. Και δεν μιλάει για διαφωνία, αλλά μόνο για μια απλή ένσταση ή μία επιφύλαξη. Παρακαλώ ακούστε το:
«Το ΣΥΣΤΗΜA μπορεί να σε λιώσει» - Συγκλονιστικός Ιωαννίδης για τα παιχνίδια λογοκρισίας
https://www.youtube.com/watch?v=5mS4PYLNywI

(συνεχίζεται)

Μαρία Π. είπε...

2)Σχετικά με την Εκκλησία, να μου επιτρέψετε αγαπητέ κ. Αναστάσιε να επαναλάβω ότι στην Ορθοδοξία δεν έχουμε ΑΛΑΘΗΤΟ. Πολλές φορές στην εκκλησιαστική ιστορία έχουν συμβεί σφάλματα σε συνοδικές αποφάσεις.Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι σε περίπτωση σφάλματος υπάρχει δόλος ή κακή πρόθεση. Μπορεί απλά να υπάρχει λάθος, γιατί είμαστε άνθρωποι ατελείς. Και ειδικά σήμερα υπάρχει μία πνευματική σύγχυση σε διάφορα θέματα, και μία πνευματική κατάπτωση σε μεγάλο μέρος κλήρου και λαού.
Προφανώς δεν πρέπει να πηγαίνει καθένας μόνος του, στηριζόμενος με αλαζονεία στον εαυτό του, γιατί θα πέσει σε πλάνες. Θα ζητήσει βοήθεια από πνευματικούς ανθρώπους θα ταπεινωθεί και θα αναγνωρίσει την ανεπάρκειά του για να τον καθοδηγήσει ο Θεός.Αλλά αν αυτή την στιγμή βγει η Ιερά Σύνοδος και πει στον κόσμο να εμβολιαστεί καθολικά, θεωρώντας ότι έτσι πρέπει να γίνει για το καλό του, αργότερα του πει για κάτι άλλο, είτε για ηλεκτρονικές ταυτότητες είτε για κάτι άλλο (ας μην μακρυγορήσω), θα πρέπει αυτό να θεωρηθεί ως ΑΛΑΘΗΤΟ;
Ας το πάρουμε κ. Αναστάσιε με την κοινή λογική. Έστω ότι θεωρούμε ότι οι αποφάσεις ενός Αρχιεπισκόπου ή της Ιεράς Συνόδου είναι αλάθητες. Εφόσον όμως για παράδειγμα ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος έλεγε διαφορετικά πράγματα για κάποια θέματα από τον νυν Αρχιεπίσκοπο, αυτό από μόνο του δεν δείχνει ότι υπεισέρχεται το προσωπικό στοιχείο;
Ο μητροπολίτης Πειραιώς που αναφέρατε, έχει δημοσιοποιήσει πάρα πολλές διαφωνίες από το Γραφείο Αιρέσεων της Μητρόπολης οι οποίες είναι σωστές. Πως μπορούμε λοιπόν να ακολουθούμε με κλειστά μάτια χωρίς να ερευνούμε;
Για να καταλήξουμε όμως κάπου, εγώ θα ήθελα να προτείνω σε όσους μπορούν να ενημερώνουν τους κληρικούς ακόμα και τους Μητροπολίτες που είναι σε μεγάλο μέρος ηλικιωμένοι και δεν γνωρίζουν πολλά σχετικά με όσα διαδραματίζονται για να έχουμε την συνείδησή μας ήσυχη, γιατί όπως είπα και στο πρώτο σχόλιο μπαίνουμε σε πολύ σκοτεινές εποχές.
Ο Θεός να μας φωτίσει όλους, να μην διχαστούμε αλλά να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι όσα έρχονται.

Σας ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Θα χρησιμοποιήσω το ρηθέν υπό του π. Ανατασίου «Τις υμάς εβάσκανεν Αναστάσιε;» και ανοίγεις κουβέντα. Δεν σου έχουν μάθει ότι οι συζητήσεις τύπου ελληνικού καφενείου δεν οδηγούν πουθενά.
Με στεντόρεια την φωνή σε ερωτώ «Τις υμάς εβάσκανεν Αναστάσιε;» και δημοσιεύεις άρθρα αυτού που προ ολίγων ημερών σε έριξε στον βάραθρο.
Να πας στον π. Μάρκο για τις γνωστές ευχές. «Τις υμάς εβάσκανεν Αναστάσιε;»

Ανώνυμος είπε...

Απουσίαζα και με την επιστροφή μου βλέπω πάλιν ο π. ΑΚΓ μαίνεται, πάλιν ταράττεται... και όπως πάντα αδικαιολόγητα σαν τους ηθοποιούς που φωνάζουν τους παπαράτσι και μετά κάνουν διαμαρτυρίες περί ιδιωτικής ζωής.

Ανώνυμος είπε...

<>, σύμφωνα με τον ιστολόγο.
Το πετραχήλι τους μάλλον πρέπει να είχαν ήδη κρεμάσει πρώτα κάποιοι προδότες της Ορθοδοξίας πατριάρχες, επίσκοποι και ιερείς καθώς και κάποιοι ιερωμένοι που έχουν αλλοιώσει με τις διδαχές τους την ευαγγελική διδασκαλία και τους οποίους χρόνια τώρα αυτός προβάλλει μέσα από το blog του.


Αναστάσιος είπε...

Προς: 1 Ιουλίου 2021 - 9:33 π.μ.

Εμμένω στην άποψή μου δια το επιτραχήλιο. Αλλά από μισθοσυντήρητους του δημοσίου δεν αναμένω τίποτα περισσότερο.
Κάποτε οι Κληρικοί επέμεναν με προσοχή σε αυτό το οποίο έγραψα. Σήμερα καταλύθηκαν τα πάντα. Θα σας αναφέρω ότι ο π. Ευσέβιος Ματθόπουλος, δεν έδωσε συμαρτυρία σε έναν κατά πάντα άξιο ιεραπόστολο Θεολόγο, διότι από μια ένεση την οποία είχε κάνει ο λαμπρός αυτός Θεολόγος απεβίωσε ο ασθενής. Σήμερα θα ψάχνανε να βρουν αιτίες απαλλαγής ή δεν θα τίθετο θέμα.
Ο π. Γερβάσιος Παρασκευόπουλος όταν ήταν Πρωτοσύγγελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών πολλούς κληρικούς έστειλε για διάφορα παραπτώματα στο σπίτι τους με παντελόνια και ξυρισμένους.
Πάνε όμως οι Εκκλησιαστικοί άνδρες με αξίες. Σήμερα μιλούν για τους έξι περί ιερωσύνης λόγους του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου αλλά έως εκεί.

Η γκεμπελική παραπλάνηση ότι «προβάλλει μέσα από το blog του» «προδότες της Ορθοδοξίας» είναι άδικη. Το blog παρουσιάζει όλες τις τάσεις. Αν για σας υπάρχουν προδότες της Ορθοδοξίας υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό. Ακολουθήστε τα όσα ορίζουν οι Ιεροί Κανόνες προς τον Μητροπολίτη ή την Σύνοδο από το κατηγορείτε εμένα. Αν ευθύνομαι γράψτε τις «προβολές» μου σε μια σελίδα χαρτί και στην Σύνοδο.