Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2021

Στην Ιερά Μονή Νέου Στουδίου στον Αυλώνα ο Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας

Στην Ιερά Μονή Νέου Στουδίου στον Αυλώνα λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας την Κυριακή 18 Ιουλίου 2021.

Στην ομιλία του ο κ. Αθηναγόρας αναφέρθηκε στη φράση του Ευαγγελίου «μὴ νομίσητε ὅτι ἦλθον καταλῦσαι τὸν νόμον ἢ τοὺς προφήτας οὐκ ἦλθον καταλῦσαι ἀλλὰ πληρῶσαι». Δεν ήλθε ο Χριστός για να αλλάξει τον κόσμο ως αναμορφωτής, ή ως άλλος ένας προφήτης. Δεν ήλθε να καταλύσει τον Νόμο, γιατί Εκείνος έδωσε τον Νόμο. Ούτε ήλθε να συμπληρώσει την διδασκαλία του Νόμου, αλλά να τη γεμίσει με την παρουσία Του και να προσφέρει την αθανασία στους ανθρώπους.


Η Ιερά Μονή Νέου Στουδίου , Βρίσκεται πάνω απο την Αυλώνα Αττικής σε μία κατάφυτη τοποθεσία γεμάτη φυσικό κάλλο και ομορφιά. Ιδρύθηκε απο τον Μακαριστό Μητροπολίτη πρώην Αττικής κ Μεγαρίδος Νικόδημο Γκατζιρούλη και τιμάται στους Αγίους κ Θεοφόρους Πατέρες της Εν Χαλκηδόνι Δ' Οικουμενικής Συνόδου.

Στην Μονή εγκαταβιεί Ανρώα Αδελφότητα και πολλοί καταφεύγουν σ'αυτήν για να βρούν ενα απάνεμο λιμάνι ψυχικής ανάτασης και πνευματικής περισυλλογής δίπλα στην πολύβουη Καθημερινότητα της Πόλης. Η πρόσβαση γίνεται μέσα απο την Αυλώνα Αττικής και αποτελεί μια μαγευτική διαδρομή ως την Μονη. Κάθε Κυριακή κ Μεγάλη εορτή τελείται για τους πιστούς η Θ.Λειτουργία. Καθηγούμενος είναι ο Αρχιμ.Ειρηναίος Μπουσδέκης και οι πατέρες που ενασχούνται εκεί ειναι τρείς. Η Μονή ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών κ Πετρουπόλεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: