Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΩΝ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΤΑ «ΑΓΚΥΡΑΣ» ΠΑΤΡΩΝ.

Χάρη στον ευσεβή πόθο ανθρώπων που αγάπησαν με όλη τη δύναμη της ψυχής τους τον Θεό, στις προσπάθειες και στους κόπους του Αρχιμανδρίτου και Ιεροκήρυκος της Ι. Μ. Πατρών π. Σωτηρίου Τσάφου, Πνευματικού υπευθύνου της Κατασκηνώσεως «Αγκυρα» της ΓΕΧΑ Πατρών, και των άμεσων συνεργατών του π. Χαρίτωνος Αθανασόπουλου, Γεωργίου Γεωργιόπουλου και Αναστάσιου Κωστόπουλου, ανεγέρθη ο περικαλλής Ιερός Ναός των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων.

Λαμπρή η σημερινή ημέρα για τον Ναό και την Κατασκήνωση, καθώς συμπληρώνονται είκοσι χρόνια από τα εγκαίνια του Ιερού Ναού από τον Μητροπολίτη Πατρών κυρό Νικόδημο Βαλληνδρά.

Άξιοι τιμής και ενθυμήσεως είναι όλοι όσοι συνέβαλαν για την ανέγερση του, μέλη του τότε Διοικητικού Συμβουλίου, συνδρομητές, αφιερωτές και δωρητές που συμπαραστάθηκαν της προσπάθειας για την ολοκλήρωση του Ναού.

Η ευγνωμοσύνη μας αρμόζει στον Θεολόγο και Συγγραφέα μακαριστό Αθανάσιο Σκαρμόγιαννη που αγάπησε την Κατασκήνωση και συνέβαλε ουσιαστικά με τις γνωριμίες του για τον Ναό.

Αναστάσιος Κωστόπουλος

«Έτι δεόμεθα υπἑρ των μακαρίων και αοιδίμων κτιτόρων του αγίου ΟΙκου τούτου…» 
(Εκτενής Θ. Λειτουργίας, Εσπερινού, Όρθρου κλπ.)

Σε Ναό της πόλεως των Πατρών -με πρωτοβουλία μου- μνημονεύθηκαν οι ζώντες και κεκοιμημένοι που συνέβαλαν για την ανέγερση του Ναού.

 «Δέσποτα… ἐπίβλεψον …επί τον άγιον οίκον τούτον»
(Ευχή́ Α’ Αντιφώνου θ. Λειτουργίας)
Τούτον τον Άγιον Οίκον Σου, 
στερέωσον Κύριε εις τους αιώνας. Αμήν.








1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μέρες ευλογημένες καί ξεγνοιασιάς τρόπον τινά.....