Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΟΜΟ "ΜΥΣΤΙΚΑ ΒΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΗ" της συγγραφέως και μεταφράστριας Σοφίας Κιόρογλου


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΟΜΟ 
"ΜΥΣΤΙΚΑ ΒΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΗ" 
της συγγραφέως και μεταφράστριας 
Σοφίας Κιόρογλου

-Ήταν άγρια χαράματα όταν ξεκίνησα προς την κορυφή του Σινά με μια ομάδα προσκυνητών από Ελλάδα. Ήθελα να προλάβω την ανατολή του ηλίου στην αγία κορυφή. Ήταν σχεδόν σκοτάδι όταν έφτασα. Έξω ήταν πολύ κρύο και μπήκα στην εκκλησία. Δεν συμβαίνει συχνά να είναι ανοιχτή η εκκλησία. Η συγκίνησή μου ήταν μεγάλη. Oι τοιχογραφίες ήταν εντυπωσιακές. Το ασυνήθιστο ήταν ότι είδαμε πολλές παραστάσεις με τον Μωυσή, τις Δέκα Εντολές, τα Θαύματα που είχαν επιτελεστεί στην Έρημο στους Ισραηλίτες, όπως είναι το άνοιγμα της Ερυθράς Θάλασσας, το ύδωρ που βγήκε από τον βράχο για να ξεδιψάσουν οι Ισραηλίτες. Σίγουρα το ότι βρισκόμασταν στο ακριβές σημείο που μίλησε ο Θεός στον Μωυσή μας προκάλεσε δέος και συγκίνηση. Αφότου προσκυνήσαμε, βγήκαμε έξω να δούμε την ανατολή του ηλίου. Ξαφνικά ο ήλιος σηκώθηκε πάνω από τον ορίζοντα και το δυνατό φως απλώθηκε παντού.
Πάνω στην δυτική πλαγιά πρόβαλε η σκιά του όρους Σινά. Η σκιά του όρους είναι ένα τέλειο τρίγωνο. Η θέα από την κορυφή είναι μαγευτική. Ένα σεληνιακό τοπίο. Όσο ατενίζει το μάτι σου βλέπεις κόκκινες βουνοκορφές γδαρμένες από τους ανέμους της ερήμου. Πέτρα σχισμένη από το κρύο της νύχτας και την φλόγα της ημέρας, άμμος και σκόνη. Πουθενά κανένα δένδρο, κανένα λουλούδι, κανένα χορτάρι. Όμως της ψυχής μας τον άνυδρο τόπο είχε νοτίσει η αύρα του Θείου που ήταν πιο έντονη από ποτέ άλλοτε.

Το βιβλίο διατίθεται από το βιβλιοπωλείο της Κυρίας Μάρθας Κούλου στο Μαρούσι, Βασιλίσσης Σοφίας 14, απέναντι από το δημαρχείο Αμαρουσίου, τηλ. 2108028705

Δεν υπάρχουν σχόλια: