Τρίτη 6 Ιουλίου 2021

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΠΡΟΤΟΜΗΣ

 Το Σάββατο 3 Ιουλίου 2021  στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πρεβέζης τελέσθηκε Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κρήνης κ. Κυρίλλου και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων  Μητροπολιτών Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Αντωνίου και του οικείου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου και εν συνεχεία τελέσθηκε το μνημόσυνο του Μακαριστού Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης κυρού Μελετίου. 



Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος στην ομιλία του αναφέρθηκε στον βίο, τις αρετές και την προσωπικότητα του Μακαριστού Αρχιερέως καθώς και στην πνευματική σχέση που είχε μαζί του.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, οι Αρχιερείς έψαλλαν Τρισάγιο επί του τάφου του κεκοιμημένου Ιεράρχου, κειμένου παραπλεύρως του Ιερού Ναού και εν συνεχεία τελέσθηκαν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του μακαριστού Μητροπολίτου Μελετίου, η οποία βρίσκεται έξωθεν του  αυλείου χώρου του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως του οποίου υπήρξε και κτήτωρ.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στον χαιρετισμό του ανέφερε: «Όσοι τον γνωρίσαμε, προσωπικά από τη διακονία του στις συνοδικές υπηρεσίες, διακρίναμε την αγάπη του προς τον Θεό, μα κυρίως προς τον άνθρωπο, απολαμβάνοντας και εμείς τη χαρά και τη γλυκύτητα της με αυτόν συναναστροφής. Μειλίχιος, ευγενής, ώριμος στη σκέψη και τους τρόπους, σεμνός στο ήθος, με ευρύτητα σκέψεως και μορφώσεως ανεδείχθη μεταξύ των σοφοτέρων της Ελλαδικής Ιεραρχίας».

Τέλος παρόντες ήταν εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων της περιοχής καθώς και πλήθος κόσμου.



3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μορφή σπάνια ασκητή επισκόπου, παράδειγμα για τους σημερινούς. Πιστός στην ορθοδοξία καί όχι νεοταξίτης....

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΗΝ ΘΈΑ ΤΟΥ ΚΑΊ ΜΌΝΟ ΓΈΜΙΖΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΊΑ. ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΉΜΗ ΤΟΥ.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΗΜ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ. είπε...

Ένας Άγιος Ιεραρχης ήταν ο Π. ΜΕΛΕΤΙΟΣ. Προσγειωμενος, ταπεινός, γεμάτος Αγάπη. Άλλαξε όλη την πρεβεζα. Παρέλαβε Στάχτη και την μεταμόρφωσε σε Αγιότητα. Παράδειγμα προς μίμηση για τους Μητροπολίτες μας. Άφησε μεγάλη παρακαταθήκη. Οι πατέρες της Ι. Μ. ΠΡΟΦΉΤΟΥ ΗΛΊΑ είναι η ΖΎΜΗ που συνεχίζει την μεγάλη πορεία του ΜΕΛΕΤΊΟΥ. Ας έχουμε την ευχή του. Εύχομαι να ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμα του.