Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

Κούλα Θεοδωρακοπούλου - Μανιά

Ώρα 12η Νέας Νότιας Ουαλίας Αυστραλίας, 24ης Ιανουαρίου 2022 αναχώρησε από την  επίγεια Εκκλησία πορευμένη στην επουράνιά Βασιλεία, στην Βασιλεία των πρωτοτόκων, στους αγίους του Θεού, προκειμένου να βρει τους γονείς και τα αδέλφια της, μεταξύ των οποίων την πολυαγαπημένη αδελφή της και μητέρα μου Ευγενία.

Πρόκειται για την Κούλα Θεοδωρακοπούλου - Μανιά
που αναχώρησε πλήρης ημερών για την άνω Ιερουσαλήμ.

Η ζωή της ήταν μια λαμπάδα άσβεστη στο μανουάλι της έμπρακτης, της ανυπόκριτης, της έμπονης αγάπης. Γυναίκες ως την θεία μου Κούλα της δυναμικής προσφοράς και διακονίας στην Εκκλησία σπάνια βλέπουμε.

Ήταν μια ωραία ψυχή η θεία μου η Κούλα. Ήταν στολισμένη με τα στολίδια των αρετών. Είχε κάλος ψυχής όπως το περιγράφει ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος: «Τί εστί κάλος ψυχής; Σωφροσύνη, επιήκεια, ελεημοσήνη, αγάπη, φιλαδελφία, φιλοστοργία, νόμου πλήρωσις» (ΕΠΕ 33,162)

Ζούσε Μυστηριακή ζωή, ήταν ανεξίκακη, άνθρωπος της ζωντανής προσευχής, της χωρίς όρια υπομονής, προσπαθούσε ως γνήσια Μικρασιάτισσα να μιμηθεί τους βίους των αγίων, στην αγάπη, την συγχορητικότητα, την ελεημοσύνη. Η θεία μου Κούλα ήταν ωραία ψυχή, γιατί αγάπησε με όλη της την ψυχή τον Νυμφίο Χριστό. 

Να δώσει ο Άγιος Θεός να περάσει η πανδημία του κορωνοϊού και να έλθω θεία μου ως ταπεινός προσκυνητής στον τάφο σου στο Σύδνεϋ, όπως τηλεφωνικά σου υποσχέθηκα προχθές.

Καλή ανάπαυση, καλή συνάντηση.

Αιωνία σου η μνήμη! 

Αναστάσιος Κωστόπουλος

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Θεός να την αναπαύει

Ανώνυμος είπε...

Θυμάμαι όταν είχε έλθει προ ετών την θυμάμαι. Ήταν ήρεμος αι καλός άνθρωπος. Να έχεις την ευχή της.

Ανώνυμος είπε...

Ο Παράδεισος από τώρα είναι η καταφυγή της. Να απολαμβάνει την παρουσία του Θεού και των αγίων.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

Καλό Παράδεισο! Ο Θεός να την έχει στα δεξιά του!

Ανώνυμος είπε...

Γνωρίζοντας την αγάπη και το αμέριστο ενδιαφέρον σου για τις δύο θείες σου Κούλα και Ευαγγελία συμμετέχω στην θλίψη σου.
Ο Θεός να την αναπαύσει από τους κόπους και την μικρή περιπέτεια της υγείας της.
Μαρία