Πέμπτη 7 Απριλίου 2022

Παρέλαβα κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο. Δεν θα παραδώσω κοινότητα - Τάσσος Παπαδόπουλος

Συμπληρώθηκαν σήμερα 18 χρόνια (7 Απριλίου 2004) από το ιστορικό διάγγελμά του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου για το Σχέδιο Ανάν.

«Παρέλαβα κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο. Δεν θα παραδώσω κοινότητα, χωρίς δικαίωμα λόγου διεθνώς και σε αναζήτηση κηδεμόνα. Και όλα αυτά έναντι κενών, παραπλανητικών, δήθεν, προσδοκιών. Έναντι της ανεδαφικής ψευδαίσθησης ότι η Τουρκία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της».

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο χρόνος δεν είναι μας και η οποία λύση θα είναι κακή για εμάς αφού χάσαμε το πόλεμο (1974). Τα λάθη της Ελληνικής χούντας (να δεχτώ ότι είχε καλή πρόθεση) τα πληρώνουμε ακόμα. Θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Δυστυχώς ο Γρίβας τα έκανε μούσκεμα (ήταν ανίδεος από πολιτική) ο Μακάριος ήθελε να είναι ισόβιος πρόεδρος. Πικρές αλήθειες. Μεταξύ μας οι Κύπριοι προτιμούν τη σημερινή κατάσταση γιατί η Τουρκία ψάχνει να βάλει χέρι και στο υπόλοιπο κομμάτι. Διδάχθηκε από την Κρήτη (που δεν έμεινε Τούρκος) και δεν ξανακάνει ίδια λάθη. Αναστασιε η Ελλαδική Εκκλησία και οι οργανώσεις καλύτερα να προσεύχονται και να μην εκτειθονται για εθνικά θέματα γιατί ιστορικά δεν τα πηγαίνουν πολύ καλά. (ανάθεμα Βενιζέλου, υποστήριξη χούντας, Βασιλιά)

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΟΤΙ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΟ ΖΉΤΗΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΘΕΩΡΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