Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Για την επέτειο του Κυπριακού έπους - Λ. Ν.

Η πλειοψηφία των εθνομαρτύρων του Κυπριακού έπους 1955-59 είχε φοιτήσει στα τόσο μα τόσο διαβληθέντα κατηχητικά σχολεία που καλλιεργούσαν και καλλιεργούν τα θρησκευτικά και εθνικά ιδεώδη κι όχι στα μαρξιστικά-εθνομηδενιστικά "φροντιστήρια" που εκκολάπτουν αποδομητές των εθνικοθρησκευτικών αξιών ποτισμένους με το διεθνιστικό δηλητήριο. Σήμερα σύσσωμος ο ελληνικός λαός θα έπρεπε να τιμά τη μνήμη των ηρώων της ΕΟΚΑ που ταπείνωσαν μία κραταιή αυτοκρατορία κατάγοντας καίριο πλήγμα στην απαίσια και αποκρουστική αποικιοκρατία. Παλληκάρια στο άνθος της ηλικίας τους υπό την εμπνευσμένη ηγεσία του επίσης διαβληθέντος απ τον εσμό των ψευτοπροοδευτικών και θολοκουλτουριαρέων στρατηγού Γεωργίου Γρίβα-Διγενή, του ΠΑΝΑΞΙΟΥ ΑΥΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΗΡΩΑ, με παράτολμο θάρρος και στέρεη αποφασιστικότητα και πυρπολούμενα απ τα ιδανικά της εθνικής ελευθερίας και αυτοδιάθεσης έγραψαν σελίδες δόξας στη μαρτυρική νήσο του αποστόλου Βαρνάβα που κατέπληξαν τη διεθνή κοινή γνώμη, αναπτέρωσαν το ηθικό του λαού και συνέσφιξαν ακόμη περισσότερο τους δεσμούς μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.
Τότε όμως σ όλες τις μεγάλες πόλεις της πατρίδας μας διοργανώνονταν ογκώδη και μαχητικά συλλαλητήρια για το μέγα θέμα της Κύπρου με πρωτοστατούντες τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων μας καθώς και τους φοιτητές και τις φοιτήτριες πολλοί απ τους οποίους και κακοποιήθηκαν απ την αστυνομία και χωροφυλακή της εποχής! Οι Έλληνες παραθεωρώντας τις πολιτικές και κομματικές τους διαφορές έβγαιναν στους δρόμους προκειμένου να διαδηλώσουν με σθένος για την αυτοδιάθεση της
ελληνικότατης Κύπρου μας! Μπροστάρης σ αυτούς τους αγώνες για μία ακόμη φορά η Εκκλησία της Ελλάδος με επικεφαλής τους αειμνήστους αρχιεπίσκοπο Σπυρίδωνα Βλάχο, μητροπολίτη Λήμνου και κατόπιν Τρίκκης και Σταγών Διονύσιο Χαραλάμπους και τον τότε αρχιμανδρίτη και μετέπειτα αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο Κοτσώνη επίσης αισχρώς διαβληθέντα. Το μείζον σε σπουδαιότητα Κυπριακό ζήτημα κυριαρχούσε στη δημόσια ζωή κι άφηνε τα αναξίτηλα αποτυπώματά του σ αυτήν. Και οι εφημερίδες της εποχής είχαν συντονίσει τη δημοσιογραφική τους δραστηριότητα με τα γεγονότα της Κύπρου.

Σήμερα όμως; Πώς άραγε τιμούμε τον επικό αντιαποικιοκρατικό, απελευθερωτικό κυπριακό αγώνα; Διοργανώνονται σχετικές σχολικές εορτές μνήμης; Γνωρίζουν οι μαθητές και μαθήτριές μας τίποτε σχετικά με εκείνη τη λαμπρή ιστορική σελίδα; Φρόντισαν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές να προβάλλουν τη θυσία των αγωνιστών της ΕΟΚΑ και τη σπουδαιότητά της; Τα ΜΜΕ (μέσα μαζικής εξαχρείωσης) τι πράττουν σήμερα πέρα απ το να υπογραμμίζουν τη βλακώδη, κέλτικης και φράγκικης προέλευσης, "πρωταπριλιά" στην οποία θριαμβεύει το ψεύδος με τραγικές πολλές φορές συνέπειες για την ομαλή κοινωνική ζωή; Η πανεπιστημιακή-ακαδημαική κοινότητα τι πράττει εν προκειμένω; Μήπως αιδημόνως σιωπά ρίχνοντας στον ωκεανό της λήθης το κυπριακό έπος όταν κάποιοι εκπρόσωποί της δεν το διαστρεβλώνουν κι όλας αποκαλώντας "τρομοκρατικό", ΑΚΟΥΣΟΝ, ΑΚΟΥΣΟΝ!!!, τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ; Τα πολιτικά κόμματα πώς συμπεριφέρονται σε σχέση με τη σημερινή επέτειο; Γίνεται σχετική μνεία άραγε; Αλλά κι αν αυτή γίνεται πώς γίνεται και για ποιο σκοπό γίνεται; Πάλλουν τα σχετικά μηνύματα από φλογερή αγάπη για την Πατρίδα Ελλάδα και είναι ικανά να αναπτερώσουν το ηθικό του Ελληνισμού ή είναι άνευρα, άχρωμα, άοσμα και κινούμενα εντός των πλαισίων της συμβατικότητας; Αλλά και η Ελλαδική Εκκλησία, τιμά άραγε τη σχετική επέτειο όπως πρέπει; Ή μήπως έχει συμβιβαστεί κι αυτή με τη λήθη; Μήπως πάλι θα την "ξελασπώσουν" κάποιοι μητροπολίτες που όχι μόνο εμφορούνται από εθνικοθρησκευτικά ιδεώδη ( ο γράφων πιστεύει ότι όλοι οι Έλληνες επίσκοποι εμφορούνται απ αυτά) αλλά τα διατρανώνουν κι όλας αψηφώντας τα κοάσματα των ψευτοπροοδευτικών βατράχων; Γιατί τελευταία μετά πολλής της λύπης παρατηρούμε κάποιους εκκλησιαστικούς ηγήτορες να εκτοξεύουν μύδρους κατά του εθνικισμού( που οπωσδήποτε είναι καταδικαστέος από χριστιανικής πλευράς σε αντίθεση με τον εθνισμό-πατριωτισμό που είναι επαινετέος) και να σιωπούν για τον κίνδυνο του ουσιαστικού αφελληνισμού( που πρέπει να ιδωθεί στο γενικότερο πλαίσιο του εθνικοθρησκευτικού μας αποχρωματισμού ) που προωθείται από άθλια ΜΜΕ,κόμματα-πρώην αποκόμματα, πανεπιστημιακούς καθηγητές, εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, σχολικά εγχειρίδια- πραγματικά εργαλεία αποκοπής των μαθητών απ τις θρησκευτικές και εθνικές τους ρίζες, διάφορες αμαρτωλές ΜΚΟ και διεθνή ιδρύματα της συμφοράς τύπου Σόρος κ.ο.κ.;

Ο ελληνικός έχει ανάγκη ηγετών που θα του εμπνεύσουν όραμα, που θα τον προαγάγουν καλλιεργώντας τις θρησκευτικές, εθνικές και ηθικές αξίες που στήριξαν το έθνος μας σε δύσκολες καμπές της Ιστορίας του και συνετέλεσαν στην επιβίωσή του κι όχι από ελεεινής ποιότητας πρωινάδικα και άθλια τουρκικά σήριαλς που τον αποχαυνώνουν και τον υπανθρωποποιούν! Ούτε θα πρέπει μονοδιάστατα να καταλαμβάνει την επικαιρότητα η οικονομική κρίση που στη βάση της είναι ηθική και που ωθεί στην απελπισία, την παραίτηση, την απογοήτευση! Θα πρέπει να αντισταθούμε σθεναρά στους παγκοσμιοποιητές-νεοταξίτες και τα εγχώρια φερέφωνά τους που με λύσσα απεργάζονται τον αποχριστιανισμό και αφελληνισμό μας! Το χρωστούμε στις επόμενες γενιές αλλά και στους ηρωικούς μας προγόνους μεταξύ των οποίων εξέχουσα θέση κατέχουν οι άλκιμοι νέοι της ΕΟΚΑ!

Λ.Ν

4 σχόλια:

  1. Να προσθέσουμε στα όσα λέει ο κ.Νάνης ότι είχαμε δυστυχώς και νεκρούς στα συλλαλητήρια για την Κύπρο στη δεκαετία του 50 στις συμπλοκές του πλήθους με την αστυνομία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://panayiotistelevantos.blogspot.gr/2013/04/blog-post.html
    Αίσχη του Μπουτάρη που θεωρεί ότι δεν πρέπει οι δημοσιογράφοι στα δελτία ειδήσεων να χρησιμοποιούν τους όρους "Κωνσταντινούπολη" και Βόρειος΄Ήπειρος"! Βρεγμένη σανίδα που του χρειάζεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μούγγα απ τα βοθροκάναλα για το κυπριακό έπος! ΝΤΡΟΠΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το έπος του 1955 έπρεπε να το τιμούσαν με εορταστικές εκδηλώσεις και τα σχολεία της Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή