Κυριακή, 18 Ιουλίου 2021

Ήταν χριστιανική η συμπεριφορά τους; - Βασίλης Π. Καυκόπουλος

 

Ήταν χριστιανική η συμπεριφορά τους;
 
Δυο λόγια καρδιάς από τον Βασίλη Π. Καυκόπουλο
 
Ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. κ. Χρυσόστομος, προφανώς δεν έχει ανάγκη ούτε συνηγόρων υπεράσπισης, ούτε κάθε είδους υπερασπιστές και κλακαδόρους! Ακριβώς, γιατί η χειροπιαστή ΕΙΡΗΝΗ που κομίζει ο Δεσπότης της Πάτρας είναι το κάλλιστο αντιισταμινικό εναντίον της πνευματικής αρρώστειας που, προ ολίγων ημερών, διέχυσαν στους δρόμους της πόλης μας και - άκουσον άκουσον- κάτωθι του επισκοπείου οι ταραξίες αγριοχρίστιανοι!
 
Καταθέτω δημόσια την άποψή μου: ο Σεβ. Χρυσόστομος είναι ένας σπουδαίος πατέρας και ποιμένας. Ένας τίμιος εκκλησιαστικός άνδρας, στον οποίο όλοι οι Πατρινοί, οι Αχαιοί νοιώθουμε ευγνωμοσύνη. Ντροπή, λοιπόν, στους σύγχρονους γκουρού, που εξαντλούν τη χριστιανική αγάπη ως ετερόκλητο πλήθος, οχλοειδούς μορφής και υφής, πολύ μακρυά από την αγάπη προς τον πλησίον. Συνεπώς, πολύ μακριά από το Χριστό.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Δημήτριος Παναγόπουλος έλεγε άλλο καλός άνθρωπος και άλλο καλός χριστιανός. Θα πρόσθετα επειδή βαπτίστηκες δεν συμμένει πως είσαι χριστιανός.

Ανώνυμος είπε...

Ας σκεφθούν την αμαρτία που διέπραξαν όλοι αυτοί του συρφετού που τόλμησαν να πουν κουβέντες που δεν αρμόζουν στον Επίσκοπό μας.

Ματθαίος είπε...

Οι ανάρμοστοι χαρακτηρισμοί εναντίον των αγωνιστικών πιστών είναι παράσημα γι΄ αυτούς.