Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021

Εφιαλτική πρόβλεψη Κουρέτα: "Μέχρι 14.000 ανεμβολίαστοι θα πεθάνουν τον χειμώνα"

Ο Πατρινός καθηγητής χαρακτήρισε ανυπόστατα επιστημονικά τα όσα ακούγονται περί αλλαγής του DNA μετά τον εμβολιασμό

Εφιαλτική είναι η πρόβλεψη των ειδικών για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας με τους ανεμβολίαστους να κινδυνεύουν. Ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας μιλώντας στο Mega έκανε μια άκρως ανησυχητική εκτίμηση για 12.000 έως 14.000 θανάτους που θα καταγράψει η χώρα μας στο ηλικιακό γκρουπ άνω των 60 ετών και ανήκουν στην ομάδα εκείνων που έχουν αποφασίσει να μην εμβολιαστούν.

Ο κ. Κουρέτας χαρακτήρισε ανυπόστατα επιστημονικά τα όσα ακούγονται περί αλλαγής του DNA μετά τον εμβολιασμό. «Είναι ανυπόστατη επιστημονικά η θεωρία για την αλλαγή του DNA. Χθες το βράδυ δυστυχώς ένας συνάδελφος μου έστειλε μια δημοσκόπηση και το 7% το πιστεύει. Οι ανεμβολίαστοι είναι περίπου 20%. Το ότι τα εμβόλια προάγουν τις μεταλλάξεις, αυτό το πράγμα είναι κακοήθεις άγνοια. Όχι μόνο δεν προάγουν τις μεταλλάξεις, προφυλάσσουν. Αυτά τα μαθαίνουμε σε πρωτοετής φοιτητές. Η μελέτη που έχει εγκριθεί από τον EMA και τον FDA έχει τα πάντα, είναι εύκολο κάποιος να τη βρει. Όλα έχουν γίνει νομότυπα.

Όλες οι φιλολογίες που λέγονται ότι δήθεν τα εμβόλια είναι πειραματικά, είναι λανθασμένα. Οι κίνδυνοι είναι απειροελάχιστες. Αν βγάλουμε ένα εισιτήριο να ταξιδέψουμε με αεροπλάνο και κάποιος μας πει ότι φέτος έπεσαν έξι αεροπλάνα, θα ταξιδέψουμε. Οι άνω των 50 είναι 500.000 άτομα ανεμβολίαστοι, από αυτούς 12.000-14.000 θα νοσήσουν και θα πεθάνουν φέτος τον χειμώνα».

 

Στην εκπομπή μίλησε και ο καθηγητής μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος τονίζοντας: «Μία είναι η λύση και δεν είναι άλλη η ανοσοποίηση του πληθυσμού με τον εμβολιασμό. Τα εμβόλια έχουν την ασφάλεια ώστε να χρησιμοποιηθούν. Οι παρενέργειες είναι στο επίπεδο αεροπορικού δυστυχήματος. Χρειάζεται να βγαίνει κάθε εβδομάδα πόσες παρενέργειες έχουν βγει, να ξέρουμε επίσημα. Στα κοινωνικά δίκτυα υπάρχουν ένα κάρο θεωρίες τα οποία επίσης πρέπει να απαντώνται. Ο καθένας βγαίνει και λέει ό,τι νομίζει».

Στη συνέχεια ο κ. Κουρέτας παρέθεσε αριθμούς και στοιχεία λέγοντας χαρακτηριστικά. «Υπάρχουν δύο ομάδες πληθυσμού, οι νεότεροι και οι μεγαλύτεροι. Οι νεότεροι το περνούν ελαφρά αλλά μεταδίδουν τους μεγαλύτερους που νοσούν και πεθαίνουν. Ο φόβος είναι χωρίς λόγο. Ο κίνδυνος είναι 6 στο εκατομμύριο να εμφανίσουν παρενέργεια. Ο κίνδυνος από τα αντισυλληπτικά είναι 150 στο εκατομμύριο και ο κίνδυνος όταν καπνίζεις είναι 60.000 στο εκατομμύριο».

Τέλος ο κ. Βατόπουλος ανέφερε με τη σειρά του. «Έχει δοθεί υπέρμετρη δημοσιότητα στα αρνητικά. Το δίλημμα για τους εμβολιασμούς νέων και ηλικιωμένων είναι “ψεύτικο”. Μπορούν να εμβολιαστούν όλοι και οι νέοι και οι μεγαλύτεροι».  

Πηγή: The Best

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...


ΕΝΑ ΑΛΛΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΛΕΓΕ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2020 ΟΤΙ ΟΠΩΣ ΠΑΜΕ, ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ 2020 ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 5.000 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ, ΚΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑ, ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ 1ΟΟ!


Ανώνυμος είπε...



Ο κ. Τσιόρδας είχε ειπεί ότι ο Ιούνης θα βγει με χίλιους διασωληνωμένους, αλλά έπεσε πολύ έξω...

Ανώνυμος είπε...

Έχει και ενορατικές ιδιότητες ο κύριος αυτός;
Καλύτερα να είναι λιγάκι προσεκτικός γιατί κάποιοι συνάδελφοί του που έχουν εξασφαλίσει τηλεοπτικό στασίδι και μιλούν ακατάπαυστα για την Covid έπεσαν πανηγυρικά έξω όταν μιλούσαν για χιλιάδες κρούσματα μετά το Πάσχα.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ είπε...

Πως θα ξοδέψουν τα εμβόλια πού λήγουν στις 14 αυγούστου,;