Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

Έχουμε έλλειψη από νορμάλ άθεους - Παναγιώτης Ασημακόπουλος

 Πολλά έχουν γραφτεί για την ταινία "Ο άνθρωπος του Θεού". Η (εξαιρετική κατά τη γνώμη μου) ταινία που παρουσιάζει τα τελευταία 30 έτη της ζωής του αγίου Νεκταρίου, ανέδειξε άλλη μια έλλειψη που έχουμε σε αυτή τη χώρα: έλλειψη σε νορμάλ άθεους και αγνωστικιστές!
 
Ένας ισορροπημένος άθεος και αγνωστικιστής ή θα έβλεπε την ταινία ή όχι. Στη λογική του "take it οr leave it". Και θα έβγαζε τα συμπεράσματά του. Δεν θα έγραφε και δεν θα έλεγε (ειδικά αν ΔΕΝ την έβλεπε) οποιαδήποτε άσχετη, ανυπόστατη και ξινισμένη ανοησία μπας και καλμάρει ελαφρώς την διαταραγμένη αντιχριστιανική του ομοιόσταση από το αίσθημα "το φυσάω και δεν κρυώνει"!
Κι όσο γράφουν και λένε, τόσο κόβει εισιτήρια η ταινία.
Το "καλό" είναι ότι αν συζητήσεις μαζί τους σε ανύποπτο χρόνο, θα σου πουν "τέτοιους παπάδες θέλουμε. Που να μη συμβιβάζονται με το θρησκευτικό κατεστημένο που τους κυνηγάει ανελέητα, να αγαπούν και να υπηρετούν όλους τους ανθρώπους, να προσφέρουν στην κοινωνία, να είναι ήρεμοι και γαλήνιοι, να μην εκδικούνται". Δηλαδή, περιγράφουν ....τον Άγιο Νεκτάριο!!!
 
Δεν είναι άθεοι σούπερ ουάου κι αγνωστικιστές προχώ κι έτσι. Είναι pure συμπλεγματικοί αντιχριστιανοί...
 
Παναγιώτης Ασημακόπουλος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

241.014 εισιτήρια μέσα σε τρεις εβδομάδες!
Εξακολουθεί να προβάλλεται σε 111 αίθουσες σε Ελλάδα και Κύπρο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταινία συνεχίζει και πάλι να είναι νούμερο 1 σε πωλήσεις εισιτηρίων στην Ελληνική αγορά, δημιουργώντας έτσι ένα ρεκόρ τεσσάρων συνεχόμενων εβδομάδων.
Γεγονός που καμία άλλη ταινία δεν έχει πετύχει έως τώρα την τελευταία δεκαετία