Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

Μπαμπά, να φυλάς την πατρίδα! - Υπ.

Ο Χρήστος Παπανίκος εμνεύστηκε το σκίτσο αυτό από την υποδοχή των πιλότων των έξι Rafale που έγινε στην 114 πτέρυγα μάχης στην Τανάγρα στις 19 Ιανουαρίου.

Τότε αρκετά παιδάκια υποδέχθηκαν τους γονείς τους που έλειπαν αρκετούς μήνες στη Γαλλία, προκειμένου να εκπαιδευτούν στα νέα υπερσύγχρονα μαχητικά αεροπλάνα.

Ο φωτογραφικός φακός έκανε focus σε ένα κοριτσάκι που βλέποντας ένα από τα αεροσκάφη να προσγειώνονται φώναξε δυνατά "γεια μπαμπά!".

Πιο δίπλα ο Πρωθυπουργός της χώρας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων και ο πρεσβευτής της Γαλλίας χαμογέλασαν.

Η μικρούλα δεν έδωσε καμία σημασία στους υψηλούς παριστάμενους.

Το πιο πιθανό είναι πως δεν τους πρόσεξε καν. 

Παρακεί ένας δημοσιογράφος μιλούσε με πάθος για την «first shot - first kill» φιλοσοφία με «σύντηξη δεδομένων» στην πτήση.

Εκείνη δεν άκουγε τίποτα και κανέναν.

Τα ματάκια της ήταν καρφωμένα μόνο στο κόκπιτ.

Εκεί ήταν ένα κομμάτι της καρδιάς της.

Που έλειπε μήνες από το σπιτικό τους.

"Ο μπαμπάς λείπει, γιατί μαθαίνει να φυλάει την πατρίδα", έτσι είπε μια μέρα στο σχολείο όταν ρωτούσε η δασκάλα τι δουλειά κάνει ο πατέρας του κάθε παιδιού.

Το 'χε πει πολλές φορές αυτό, μόνο που κάθε φορά μια χαραμάδα λύπης ζωγραφιζόταν στο προσωπάκι της.

Είναι που στα γενέθλιά της, εκείνος της ευχήθηκε από το skype.

Είναι που κάμποσα βράδια κοιμάται με τη φωτογραφία του στο προσκεφάλι της...

Τώρα όμως, όλα τέλειωσαν!

Μια κοπέλα με ένα μικρόφωνο στο χέρι μιλά για την προσγείωση του σχηματισμού των «ριπών ανέμου», μα το κοριτσάκι παρακαλά από μέσα του να αρπάξει ο άνεμος τον πατερούλη και να τον προσγειώσει όσο πιο γρήγορα μπροστά της.


Επιτέλους!

Η πόρτα ανοίγει.

Ο μπαμπάς κατέβηκε γρήγορα και κατευθύνθηκε προς το πλήθος.

"Ο μπαμπάς μου έφερε τα Ραφάλ" φωνάζει δυνατά.

Και τρέχει προς το μέρος του κραδαίνοντας την ανθοδέσμη που 'χε αγοράσει η μαμά από νωρίς το πρωί.

Εκείνος σκύβει προς το μέρος της και την παίρνει μια σφιχτή αγκαλιά.

Όλα έγιναν μονομιάς φωτεινά.

Τότε ήταν που γύρισε και του είπε σοβαρά: "Μπαμπά, να φυλάς την πατρίδα!"

Και χάθηκε στην αγκαλιά του ...

Υπ.

4 σχόλια:

Γιάννης Ιωαννίδης είπε...

Μετ'εκπλήξεως διαβάσαμε στον τύπο ότι ο Τσίπρας χαρακτήρισε την τελετή αγιασμού των νέων αεροσκαφών ως κίτς σόου.
Η Ιερά Σύνοδος δυστυχώς για ευνοήτους λόγους μάλλον δεν θα αντιμετωπίσει την ελεεινή αυτή δήλωση με τον ίδιο τρόπο που αντιμετώπισε την δήλωση Μόσιαλου.
Οπότε απομένει σε εμάς τους απλούς πιστούς να εκφράσομε την έντονη αποδοκιμασία μας και να ελπίσουμε σύντομα να παρέλθει και η δοκιμασία αυτή, δηλαδή μαζί με την λήξη της πανδημίας να εορτάσομε και την "λήξη" του βρώμικου αυτού κόμματος και του αρχηγού του, που τόσο κακό έκαναν και κάνουν στην πατρίδα.

Ανώνυμος είπε...

Χριστέ μου!!!
Το κείμενο αλλά και το περιστατικό μιλάει στην καρδιά όλων νομίζω των Ελλήνων.
Θερμές ευχαριστίες για την επισήμανση.

Ανώνυμος είπε...

Ηταν απαραίτητο στο σκίτσο να φαίνεται το κοριτσάκι με μάσκα ;

Αναστάσιος είπε...

Προς: 21 Ιανουαρίου 2022 - 1:10 μ.μ.

Το κοριτσάκι, μας δίδαξε πολλά σε πολλούς. Μια από την διδασκαλία της μικτής αυτής, ήταν και η χρησιμότητα της μάσκας στην καταπολέμηση του covid-19. Μην ξεχνάμε αυτό που είπε ο Ψαλμωδός «εκ στόματος νηπίων και θηλαζόντων καταρτίσω αίνων» τα παιδιά μας διδάσκουν το σωστό διότι οι μεγάλοι καταντήσαμε «Σκληροτράχηλοι και απερίτμητοι τη καρδία και τοις ωσίν...» όπως είπε στους Ιουδαίους ο Πρωτομάρτυς Στέφανος (Πράξ. ζ’, 51). Αυτή η σκληρότητα είναι εκείνη που θησαυρίζει οργή, ένεκα της οποίας θα καταδικασθεί ο άνθρωπος. «Κατά δε την σκληρότητά σου και αμετανόητον καρδίαν θησαυρίζεις σεαυτώ οργήν εν ημέρα οργής και αποκαλύψεως και δικαιοκρισίας του Θεού» (Ρωμ. β’, 5). Οι άνθρωποι θα δικασθούν για την σκληρότητα της καρδιάς τους εναντίων των συνανθρώπων τους που κυκλοφορούν δίπλα τους, χωρίς να σκεφθούνε τον κίνδυνο που διατρέχουν.