Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

Βορά σεξουαλικῶν θηρίων - π. Δανιήλ Ἀεράκη

Βορά σεξουαλικῶν θηρίων

Ἀρχιμ. Δανιήλ Ἀεράκη

Πολλὰ τὰ κρούσματα τόσο τῶν γυναικοκτοκτονιῶν, ὅσο καὶ τῶν σεξουαλικῶν βιασμῶν νεαρῶν γυναικῶν, ἀλλά καὶ ἀνηλίκων κοριτσιῶν. Στὰ τελευταῖα κρούσματα συγκαταλέγεται καὶ ἐκεῖνο πού συνέβη τὴ νύχτα τῆς Πρωτοχρονιᾶς στὴ Θεσσαλονίκη μὲ θύμα μία 24χρονη κοπέλλα.

• Θηρία, κτήνη, μαστροποί, σπεῖρες κακοποιῶν, αὐτοὶ καὶ τόσοι ἄλλοι χαρακτηρισμοὶ «στολίζουν» τοὺς δράστες «σεξουαλικῶν παρενοχλήσεων» καὶ βιασμῶν. Καὶ ὅλοι παίρνουν τὸ λίθο τοῦ ἀναθέματος νὰ τοὺς λιθοβολήσουν. Καὶ ὅλοι ζητοῦν σύντομη ἀπονομὴ τῆς δικαιοσύνης μὲ ἐπιβολὴ αὐστηροτάτων ποινῶν.

• Διαφωνοοῦμε; Ὄχι! Ἀλλὰ ρωτᾶμε ἁπλῶς: Ὅταν βλέπης ἕνα λυσσασμένο θηρίο, εἶναι συνετὸ νὰ πῆγαίνης νὰ χορεύης μαζί του καὶ νὰ τὸ προκαλῆς νὰ σὲ κατασπάραξη; Λυσσασμένα θηρία εἶναι πολλοί σεξομανεϊς καὶ διεφθαρμένοι ἄνδρες.

Γιατί, ἐσύ, κοπέλλα, ὅποια κι ἂν εἶσαι, πηγαίνεις καὶ τοὺς προκαλεῖς; Γιατί ἐκθέτεις τὸ σῶμα σου μὲ τὸ προκλητικό σου ντύσιμο (γδύσιμο!) στὰ λαίμαργα μάτια τους καὶ στὴν ὁρμητική τους μανία; Γιατί δὲν προφυλάσσεις τὴν τιμιότητά σου μὲ τὴ σεμνότητα καὶ τὴ σωστὴ ἐπιλογὴ τῆς φιλίας σου; Γιατί σπεύδεις σὲ «πάρτυς», πού σὲ μεθᾶνε γιὰ νὰ ἱκανοποιήσουν τὶς κτηνώδεις ὀρέξεις τους; Γιατί ἀκολουθεῖς τὴν αἰσχρὴ μόδα, ποῦ ὅλο καὶ περισσότερο ξεγυμνώνει τὸ γυναικεῖο σῶμα;

• Θλίβεται καὶ ἀγανακτεῖ ὁ τίμιος πολίτης, ὅταν ἄκουη κάθε τόσο ἀγέλη ἀγρίων θηρίων νὰ βιάζουν κορίτσια καὶ ἐν συνεχείᾳ νὰ τὰ θανατώνουν. Ἀλλὰ καὶ τὰ κορίτσια ἄς περιφρουροῦν τὴν τιμιότητα τοὺς ζώντας σεμνὰ καὶ προσεκτικά.

Τὸ σῶμα τοὺς εἶναι ἱερό. Δὲν εἶναι βορὰ ἀνθρωποκτόνου κτήνους. Εἶναι προσφορὰ στὴν ὡραία ζωὴ τοῦ γάμου καὶ τῆς οἰκογένειας. Ἡ κοινωνία τὶς θέλει μητέρες. Δὲν τὶς θέλει δοῦλες στὰ ἄγρια καπρίτσια σεξουαλικῶν θηρίων.

8 σχόλια:

Νικόλαος Ἀγγελίδης είπε...

Και υπόψιν, ο «βιασμός» της 24χρονης ακόμα δεν έχει διαπιστωθεί...

ΟΛΓΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ είπε...

