Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021

Μητροπολίτης Ρεθύμνης Ευγένιος: “Δεν είναι θέμα πίστης το εμβόλιο”

Μητροπολίτης Ρεθύμνης Ευγένιος: 
“Δεν είναι θέμα πίστης το εμβόλιο”

 «Ο εμβολιασμός δεν είναι ζήτημα θεολογικό, όπως ίσως κάποιοι το έχουν αναγάγει. Δεν είναι θέμα πίστης αλλά απ’ όλα έκφραση αγάπης προς τον εαυτό μας και τους αδελφούς μας. Αφουγκραζόμαστε όλες τις φωνές των ανθρώπων της Εκκλησίας, συχνά διαφορετικές και αντικρουόμενες, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην εμβολιάζονται οι άνθρωποι» υπογράμμισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και την Ελένη Βακεθιανάκη ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος ο οποίος νόσησε τον περασμένο Μάρτιο από τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αν ενδεχομένως ιερείς έχουν παρακινήσει πιστούς να μην εμβολιαστούν, είναι εντελώς αυθαίρετο καθώς η Εκκλησία έχει ξεκάθαρη θέση στο θέμα και όποιος νομίζει ότι ορθοτομεί τα πράγματα εκτός της Εκκλησίας, δεν λειτουργεί σωστά.

«Ίσως να υπάρχουν και αυτοί οι άνθρωποι που, το λέω δημόσια, μάλλον τον εαυτό τους κηρύττουν και όχι τον Χριστό. Δεν αποκλείω ένας ή δύο ή τρεις να είχαν τέτοια σκέψη και να το έκαναν, αλλά αυτό να μην γενικεύεται. Όποιος πιστός εντοπίζει κάτι τέτοιο, να καλέσει στη Μητρόπολη να το αναφέρει, άλλωστε για τόσα άλλα μας καλούν καθημερινά» επισήμανε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος τόνισε εμφατικά ότι μπορούμε να λέμε με μεγάλη ευκολία πως δεν κάνουμε το εμβόλιο γιατί θεωρούμε τον εαυτό μας άτρωτο, αλλά δεν δικαιούμαστε σε καμία περίπτωση να γινόμαστε αίτιοι μετάδοσης του κακού στον άλλο.

«Ήδη από τον περασμένο Μάρτιο, από τότε που εγώ προσωπικά νόσησα, εμβολιάστηκα και έλαβα τη δυνατότητα να αισθάνομαι κάπως ασφαλής, αλλά εξακολουθώ να προσέχω και λέω σε όλους, τρέξτε και κάντε το εμβόλιο. Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να στερούμε ούτε τον εαυτό μας ούτε και τους συνανθρώπους μας από αυτό το αγαθό που, δόξα τω θεώ, το έχουμε», ανέφερε.

Μάλιστα ο κ. Ευγένιος στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Κρήτη, έθεσε στη διάθεσή του τις δυνάμεις της Μητροπόλεως ενώ κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις όπως, το Υπουργείο να εφοδιάσει με εμβόλια τους προσωπικούς γιατρούς των πολιτών στα χωριά, τους οποίους εμπιστεύονται περισσότερο από τα κινητά κλιμάκια και να λειτουργήσουν εμβολιαστικά κέντρα με το μονοδοσικό εμβόλιο όπου δεν θα απαιτείται ηλεκτρονικό ραντεβού.

Ο ίδιος εξέφρασε παράλληλα τη βαθιά του ανησυχία για τη θλιβερή, όπως τη χαρακτήρισε, πρωτιά του Ρεθύμνου στα νέα κρούσματα τις τελευταίες ημέρες. «Τα νούμερα μας ανησυχούν και είναι ένας επιπλέον λόγος που μου επιβάλλεται να μιλώ δημόσια προτρέποντας τους ανθρώπους να τρέξουν να εμβολιαστούν καθώς το εμβόλιο είναι δώρο θεού στην ανθρωπότητα» κατέληξε.

Πηγή: creta24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: