π. Μάρκος-Αντώνιος Κόστα Ντέ Μποργκάρ
ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑ
MIA ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ
Εκδόσεις "Εν πλω"
Η προβολή και η νομιμοποίηση της ομοφυλοφιλίας στη σύγχρονη κοινωνία εγείρει στην καρδιά των Χριστιανών πολιτών ένα πραγματικό ζήτημα. Το Άγιο Πνεύμα ζητά από μας να αναδείξουμε την ευαγγελική στάση απέναντι σ᾽ αυτή τη νέα κατάσταση — μια στάση που να εμπνέεται μάλλον από τον λόγο του Θεού και την εκκλησιαστική παράδοση, παρά από επιδερμικές αντιδράσεις ή από μια απλή κοινωνική ηθική.
Πρόκειται για ένα ζήτημα λεπτό, είναι ίσως ένα από τα σημαντικότερα τραύματα του κόσμου μας, ένα τραύμα που επιδρά στις σχέσεις ανδρών και γυναικών. Το μυστήριο της Εκκλησίας κομίζει μια νέα ζωή, που συμφιλιώνει τα αδέλφια μεταξύ τους και με τον Πατέρα τους, και εγκαινιάζει μια καινούργια υιοθεσία εν Αγίω Πνεύματι. Τα ζητήματα σεξουαλικής ηθικής δεν μπορούμε να τα προσεγγίσουμε παρά μόνο με μεγάλη λεπτότητα και ταπείνωση, ζητώντας εκ των προτέρων συγγνώμη από εκείνους που μπορεί να πληγώσουμε από αδεξιότητα ή ανικανότητα.
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ:
Α. Η θεολογική έννοια της διαφοράς του φύλου / Ι. Ο οντολογικός χαρακτήρας της δυαδικότητας των φύλων / ΙΙ. Η σχέση του θείου και του ανθρώπινου / ΙΙΙ. Διάκριση προσώπων ή υποστάσεων
Β. Ομοφυλοφιλία και πίστη / Ι. Η βιβλική προειδοποίηση / ΙΙ. Κατάσταση αγιασμού / ΙΙΙ. Η απόκτηση του Αγίου Πνεύματος
Γ. Η ποιμαντική στάση της Εκκλησίας / Ι. Ο μυστικός ασκητισμός των χριστιανών / ΙΙ. Ομοφυλοφιλία: Συγγενής ή επίκτητη; / ΙΙΙ. Η Εκκλησία και ο κόσμος.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Ο π. Μάρκος-Αντώνιος Κόστα Ντε Μποργκάρ κατάγεται από γαλλική αριστοκρατική οικογένεια με ιταλικές ρίζες. Γεννήθηκε το 1947 από ρωμαιοκαθολικούς γονείς, αλλά το 1972, μέσα από ένα ταξίδι του στη Ρουμανία, γνώρισε την Ορθοδοξία, στην οποία και μεταστράφηκε μαζί με τη σύζυγό του ένα χρόνο μετά. Το 1977 έγινε ορθόδοξος ιερέας της Ρουμανικής Εκκλησίας.
Έχει κάνει κλασικές σπουδές και είναι διδάκτωρ βυζαντινής ιστορίας (1983). Ξεκίνησε επίσης διδακτορικές σπουδές στή δογματική θεολογία, πλάι στον π. Δημήτριο Στανιλοάε, στον οποίο και μαθήτευσε επί δεκαετία (1980-1990). Το διδακτορικό δίπλωμα του απονεμήθηκε τελικά από τη θεολογική σχολή του Αγίου Σεργίου το 2010.
Υπηρέτησε στη μέση εκπαίδευση της Γαλλίας μέχρι το 2007.
Σήμερα είναι εφημέριος της ορθόδοξης ενορίας του Saint-Germain-et-saint-Clo ud (Louveciennes) της Ορθόδοξης Ρουμανικής Μητρόπολης στη Γαλλία, καθώς και υπεύθυνος της διεύθυνσης Πατρολογικών Σπουδών «Άγιος Μάξιμος Ομολογητής», του Ορθόδοξου Κέντρου Σπουδών καί Έρευνας «π. Δημήτριος Στανιλοάε».
Παπανικολάου Λάμπρος , εκδόσεις ΕΝ ΠΛΩ ..
Πληροφορίες –παραγγελίες 210 6011973,698 6509238
η μέσω email lambrospapanikolaou@gmail.com
Είναι της μόδας και της επικαιρότητας το θέμα αυτό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπητέ μου δεν είναι της μόδας ούτε της επικαιρότητας. Από την εποχή των Σοδόμων βασανίζει τη γη μας. Θα έλεγα ότι έχει πάρει χειρότερες διαστάσεις. Φοβούμαστε να το αντιμετωπίσουμε κατά τον λόγο του Θεού και το αποκαλούμε "κουσούρι" ή το παρασιωπούμε τελείως ως επίσημη εκκλησία. Δυστυχώς!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα το διαβάσω το βιβλίο θέλω να δω την προσέγγιση του πατρός.
Θόρυβος για το τίποτα. Πάντα υπήρχε και θα υπάρχει. Όσο το καταδικάζεις τόσο το διαφημίζεις.
ΑπάντησηΔιαγραφή"Θόρυβος για το τίποτα".
ΑπάντησηΔιαγραφήΏστε τίποτα είναι η ομοφυλοφιλία και η προβολή της! Και μη χειρότερα...!
Γιατί τόσος λόγος για μια παράκληση από τα φυσιολογικά. Δες λίγο την πλεονεξία, τον εγωισμό, την αχαριστία και τόσα άλλα ... αν σε αυτά είχε διορθωθεί ο άνθρωπος τότε θα μπορούσε να πολεμήσει και αυτό το πάθος. Νομίζω ότι η πολεμική είναι για να κρύψουμε τα δικά μας χειρότερα θανατηφόρα πάθη. Καθημερινά αδικούμε τους άλλους και αμνηστεύουμε τον εαυτό μας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ πνευματικη οικοδομη του συνολου της εκκλησιας 8:20 ειναι εργο υψηλο. Συνεπως καποιοι συνανθρωποι μας που προσπαθουν να βοηθησουν και τον εαυτον τους αλλα και αλλους,κερδος θα εχουν και αυτοι.Αλλα βλεπεις,αυτος που θελει να θυσιασει καποιες ωρες για τους αδελφους του,η προσφορα του θεωρειται φορτιο.Γιατι και ο αλλος που δεν τον ανεχεται ,εχει μαθει να υπηρετειται και οχι να υπηρετει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν ειναι λοιπον πολεμικη να κρυψουμε τα θανατηφορα δικα μας παθη,αμνηστευοντας τον εαυτον μας αλλα το συμφερον το των πολλων εχει τη θεση της αγαπης σε καποια ακομη προτεραιοτητα,που προ-ερχεται απο την αγαπη του Θεου.Ισως δεν σκεφτηκες βαθυτερα...π