Τα κορίτσια γιατί βιάστηκαν από τον κατηχητή - ιερέα; Επειδή τον προκαλούσαν με την γύμνια τους;
Τα μωρά γιατί υφίστανται φρικτή σεξουαλική κακοποίηση; Επειδή προκαλούν τους παιδεραστές, ή επειδή συχνάζουν σε πάρτι;
Οι γυναίκες στις μουσουλμανικές χώρες, που φορούν ό,τι πιο σεμνό υπάρχει (μπούργκα) γιατί βιάζονται;
Τον Άλκη γιατί τον σκότωσαν; Επειδή δεν έπρεπε να είναι οπαδός μιας ομάδας ή γιατί αυτή δεν ήταν η ομάδα των δολοφόνων του;
Αν δεν γίνει συνείδηση σε όλους μας ότι η επιβολή βίας, σε οποιαδήποτε έκφανσή της, δεν εξαρτάται από το θύμα αλλά από τον δράστη, θα υπάρχουν κείμενα όπως το παραπάνω και σχόλια όπως αυτό του κυρίου Νικολαΐδη.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με την Όλγα Νικολάου. Έχει δίκιο. Εστιάζουμε σε λάθος σημείο. Ας αφήσουμε τις κατηγορίες και ας αρχίσουμε τη δουλειά από τους εαυτούς μας και από τα παιδιά μας. Ο αλληλοσεβασμός πρέπει να είναι κύριο μέλημα στην ανατροφή των παιδιών και έμπρακτο παράδειγμα η ζωή των γονέων.
Γιατί, μην ξεχνάμε, "η βία αναπαράγει τη βία". Ο/Η βίαιος γονέας, σύζυγος δίνει το παράδειγμα στα παιδιά του. Δεν νουθετεί με τη βία, απλά δίνει το παράδειγμα και χαράζει το δρόμο για την επόμενη γενιά. Οι υποψήφιοι "δράστες" λοιπόν είναι μέσα στα σπίτια μας. Ας φροντίσουμε να εκλείψουν.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί απορείς κ Ο. Ν. έχω δει παιδιά να πηγαίνουν στο κατηχητικό με σούπερ σορτς που κολλάει πάνω τους και κρύβει μόνο την κιλότα τους και εξώπλατα που σκανδαλίζουν. Βέβαια ο παπάς ή η κατηχήτρια τέτοια παιδιά πρέπει να τα διώχνει. Τώρα είναι της μόδας τα μικτά κατηχητικά που πάνε τα αγόρια για νύφες-φιλενάδες και τα κορίτσια για γαμπρούς-φίλους.
Γνωρίζω οικογένεια που τρέχει στην εκκλησία και είναι και σε ηθικοπλαστικό σύλλογο και η μία κόρη προκαλεί και γάτους με την ενδυμασία της το καλοκαίρι. Αλλά και τώρα το χειμώνα φοράει κολλάν με την μέση έξω. Είναι αυτό που λέει μπρος στα προκλητικά κάλλη δεν πιάνει το κρύο.
Στα υπόλοιπα συμφωνώ. Θέτω όμως το ερώτημα τι προέχει σήμερα αφήστε τα παιδιά ελεύθερα ή να τους δώσουν και οι γονείς σωστή συνείδηση ή μάλλον ήθος; Αφήνω το σχολείο που τα εγγόνια μου φορούν μην πω τι! Και πάνε σε νυχούδες και κομμώτριες για νάνε όμορφες. Ας όψονται αυτοί που έβγαλαν τις ποδιές από τα σχολεία.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 8:37 μ.μ. ξέχασες να γράψεις και για την πάνα του μωρού που έχει ωραία αρκουδάκια και "προκλητικά" σχέδια. Ή πάλι για τις γυναίκες που είναι σκεπασμένες από την κορυφή μέχρι τα νύχια, ότι κακώς βγήκαν από τα σπίτια τους. Αν κάθονταν μέσα, δεν θα είχαν πάθει όσα έπαθαν. Ή για κάποιους/κάποιες που γυρίζουν από τη δουλειά τους χωρίς να προκαλούν και απλά έτυχε να περνάνε "από το λάθος μέρος την λάθος στιγμή".

Ανώνυμος είπε...

Το σχόλιο του 8:37 μ.μ. μου θυμίζει τη φράση:
"Του έδειχνε τον ουρανό κι αυτός κοιτούσε το δάχτυλο."
Η συζήτηση που έχει ξεκινήσει προσπαθεί να μπει στην ουσία του θέματος, δυστυχώς όμως κάποιοι εμμένουν στην επιφάνεια.
Τα σεξουαλικά θηρία δεν μας ήρθαν από το πουθενά. Μέσα από την κοινωνία μας βγήκαν, μέσα από οικογένειες, μέσα από τα σχολεία μας πέρασαν. Ποιος όμως ασχολήθηκε ουσιαστικά με τον έσω άνθρωπο; Ποιος επένδυσε χρόνο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα; Ποιος αφιέρωσε διδακτικές ώρες για να συζητήσει, να δείξει δρόμους;
Αν ψάχνουμε τι έφταιξε, πρέπει να το ψάξουμε και στη προηγούμενη γενιά, αυτή που σήμερα είναι "γονείς" αυτών των σεξουαλικών θηρίων. Αυτοί που δεν τόλμησαν να αρνηθούν ποτέ και τίποτα στα παιδιά τους. Αυτοί που τους έδωσαν τα πάντα κι έτσι αυτά τα νέα παιδιά, δικαιωματικά νομίζουν ότι μπορούν να έχουν ό,τι θέλουν.
Κι ας μιλήσουμε και για το δικαίωμα του καθένα να ζει, να εργάζεται και να διασκεδάζει, χωρίς να είναι υποχρεωμένος να έχει δίπλα του ημίγυμνες υπάρξεις. Αυτό όμως είναι ένα ξεχωριστό θέμα από αυτό της βίας. Ας μην τα συγχέουμε, γιατί μπέρδεμα φέρνουμε παρά βοήθεια.

Ανώνυμος είπε...

Για την διάχυτη ανηθικότητα που μαστίζει την Κοινωνία σήμερα, εκτός από τους ίδιους τούς δράστες και τις οικογένειες τους (εφ' όσον δέν τούς έδωσαν σωστή αγωγή), τεράστια ευθύνη έχει το Κράτος με την αποδομητική κάθε ηθικού φραγμού νομοθεσία που υιοθετεί τα τελευταία χρόνια, την κατεδαφιστική διδασκαλία που εισάγει στα σχολεία, και την αντιχριστιανική νοοτροπία που εκδηλώνει σε κάθε ευκαιρία.
Και φυσικά ευθύνη έχουν και οι πολίτες, που αναθέτουν σε τέτοιους ανθρώπους να τούς κυβερνούν.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί προβληματίζεσθε; Όταν ,σαν Πανεπιστημιακός δασκαλος ,είπα στις φοιτητριές μου ,να μη χρησιμοποιούν τις εκτρώσεις σαν αντισυλληπτικό μέσο,΄(λες και μπορούσα να πω κάτι περισσότερο....) μερικές περιθωριακες ,κουβαλησαν στο πανεπιστημιο τα Εξαρχεια,γεμισαν τους τοίχους με συνθήματα εναντίον μου, με είπαν σεξιστή,δεν επαψαν να το αναπαραγουν στα έντυπά τους και βέβαια δεν δίστασαν να συμπεριλάβουν στους προβληματισμούς τους και την Κυρία Θεοτόκο (η Παναγία έμεινε έγκυος με τον κρίνο-Σαν τις απόψεις του κ.Μόσιαλου).Και όλα αυτά γιατί έτσι- ισχυρίζονται-στερούμε από τη γυναικά την ικανοποίηση να απολαύσει και να αυτοδιαθέσει το σώμα της....Που λοιπόν πρέπει να απευθυνθούμε και εμείς και να ζητήσουμε προστασία; το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να ακούγεται μόνο η φωνή τους. Και εκ των υστέρων "θυμούνται" ότι έπεσαν θύματα σξουαλικής παρενόχλησης ή κακοποίησης.Και βέβαια έχει δικιο η κα Ο.Ν.όταν αναφερεται σε βιαστές και παιδεραστές ρασοφόρους, που έχουν αλλάξει τους στοχους της αποστολής τους. Τί να πούμε όμως και για ρασοφόρους που επικροτούν την υπαρξη κινηματων ομοφυλοφίλων και ΛΟΑΤΚΙ γιατί δήθεν καταπιέζονται. Μην προβληματιζόμαστε λοιπόν. Σε λίγο τα Σόδομα και τα Γόμορα θα ωχριούν μπροστά μας