Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ... - π. Ἀναστάσιος Γκοτσόπουλος

 

Πρωτοπρεσβύτερος
Ἀναστάσιος  Κ.  Γκοτσόπουλος
Ἐφημέριος  Ἱ. Ν. Ἁγ. Νικολάου Πατρῶν
agotsopo@gmail.com, τηλ. 6945-377621
   Πάτρα, 15.7.2021
 
ΔΕΝ  ΕΙΜΑΙ  ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ…
Ο εν Πάτραις γνωστός για το ήθος και ύφος δημοσιογράφος κ. Κων. Φλαμής ξανακτύπησε συκοφαντικά με προφανή τη σκοπιμότητα. Γνωστός και εύκολος στόχος του: το πρόσωπο ενός «ταλιμπάν», «τζιχαντιστή» παπά! [Προφανώς δεν με ξενίζουν οι ταμπέλες αυτές διότι  μέχρι αυτές τις λέξεις εκτείνεται η θεολογική-θρησκειολογική γνώση, κατανόηση και αντίληψη του κ. Φλαμή… Βέβαια αυτό δεν του δημιουργεί την παραμικρή αναστολή να αποφαίνεται επί εκκλησιαστικών και εκκλησιολογικών ζητημάτων…]
Η “είδηση” είναι «πιασάρικη» και αναδημοσιεύεται άκριτα ή και κακόβουλα σε εθνικό δίκτυο : «Ο γνωστός παπα-Αναστάσης μαζί με έναν ακόμα ρασοφόρο επικεφαλής της πορείας “αντιεμβολιαστών”  έξω από το Επισκοπείο Πατρών»!
Ασφαλώς και συμμετείχα στην εκδήλωση διαμαρτυρίας για τη ΒΙΑΙΗ ΕΠΙΒΟΛΗ των εμβολιασμών, μαζί με άλλους δύο κληρικούς και χιλιάδες Πατρινών που εντελώς αυθόρμητα και χωρίς την παραμικρή οργάνωση ή πολιτική ή άλλη κάλυψη ή παρότρυνση βρεθήκαμε χθες το απόγευμα στην πλ. Γεωργίου Πατρών. Οι χιλιάδες λαού, ανάμεσά τους και εμβολιασμένοι (!) διαμαρτυρηθήκαμε μήπως κατέστη η διαμαρτυρία αδίκημα; για την ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΠΙΒΟΛΗ εμβολίων, που κυκλοφορούν με ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΔΕΙΑ, διότι βρίσκονται σε ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ. Αξίζει να σημειωθεί ότι όχι μόνο μικροφωνική εγκατάσταση δεν υπήρχε αλλά ούτε καν ντουντούκα, η οποία εξασφαλίστηκε λίγο πριν αρχίσει η πορεία… Επίσης, επισημαίνουμε με ιδιαίτερη έμφαση τον ειρηνικό χαρακτήρα της διαμαρτυρίας παρά  το γεγονός ότι κάποιοι οικογενειάρχες λίαν προσεχώς θα χάσουν το μισθό τους.
Μικρή λεπτομέρεια ανάξια σημασίας για το γνωστό φλάμιο δημοσιογραφικό ήθος είναι ότι τόσο εγώ όσο και οι άλλοι δύο κληρικοί που συμμετείχαμε στην εκδήλωση διαμαρτυρίας και στην πορεία δεν πήγαμε στο Επισκοπείο Πατρών!
Ναι!
Κανένας κληρικός, και ασφαλώς ούτε εγώ, δεν βρεθήκαμε έξω από το Επισκοπείο των Πατρών κατά τη χθεσινή πορεία!
 
π. Ἀναστάσιος Γκοτσόπουλος
 

43 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς δεν προσέχεις... Στο βίντεο φαίνεται μέλος του στενού σου οικογενειακού περιβάλλοντος έξω από το επισκοπείο; Έτοιμοι κάποιοι να σε κατασπαράξουν

Ιωάννης Σαλογιάννης είπε...

Φλαμή σε μάθαμε τόσα χρόνια , μακάρι να είχες το μισό από το αγωνιστικό ήθος και την αξιοπρέπεια του πατρός Αναστασίου. Είναι πολύ εύκολο να στοχοποιείς και να εκθέτεις ανθρώπους. Λες όλοι αυτοί οι χιλιάδες του κόσμου να είναι γραφικοί-ψεκασμένοι και τσαμπατζίδες; (κατά τα λεγόμενα του Πρωθυπουργου). Οικογενειάρχες ήταν μαζί με τα παιδιά τους.

Ανώνυμος είπε...

Έπρεπε να ζει ο πατέρας σου για να σου πει τι θα γινόταν αν Μητροπολίτης ήταν ο Κωνσταντίνος Πλατής. Μην μας περνάς και εμάς για ελέφαντες Πρωτοπρεσβύτερε Αναστάσιε! Είσαι γνωστός για τα όσα αντάρτικα κάνεις και στην Πάτρα και αλλού. Δεν μπορείς εσύ και οι άλλοι δύο ιερείς να διασύρουν τους κληρικούς της Μητροπόλεως Πατρών. Πάρε απολυτήριο και ακλούθησε τον συναγωνιστή σου από το άλλο λιμάνι τον Πρωτοπρεσβύτερο Άγγελο!
π. Κωνσταντίνος

Ανώνυμος είπε...

Ερώτηση: Στο βίντεο σας είδα στον συντονισμό της πορείας έξω από το μέγαρο της αστυνομίας. Τις διαπραγματεύσεις ποιός τις έκανε πάτερ με την αστυνομία; Σε ποιόν τα πουλάς ότι δεν πήγες στην Αρχιεπισκοπή δεν πήγες; γιατί τους έδειξες τον δρόμο και η παρουσία σου θα έβγαζε μάτι. Οι ΠΑΠΑΔΕΣ είναι παλικάρια και όχι σαν κάποιους που με καθυστέρηση βγάζουν δελτία τύπου για να θολώσουν τα νερά. Ούτε εμείς ούτε ο Μητροπολίτης είναι ελέφαντες. Επιτέλους κλείστε το στόμα σας γιατί θα γίνει πορεία έξω από τον άγιο Νικόλαο από μας την ώρα που λειτουργείτε και η αστυνομία δεν θα μας εμποδίσει. Ο Μητροπολίτης ας λάβει τα μέτρα του υπάρχουν ενορίες και στα βουνά για να σας αποσπάσει. Δεν σας θέλω για εφημέριο του ναού μας π. Αναστάσιε μας διχάσατε. Χάσατε την έξωθεν καλή μαρτυρία.
Χ.Λ.

Ανώνυμος είπε...

Όσο βίαιη είναι η επιλογή των εμβολίων τόσο βίαιη και η δίκαια σας πορεία.

Γκουρβελος Παναγιωτης είπε...

Ήμουν και εγώ εκεί και το θεωρώ μεγάλη μου τιμή. Φυσικά,καταδικάζω απερίφραστα τη χυδαία συμπεριφορά κάποιων ακραίων, που παρεισεφρυσαν στην πορεία, εναντίον του άξιου Ποιμενάρχη μας, του Σεβασμιωτάτου π. Χρυσοστόμου

Ανώνυμος είπε...

Το πράγμα ξεφεύγει... Χρειάζεται προσοχή κ σύνεση από όλους. Ο Σεβασμιώτατος γνωρίζει το ήθος, τις αρχές και την προσωπικότητα του π. Αναστασίου. Αλίμονο αν εμπιστευόμαστε τον κάθε Φλαμη.

Ανώνυμος είπε...

Δεν μιλάει ο Φλαμής μιλάνε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα φεϊς μπουκ

Ανώνυμος είπε...

Ο πάτερ Αναστάσιος παρά το έντονο του χαρακτήρα του διασώζει την χαμένη αξιοπρέπεια της Ορθοδοξίας στην Πάτρα. Διέσωσε κι εμένα που μπήκα να ανάψω ένα κερί στον Άγιο Νικόλαο κσι μπλόκαρε η αστυνομία. Όποτε χρειαστεί θα σταθούμε δίπλα του. Αν και δεν πιστεύω πως θα τολμήσετε να τον πειράξετε αφού διακατέχεστε από το γλοιώδη φόβο του θανατου και σας έκλεισε ο Κουλης στα σπίτια σας για το φόβο ενός αόρατου ιού.
Δ

Ανώνυμος είπε...

Γελοιότητες που ούτε παιδί θα τα έγραφε για να δικαιολόγηση το ατόπημα του. Ελέφαντας δεν είναι κουνουπάκι είναι. Δεν πήγε στον μητροπολίτη αλλά δεν μας δείχνει και σε κάποιο από τα πολλά βίντεο να παροτρύνει τους οπαδούς να μην πάνε στον Μητροπολίτη μας. Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια.

Ανώνυμος είπε...

Η δημοσιογραφία στην Ελλάδα είναι ένας βόθρος.

Ανώνυμος είπε...

Στις φωτογραφίες είσαι δίπλα στην ντουντούκα την οποία δεν λέω ποιός την κρατάει γιατί είναι γνωστός από λογύδριο ενάντια του μητροπολίτη έξω από τον Άγιο Ανδρέα προ μηνών. Άφησε τα φούμαρα σε αυτούς που τα μασάνε παππούλη. Εμείς κουτόχορτο δεν τρώμε.
Ενορίτες Βλατερού

Ανώνυμος είπε...

Δεν φτάνει να καταδικάζεις Γκουρβέλε. Τι έκανες εσύ που συμμετείχες για να μην πάνε αυτοί στο Μητροπολίτη μας που καθημερινά κάνει αγώνες για μας. Ντροπή σε όσους συμμετείχαν και αίσχος σε όποιους τόλμησαν να τα βάλουν με τον δεσπότη μας.

Δημήτρης Ρόδης είπε...

