Ξεκινάει από τη Δευτέρα η διάθεση ληγμένων τροφίμων στα σουπερμάρκετ,
καθώς σύμφωνα με αγορανομική νομοθεσία, η διάθεση τροφίμων περασμένης
διατηρησιμότητας, πλέον επιτρέπεται, ενώ τα τρόφιμα θα πωλούνται μέχρι και στο
1/3 της αρχικής τους τιμής.
Σύμφωνα με τη νομοθεσία, θα πωλούνται σαφώς διαχωρισμένα από τα άλλα τρόφιμα και υπό πινακίδα όπου θα αναγράφεται η φράση «Τρόφιμα περασμένης διατηρησιμότητας».
Στα προϊόντα αυτά δεν συγκαταλέγονται τα τρόφιμα που αλλοιώνονται μετά την ημερομηνία λήξης (γάλα, γιαούρτι).
Σύμφωνα με το ακριβές κείμενο της διάταξης, ο χρόνος διάθεσης των προϊόντων, δεν μπορεί να υπερβαίνει κατά περίπτωση:
-Τη μία εβδομάδα, στην περίπτωση προϊόντων των οποίων η ελάχιστη διατηρησιμότητα δηλώνεται με την αναγραφή ημέρας και μήνα.
-Τον ένα μήνα, στην περίπτωση των προϊόντων, των οποίων η ελάχιστη διατηρησιμότητα, δηλώνεται με την αναγραφή μήνα και έτους.
-Τους τρεις μήνες, στην περίπτωση των προϊόντων, των οποίων η ελάχιστη διατηρησιμότητα, δηλώνεται με την αναγραφή μόνο του έτους.
Πηγή: Nooz.grΣύμφωνα με τη νομοθεσία, θα πωλούνται σαφώς διαχωρισμένα από τα άλλα τρόφιμα και υπό πινακίδα όπου θα αναγράφεται η φράση «Τρόφιμα περασμένης διατηρησιμότητας».
Στα προϊόντα αυτά δεν συγκαταλέγονται τα τρόφιμα που αλλοιώνονται μετά την ημερομηνία λήξης (γάλα, γιαούρτι).
Σύμφωνα με το ακριβές κείμενο της διάταξης, ο χρόνος διάθεσης των προϊόντων, δεν μπορεί να υπερβαίνει κατά περίπτωση:
-Τη μία εβδομάδα, στην περίπτωση προϊόντων των οποίων η ελάχιστη διατηρησιμότητα δηλώνεται με την αναγραφή ημέρας και μήνα.
-Τον ένα μήνα, στην περίπτωση των προϊόντων, των οποίων η ελάχιστη διατηρησιμότητα, δηλώνεται με την αναγραφή μήνα και έτους.
-Τους τρεις μήνες, στην περίπτωση των προϊόντων, των οποίων η ελάχιστη διατηρησιμότητα, δηλώνεται με την αναγραφή μόνο του έτους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου