Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

Κοινωνία ΑΝΤΙφατική (εν πολλοίς ανισόρροπη) - π. Σεβαστιανός Ροσσολάτος

Κοινωνία ΑΝΤΙφατική (εν πολλοίς ανισόρροπη)

  π. Σεβαστιανός Ροσσολάτος 
(πρώην αρχιεπίσκοπος Καθολικών Ελλάδος

  • Οδηγούσα και άκουγα ραδιόφωνο. Επέτειος της αναρχικής πυρπόλησης του κτιρίου της MARFIN. Κατάκριση κατά της τυφλής βίας, που σκότωσε μέσα στις φλόγες ακόμη και μια μητέρα που κυοφορούσε το παιδί της. Και έλεγε η σχολιάστρια: Αν το παιδί αυτό είχε γεννηθεί, θα ήταν τώρα 12 ετών, θα πήγαινε στο Γυμνάσιο!!!

Όμως οι ίδιοι άνθρωποι, όταν αλλάζει το σκηνικό, με διαφορετική βία και θανάτωση αθώων και ανυπεράσπιστων, αλλάζει και η αξιολόγηση. Έτσι, αυτό που πιο πάνω προξενούσε αποτροπιασμό, τώρα βρίσκει υπερασπιστές, ακόμη και διεκδικητές «δημοκρατικών δικαιωμάτων»! Δύο μέτρα και δύο σταθμά! Ιδού πώς:

  • Πριν λίγες μέρες στις τηλεοπτικές ειδήσεις, προβλήθηκαν διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ, επειδή διέρρευσε η πρόθεση κάποιου κοινοβουλίου να περιορίσει τη δυνατότητα των αμβλώσεων/εκτρώσεων. Διαμαρτυρίες στους δρόμους να μην περιοριστεί το «δικαίωμα» στις εκτρώσεις. «Το σώμα της γυναίκας της ανήκει», έλεγαν. «Η γυναίκα αποφασίζει τι θα το κάνει», έλεγαν. Και η τηλεπαρουσιάστρια (όφειλε να το πει λόγω εργασίας; ήταν κι εκείνη πεπεισμένη γι’ αυτό;) συμφωνούσε ότι αυτό περιορίζει «δημοκρατικά» δικαιώματα!!!

«Δημοκρατικά δικαιώματα»! δηλαδή δικαιώματα όλων! ΟΛΩΝ; Ποιων «όλων»; Των γυναικών-μητέρων; Των ανδρών-πατέρων; Και των κυοφορούμενων ΠΑΙΔΙΩΝ;;; Πού είναι τα «δημοκρατικά δικαιώματα» των κυοφορούμενων; των αγέννητων; Αυτοί οι μικροί «άνθρωποι» δεν έχουν «δικαιώματα»;

«Μα αυτά δεν έχουν γεννηθεί ακόμη», θα πουν οι δήθεν «δημοκράτες»! «Είναι τμήμα του σώματος της γυναίκας», θα πουν.

Είναι πράγματι, όμως, σώμα της γυναίκας;;;

  • Όταν ένα φυτό φυτρώνει πάνω σε ένα άλλο φυτό και τρέφεται από αυτό, δεν λέμε ότι το δεύτερο φυτό είναι ένα σώμα με το πρώτο. Είναι ξεχωριστά φυτά. Ακόμη και ζωύφια τρέφονται πάνω σε φυτά και δέντρα από τον χυμό τους. Τα ζωύφια όμως δεν είναι σώμα των φυτών.

Το ωάριο και το σπερματοζωάριο (μετά την ωορρηξία και την εκσπερμάτωση) ζουν μερικές ώρες ανεξάρτητα, χωρίς να τρέφονται από το σώμα της γυναίκας· άρα δεν είναι πλέον «σώμα» του άνδρα ή της γυναίκας. Μετά τη γονιμοποίηση, αρχίζει μια νέα ζωή, που για εννέα μήνες τρέφεται από τη μητέρα, αλλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΜΑ της μητέρας, γι’ αυτό και μπορεί να γεννηθεί και να ζήσει. Αν ήταν σώμα της μητέρας, τότε μετά το κόψιμο του ομφάλιου λώρου θα πέθαινε το νεογέννητο, όπως εάν έκοβαν από τη μητέρα το χέρι της ή το πόδι της. Μετά τον τοκετό, το νεογέννητο τρέφεται από τον μαστό της μητέρας, αλλά κανείς δεν λέει ότι επειδή το βρέφος πίνει το γάλα της μητέρας, άρα αποτελεί σώμα της μητέρας.

Λέει η παροιμία: «όπου θέλει ο τσουκαλάς, κολλάει τ’ αυτιά»!

  • Και όταν ακούμε και βλέπουμε τις ειδήσεις για τη θανάτωση χιλιάδων αμάχων στην ΟΥΚΡΑΝΙΑ, κλάμα και οδυρμός και αγανάκτηση των δημοσιογράφων για τις «αναίτιες σφαγές αθώων»!!!
  • Όμως οι ανεπίσημες στατιστικές μας λένε ότι μόνο στην Ελλάδα κάθε χρόνο γίνονται 100.000 έως 300.000 εκτρώσεις αθώων και ανυπεράσπιστων ανθρώπινων εμβρύων!!! Μόνο τα κορίτσια κάτω των 18 ετών που κάνουν έκτρωση είναι κάθε χρόνο 40.000. Σε όλο τον κόσμο γίνονται σχεδόν 8 δισεκατομμύρια εκτρώσεις!

Πόσα αυτιά ιδρώνουν;;;

Αλίμονοι όμως σε όποιον κακοποιήσει σκυλάκι ή γατάκι κλπ. Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ!!! Ο «κακοποιός» καταδικάζεται και πάει φυλακή!

Αλλά το ΠΑΙΔΑΚΙ; Α, το αγέννητο παιδάκι δεν είναι σκυλάκι ή γατάκι για να έχει «δημοκρατικά δικαιώματα» και να το υπερασπιστούμε!

  • «Φταίει» ο Θεός που αποφάσισε να αρχίζουν οι άνθρωποι τη ζωή τους μέσα στον προστατευτικό χώρο της μητρικής μήτρας! Μόνο που οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ αποφάσισαν ότι αυτόν τον χώρο ζωής, προστασίας και ανάπτυξης - τη μήτρα - εμείς μπορούμε να τον κάνουμε φυλακή. Βρίσκουμε εκεί κλεισμένο ένα ανυπεράσπιστο βρέφος και του ρίχνουμε μια βόμβα: ένα μαχαίρι γυναικολόγου, ένα χημικό υγρό, μια τσιμπίδα που του σπάει το κρανίο (ακόμη δεν ανατριχιάζεις;;;). Ο ΝΟΜΟΣ των κοινοβουλίων λέει ότι αυτό επιτρέπεται, και μάλιστα ότι είναι δικαίωμά μας να το σκοτώσουμε!!!
  • «ΟΥ ΦΟΝΕΥΣΕΙΣ» λέει Κάποιος!!!

Άσ’ τον να λέει! Εμείς θα πηγαίνουμε στην εκκλησία, θα του ανάβουμε ένα κεράκι, θα φιλάμε το εικόνισμα (σαν τον Ιούδα), αλλά εμείς θα ακολουθούμε τον ΝΟΜΟ του ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ.

Και θα κοιμόμαστε με τη ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ …..ΗΡΕΜΗ!!!

Έως πότε;;;

+ π. Σεβαστιανός Ροσσολάτος
5-5-2022

Πηγή: Ενοριακό info

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ακρως ενδιαφέρουσες οι τοποθετήσεις του π.Σεβαστιανού.Μακάρι να είχαν θέση και στα ΑΕΙ (οπου,όσοι μιλήσουν εναντίον των εκτρώσεων θεωρούνται σεξιστές),αλλά να είχαν και οι άνθρωποι που υποστηρίζουν αυτές τις θέσεις τη στηριξη της εκκλησίας. Όταν υπάρχουν κληρικοί που λέγουν ότι καλώς υπάρχουν τα κινήματα των ΛΟΑΤΚΙ,πώς μπορούμε να υπερασπισθούμε τα δικαιώματα του αγέννητου παιδιού;Και να μην ξεχνάμε ότι παγκοσμίως κάθε χρόνο γίνονται 50 εκατομμύρια εκτρώσεις και καποιες χιλιάδες γυναικες πεθαίνουν κατά την έκτρωση και κανεις δεν μιλάει για αυτό. Στην Ελλάδα από τη μεταπολίτευση και μετά έχουν γίνει πάνω από 10 εκ . εκτρώσεις. Τί φοβουμαστε λοιπόν το δημογραφικό και μια πιθανή γενοκτονία από τους Τούρκους; Φροντίζουμε εμεις για αυτό. Το 1986 που ψηφίσθηκε ο νόμος της νομιμοποίησης των εκτρώσεων,ο Μακαριστός Μητροπολίτης Νικοπόλεως Μελέτιος είχε πει την Κυριακή της Ορθοδοξίας στην ομιλία του παρουσία του τότε ΠτΔ Χρ,Σαρτζετάκη : ο άνθρωπος αντιμετωπίζεται σαν κρέας . Και αυτό ήταν όλο.Τρία χρόνια μετα ο τότε Βασιλιάς του Βελγίου Μπωντουεν ,έθεσε θέμα παραίτησης του ,αρνούμενος να υπογράψει τον αντίστοιχο νόμο.Και οι Βέλγοι αναζήτησαν και βρήκαν νομική φόρμουλα για να μη χάσουν τον βασιλιά τους .Ο Μπωντουεν δεν το υπέγραψε. Κανείς βέβαια δεν ομιλεί για αυτό. Γιατί ο Μπωντουέν ήταν καθολικός και ...Βασιλεύς.Και να σημειωθεί ότι ήταν και άτεκνος