Ήμουν στήν πλατεία για την διαμαρτυρία κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Ακούω έναν γιατρό, που μιλούσε κάποια στιγμή πρός ενημέρωση σχετικά με τις παρενέργειες των εμβολίων, να λέγει πως θα κάνουμε πορεία και θα πάμε και στήν Μητρόπολη να διαμαρτυρηθούμε. Ωρε λέω πολύ ''μπροστά'' μας βγήκε ο ''γιατρός'' δεν πάμε εμείς να διαμαρτυρηθούμε στήν επισκοπή, και βγήκε αυτός να θέτει τέτοια ζητήματα. Ο π. Αναστάσιος ήταν λίγο πιο πέρα απο εμένα, και καμία σχέση δεν είχε με την ανακοίνωση αυτή. Δεν μου φάνηκε άνθρωπος με μυστηριακή ζωη ο γιατρός που έκανε την πρόταση, και δεν μου έκανε πως γνωρίζει τι κάνει ή πως να το κάνει... Γεγονός που επιβεβαιώθηκε απο αυτά που τον άκουσα να λέγει μπροστά στήν Επισκοπή, και με τα οποιά διαφωνώ κάθετα, τύπου ''φύγε, δεν σε θέλουμε για Δεσπότη μας'' κλπ. που ακούστηκαν και απο άλλους. Ο καθένας μας είναι υπεύθυνος για εκείνα τα οποία ο ίδιος ο λέγει, και οχι για οσα πούν άλλοι εντός πλήθους που διαδηλώνει. Συχνά χωρίς να έχει και την διάκριση πως να φερθεί σε κάθε περίπτωση. Ο π. Αναστάσιος προφανώς είχε καταλάβει και αυτός πως υπάρχουν μερικοί εντός του πλήθους που δεν έχουν διάκριση. Για αυτό και δεν ήρθε μπροστά στήν Επισκοπή όπως και οι άλλοι Ιερείς. Η αδιακρισία μερικών ελαχίστων, δεν μας αναιρεί το δικαίωμα να μετέχουμε σε μια πορεία διαμαρτυρίας, ούτε συμφωνούμε όλοι με την κάθε ''ατάκα'' που θα πετάξει ο διπλανός και άγνωστος συνάνθρωπος μας. Αυτά είναι αυτονόητα και γνωστά. Σε κάθε δημοκρατική διαδήλωση δεν έχουν όλοι τις ίδιες απόψεις, ούτε εκφράζονται όλοι με φρονιμάδα και σύνεση. Προσωπικά είμαι ΥΠΕΡ και της διαμαρτυρίας στόν Επίσκοπο μου, αλλά αυτά που θα έλεγα σε έναν διάλογο μαζί του, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με αυτά που ακούστηκαν. Η αγανάκτηση όμως και η οργή του κόσμου είναι πρός προβληματισμόν κάθε Επισκόπου. Και κανένας π. Αναστάσιος ή άλλος πάτερ δεν μπορεί να μας εμποδίσει να εκφραστούμε και απέξω απο τη Επισκοπή. Αν κάποιος άλλος απο αυτούς που γράφουν ''ανώνυμα'' πάντα και εν κρυπτώ νομίζει πως μπορούσε να αποτρέψει τον κόσμο απο να μην πάει στήν Επισκοπή, ΑΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΤΑΝ να το πράξει. Διότι ούτε αυτός θα μπορούσε... Ας σταματήσει λοιπόν το κρυφτό, και η προσπάθεια εντυπώσεων εις βάρος του πατρός Αναστασίου. Ο Θεός να φωτίζει ολούθε, καλή μετάνοια σε όλους μας, διότι είμαστε υπόλογοι.. στόν Χριστό.

Ανώνυμος είπε...

Η αγία αυτή τριάς των αγίων ιερέων της Μητροπόλεως Πατρών διέσωσαν την τιμή και δόξασαν της πόλης και της Εκκλησίας του Πρωτοκλήτου. Δεν μας άφησε μόνους ο Ιησούς αλλά μας έστειλε τους φωτεινούς αυτούς οδηγούς με πρώτο και καλύτερο τον υπέρμαχο της Ορθοδοξίας τον π. Αναστάσιο. Είπε ο Κύριος ότι όπου είναι συναγμένοι δύο ή τρεις στο Πανάγιο Όνομά Του εκεί στο ενδιάμεσα αυτών είναι και Εκείνος. Στην πλατεία Γεωργίου κτύπησε η καρδιά της Εκκλησία με τον π. Αναστάσιο και πνεύμονες τους άλλους δύο ιερείς και τις χιλιάδες του πιστού Λαού. Ο π. Αναστάσιος στο Όνομα του Χριστού εξήλθε νικών και θα νικήσει τους δολερούς και δειλούς αργυρώνητους κληρικούς που βάζουν τον μισθό πάνω από τον Χριστό.
Εκεί που είναι το τίμιο ράσο του π. Αναστασίου η νίκη είναι βέβαια. Μόνο αυτός έμεινε στην επαρχία Πατρών να υπερασπίζεται ως Άτλας τον Χριστό.
Νικόλας Θεοτοκάτος

Ανώνυμος είπε...

Να συμπληρώσω πως κατά πρώτον δεν θα βρείτε άτομα για να κάνετε πορεία, κατά δεύτερον δεν έχετε το σθένος και κατά τρίτον αν τολμήσετε να πράξετε το ελάχιστο η επόμενη πορεία όσων αντιτίθενται στον υποχρεωτικό εμβολιασμό θα καταλήξει έξω από το σπίτι σου Χ.Λ.
Δ.

Ανώνυμος είπε...

Ας σταματήσει λοιπόν το κρυφτό, και η προσπάθεια εντυπώσεων εις βάρος του πατρός Αναστασίου.

Συμφωνώ.... Μόνο θόρυβος να γίνει τους ενοιαζε. Και την πλήρωσε αυτός που ήταν αναγνωρίσιμος

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το γλυψιμο κ καθηγητά... Ποπο... Κατανοούμε βέβαια τους λόγους

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 5:49 ήμαρτον ….ποσά σου έταξε ο Γκοτσοπουλος για να τον λιβανίζεις ;;;

Αθανάσιος Κοταδάκης είπε...

«Την περίοδο αυτή της πανδημίας, αναδείχτηκε και μια άλλη κατηγορία αλαζόνων. Είναι αυτοί που πιστεύουν ότι είναι «οι σωστοί χριστιανοί»-Καθηγητής της Ιατρικής Δημήτρης Λινός. Καίριο γνώρισμα και χαρακτηριστικό τους είναι το του Ιερού Αυγουστίνου : «Υπάρχει και κάτι χειρότερο από την αμαρτία. Είναι η αλαζονεία της αρετής» ! Θλιβερό παρεπόμενο της οποίας είναι τα διαδραματισθέντα χθες της ντροπής ! Και τι ντροπής, κρίση εμπιστοσύνης στον πατέρα των παιδιών ! Στον οικείο Μητροπολίτη Χρυσόστομο, μια από τις ευγενέστερες μορφές της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος ! Και για φαντάσου ως … «ευχαριστία», που «η αγία του διάκριση» έχει αντιμετωπίσει με λίαν ευδιάκριτο πνεύμα οικονομίας για πολλά τε και παραπλήσια τους μετασχόντες απ’ το … πλάι και το ... περιθώριο, έτσι ως απλοί … συνοδοιπόροι, αγιογραφικά, «συνευδοκούντες» κληρικούς. Αθανάσιος Κοτταδάκης

Ανώνυμος είπε...

Αφού έκανε ντόρο και διαφήμιση ο επαγγελματίας δειλός απουσίασε από την πλ. Γεωργίου. Αυτός που μας καθοδηγούσε και μας μάζωξε προχθές σήμερα έβαλε την ουρά στα σκέλια και είπε στα τσιράκια του να ζητήσουν συγνώμη από τον δεσπότη για να μην χάσει την καλή θέση, τα τυχερά και τον μισθό του. Όλα τα γουρούνια έχουν την ίδια μούρη έλεγε ο παππούς μου. .

Ανώνυμος είπε...

Αφού έκανε ντόρο και διαφήμιση ο επαγγελματίας δειλός απουσίασε από την πλ. Γεωργίου. Αυτός που μας καθοδηγούσε και μας μάζωξε προχθές σήμερα έβαλε την ουρά στα σκέλια και είπε στα τσιράκια του να ζητήσουν συγνώμη από τον δεσπότη για να μην χάσει την καλή θέση, τα τυχερά και τον μισθό του. Όλα τα γουρούνια έχουν την ίδια μούρη έλεγε ο παππούς μου. .

Ανώνυμος είπε...

16 Ιουλίου 2021 - 12:01 μ.μ.
16 Ιουλίου 2021 - 12:33 μ.μ.

16 Ιουλίου 2021 - 12:52 μ.μ. -- Χ.Λ.
«…Επιτέλους κλείστε το στόμα σας γιατί θα γίνει πορεία έξω από τον άγιο Νικόλαο από μας την ώρα που λειτουργείτε και η αστυνομία δεν θα μας εμποδίσει…»

16 Ιουλίου 2021 - 3:13 μ.μ.
«Άφησε τα φούμαρα σε αυτούς που τα μασάνε παππούλη. Εμείς κουτόχορτο δεν τρώμε.
Ενορίτες Βλατερού»

16 Ιουλίου 2021 - 4:26 μ.μ.
16 Ιουλίου 2021 - 4:29 μ.μ.

16 Ιουλίου 2021 - 8:31 μ.μ.
16 Ιουλίου 2021 - 9:30 μ.μ.
17 Ιουλίου 2021 - 2:06 π.μ.

Όλες οι παραπάνω κακόγουστες αναρτήσεις δείχνουν μια εσωτερική κακότητα και εμπάθεια εναντίον ενός αγωνιστή παπά της περιοχής μας ( και εναντίον μάλιστα και της οικογενείας του τυφλωμένοι από την Φλαμίδειο νόσο ) πού τόλμησε να κάνει ένα βήμα μπροστά εν αντιθέσει με κάποιους άλλους πού ενώ βγάζουν καπνούς μαύρους από τις τσιμινιέρες τους μας εμφανίζονται εδώ ως υπερασπιστές της σωφροσύνης και της αλήθειας ! Απ΄αυτά πού τόσα χρόνια έχουμε χορτάσει. ..
Καί αντί να ελέγξουν κάποιους ανθρώπους της Εκκλησίας πού αδιάβαστοι και ανημέρωτοι παρασύρουν τον κόσμο παίρνουν στα τυφλά το μέρος των «ειδικών» ( ;) της κυβέρνησης για να φανούν «καλοί και λογικοί» στους πάτρωνές τους.
Υποστηρίζοντας ένα καταχρηστικώς λεγόμενο «εμβόλιο» ( πείραμα στην ουσία κατάλληλο για αρουραίους και όχι για ανθρώπους ) ξεχνώντας το πόσους θανάτους , θρομβώσεις, ημιπληγίες κλπ έχουν συμβεί εξ΄αιτίας αυτού του λεγόμενου «εμβολίου».

Περιστατικά όμως που αιδημόνως αποκρύπτονται μη και χαλάσει το ίματζ του εμβολίου…το οποίο κάποιοι άσχετοι φίλοι των κυβερνώντων το ονομάζουν άλλοι τους … «άγιο φώς», και άλλοι τους …«δώρον Θεού».

ΗΜΑΡΤΟΝ ΚΥΡΙΕ, ΗΜΑΡΤΟΝ !

Φιλαλήθης

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς Φιλαλήθη, υπάρχεις και εσύ στο ιστολόγιο να εκπροσωπείς υψηλό ήθος, λογική και αλήθεια. Επιτέλους, λίγες σταγόνες ψυχικής ανάπαυσης

Ανώνυμος είπε...

Έψαχνα χθες να σας βρω στην πλατεία δεν σας είδα.
Μήπως έκανα λάθος;
Μήπως ο δεσπότης σας απαγόρευσε;
Μήπως πάνω από την αλήθεια μπήκε ο μισθός;
Μήπως έγινε κάτι άλλο;
Μήπως ισχύει αυτό που μου είπε φίλος ότι σας είδε χθες στο εμβολιαστικό κέντρο στον Αγιο Αλέξιο.
;;;;;;
Περιμένω δήλωσή σας!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Φιλαληθη της πλάκας …μόνο ντροπή απορρέει από όλα αυτά που γράφεις

Ανώνυμος είπε...

Προς ανώνυμο 19.26. Ανώνυμε άσε την ανωνυμία κ βγάλε την μάσκα σου. Αλήθεια, ποιος έχασε την ντροπή για να τη βρεις εσύ;

Spy είπε...

Ειλικρινά δεν το περίμενα.Από ότι διαβάζω από τα σχόλια δυστυχώς διχαζόμαστε ως μέλη του Σώματος του Χριστού. Δεν είναι αυτό το ήθος της Εκκλησίας μας.

Ανώνυμος είπε...


Ο Μητροπολιτης μας δήλωσε πως ακολουθεί τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου, και προέτρεψε τον πιστό λαό της μητροπόλεως και όχι μόνο βέβαια,μιας και η απήχηση του έιναι σε καλό επίπεδο και εκτός μητροπόλεως, να εμβολιαστούμε.Ο Μητροπολιτης δεν γνωρίζει πως για την μελέτη και παρασκευή του εμβολίου χρησιμοποιήθηκαν εκτρωμένα έμβρυα ; Δεν στάθηκε φραγμός και εμπόδιο δυνατό αυτή η ενημέρωση που έχουμε, και μάλιστα τεκμηριωμένη και αποδεδειγμένη; Εδω σας παραθέτω την ομιλία του πατρός Στυλιανού Καρπαθίου, ό οποίος εστειλε επιστολές στην Ιερά Σύνοδο και απάντηση δεν έλαβε.Επισης σας παραθέτω την ένορκη κατάθεση εκείνου που ηγείται στις μελέτες αυτές και παραδέχεται στριμωγμένος,πως όντως εκτρωμένα έμβρυα χρησιμοποιήθηκαν για τις μελέτες τους κι όχι μόνο.


https://youtu.be/nXFdP0vbrvY
https://youtu.be/-Qmybm2Fu5I

Και ερωτώ:
Είναι δυνατόν ,ΠΟΙΜΕΝΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΎ να αποσιωπά τέτοιο σοβαρό θέμα;Τι λόγο θα δώσει στον Κύριο εν ώρα Κρίσεως αφου θα έχει παρασύρει χιλιάδες πιστούς στον λαιμό του; Ας σταθούμε τουλάχιστον σε αυτό λοιπόν το πολύ σοβαρό θέμα όπου ο Μητροπολιτης μας μας προτρέπει να εμβολιαστούμε με αίμα αθώων εμβρύων ,ώστε εμείς να σωθούμε!!! Άκουσον άκουσον Χριστέ μου! Ο θάνατός τους η ζωή μας; Ας άνακαλέσει ο σεπτός μας ποιμένας τα λόγια του και να είναι σίγουρος πως θα λογιστεί στεφάνι στα μάτια του Χριστού ακόμα και αυτή η άρνησή του στον Καίσαρα-Ιερά Σύνοδο-κυβέρνηση. Το πέρασμα λοιπόν από το Επισκοπείο είχε αυτόν τον σκοπό μιας και βρέθηκα και εγώ εκεί.Διαφωνώ με κάποιες όντως ακραίες φωνές ,αλλά είναι όλα πιθανά σε μια πορεία ,όταν δεν καθοδηγείται από πολιτικές δυνάμεις ώστε να έχουν προγραμματισμένες αντιδράσεις και ενέργειες ,αλλά από τον απλό αυθόρμητο λαό που είναι εξαγριωμένος με τις ενέργειες της Εκκλησίας,η οποία περιμέναμε να μας στηρίξει απέναντι στα χουντικά και αντισυνταγματικά μέτρα της αντίΧριστης και άθεης κυβέρνησης.Όσο για τους ιερείς που βρέθηκαν εκεί ,πολύ καλώς έπραξαν και μακάρι να βλέπαμε κι άλλους κληρικούς να αγωνίζονται μαζί μας .Η στοχοποίηση του πατρός Αναστασίου είναι πάντα αναμενόμενη. Αφενός από κάποιον που θέλει να λέγεται δημοσιογράφος, μα απέχει μακράν από αυτή την ιδιότητα μιας και έχει εμμονή απ οτι όλοι είδαμε, μόνο με τον π.Αναστασιο,(βλέπε Φλαμή τον καημένο) κι αφετέρου από όσους πονούν και ελέγχονται από την συνείδηση τους,είτε ιερωμένους είτε λαϊκούς,για όσα δεν τολμούν να κάνουν οι ίδιοι.Αλλά αφού δεν μπορείτε να πράξετε τα αυτονόητα αγαπητοί μου ,τουλάχιστον σωπάστε κι αφήστε τους αγωνιστές ,ιερείς και λαικους να φροντίσουν γι'αυτό.

Γιαννακοπούλου Πολυξένη.

Αναστάσιος είπε...

Προς: 18 Ιουλίου 2021 - 2:25 μ.μ.

Η Ιερά Σύνοδος και η πλειονοψηφία των Αρχιερέων που έχουν κάνει το εμβόλιο ή ομιλούν από την υπεύθυνη θέση που κατέχουν δεν γνωρίζουν; και γνωρίζει περισσότερα ο π. Καρπαθίου ή ο π. Γκοτσόπουλος και ορισμένοι άλλοι;
Αλλά εσάς δεν σας ενδιαφέρει το τι λέγει η Εκκλησία αλλά οι αντιφρονούντες ομοϊδεάτες σας.
Δεν σας ενδιαφέρει το τι λέγουν οι κορυφαίοι επιστήμονες αλλά οι συνωμοσιολόγοι.
Η προτροπή σας «σωπάστε» δείχνει το ήθος τόσο το δικό σας όσο και πολλών άλλων.
Κάθε ελεύθερος άνθρωπος όσο ψηλά ή χαμηλά αν είναι έχει το δικαίωμα να εκφράσει όπως και εσείς την γνώμη του. Το σωπάστε είναι τόσο αντιδημοκρατικό και δείχνει ότι δεν υπάρχει διαφορά σε σας και σε αυτούς που κατηγορήσατε.
Δεν θα δώσω συνέχεια διότι θεωρώ περιττή κάθε συζήτηση με ανθρώπους που έχουν ως στήριγμα σαθρές βάσεις.
Προσέξτε μήπως το κίνημα το αντιεμβολιαστικό -όπως παλαιότερα της κατσαρόλας- προξενήσει κακό σε συνανθρώπους μας, διότι αυτό δεν θα είναι ακούσιο αλλά εκούσιο.

Ανώνυμος είπε...

Η συγνώμη που ζητήσαν οι διοργανωτές την Παρασκευή από τον Μητροπολίτη ήταν ένα ψέμα;;;; καμιά σχέση δεν θέλω να έχω με ανθρώπους που έχουν άλλα κίνητρα. Πολυξένη πολιτικό είναι το παιχνίδι σας.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Αναστασιε,δεν ειδατε τα λίνκ που παρέθεσα, εντούτοις κι εσείς αναφερεστε στον π.Αναστασιο όσο και στον π.Στυλιανο Καρπαθιου.Ποτε αποφάνθηκα ότι γνωρίζει περισσότερα ο π.Αναστασιος,ένας απλός ιερέας που κάνει τον αγώνα του όπως όλοι μας; Μίλησε κάπου; Έχετε να μου στείλετε κάτι που έχει πει ή γράψει όπως ο π.Στυλιανός ο οποίος είναι και ιατρός;;Βλέπω την εμπάθεια σας εδώ.Μηπως ειδατε άραγε στο βίντεο όσα τεκμηριώνει ο π.Στυλιανός; Μάλλον όχι γιατί πάνω στα στοιχεία που αναφέρει δεν είδα να σχολίασατε κάτι,αλλά κι εσεις ως άλλος Φλαμής στρέφεστε μόνο στον π.Αναστασιο. Η λέξη " σωπάστε" είναι προτρέπτική όντως μιας και κάποιος που δεν μπορεί ή δεν θέλει να εργαστεί για το κοινό καλό,τότε καλό είναι να κάτσει στον πάγκο και να εργαστούν άλλοι κι όχι να λασπολογει.Δεν είδα όμως σε προηγούμενο σχόλιο που έγραψε κάποιος ανώνυμος κιόλας,την φράση " κλείστε το στόμα σας" ,να σχολιάσατε κάτι στον ίδιο.Εκει να υποθέσω είναι δημοκρατικό και με ήθος; Όσα σταφύλια ή αλεπού δεν φτάνει,τα υποτιμά μιας και είναι ο μόνος τρόπος να αντιδράσει.Όμως δεν είδα να μου σχολιασατε και το δεύτερο σημαντικότερο βίντεο που επιβεβαιώνει τον π.Στυλιανο και είναι η ομολογία του πειραματιστή με τα εκτρωμένα έμβρυα.Εκεί τι έχετε να μας πειτε; Πως είναι μήπως ψευδή είδηση; Ειμαι συνομωσιολογος κι εγω που βασίζομαι σε αληθινά λόγια και βιντεο; Σαθρότητα υπάρχει στην κοινωνία μας Αναστασιε μιας και κλείνει τα μάτια στην αλήθεια όπως κι εσύ τώρα.Δεν πειραζει αν δεν δώσεις συνέχεια.Έτσι κι αλλιώς η απάντηση σου δεν ήταν για ολόκληρο το κείμενο αλλά μισή.Εσείς σωπάστε λοιπόν κι εγώ θα προσέξω όπως με προτρέψατε κι εσείς.

Γιαννακοπούλου Πολυξένη

Ανώνυμος είπε...

Μην μιλάς ιστολόγε γιατί όποιος μπλέκει με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες. Σε παθιασμένους σωτήρες της εκκλησίας μην απαντάς. Ακολουθούν το κριάρι που πάει μπροστά και οι προβατίνες πάνε με το κεφάλι κάτω χωρίς να κοιτάνε πουθενά. Αν το κριάρι πέσει σε γκρεμό αυτές δεν θα χαμπαριάσουν τίποτα ως που θα στουμπιστούνε και θα ψηφίσουν.
Από ένα που στα νιάτα του έζησε την ποιμενική ζωή.

Ανώνυμος είπε...

Τάσο για τους ελέφαντες μην γράφεις. Πρόσεχε ούτε για τις ιερές αγελάδες μην γράφεις. Μην ξεχνάς ότι δεν ζεις στην Ελλάδα αλλά στην Ινδία. Να πας να κάνεις μπάνιο στον Γάγγη να εξαγνιστείς.
Βιτζαγιακουμάρ Μπαγκαβάν οπαδος του Καρπαμοιράντου

Ανώνυμος είπε...

Αναστάσιε 3;25
δεν απαντάς στην ουσία αυτών που αναφέρει η κα Πολ. Γιαννακ, αλλά λες το ποιηματάκι σου.
Ποιοι είναι οι κορυφαίοι επιστήμονες για τα εμβόλια στην Ελλάδα;
Η Παγώνη, Βασιλακόπουλος, Σιψας (με το αίτημα για ακαταδίωκτο) κλπ ή μήπως ο καθηγητής κλινικής φαρμακολογίας Κούβελας;
Γιατί έχει αποκλειστεί ο Κούβελας από την κρατική προπαγάνδα;
Επαναλαμβάνω: για τε εμβόλια.
Δεν είναι ο Sucharit Bhakdi και o Luc Montagnier (βραβείο Νομπελ ιατρικής στην ιολογία) που επισημαίνουν σοβαρότατους κινδύνους;

Ανώνυμος είπε...

Κράτα το στόμα σου κλειστό Κωστόπουλε. Έγινες τσιράκι των κρατούντων και κατηγορείς τον π. Αναστάσιο που κράτησε όσο ήταν προισταμενος τον Άγιο Νικόλαο, τα Εισόδια και τον Άγιο Παΐσιο ανοιχτά. Τα έβαλε με αστυνομικές δυνάμεις και δεν πτοήθηκε. Τον κυνήγησαν δημοσιογραφίσκοι και τους κατατρόπωσε. Τον απείλησαν δεσποτάδες αλλά ο π. Αναστάσιος πάνω από όλα έβαλε την Ορθοδοξία, την Ορθοπραξία, και την πίστη στον Χριστό χωρίς συμβιβασμούς. Έκανε Ανάσταση κανονικά γιατί δεν συμβιβάστηκε με τους υποτελείς του Κούλη. Είμαστε κοντά του δεν θα αφήσουμε κανένα να τον πειράξει. Να το ακούσουν καλά αυτό το τελευταίο οι ενδιαφερόμενοι.

Ανώνυμος είπε...

Προς ανώνυμο 2.41 Αλήθεια ανώνυμε 2.41 δεν είδες τον π. Αναστάσιο στην πλατεία κ τον είδες στο εμβολιαστικο του Αγ. ΑΛΕΞΙΟΥ; Έχει καιρό να σε κοιτάξει οφθαλμίατρος η μήπως είναι αυτό το σύμπτωμα σου μια ακόμα άγνωστη παρενέργεια του εμβολίου που έχεις κανει;

Ανώνυμος είπε...

Σε όλους είναι γνωστό, ότι υπάρχει ιδεολογική συμπόρευση για εκκλησιαστικά και θεολογικά ζητήματα, του πρωτοπρεσβυτέρου π. Αναστάσιου Γκοτόπουλου με τον άγιο Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος όχι μόνο έκανε το εμβόλιο αλλά και το προτρέπει με δημόσιες δηλώσεις του. Ο σεβάσμιος Γέροντας της Πάτρας π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος τι έχει να πει; Αν κληρικός του Πειραιώς λάμβανε μέρος σε τέτοια εκδήλωση η οποία κατέληγε στο Μητροπολιτικό Μέγαρο τι θα έκανε; Θα έπαιρνε το λιγότερο απολυτήριο. Δόξα στον Κύριο που ο παναγιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Άνθιμος γνωρίζει να δείχνει πόρτες σε όσους προκαλούν σχίσματα.
Σας ενημερώνω ότι ο πρωτοπρεσβύτερος π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος είχε το θράσος να ομιλήσει σε συνέδριο στην Θεσσαλονίκη από βίντεο αφού δεν έλαβε την κανονική άδεια από τον παναγιώτατο κ.κ. Άνθιμο, αλλά και μετά απάντησε ζωντανά σε ερωτήσεις αφού ήταν εκεί. Η υποκρισία στο κατακόρυφο. Τέτοιες γελοιότητες μόνο πατρινοί θα μπορούσαν να επινοήσουν. Κατά τα άλλα ήταν στην συγκέντρωση των Πατρών αλλά προ του Μητροπολιτικού Μεγάρου έφυγε. Είναι για κλάματα…..
Παπάς Θεσσαλονικιός

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα είπε ο Μαντινείας για το εμβόλιο: “Να υπακούσουμε τις απόψεις των ιατρών”
Αυτό δίνει απάντηση σε πολλούς σχολιαστές

Ανώνυμος είπε...

Δεν γνωρίζεις να διαβάζεις 5,49 και τολμάς να μου απαντάς.
Έγραψα ότι την Παρασκευή δεν τον είδα και συνέχισα ότι μου είπε φίλος για τον Αγ. Αλέξη. Εγώ δεν έχω κάνει εμβόλιο. Εσύ θα κέρδισες την βλακεία από τον εμβολιασμό σου.
Μην προτρέχεις να υπερασπιστής αφού εκτός των άλλων δεν κατανοείς τα όσα διαβάζεις. Αν εγώ θέλω οφθαλμίατρο εσύ να ξαναπάς στην πρώτη δημοτικού να μάθεις να διαβάζεις.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 3.55 δεν έχω κανένα πολιτικό κίνητρο.Η αλήθεια βοά και κανένας δεν έχει το σθένος να αγγίξει το θέμα των εκτρωμένων εμβρύων γι'αυτό και όλες οι χλιαρές τοποθετήσεις σας.Μίλησα με στοιχεία και επιχειρήματα. Περιμένω την δική σας απάντηση πάνω σε αυτό το θέμα. Ο Μητροπολιτης μας από άλλους είναι κατά πολύ καλύτερος. Όμως ειδικά σε αυτό το θέμα σφάλλει θανάσιμα. Η συγγνώμη που ζήτησαν ήταν για να απομονωθεί η ακραία συμπεριφορά κάποιων απέναντι στον μητροπολίτη και συμφωνώ με αυτό. ΑΝ ΔΙΑΒΆΣΑΤΕ ΟΣΑ ΈΓΡΑΨΑ ΠΙΟ ΠΡΙΝ θα καταλαβαίνατε περισσότερα.

Πολυξένη Γιαννακοπουλου

Ανώνυμος είπε...

Και λοιπόν ,θα σε σώσει ο Χριστός εσένα επειδή δεν τρως κουτόχορτο. Και εκπροσωπείς όλους τους ενορίτες του Βλατερού; Σας πέφτει λόγος αλήθεια; Το δοκάρι στα μάτια σας δεν το βλέπετε ενορίτες του Βλατερού,γιατί θα έχει καλύψει ολη την όρασή σας.Πατε στο πετραχηλι λεω εγω να τα πείτε αυτά,να δούμε τι θα σας πει ο πνευματικός.

Ανώνυμος είπε...

Δηλώσεις διαψεύσεως κάνουν όσοι έχουν λερωμένη την φωλιά τους. Ο παπά-Τάσος εξαιρείται γιατί ποτέ δεν έδωσε αφορμή.