ΒΡΕ ΑΝΑΣΤΑΣΙΕ, ΘΕΕ... πού πας και τα βρίσκεις αυτά τα φοβερά τσιτάτα; ΠΡΑΓΜΑΤΙ, ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ! ΑΛΛΑ ΓΡΑΦΕΙΣ, ΕΣΥ, άλλα ΟΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΦΤΟΥΝ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΜΕ ΜΥΤΗ ΠΟΥ ΣΤΑΕΙ ΚΑΚΊΑ!
Ναι. Το πρόβλημα είναι με τους κολλημένους που παίζουν στο κεφάλι τους μια πολύ συγκεκριμένη κασέτα και ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ, λόγω της προσωπικής τους εμπαθείας, να δούν πέρα από τη μύτη τους. Αδυνατούν να διακρίνουν τις ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ πίσω από τις λέξεις... Ευτυχώς που ο συγγραφέας, λείπει από τα κείμενά του, τις περισσότερες φορές, και σε τέτοιου είδους στενοκέφαλα άτομα, δεν χρειάζεται να απολογείται...αλλιώς πραγματικά...θα τον είχαν τρελάνει...
Ο ΟΣΙΟΣ ΡΩΜΑΝΟΣ ο Κίλικας ο θαυματουργός Ή καταγωγή του Όσιου αυτού ήταν από την Κιλικία, και συγκεκριμένα από την πόλη Ρώσο (αρχαία πόλη της Συρίας στον Ίσσικό κόλπο - Άλεξανδρέτας - πού βρίσκεται κοντά στις Κιλικίες Πύλες). ο πνευματικός του όμως αγώνας, έγινε στα μέρη της Αντιόχειας. Εκεί, στους πρόποδες ενός βουνού έκτισε ένα μικρό κελί, πού τον χρησίμευε σαν μελετητήριο και συγχρόνως σαν ασκητήριο. Ήταν τύπος εγκρατής και στους τρόπους του απλός, γεμάτος ταπεινοφροσύνη και πραότητα. Ή φήμη της αγιότητας του και φρονήσεώς του έφερε προς αυτόν πλήθη, πού του εκδήλωναν την εκτίμηση και τον σεβασμό τους. Άλλα εκείνος, σε καμιά στιγμή δεν αισθάνθηκε τον άνεμο της υπερηφάνειας. Δεν έβλεπε πόσο προόδευε, αλλά μόνο πόσο καθυστερούσε να προοδεύσει. Συχνά μάλιστα έλεγε τον λόγο του Ευαγγελίου, ότι, όποιος νομίζει ότι στέκεται πνευματικά, οφείλει να προσέχει μη πέσει. ο Θεός τον προίκισε και με το χάρισμα να θεραπεύει ασθένειες. 'Αλλ' αυτός, για να είναι προσγειωμένος, έλεγε και πάλι το λόγο του Ευαγγελίου, ότι, το να κάνει κανείς θαύματα δεν είναι τίποτα. Το σπουδαίο είναι να εργάζεται την αρετή και τη δικαιοσύνη. Μετά από τέτοια αληθινά αγία ζωή, ο όσιος Ρωμανός, απεβίωσε ειρηνικά.
ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΜΑΡΚΕΛΛΟΣ επίσκοπος Σικελίας, ΦΙΛΑΓΡΙΟΣ επίσκοπος Κύπρου και ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΣ επίσκοπος Ταυρομενίου
Έζησαν και οι τρεις κατά τον πρώτο μετά Χριστού αιώνα. ο Μάρκελλος, πατέρας του Παγκρατίου, ήταν προηγουμένως οπαδός του Σίμωνα του Μάγου. Ήλθε όμως στην αληθινή πίστη, μέσω της διδασκαλίας και των θαυμάτων του αποστόλου Πέτρου, τον όποιο και ακολούθησε από τότε με το γιο του Παγκράτιο. Και ο μεν Μάρκελλος έγινε κατόπιν επίσκοπος στις Συρακούσες της Σικελίας, όπου έφερε πολλούς ειδωλολάτρες στην αληθινή θρησκεία. ο δε Παγκράτιος έγινε επίσκοπος Ταυρομενίου (σημερινή Ταορμίνα) της Σικελίας. ο Φιλάγριος διέπρεψε σαν επίσκοπος της Κύπρου. Και οι τρεις δε πέθαναν, αφού υπέστησαν πολλές δοκιμασίες στην εκτέλεση των ποιμαντικών καθηκόντων τους, και ζωή καθημερινού μαρτυρίου. (Ή μνήμη του 'Αγ. Παγκρατίου, επαναλαμβάνεται και την 9η Ιουλίου).
Ο ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ο Δαμασκηνός Ήταν Ιερέας με πλήρη συνείδηση των υποχρεώσεων του προς τον Χριστό και τον λαό. Με το προσωπικό του παράδειγμα, άμεμπτο και διδακτικότατο, φώτιζε και κατάρτιζε τους πιστούς με τα τακτικά και πρακτικότατα κηρύγματα του. Αυτός μάλιστα είναι και ο συγγραφέας της Νηπτικής βίβλου, πού εμπεριέχεται στη Φιλοκαλία. Την αγάπη του προς τον Χριστό, δεν την έδειχνε μόνο σε καιρούς ειρηνικούς, αλλά και σε δύσκολους. Και τη ζωή του στεφάνωσε, αφού πρόθυμα έδωσε το κεφάλι του στον θάνατο δια ξίφους, για να μείνει πιστός στην ομολογία του Χριστού.
"...Remplis mon cœur de la douceur de Ton amour, afin que je n'aime que Jésus le très doux, le Christ mon Seigneur et que je Lui chante l'hymne sans fin, de toute mon âme, de tout mon cœur, de toute ma force, de tout mon esprit. Amen !"
ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ ΥΜΝΟΣ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΑΓΑΠΗΣ
"... Γεμίστε την καρδιά μου με τη γλυκύτητα της αγάπης Σου, που μου αρέσει η απαλή του Ιησού παρουσία μόνο. Ο Χριστός ο Κύριός μου και τραγουδώ τον ύμνο χωρίς τέλος, με όλη την ψυχή μου, με όλη μου την καρδιά και με όλη τη δύναμή μου, με όλα τα μυαλό μου. Αμήν!
ΒΡΕ ΑΝΑΣΤΑΣΙΕ, ΘΕΕ...
ΑπάντησηΔιαγραφήπού πας και τα βρίσκεις αυτά τα φοβερά τσιτάτα;
ΠΡΑΓΜΑΤΙ, ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ!
ΑΛΛΑ ΓΡΑΦΕΙΣ, ΕΣΥ, άλλα ΟΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΦΤΟΥΝ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΜΕ ΜΥΤΗ ΠΟΥ ΣΤΑΕΙ ΚΑΚΊΑ!
Σοφότατο. Το μεγάλο πρόβλημα είναι σε αυτούς που δεν γνωρίζουν όχι να διαβάζουν αλλά τι λέει αυτό που διαβάζουν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι. Το πρόβλημα είναι με τους κολλημένους που παίζουν στο κεφάλι τους μια πολύ συγκεκριμένη κασέτα και ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ, λόγω της προσωπικής τους εμπαθείας, να δούν πέρα από τη μύτη τους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑδυνατούν να διακρίνουν τις ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ πίσω από τις λέξεις...
Ευτυχώς που ο συγγραφέας, λείπει από τα κείμενά του, τις περισσότερες φορές, και σε τέτοιου είδους στενοκέφαλα άτομα, δεν χρειάζεται να απολογείται...αλλιώς πραγματικά...θα τον είχαν τρελάνει...
Kύριε Ιησοῦ Χριστέ
ΑπάντησηΔιαγραφήελέησον και σῶσον ημᾶς
ΑΜΗΝ...
ΦΩΤΙΣΟΝ ΜΟΥ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
ΕΥΛΟΓΗΣΟΝ
Ο ΟΣΙΟΣ ΡΩΜΑΝΟΣ ο Κίλικας ο θαυματουργός
ΑπάντησηΔιαγραφήΉ καταγωγή του Όσιου αυτού ήταν από την Κιλικία, και συγκεκριμένα από την πόλη Ρώσο (αρχαία πόλη της Συρίας στον Ίσσικό κόλπο - Άλεξανδρέτας - πού βρίσκεται κοντά στις Κιλικίες Πύλες). ο πνευματικός του όμως αγώνας, έγινε στα μέρη της Αντιόχειας.
Εκεί, στους πρόποδες ενός βουνού έκτισε ένα μικρό κελί, πού τον χρησίμευε σαν μελετητήριο και συγχρόνως σαν ασκητήριο.
Ήταν τύπος εγκρατής και στους τρόπους του απλός, γεμάτος ταπεινοφροσύνη και πραότητα. Ή φήμη της αγιότητας του και φρονήσεώς του έφερε προς αυτόν πλήθη, πού του εκδήλωναν την εκτίμηση και τον σεβασμό τους. Άλλα εκείνος, σε καμιά στιγμή δεν αισθάνθηκε τον άνεμο της υπερηφάνειας. Δεν έβλεπε πόσο προόδευε, αλλά μόνο πόσο καθυστερούσε να προοδεύσει. Συχνά μάλιστα έλεγε τον λόγο του Ευαγγελίου, ότι, όποιος νομίζει ότι στέκεται πνευματικά, οφείλει να προσέχει μη πέσει. ο Θεός τον προίκισε και με το χάρισμα να θεραπεύει ασθένειες. 'Αλλ' αυτός, για να είναι προσγειωμένος, έλεγε και πάλι το λόγο του Ευαγγελίου, ότι, το να κάνει κανείς θαύματα δεν είναι τίποτα. Το σπουδαίο είναι να εργάζεται την αρετή και τη δικαιοσύνη. Μετά από τέτοια αληθινά αγία ζωή, ο όσιος Ρωμανός, απεβίωσε ειρηνικά.
ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΜΑΡΚΕΛΛΟΣ επίσκοπος Σικελίας, ΦΙΛΑΓΡΙΟΣ επίσκοπος Κύπρου και ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΣ επίσκοπος Ταυρομενίου
Έζησαν και οι τρεις κατά τον πρώτο μετά Χριστού αιώνα. ο Μάρκελλος, πατέρας του Παγκρατίου, ήταν προηγουμένως οπαδός του Σίμωνα του Μάγου. Ήλθε όμως στην αληθινή πίστη, μέσω της διδασκαλίας και των θαυμάτων του αποστόλου Πέτρου, τον όποιο και ακολούθησε από τότε με το γιο του Παγκράτιο. Και ο μεν Μάρκελλος έγινε κατόπιν επίσκοπος στις Συρακούσες της Σικελίας, όπου έφερε πολλούς ειδωλολάτρες στην αληθινή θρησκεία. ο δε Παγκράτιος έγινε επίσκοπος Ταυρομενίου (σημερινή Ταορμίνα) της Σικελίας. ο Φιλάγριος διέπρεψε σαν επίσκοπος της Κύπρου. Και οι τρεις δε πέθαναν, αφού υπέστησαν πολλές δοκιμασίες στην εκτέλεση των ποιμαντικών καθηκόντων τους, και ζωή καθημερινού μαρτυρίου. (Ή μνήμη του 'Αγ. Παγκρατίου, επαναλαμβάνεται και την 9η Ιουλίου).
Ο ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ο Δαμασκηνός
Ήταν Ιερέας με πλήρη συνείδηση των υποχρεώσεων του προς τον Χριστό και τον λαό. Με το προσωπικό του παράδειγμα, άμεμπτο και διδακτικότατο, φώτιζε και κατάρτιζε τους πιστούς με τα τακτικά και πρακτικότατα κηρύγματα του. Αυτός μάλιστα είναι και ο συγγραφέας της Νηπτικής βίβλου, πού εμπεριέχεται στη Φιλοκαλία. Την αγάπη του προς τον Χριστό, δεν την έδειχνε μόνο σε καιρούς ειρηνικούς, αλλά και σε δύσκολους. Και τη ζωή του στεφάνωσε, αφού πρόθυμα έδωσε το κεφάλι του στον θάνατο δια ξίφους, για να μείνει πιστός στην ομολογία του Χριστού.
SAINT NECTAIRE D'EGINE
ΑπάντησηΔιαγραφήHYMNE A L'AMOUR DIVIN
"...Remplis mon cœur de la douceur de Ton amour, afin que je n'aime que Jésus le très doux,
le Christ mon Seigneur et que je Lui chante l'hymne sans fin,
de toute mon âme,
de tout mon cœur, de toute ma force,
de tout mon esprit.
Amen !"
το μη κρίνετε,ίνα μην κριθήτε,
ΑπάντησηΔιαγραφήισχύει μόνο γιά μερικούς, απ'ότι φαίνεται.
ή μήπως ο Χριστός μας είπε
εσύ Εύα μπορείς να κρίνεις τον Αδάμ,
αλλά ο Αδάμ δεν μπορεί να σε κρίνει;;;;;
δεν βλέπετε την κακία σας
και κατηγορεὶτε τους αδελφούς σας για κακία.
θλιβερό θέαμα.
φτιάξτε ενα κλαμπ
όσες αδελφες ψυχες
(10.05-1.07-2.28μμ)
θελετε να κρινετε
χωρις να αντεχετε την αληθεια.
και την εκλαμβάνετε ως κριτικη...
.............................
θα ήθελα την μετάφραση των γαλλικών.ff
ΑπάντησηΔιαγραφήΜετάφραση από Γαλλικά
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ
ΥΜΝΟΣ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΑΓΑΠΗΣ
"... Γεμίστε την καρδιά μου με τη γλυκύτητα της αγάπης Σου, που μου αρέσει η απαλή του Ιησού παρουσία μόνο.
Ο Χριστός ο Κύριός μου και τραγουδώ τον ύμνο χωρίς τέλος,
με όλη την ψυχή μου,
με όλη μου την καρδιά και με όλη τη δύναμή μου,
με όλα τα μυαλό μου.
Αμήν!
ΣΕΥΧΑΡΙΣΤΏ!!!10:43
ΑπάντησηΔιαγραφή