Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

Εγκαίνια του Ιερού Ναού Παναγίας της Πορταΐτισσας στην Κανάνγκα.

Εγκαίνια  του Ιερού Ναού Παναγίας της Πορταΐτισσας στην Κανάνγκα.

Στής 25 Νοεμβρίου, ο Μητροπολίτης Κανάνγκας κ. Θεοδόσιος τέλεσε τα εγκαίνια του νέου Ιερού Ναού της Παναγίας της Πορταΐτισσας στον αύλειο χώρο της Ιεραποστολής.  Το ναΰδριο αυτό αφιερώθηκε στην Παναγία την Πορταΐτισσα εις ανάμνησιν του προ τριακονταετίας θαύματος της διασώσεως του ιεραποστολικού κλιμακίου κατά  τον εμφύλιο πόλεμο.  Τότε, όταν ο κίνδυνος, οι καταστροφές ακόμα και ο θάνατος ήταν βέβαια, ο αείμνηστος π. Χαρίτων εστάθη ενώπιον της εικόνας της Παναγίας της Πορταΐτισσας και φώναξε με βαθιά πίστη: «Παναγία μου, τώρα κάνε το θαύμα, τώρα!!!» . Το θαύμα έγινε, οι ένοπλοι, ενώ από όπου περνούσαν έκαιγαν τα πάντα και σκότωναν χωρίς έλεος, φθάνοντας στην Ορθόδοξη Ιεραποστολή ζήτησαν συγγνώμη  και έφυγαν.




Εις τιμήν λοιπόν της Θεοτόκου και εις μνήμην του αείμνηστου Γέροντος και μεγάλου Ιεραποστόλου π. Χαρίτωνος ανοικοδομήθηκε το ναΰδριο της Πορταΐτισσας.

Λόγω του μικρού μεγέθους του ναού και της υπάρχουσας επιδημίας η τελετή των εγκαινίων έγινε με λίγους πιστούς με τήρηση των υγειονομικών μέτρων.












1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δραστήριος ο Κανάγκας κ.κ. Θεοδόσιος. Χειροτονίες, εγκαίνια ναών είναι στο πρόγραμμά του. Να τον έχει ο Θεός καλά και εμείς να είμαστε αρωγοί στο έργο του το σημαντικό.