Τετάρτη, 7 Ιουλίου 2021

Οι Κύπριοι της Διασποράς απλώνουν χείρα βοηθείας στους πυρόπληκτους συμπατριώτες τους

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αποδήμων Κυπρίων (ΠΟΜΑΚ), η Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) και η Νεολαία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων (ΝΕΠΟΜΑΚ) σε συνεργασία με το Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, θέλοντας να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή τους, αποφάσισαν όπως στηρίξουν αυτούς που έχουν πληγεί συνεπεία της πρωτοφανούς πυρκαγιάς που κατέκαψε μεγάλες εκτάσεις και περιουσίες στην ορεινή περιοχή Λάρνακας και Λεμεσού.

Ανταποκρινόμενοι στην έκκληση αυτή, η Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει συντονίσει τις αρχικές εισφορές από το Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένης μιας δωρεάς £5.000 από την Ομοσπονδία και άλλων Οργανώσεων, συμπεριλαμβανομένου του KOPA (Κυπριακό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου στο Ηνωμένο Βασίλειο). Επιπλέον, το Ίδρυμα Christos Lazari προσφέρει γενναιόδωρα £25.000 στις προσπάθειες ανακούφισης των πληγέντων.

Απευθυνόμενος προς τους Κύπριους της Διασποράς ανά την υφήλιο, ο Επίτροπος Προεδρίας, κ. Φώτης Φωτίου, τόνισε: “Είμαστε πολύ ευγνώμονες και περήφανοι για όλους τους συμπατριώτες μας που ζουν στο εξωτερικό γιατί πάντοτε στις δύσκολες στιγμές δηλώνουν ένα μεγάλο ‘παρών’. Τους ευχαριστούμε”.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΜΑΚ, κ. Ανδρέας Παπαευρυπίδης, στηρίζοντας την προσπάθεια, είπε: “Εμείς οι Κύπριοι, γνωρίζουμε τι σημαίνει καταστροφή, προσφυγιά, ανθρώπινα θύματα και ανθρώπινος πόνος. Γι’ αυτό ολόψυχα στεκόμαστε αλληλέγγυοι στις οικογένειες και τους συγγενείς των θυμάτων και πληγέντων της πύρινης λαίλαπας”.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος ΠΣΕΚΑ αναφέρει: “Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τον κυπριακό λαό και τις κυπριακές αρχές, δηλώνοντας πρόθυμοι να προσφέρουμε κάθε βοήθεια προκειμένου έμπρακτα να βοηθήσουμε στην κατά το δυνατό αποκατάσταση των ζημιών και να απαλύνουμε τον πόνο των αδερφών μας που έχουν πληγεί”.


Ο Πρόεδρος της ΝΕΠΟΜΑΚ, κ. Χρίστος Τούτον, εκφράζοντας τη βαθύτατή του θλίψη για τα γεγονότα, ανάφερε ότι “αποδίδουμε φόρο τιμής στους ανθρώπους που εργάστηκαν σκληρά στο συντονισμό της τεράστιας αυτής προσπάθειας και είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε κάθε δυνατή βοήθεια στους νέους συμπολίτες μας που έχουν υποστεί ζημιές απόρροια της τραγωδίας αυτής”.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης έχει δώσει οδηγίες για άνοιγμα λογαριασμού στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν εισφορές προς στήριξη των πληγέντων, μετά την τραγική πυρκαγιά του περασμένου Σαββατοκύριακου.


Τα στοιχεία του Τραπεζικού Λογαριασμού είναι τα εξής:

Δικαιούχος: Κυπριακή Δημοκρατία

Όνομα Λογαριασμού: Support to affected victims of the fire in mountains area of Larnaca and Limassol

ΌνομαΛογαριασμού (σε συντομία): SUPP.AFF.VICTMS-FIRE-LCA-L/SOL

Τράπεζα: Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου

Αριθμός Λογαριασμού: 6001027

IBAN:CY42 0010 0001 0000 0000 0600 1027

Swift (BIC) Code: CBCYCY2N

Δεν υπάρχουν σχόλια: