Τρίτη 9 Αυγούστου 2022

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΣΤΟΝ ΓΛΑΥΚΟ ΟΒΡΥΑΣ ΠΑΤΡΩΝ

Ιερά Πανήγυρις με πλήθος πιστών στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Πατρών. (Γλαύκος-Οβρυά)

Επίκεντρο της Μεγάλης Δεσποτικής Εορτής ο Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως Του Σωτήρος Πατρών.

Μεγαλοπρεπώς και με την συμμετοχή εκατοντάδων πιστών που κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό, τους εξωτερικούς χώρους καθώς και τους δρόμους πέριξ του Ναού, τελέσθηκαν οι Ιερές Ακολουθίες στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος  Πατρών .

Το Σάββατο το απόγευμα 6 Αυγούστου, τελέστηκε  Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, εν  συνεχεία ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας ανα την ενορία με τη συνοδεία της μπάντας του Δήμου και των χορευτικών τμημάτων του Δήμου Πατρέων και του Ιερού Ναού.





Μετά το πέρας των Ιερών Ακολουθιών τα χορευτικά τμήματα   του πολιτιστικού οργανισμού του Δήμου Πατρέων και τα χορευτικά τμήματα   του Ιερού Ναού,  χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού.

Αξιοσημείωτη η προσέλευση εκατοντάδων πιστών κατά την διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών καθώς και στο προσκύνημα της Ιερής Εικόνας, όπου διήρκησε μέχρι τις πρωινές ώρες με εκατοντάδες πιστούς να κατακλύζουν τους δρόμους της ενορίας.

Αξιοσημείωτο επίσης το έργο και η προσφορά του πρωτοπρεσβυτέρου του Ιερού Ναού π. Αδαμαντιού Τσαγκάρη όπου επί 33 συναπτά έτη προσφέρει τα μέγιστα στον Ιερό Ναό και στην ενορία επιτελώντας το ποιμαντικό έργο προς δόξαν Θεού, ενώνοντας τους πιστούς με τον Χριστό αλλά και μεταξύ τους.

Στον πολυετή δρόμο αυτό της διακονίας, δεν ήταν ουδέποτε μόνος καθώς ενορίτες, επίτροποι, ομάδες νέων, των στηρίζουν και τον αγαπούν έμπρακτα, κατορθώνοντας μαζί να δείξουν αλλά και να κατανοήσουν πως ενορία δεν είναι μόνο ό Ναός αλλά και τα πρόσωπα. Είναι οι Ιερείς, οι πνευματικοί πατέρες οι αδερφοί μας.  Η ενορία δεν εξαντλείται στον εκκλησιασμό αλλά ο εκκλησιασμός είναι βίωμα και στάση ζωής που μας ενώνει όλους σε ένα σώμα σαν μέλη μιας ευρύτερης οικογένειας.












































































































5 σχόλια:

  1. Όλα τόσο όμορφα και οργανωμένα! Συγχαρητήρια στον Άξιο κληρικό π. Αδαμάντιο και στους συνεργάτες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματικά εντυπωσιασμένοι από τον κόσμο που στεκόταν υπομονετικά στην σειρά για να προσκυνήσουν και ο π. Αδαμάντιος εκεί μαζί με τον κόσμο χρόνια τώρα, μεγάλο στήριγμα για την ενορία. Παρέλαβε έναν ναό γιαπί και με κόπους πολλούς έχει μεταμορφώσει πλήρως τα πάντα στην ενορία μας! Ο Θεός να τον δυναμώνει
    Ε. Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ όμορφες εικόνες! Συγχαρητήρια σε όλους για τους κόπους σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είμασταν σε όλες τις ιερές ακολουθίες στον Ναό, ερχόμαστε κάθε χρόνο από το Αίγιο καθώς είναι από τα λίγα πανηγύρια που συνδυάζουν Ιεροπρέπεια και κατάνυξη μαζί με παραδοσιακά στοιχεία. Είναι ένα αυθεντικό Πανηγύρι όπως και ο ιερέας του Ναού, με την οικογένειά του και τους συνεργάτες του.
    Νίκος- Δήμητρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητός και Άξιος ιερέας ο π. Αδαμάντιος, να τον έχει καλά ο Θεός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή