Μνημόσυνο για τον Γεώργιο Παπαδόπουλο
Για πρώτη φορά στην γενέτειρα του, το Ελαιοχώρι Αχαΐας
Σε μια κατανυκτική και συγκινητική ατμόσφαιρα και με συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών από την Αχαΐα και τους όμορους Νομούς τελέστηκε για πρώτη φορά Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Ηγέτη της 21ης Απριλίου Γεωργίου Παπαδόπουλου στην γενέτειρα του ,το Ελαιοχώριον Αχαΐας ,την Κυριακή 29 Ιουλίου 2012 .
Το Μνημόσυνο έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Ελαιοχωρίου και διοργανωτές του ήσαν φίλοι ,συμπατριώτες και απλοί πολίτες της Αχαΐας που θέλησαν έτσι να τιμήσουν την μνήμη του Συνταγματάρχη και Ηγέτη της Χώρας επί έξι έτη και στην γενέτειρα του ,το φτωχό αλλά αρχοντικό Ελαιοχώρι ,με την συμπλήρωση 13 ετών από την προς Κύριον εκδημία του . Τον Ναό κοσμούσαν εξωτερικώς ελληνικές σημαίες και το «παρών»έδωσαν πατριώτες όλων των ηλικιών .Το χαρακτηριστικό των παρευρεθέντων ήταν πως οι μισοί ήσαν νέοι, δηλαδή ήσαν μικρά παιδιά ή αγέννητοι όταν ο Γεώργιος Παπαδόπουλος κυβερνούσε την Ελλάδα, δείγμα μιας νέας αντίληψης που έχει διαμορφωθεί στην Ελληνική κοινωνία παρά την επί δεκαετίες συνεχή προσπάθεια δυσφήμησης του Παπαδόπουλου και των συνεργατών του .
Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος και η 21η Απριλίου είναι το «απόλυτο κακό»για την (ήδη καταρρέουσα ) περίοδο της Μεταπολίτευσης στην Ελλάδα και στην πολεμική εναντίον του πολλοί πολιτικοί διαμόρφωσαν την πολιτική και οικονομική τους καριέρα. Για αυτό και κανείς δεν είχε τολμήσει να διοργανώσει ούτε ένα θρησκευτικό μνημόσυνο γι’ αυτόν ,ακόμη και στην γενέτειρά του. Το γεγονός της τέλεσης του Μνημοσύνου αυτού καταρρίπτει ένα ακόμη «ταμπού»της Μεταπολίτευσης και της Ιδεολογικής τρομοκρατίας που κυριαρχούσε για δεκαετίες .
Το μνημόσυνο τέλεσε ο εφημέριος του Ελαιοχωρίου που ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την επιλογή του Ελαιοχωρίου για την τελετή αυτή ,ενώ ένας από τους διοργανωτές ανέγνωσε ένα σύντομο Ιστορικό της ζωής και του έργου του ανθρώπου που άφησε τα ίχνη του στην Ελληνική Ιστορία για την πολεμική του δράση και την πολιτική του τόλμη. Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος γεννήθηκε στις 5 Μαΐου 1919 στο Ελαιοχώρι και αφού αρίστευσε ως σπουδαστής στην Σχολή Ευελπίδων υπηρέτησε ως Αξιωματικός Πυροβολικού σε όλες τις πολεμικές στιγμές του Ελληνισμού την κρίσιμη και ένδοξη περίοδο 1940-1949, και εκεί διεκρίθη .Τον Απρίλιο του 1967 ηγήθηκε Στρατιωτικού Κινήματος που κυβέρνησε δικτατορικά την Ελλάδα ,παραμέρισε τους πολιτικούς της Χώρας ,αλλά επέδειξε ανεπανάληπτης σημασίας έργο ,κάτι που του χάρισε φανατικούς φίλους και εχθρούς .Η Μεταπολίτευση του 1974 τον τιμώρησε διότι ο ίδιος δεν υποτάχθηκε σε καμμία πολιτική σκοπιμότητα ,όπως αμέτρητοι στρατιωτικοί από το 1909 ως το 1967(οπότε οι μισοί πολιτικοί της Ελλάδος ήσαν στρατιωτικοί ) και τον φυλάκισε ως τον θάνατο του ,στις 27 Ιουνίου 1999 ,παρότι ο ίδιος είχε φερθεί με επιείκεια στους επίδοξους δολοφόνους του.
Η πλειονότητα των παρευρεθέντων στο Μνημόσυνο ήσαν απλοί Έλληνες ,αγρότες ,εργάτες και υπάλληλοι , στοιχείο που δείχνει την ισχυρή απήχηση του έργου του στον απλό και μη προνομιούχο Έλληνα .Στις συζητήσεις που ακολούθησαν το θρησκευτικό μέρος της τελετής όλοι είχαν να θυμηθούν και να επισημάνουν τις διάφορες πτυχές του έργου της Κυβερνήσεως Παπαδόπουλου ,ιδιαίτερα την οικονομική ανάπτυξη και την έλλειψη σκανδάλων ,και να προβούν έτσι σε έναν μελαγχολικό παραλληλισμό με το σημερινό γίγνεσθαι και την βουτηγμένη στην διαφθορά και την ανυποληψία σύγχρονη Πολιτική ζωή.
Αυτή η σύγκριση αναδεικνύει την προσωπικότητα του Γεωργίου Παπαδόπουλου και των Αξιωματικών που τον πλαισίωσαν κατά την περίοδο 1967-1973 και αποτελεί κόλαφο για όσους δεν έδειξαν σεβασμό στον ελληνικό λαό , στο παρόν και το μέλλον του.
Γ.Δ.Κ.
Τότε υπήρχε ασφάλεια στους πολίτες και εργασία για όλους. Δεν ξεχνώ και τις διώξεις που έκανε σε ανθρώπους με αντίθετα πιστεύω. Όμως περνούσαμε καλύτερα. Τώρα η φτώχεια μας έχει τσακίσει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠου τον θυμήθηκαν τώρα αυτόν οι συγχωριανοί του.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠου είναι τα χρόνια τα παλιά. Ο Γιώργος ήταν πατριώτης.
ΑπάντησηΔιαγραφήΖήτω ο Γιώργης Παπαδόπουλος.
ΑπάντησηΔιαγραφήΖ'ητω το έθνος.
Ζήτω...Ζήτω...Ζήτω...
Που είσαι ρε Γιώργη Παπαδόπουλε να δεις την Ελλάδα να χάνεται ρεεε...!!!
Πέθανε φτωχός και άφησε πολλές αλλαγές στην Σύγχρονη Ελλάδα. Είναι υποκρισία να τιμώνται άλλοι κινηματίες (παρά τον πατριωτισμό τους ,πχ. Νικόλαος Πλαστήρας ) και όχι αυτός ο Αχαιός Στρατιωτικός και Πολιτικός .Συγχαρητήρια στους διοργανωτές του Μνημοσύνου
ΑπάντησηΔιαγραφή...
σας παρακαλω, μην βλασφημειτε το ονομα του ΚΥΡΙΟΥ με τους υμνητες της χουντας..το περιφημο ελλας-ελληνων-χριστιανων ηταν επιστεγασμα φονταμενταλιστικων προσπαθειων αμαυρωσης του ελληνικου πολιτισμου..η ορθοδοξια δεν ειναι θρησκεια, ειναι η αληθεια προσφερομενη οικουμενικα..θα μας κρινει ολυς ο Χριστος, αφηστε την ''πατριωτικη'' προπαγανδα και το στρατο στη θεση του και βγειτε στο δρομο
ΑπάντησηΔιαγραφήπολλους [δημοκρατες εχουμε εδω μεσα
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο μνημόσυνο είναι για κάθε χριστιανό, αλλά η αιματοβαμμένη και μαρτυρικά κατεχομένη Κύπρος στενάζει και βοά...
ΑπάντησηΔιαγραφήO ΘΕΟΣ ΑΣ ΤΟΝ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ Κύπρος στενάζει και βοά γράφεις. Θα σου πω όμως ότι και ο Καραμανλής είπε στον Αττίλα 2 ότι η Κύπρος πέφτει μακριά για να πάει η πολεμική αεροπορία. Θα σου υπενθυμίσω ότι ο Γεώργιος Παπανδρέου ο πρεσβύτερος είχε βάλει το λιθάρι για την στρατιωτική αποδόμηση του νησιού. Ποιος τελικά φταίει;
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν τον έζησα γιατί δεν είχα γεννηθεί. Όμως οι μεγαλύτεροι όλο και λένε «πού είσαι Παπαδόπουλε να βάλεις σε τάξη την Ελλάδα» κάθε δικτατορία είναι κακή αλλά και η ανεξέλεγκτη κοινοβουλευτική δημοκρατία δεν βλέπω να μας προσφέρει και τίποτα. Άστα να πάνε…
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ Παπαδόπουλος φιλαράκο πλήρωσε και για την Κύπρο με ισόβια. Και όπως είπε ο Καραμανλής «όταν λέμε ισόβια εννοούμε ισόβια». Από ότι γνωρίζω πέθανε στην φυλακή και δίκαια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠόσοι πολιτικοί λεχρίτες που ατίμασαν την Ελλάδα την περνούν στην απόξω; καλυπτόμενοι στο νόμο περί υπουργών και στην βουλευτική ασυλία. Πόσοι πρωθυπουργοί που προξένησαν σκάνδαλα και μας τελείωσαν ως οικονομία είναι στην απέξω;
Ο Παπαδόπουλος ξεκίνησε ξεβράκωτος από το χωρίο του και πέθανε ξεβράκωτος. Οι πολιτικοί από 74 και εδώ πως ξεκίνησαν και που έφτασαν.
Όταν προ ετών προσπαθούσα να βρω δουλειά πολιτικό γραφείο μου ζητούσε μίζα μισθών για να με διορίσουν. Τους έστειλα στον αγύριστο. Δουλειά δεν μου βρήκαν. Από όσους τα πήραν τους διόρισαν. Αυτά δεν έχω ακούσει να γινόντουσαν επί Παπαδόπουλου. Τότε το μεροκάματο έβγαινε μου λέει ο παππούς μου.
Δικαιοσύνη δεν θα βρεις. Όλοι είναι βρώμικοι και λαμόγια οι πολιτικοί.
Εργατιά Αγροτιά Παπαδόπουλος ΞΑΝΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΗΤΑΝ ΛΕΒΕΝΤΗΣ.ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ σωστά Αναστάσιε έβαλες αυτή την ανάρτηση, έστω καί γιά ιστορικούς λόγους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ Παπαδόπουλος λοιπόν φρενάρισε την Ελλάδα γιά κάπου 7 χρόνια από τον πολιτικό, ηθικό, καί κοινωνικό κατήφορο πού τότε άρχιζε...
Στά χάλια πού σήμερα είμαστε θα είχαμε φθάσει πολύ νωρίτερα εάν δεν μεσολαβούσε εκείνη η κατάσταση...
Οπότε σήμερα θα είμαστε +7 χρόνια χειρότερα...
Ο Παπαδόπουλος δεν είχε δώσει εντολές να δέρνουν τον κόσμο αλλά κάποιοι αστυνομικοί βασανιστές καί στρατιωτικοί - Εσατζήες επίσης πού είχανε κάποια εξουσία, βγάζανε τα απωθημένα τους καί κάνανε τούς καπετάνιους επάνω στούς αντίθετους μέ αποτέλεσμα να ζημιώνεται η επανάσταση, το πραξικόπημα, ή όπως αλλιώς θέλουμε να το λέμε...
Θά καταλογίσω 2 κορυφαία λάθη στόν αείμνηστο..
Τό ΠΡΩΤΟ, ότι ενώ μιλούσε γιά ηθική καί Χριστιανισμό χώρισε αμέσως τήν γυναίκα του καί παντρεύτηκε την γραμματέα του στήν ΚΥΠ, κάνοντας μάλιστα ειδικό Νόμο ενός μόνο 24ώρου !!!
Τό ΔΕΥΤΕΡΟ, ότι αρνήθηκε επίμονα να εξομολογηθεί σε ιερέα πρίν πεθάνει καί παρ΄ όλες τίς προτροπές φίλων καί γνωστών του...
Τά υπόλοιπα τα ξέρει ο Θεός...
Αττικός
Στον Αττικό θέλω να παρατηρήσω:
ΑπάντησηΔιαγραφήΧώρισε και ξαναπαντρεύτηκε. Δυστυχώς. Είναι μια αμαύρωση τούτο το γεγονός.
Και ο Άγιος Σιλουανός άφησε γυναίκα έγκυο εκτός γάμου. Την αποκατάστησε μετανόησε και αγίασε. Υπάρχουν και δίγαμοι άγιοι.
Το ότι έκανε ειδικό νόμο για ένα 24ωρο είναι από τα μυθεύματα που κυριαρχούν στα καφενεία. Δεν ισχύει αυτό. Ακολούθησε την νόμιμη διαδικασία.
Από την Αχαΐα
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαπανδρέου Γεώργιος ο Α’
Κανελλόπουλος Παναγιώτης
Παπαδόπουλος Γεώργιος
Παπανδρέου Ανδρέας
Στεφανόπουλος Κωστής
Παπανδρέου Γιώργος Β’
Όλα μπουμπούκια για πέταμα.
Άχρηστοι απαξάπαντες.
Στην Αχαΐα δεν πρόσφεραν τίποτα.
Ρε ουστ από δω.
Στην χωματερή όλοι τους.
Δεν έζησα στην εποχή του και εγώ. Η κάθε δικτατορία είναι καταδικαστέα. Το ίδιο και οι δικτάτορες όσο καλοί και αν είναι για κάποια μερίδα. Θέλω δημοκρατικά εκλεγμένους και ας είναι και κλέφτες όπως πολλοί σημερινοί πολιτικοί.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕκεί μας κατάντησαν οι εκλεγμένοι πολιτικοί να νοσταλγούμε τους δικτάτορες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤελικά τι έχει αξία το χρήμα και η εργασία ή η χρεωκοπία η ανεργία και η ελευθερία;
Δεν μπορώ να απαντήσω γιατί δεν έζησα στην επταετία. Τώρα όμως δεν μπορώ να ζήσω ούτε να επιβιώσω οικονομικά. Όταν θα τελειώσουν οι αποταμιεύσεις τί έχει να γίνει;
Αγαπητέ Αναστάσιε, με όλο τον σεβασμό στο υπέροχο ιστολόγιό σου και την εξαίρετη προσφορά του, θα ήθελα να σου πω με πολλή αγάπη πως κανένας δικτάτορας δεν μπορεί να παρουσιάζεται σχεδόν διθυραμβικά, επειδή απέκτησε κάποιο λαϊκό έρεισμα ή επειδή οι προηγούμενες και οι επόμενες γενεές των πολιτικών απέτυχαν παταγωδώς. Δεν το ανέχεται η ιδιοσυγκρασία μου να αποδεκτώ μια δικτατορία που και στις δύο της φάσεις (Παπαδόπουλου και Ιωαννίδη) ξεπουλούσε την Κύπρο, έστω και αν οι ευθύνες είναι ασήκωτες και για τους πολιτικούς σε Ελλάδα και Κύπρο (και πριν και μετά την εισβολή).
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ καθένας έχει δικαίωμα να κάνει μνημόσυνο για τους δικούς του. Είναι μάλλον υποχρέωση να κάνει. Κι αν δεν υπάρχουν συγγενείς, ας το κάνει κάποιος φίλος του ή γνωστός του. Δεν κρίνω το μνημόσυνο. Απλώς κρίνω την παρουσίαση του θέματος. Πραγματικά δεν πιστεύω πως απλώς φταίει μόνο μια προπαγάνδα κατά του «Ηγέτη της 21ης Απριλίου». Πίστεψέ με ο ρόλος της Χούντας ήταν πολύ βρώμικος, όχι μόνο στα ελλείμματα δημοκρατίας που βίωσε η Ελλάδα μας, αλλά ΚΑΙ στα εθνικά θέματα, όποιο εύηχο σύνθημα κι αν χρησιμοποιούσε (μέχρι να το ξευτιλίσει τελείως)!
Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή του, δεν εύχομαι κάτι άλλο! Μα δεν μπορώ να τον κάνω και πρότυπό μου, αγαπητέ Αναστάσιε.
Σ' ευχαριστώ πάντως που με άκουσες.
Αγαπητέ Ευγένιε, σε ευχαριστώ για την καλόπιστη κριτική.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν διαφωνώ με τα όσα αναφέρεις στον σχολιασμό σου. Θα μπορούσα να πω ότι το υπογράφω διότι απηχεί και στις δικές μου απόψεις.
Το κείμενο δεν είναι δικό μου αλλά συνεργάτη.
Μερικές φορές έχω δημοσιεύσει αναρτήσεις με τις οποίες διαφωνώ. Σεβόμενος την ενυπόγραφη άποψη του άλλου και από ευγένεια το δημοσιεύω.
Εύχομαι η Κυρία Θεοτόκος να σε προστατεύει την ζωή σου και να σε ενισχύει στα καλά σου έργα.
Μα είναι δυνατόν να υμνείτε την χούντα; Τι σχέση έχει ο Χριστός και η Εκκλησία του με τέτοιες απόψεις, οι άνθρωποι που βρίσκονται μακριά απο την Εκκλησία με τέτοιες αντιλήψεις σας έχουν ταυτίσει και δεν τους αδικώ. Ντροπή και λέτε πως είστε Χριστιανοί.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ Ορθοδοξία ήταν πάντα κοντά στους αγώνες των Ελλήνων και επιπλέον είναι γεμάτη απο την αγάπη στον άνθρωπο, καμιά σχέση δεν έχει ούτε είχε ποτέ με την πολιτική προπαγάνδα των διάφορων χουντολατρών και τους φοίνικες του "Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών". Απαράδεκτοι και αμετανόητοι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλοί συμαπτριῶτες μας πίνουν νερό στ΄ ὄνομα τοῦ Γεωργίου Παπαδοπούλου. Μόις προχθές βρέθηκα σέ τέτοιου εἶδους συζήτηση, στήν ὁποῖα μιλούσαν γιά τά θετικά τῆς ἐπταετίας. Δέν θά διαφωνήσω. Θά μοῦ ἐπιτραπεἶ ὅμως νά σταθῶ σκεπτικός, στό γεγονός τῆς ἀπόσυρσης τῆς μεραρχίας ἀπό τήν Κύπρο. Ἄν ἡ μεραρχία ἦταν ἐκεῖ, ἡ κατάληψη τοῦ μισοῦ νησιοῦ θά ἦταν ἀδύνατη. Ἡ μεραρχία ὅμως ἀποσύρθηκε ἐπί Γεωργίου Παπαδοπούλου. Δυστυχῶς!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑναστάσιε ενυπόγραφη άποψη θα ήταν αν είχες ολόκληρο το όνομα και όχι μόνο τα αρχικά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντως σου άρεσε που έγινε ντόρος... Γι αυτό το έβαλες...Παραδέξου το...
Δεν μου αρέσει ο ντόρος.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν η νοημοσύνη σου είναι σε χαμηλά επίπεδα 7:11 και δεν μπορείς να καταλάβεις ότι και τα αρχικά είναι ενυπόγραφο κείμενο είναι δικό σου το θέμα. Και σου γράφω με αυτό τον χαρακτηρισμό για να κάνω «ντόρο» και να σε πληρώσω με το ίδιο νόμισμα.
Σου έκανα και χάρη που σου απάντησα διότι έχω ως αρχή να μην απαντώ σε ανώνυμους όπως εσύ. Αλλά μερικές φορές σας αξίζουν κάποιες απαντήσεις. Τους λεονταρισμούς σου σε αυτούς που περνούν.
Σας πείραξε ο Παπαδόπουλος και όχι οι σύντροφοι που προβάλει και τιμά το ΚΚΕ. Γιατί δύο μέτρα και δύο σταθμά; Οι αριστεροί μπορούν να έχουν το πάνω χέρι. Οι δεξιοί να παραμένουν λουφαγμένοι. Ξεχάσατε την συνεργασία των κομουνιστών με τους βουλγάρους εις βάρος της Μακεδονίας. Για αυτούς να κάνουν πανηγύρια οι κομουνιστές για τον Παπαδόπουλο όχι. Ε! ως εδώ……
ΑπάντησηΔιαγραφήΜιλάμε για πραγματικούς Χριστιανούς εδώ μέσα, ποιόν παίρνει και ποιόν όχι φαίνεται απο τα ονόματα που υπογράφουν τα ποστ: Αναστάσιος, Β.Γ.Δ. κλπ. Γράψτε κανονικά τα ονόματά σας -έτσι κάνουν οι άντρες- και μετά ζητείστε λογαριασμό απο τους άλλους ανώνυμους που δεν σας αρέσουν. Τα σχόλια υπέρ της "επανάστασης" των βασανιστών της χούντας δεν σας πειράζει όμως που είναι ανώνυμα. Άντε υποκριτές.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπητέ 12:31 μ.μ. μην μιλάς περί υποκρισίας εσύ που ακολουθείς το υβρεολόγιο κάτω από την ανωνυμία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ πρώτος των υποκριτών είσαι εσύ που δεν τολμάς να γράψεις το όνομά σου. Αν είσαι άνδρας να βγάλεις αμέσως τα παντελόνια και να φορέσεις το ένδυμα που σου αρμόζει. Το φουστάνι σου πάει γάντι. Αν είσαι γυναίκα … σιωπώ.
Τουλάχιστον εγώ που υπογράφω με το όνομα «Αναστάσιος» είμαι γνωστός. Όλοι γνωρίζουν ότι είμαι ο Αναστάσιος Κωστόπουλος του Κωνσταντίνου και της Ευγενίας εκ Πατρών και είμαι ο ιδιοκτήτης του ιστοχώρου αυτού.
Αν είχες διαβάσει παλαιότερες τοποθετήσεις μου θα έβλεπες και θα γνώριζες ανώνυμε υποκριτή το ποιος είμαι.
Ο αείμνηστος πατέρας μου Κωνσταντίνος την 21η Απριλίου συνελήφθη για την ιδεολογική του τοποθέτηση. Δεν θέλω να πω περισσότερα διότι ως αγνός ιδεολόγος που ήταν ότι έκανε το έκανε για την πατρίδα και όχι για το προσωπικό του όφελος.
Μην μιλάς λοιπόν σε μένα μικρέ και ασήμαντε ανώνυμε υποκριτή με αυτό τον τόνο.
Επειδή είμαι βαθειά δημοκράτης δεν φοβάμαι να ακουστή και η αντίθετη άποψη και γι’ αυτό την δημοσιεύω. Αυτό είναι Δημοκρατία να επιτρέπεις και στους αντίθετους να πουν την γνώμη τους.
Σε τί διαφέρεις εσύ από τους χουντικούς όταν θέλεις να βάλεις στον γύψο την απόψεις των διαφωνούντων;
Σε λυπάμαι γιατί δεν διαφέρεις σε τίποτα από την περίοδο την οποία κατακρίνεις.
Αναστάσιος Κ. Κωστόπουλος
Α ρε Κωστόπουλε σε πάω γιατί τους τα χώνεις έξω από τα δόντια των ανώνυμων παλληκαριών.
ΑπάντησηΔιαγραφήΙστολόγε δεν πρέπει να απαντάς στους ευλαβής βλαμμένους που γράφουν το κοντό και το φαρδύ τους. σε παρέσυραν στον χορό το δικό τους. το καλύτερο είναι η περιφρόνηση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά σε τι διαφέρει ο Παπαδόπουλος και ο Μεταξάς από τον Κων. Καραμανλή του 75 και τον Ανδ. Παπανδρέου του 81.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ Παπαδόπουλος έλεγε «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» και έκανε ότι του γούσταρε με διώξεις σε Γυάρο κλπ.
Ο Κων. Καραμανλής διόριζε μόνο τα δικά του δεξιά παιδιά και έστελνε κατά διαόλου με μεταθέσεις τους αριστερούς.
Μετά ήλθε η δημοκρατική παράταξη του Ανδ. Παπανδρέου. Αυτός διόριζε μόνο τους πρασινοφρουρούς που ήσαν στις κλαδικές. Και έστελνε κατά διαόλου όλους τους δεξιούς φασίστες.
Δηλαδή άλλαξε ο Μανωλιός και φόρεσε τα ρούχα του αλλιώς. Όλα τα γουρούνια έχουν την ίδια μούρη. Τα κόμματα είναι μόνο για πάρτη τους και όχι για μας. Μην τρώγεστε ο ένας έστελνε στην Γυάρο και οι άλλου στην παραμεθόριο.
Πουθενά δεν υπάρχει ίσιο παΐδι.
Καλά είπε ο γάιδαρος το πετεινό κεφάλα. Κατηγορεί τους άλλους για υποκρισία ο Αρχιερέας της υποκρισίας για να θυμηθώ και κάποιο πολιτικό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑνώνυμος Υποκριτής.
Ειρήνη πάσι... ίνα εν ομονοία ομολογήσωμεν..
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά… ένα μνημόσυνο κάνανε την τρωγόσαστε. Πολλούς όψιμους δημοκράτες βλέπω. Μάλλον θα είναι οι βολεμένοι της μεταπολίτευσής που μας οδήγησαν στο σημερινό χάλι.
ΑπάντησηΔιαγραφή