Σάββατο 3 Ιουλίου 2021

Τζανάκης: Να εμβολιαστούν οι ιερείς

 Να εμβολιαστούν οι ιερείς πρότεινε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα» ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.

Ο Καθηγητής έθεσε το θέμα της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού των ιερέων, καθώς όπως τόνισε έρχονται σε επαφή με κόσμο.

«Οι παπάδες που έρχονται σε επαφή με το ποίμνιό τους, το οποίο είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο να νοσήσει βαριά και να πεθάνει, δεν πρέπει να εμβολιαστούν; Δεν πρέπει οι κατά τόπους Μητροπόλεις να ζητήσουν να εμβολιαστούν άπαντες;», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανάκης

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...


Ο πνευματικός μου δεν παίρνει θέση στο θέμα των εμβολίων, μας το αφήνει στην κρίση μας, γιατί δεν θέλει να πάρει την ευθύνη σε περίπτωση παρενέργειας, γιατί έχει ακούσει πολλά περιστατικά από γνωστούς του και πνευματικά του τέκνα

Ανώνυμος είπε...

Και οι ψάλτες και οι νεωκόροι και οι επίτροποι και οι καλόγεροι στα μοναστήρια.
Επίσης πριν κάνουν υποχρεωτικό τον εμβολιασμό ας μας δώσουν στατιστικά πόσοι γιατροί είτε του δημοσίου είτε του ιδιωτικού τομέα έχουν εμβολιαστεί. Πόσοι από τους νοσηλευτές έχουν εμβολιαστεί;;;
Στη δημοσιότητα τα στατιστικά στοιχεία και των βουλευτών!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μήπως είναι εξυπνότερο να ζητήσει από το ιδιαίτερα ευαίσθητο ποίμνιο να εμβολιαστεί για να προστατευτεϊ το ίδιο από τον ιό, αντί να αξιώνει να εμβολιαστεί ο κληρικός για να προστατέψει το ανεμβολίαστο ποίμνιο; Ή μήπως εννοεί πως το εμβόλιο δεν πολυπροστατεύει αυτόν που το κάνει -άρα πρεπει να το κάνει κάποιος αλλος στη θέση του, κι ας μην το χρειάζεται ο ίδιος; Γιατρός, σου λέει. Τελικά, το εμβόλιο προστατεύει αυτόν που εμβολιάζεται ή πρέπει να το κάνει όλος ο κόσμος για να μην αποκαλυφθεί ότι δεν είναι η πανάκεια που χιλιοδιαφημίζεται;

Ανώνυμος είπε...

Τα κόμματα διχάζουν,οι ποδοσφαιρικές ομάδες διχάζουν, άλλες οργανώσεις διχάζουν, ΠΡΟΣΟΧΉ μην μπει το μικρόβιο αυτό τού διχασμού καί στην εκκλησία,η οποία πάντα ενώνει.... διαλύθηκαν τα πάντα, ΣΤΏΜΕΝ ΚΑΛΏΣ ....

Ανώνυμος είπε...

https://www.efsyn.gr/node/291912
Κατέληξε 27χρονη στην Πάτρα μετά τον εμβολιασμό της με Astra Zeneca.

Ανώνυμος είπε...

https://www.efsyn.gr/node/291912
Από παραδρομή γράφτηκε για Πάτρα αλλά έγινε στον Καναδά.

Ανώνυμος είπε...

Από την Πάτρα κατέληξε στον Καναδά.
Από την πόλι έρχομαι και στην κορυφή κανέλλα.
Γνωρίζεις πόσοι κατέληξαν σήμερα σε Ελλάδα ή Καναδά από αυτοκινητική σύγκρουση. Μην μπεις σε αυτοκίνητο κινδυνεύεις. Λίγο σοβαρότητα δεν βλάπτει. Α!!! και πόσοι πνίγηκαν στην θάλασσα μην κάνεις ξανά μπάνιο κινδυνεύεις να πεθάνεις.

Γκουρβελος Παναγιωτης είπε...

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι χυδαίος και κτηνώδης ρατσισμός -φασισμός.

Ανώνυμος είπε...

Προς 7:18: η σύγκριση των εμβολίων με τα τροχαία την οποία επεχείρησες είναι επιεικώς ατυχής.
Από κει και πέρα, δυστυχώς για την ανθρωπότητα αλλά και για σένα, έχουμε κάθε ημέρα συρροή δυσμενών περιστατικών αναφορικά με σοβαρές παρενέργειες των εμβολίων, με αποκορύφωμα το θάνατο ενός 13χρονου μετά το εμβόλιο της Pfizer (βλέπε n.gr/2021/07/04/b-science/sars-cov2/ipa-nekros-13xronos-meta-ti-deyteri-dosi-tou-emvoliou-tis-pfizer/).
Σου υπενθυμίζω, επιπροσθέτως, τη διακοπή των εμβολιασμών το 1976 στις ΗΠΑ με αφορμή τη γρίπη των χοίρων, όταν επί 40000000 εμβολιασθέντων σημειώθηκαν 500 περιπτώσεις Guillain-Barre και 24 θάνατοι.
Η σπουδή και η βιασύνη δυστυχώς πληρώνονται...

Ανώνυμος είπε...

Κε Παναγιώτη Γκουρβέλε, δόξα τω Θεω που υπάρχουν ακόμα λίγοι αξιόλογοι θεολόγοι σαν εσάς, που διασώζουν την Ορθοδοξία και την κοινή λογική. Να σχολιάζετε πιο συχνά, παρά τις κακόβουλες επιθέσεις που κάποιοι σας κάνουν.

Ανώνυμος είπε...

Ρατσισμός είναι να χωρίζωνται ακόμη και οι καφετέριες και τα εστιατόρια σε "καθαρά" και "μεικτά", ώστε οι "καθαροί" να πίνουν τον καφέ τους σε "καθαρό" περιβάλλον, μακριά από τα μιάσματα.
Δεν βλέπω όμως τις αντιρατσιστικές οργανώσεις να διαμαρτύρωνται και να διαδηλώνουν για τον διαχωρισμό αυτό.
Και ο αντιρατσιστικός νόμος πού είναι ;

Ανώνυμος είπε...

Προς 11:29: μήπως είδες καμία αντίδραση της επίσημης Εκκλησίας στο νέο απαρτχάιντ;
Στον καινούριο εθνικό διχασμό;
Είδες καμία αντίδραση της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους, των ιεραποστολικών αδελφοτήτων, κάποιων ιστολογίων που κόπτονται για την ενότητα της Εκκλησίας κατά τα άλλα;

"Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά" είπε...

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μεγάλη κατάχρηση της λέξης ρατσισμός. Οι φερόμενοι ως αντιρατσιστικοί νόμοι, είναι νεοταξίτικο φρούτο και ξεπρόβαλλαν τα τελευταία χρόνια θα πρέπει να καταργηθούν από Ελληνορθόδοξη Κυβέρνηση το γρηγορότερο. Αρκετά σωστά έχουν γραφτεί εναντίον τους.
Ο καθένας θα πρέπει να είναι ελεύθερος να επιλέγει στα δικά του ποιόν θα βάλει μέσα και με ποιόν θα συνεργαστεί και τί θα πει.
Δημοκρατία σημαίνει ότι ο καθένας είναι ελεύθερος να διατυπώνει ελεύθερα τις απόψεις του, λάθος ή σωστές, για συγκεκριμένες κατηγορίες απόψεων, συμπεριφορών και ανθρώπων.
Η αλήθεια δεν φοβάται το ψέμα. Το ψέμα είναι αυτό που φοβάται την αλήθεια.

Unknown είπε...

Γιατί κ.Γκουρβελο, όταν κάνεις εμβόλιο στα παιδιά σου δεν είναι υποχρεωτικό; όταν εμβολιάζεσαι στο στρατό σε ρώτησανε; Και πολλά άλλα υποχρεωτικά και άρα ρατσιστικά για τα οποία δεν μιλάς.
Ιφ

Ανώνυμος είπε...

ο ιστολόγος δεν τοποθετήθηκε επί του προτεινόμενου από τον κ. Τζανάκη υποχρεωτικού εμβολιασμού των ιερέων. Θα μας ενδιέφερε η άποψή του.

Ανώνυμος είπε...

Για όλους τους κληρικούς δεν με νοιάζει. Για όσους έχουν εφημεριακή θέση ή εξομολογούν είναι υποχρεωτικό να κάνουν εμβόλιο. Ο κληρικός δεν μπορεί να μεταφέρει στους πιστούς τον θάνατο από τον ιό ούτε την περιπέτεια της ΜΕΘ