Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου, για τα τρία έτη της εφημερίδος "ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΟΣ"




ΕΥ­ΧΕΣ ΤΟΥ ΣΕ­ΒΑ­ΣΜΙΩ­ΤΑ­ΤΟΥ
ΜΗ­ΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ
κ.κ. ΧΡΥ­ΣΟ­ΣΤΟ­ΜΟΥ,
ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΑ Ε­ΤΗ ΤΗΣ Ε­ΦΗ­ΜΕ­ΡΙ­ΔΟΣ
«Ο ΕΚ­ΚΛΗ­ΣΙΟ­ΛΟ­ΓΟΣ»


Με την βο­ή­θεια τού Θε­ού, συ­μπλη­ρώ­θη­καν τρί­α έ­τη α­πό τό­τε που εκ­δό­θη­κε η Ε­φη­με­ρί­δα «Ο Εκ­κλη­σιο­λό­γος» στην Πά­τρα, την ο­ποί­α διευ­θύ­νει ο κ. Α­λέ­ξαν­δρος Κολ­λιό­πουλος, ε­κλε­κτό μέ­λος της το­πι­κής μας Εκ­κλη­σί­ας και α­γα­πη­τό τέ­κνο εν Κυ­ρί­ω.
Εκ­φρά­ζω τις θερ­μό­τε­ρες πα­τρι­κές ευ­χές μου προς τον Εκ­δό­τη και Διευ­θυ­ντή και τούς εκλε­κτούς Συ­νερ­γά­τες του, για την προ­σε­κτι­κή και με εκ­κλη­σια­στι­κό ή­θος, πα­ρου­σί­α­ση των θε­μά­των των α­φορώ­ντων τό­σο στην το­πι­κή Α­πο­στο­λι­κή μας Εκ­κλη­σί­α, ό­σο και γε­νι­κώ­τε­ρα στην Ορ­θό­δο­ξη Εκ­κλη­σί­α μας.
Συγ­χαί­ρω, διό­τι γί­νε­ται, προς ε­
νη­μέ­ρω­ση καί πνευ­μα­τι­κό ό­φε­λος των α­να­γνωστών, πα­ρου­σί­α­ση τής λα­τρευ­τι­κής καί πνευ­μα­τι­κής κι­νή­σε­ως τής Ιε­ράς Μητρο­πό­λε­ώς μας, δη­μο­σιεύ­ο­νται άρ­θρα Σε­βα­σμιω­τά­των Μη­τρο­πο­λι­τών τής Εκ­κλη­σί­ας τής Ελ­λά­δος και άλ­λων Κλη­ρι­κών ή λοι­πών α­δελ­φών και πλη­ρο­φο­ρού­νται οι α­να­γνώ­στες πε­ρί τής δια­κο­νί­ας μας στον ιε­ρό Α­μπε­λώ­να τού Κυ­ρί­ου.
Α­κό­μη, εκ­φρά­ζω τις ευ­χα­ρι­στί­ες μου για την εν γέ­νει στά­ση του προ­σω­πι­κού της Ε­φη­με­ρί­δος έ­να­ντι τής Εκ­κλη­σί­ας μας και τον σε­βα­σμό προς τον Ε­πί­σκοπο και γε­νι­κώς προς τον Ιε­ρόν Κλή­ρο.
Αι­σθά­νο­μαι βα­θυ­τά­την ι­κα­νο­ποί­η­ση, ό­ταν συ­να­να­στρε­φό­με­νος με α­δελ­φούς Κλη­ρι­κούς απ’ ό­λην την Ελ­λά­δα, δια­πι­στώ­νω ό­τι και λαμ­βά­νουν την εν λό­γω Ε­φη­με­ρί­δα και ε­νη­με­ρώ­νο­νται α­πό αυ­τήν. «Ο Εκ­κλη­σιο­λό­γος» έ­χει πλέ­ον εισέλθει σε ό­λες τις Μη­τρο­πό­λεις, τις Ιε­ρές Μο­νές και τους Ιε­ρούς Να­ούς της Ελ­λά­δος και του Ε­ξω­τε­ρι­κού.
Πα­ρα­κα­λώ τον Εκ­δό­τη και τους Συ­νερ­γά­τες του, να συ­νε­χί­σουν εν υ­πα­κο­ή προς το θέ­λη­μα του Θε­ού και με τις ευ­λο­γί­ες της Εκ­κλη­σί­ας μας, να εκ­δί­δουν την Ε­φη­με­ρί­δα προς δό­ξαν του Κυ­ρί­ου και ε­νη­μέ­ρω­ση του ευ­σε­βούς πλη­ρώ­μα­τος της Εκ­κλη­σί­ας μας.
Κα­λή συ­νέ­χεια με την χά­ρη τού Θε­ού, δια πρε­σβειών της Κυ­ρί­ας Θε­ο­τό­κου και του Α­γί­ου Α­πο­στό­λου Ανδρέ­ου.

Με­τά πα­τρι­κών ευ­χών και ευ­λο­γιών
Ο ΜΗ­ΤΡΟ­ΠΟ­ΛΙ­ΤΗΣ
+ Ο ΠΑ­ΤΡΩΝ ΧΡΥ­ΣΟ­ΣΤΟ­ΜΟΣ

14 σχόλια:

  1. Κάθε Σαββάτο είναι η παρέα μας. Απουσίαζε μια εκκλησιαστική τοπική εφημερίδα. Τα κείμενα είναι πάντα προσεγμένα. Τα νέα ενδιαφέροντα. Να συνεχίσει την πορεία του ο Εκκλησιολόγος δυναμικά για πολλά χρόνια.
    Μια παρατήρηση, όταν έβγαινε Παρασκευή ήταν καλύτερα, διότι διάβαζα τις εκδηλώσεις του σαββατοκύριακου και προγραμμάτιζα το που θα πάω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τον πρώτο χρόνο είναι προσπάθεια.
    Τώρα στα τρία είναι θεσμός.
    Ευχές να φτάσει ως τα 33 και πλέον των 100.
    κ. Κολιόπουλε σας εύχομαι όλα τα καλά του Θεού, σε σας και τους συνεργάτες σας, και στον ιερό σκοπό που με συνέπεια επί 3 ως τώρα έτη υπηρετείτε, προς δόξαν του Παναγίου Θεού και επ’ ωφελεία του τόπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο «ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΟΣ» είναι μια αξιόλογη πνευματική εφημερίδα, που εκδίδεται από ανθρώπους με ψυχική δύναμη και μεράκι.
    Μ’ ένα απλό ξεφύλλισμά της ο αναγνώστης διαπιστώνει ότι δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από επαγγελματικά έντυπα, αλλά αντίθετα αυτά οφείλουν να αντιγράψουν την αυθεντικότητά της και την αφοσίωση όσων συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή.
    Η πρωτοβουλία έκδοσής της αξίζει συγχαρητήρια καθώς ικανοποιεί την ιδιαίτερη ανάγκη επικοινωνίας των πιστών της περιφερείας Πατρών και ομόρων νομών της Αχαΐας. Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό της είναι ότι εκφράζει το πνεύμα των πνευματικών ανθρώπων, την προσήλωσή τους στην ορθόδοξη εκκλησιαστική παράδοση, την επιθυμία τους να διατηρήσουν τις πολιτιστικές τους αξίες και να τις διασώσουν με αγάπη και σεβασμό στους αναγνώστες.
    Στην επέτειο των τριών χρόνων έκδοσης της εφημερίδας σας θα ήθελα να σας ευχηθώ από καρδιάς να συνεχίσετε ακούραστα την προσπάθειά σας. Αξίζει τον κόπο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Aν ακούμπησε την καρδιά των αναγνωστών του ο Εκκλησιολόγος, είναι γιατί είχε φρέσκιες ιδέες να δώσει στο αναγνωστικό της κοινό. Είχε να πει κάτι καινούργιο, αλήθειες που έπρεπε να ακουστούν και συνεργάτες που πριν γράψουν συμβουλεύονται πρώτα την καρδιά τους και μετά τη λογική.
    Το λάθος άλλων εφημερίδων, ακόμα και με μακρά ιστορία είναι ότι πριν πιάσουν την πένα να γράψουν, ζυγιάζουν τα υπέρ και τα κατά, το κέρδος και το χάσιμο – που δεν είναι πάντα οικονομικό – και ύστερα «στήνουν» τα κομμάτια.
    Στην έκδοση αυτή οι συνεργάτες έχουν το ελεύθερο, με το βάρος της υπογραφής τους, να ασχοληθούν με ότι εκείνοι εκτιμούν ότι είναι το κυρίαρχο και αξίζει να του δώσουν φροντίδα και προσοχή.
    Φυσικά υπάρχει το επιτελείο που τη διευθύνει υπό τον κ. Αλέξανδρο Κολλιόπουλο, γιατί πάντα πρέπει να υπάρχει ένας καλός καπετάνιος για να οδηγεί το σκαρί ανάμεσα στις κακοτοπιές, χωρίς να πέσει στις ξέρες.
    Η συνταγή της επιτυχίας δεν είναι δύσκολη. Τα δημοσιογραφικά κριτήρια έχουν ανεβάσει ψηλά τον πήχη των προσδοκιών. Εδώ κανείς δεν βολεύεται με το εύκολο. Ούτε κάποιοι «κλείνουν» σελίδες απλά γιατί δεν πρέπει να είναι… λευκές.
    Υπάρχει ο στόχος, υπάρχει η ουσία, που έχει να κάνει με την ελεύθερη έκφραση, ακόμη και ανθρώπων που, υπό άλλες προϋποθέσεις, μπορεί και να μην έγραφαν.
    Τρία χρόνια τώρα μια διαφορετική πρόταση ενημέρωσης από άλλες εφημερίδες, με υπευθυνότητα και αγάπη για την αλήθεια, είναι στη διάθεση των Πατρινών και όχι μόνο.
    Ταξιδεύει σε όλη τη γη. Ανοίγει νέους ορίζοντες, δοκιμάζει τις αντοχές πρώτα των στελεχών της και μετά εκείνων που αρνούνται να πουν τα πράγματα με το όνομά τους και… κλείνονται στο μικρόκοσμο της μοναξιάς τους.
    Στον τρίτο χρόνο δίκαια κυριαρχεί η χαρά για την έως τώρα επιτυχία. Τα επόμενα γενέθλια θα πρέπει να σας βρει όλους πιο δυνατούς, ικανούς για αντοχή στις τρικλοποδιές των επιτήδειων, που έμαθαν να ζουν στο σκοτάδι και δεν αντέχουν το πολύ φως.
    Καλό κουράγιο, καλή δύναμη για τη συνέχεια…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επιτέλους μετά από τα "Σήμαντρα" και τους "Άμβωνες" και τα διάφορα blogs που γεμάτα εμπάθεια, καχυποψία και μίσος σχολίαζαν και σχολιάζουν τα εκκλησιαστικά δρώμενα βρέθηκε ένα σοβαρό έντυπο οικοδομής των πιστών. Πολλές ευχές στον κ. Κολιόπουλο για καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάντα επιτυχίες να έχει η εφημερίδα μας και να βγαίνει για χρόνια πολλά. Η πόλη μας απόκτησε την δική της θρησκευτική δημοσιογραφική εφημερίδα, και έτσι τα νέα μας πηγαίνουν παντού. Σε αυτά τα τρία χρόνια έχουν προσβληθεί και προσωπικότητες των Πατρών με κείμενά τους που ως τώρα δεν είχαν βήμα για να δημοσιεύσουν τις σκέψεις τους.
    Όταν πρωτοκυκλοφόρησε κανένας μας δεν μπορούσε να πιστεύσει ότι θα είχε συνέχεια και συνέπεια στην έκδοση. Ο Εκκλησιολόγος τα κατάφερε. Πάντα επιτυχίες και αύξηση του αναγνωστικού κοινού είναι η ευχή μου.
    π. Ιωάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στα τρίτα γενέθλια του ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΟΥ θάθελα από καρδιάς να πω δύο λόγια, ευχές για την καλή συνέχεια και τη μακροβιότητα μιας έκδοσης που βγαίνει τόσο πλούσια, ζεστή και ανθρώπινη.
    Να καμαρώσω και να χαιρετίσω την εφημερίδα που απ' τη γέννησή της ήταν ώριμη και ενηλικιωμένη, που ξεκινώντας από έντυπο της Πάτρας έφτασε να απηχεί ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή και να έχει αναγνώστες ολόκληρη τη χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αχ Τασούλη έχεις γίνει μεγάλος μπλόγκερς και πρέπει να προσέχεις είδες τι έπαθε ο συνάδελφός σου στο Troktiko. Σήμερα είδα το θέμα σου αυτό να το έχει τον Amen. Πρόσεχε σε παρακαλώ δεν θέλω να στείλω συλλυπητήρια….. στον Εκκλησιολόγο για σένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Με σταθερά βήματα να περπατά και να μεταφέρει τον λόγο του Θεού για χρόνια πολλά ο Εκκλησιολόγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είναι μια όμορφη εκδοτική προσπάθεια με φόβο Θεού "Ο Εκκλησιολόγος". Μπορεί ο κ. Κολλιόπουλος να μην έχει σπουδαία θεολογική μόρφωση, έχει όμως το προνόμιο της αγάπης. Με δεδομένο ότι το έντυπο αυτό, το ευλογεί και ο Σεβασμιώτατος (απ΄ ότι φαίνεται στην επιστολή του) έχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Το να αφήνεις τη σήμερον ημέρα Αναστάσιε,
    φύλλο εφημερίδας στο τραπέζι ελεύθερα, είναι μεγάλη υπόθεση. Δεν φοβάσαι μην το παιδί σου δει κάποια ασχήμια.
    Εύχομαι στον κ. Αλέξανδρο και σε όλους τους συνεργάτες του καρποφορία και μακροημέρευση στο Θεάρεστο έργο τους.
    Χρόνια πολλά επί τη ονομαστική του εορτή και στον κ. Ηλία Σκόνδρα. Έχει και αυτός μερίδιο στην Ορθόδοξη εικόνα του Εκκλησιολόγου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η επιτυχιμένη πορεία, και η μεγάλης αποδοχής που έτυχε από τους πιστούς και όχι μόνο, αποδεικνύεται ότι η εφημερίδα Εκκλησιολόγος θα συντροφεύσει τους αναγνώστες της για πολλά ακόμη χρόνια.
    Συγχαρητήρια ανήκουν σε όλους, όσοι εργάστηκαν για αυτή την έκδοση και βέβαια σε αυτούς που την εμπνεύστηκαν και την οραματίστηκαν, με κύριο πρωτεργάτη τον πάντα δραστήριο και πολυπράγμονα κ. Κολλιόπουλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μαζί με τα συγχαρητήρια του σεπτού Μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου, καταθέτω και τα ταπεινά δικά μου για την σπουδαία δημοσιογραφική παρουσία του Εκκλησιολόγου. Σε εποχές δύσκολες ο Εκκλησιολόγος τολμά να προσφέρει στην έντυπη δημοσιογραφία τον Θεολογικό Ορθόδοξο δρόμο. Είναι άθλος αυτή η πρωτοβουλία του κ. Κολλιόπουλου. Τόλμησε να ξεκινήσει το δύσκολο εγχείρημα και κατάφερε όχι μόνο να επιβιώσει ως εφημερίδα αλλά και να διαπρέψει.
    Εις έτη πολλά, ευλογημένα και καρποφόρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κάθε τεύχος της να είναι πάντα καλύτερο από το προηγούμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Στον αγαπητο Αλεκο ετη πολλα και καρποφορα.Ηεφημεριδα του καθε Σαββατο μας κραταει συντροφια στα εκκλησιαστικα επικαιρα.π.Ανδρεας Πολιτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή