Την Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016 στον 3ο όροφο του Πνευματικού
Κέντρου της Χριστιανικής Εστίας Πατρών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ.
Χρυσόστομος μίλησε εμπνευσμένα σε Φοιτητές και Φοιτήτριες της Χριστιανικής
Φοιτητικής Δράσης Πατρών και τους ευλόγησε την Βασιλόπιτα.
Μετά την εκδήλωση στην κατάλληλα διαμορφωμένη και χριστουγεννιάτικα
στολισμένη αίθουσα τελετών της Χ.Ε.Π. επί της οδού Κανάρη ο Σεβασιώτατος
ευλόγησε το δείπνο προς τιμή των Φοιτητών.
Το φωτογραφικό υλικό είναι του κ. Ν. Νικολόπουλου
Και του χρόνου. Πρέπει να περάσατε υπέροχα. Μπράβο στην χφδ Πάτρας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο και πάλι Μπράβο. Η Χ.Φ.Δ. Πατρών πάντα μπροστά. Και εις άλλα με υγεία...
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν κατάλαβα !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦάγανε μόνο τα αγόρια;;;
Τα κορίτσια ;;;
Τα έφαγε η μαρμάγκα;;;
Μαίρη Μ.
Προς: 28 Ιανουαρίου 2016 - 7:47 μ.μ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο κατάλαβες ή και το γνωρίζεις.
Υπάρχει φροντίδα για τα κορίτσια… περισσότερο από τα αγόρια. Και αυτό σου είναι γνωστό.
Δεν τα έφαγε η μαρμάγκα. Δείπνησαν και αυτά με καλύτερο μενού στον 5ο όροφο του κτηρίου επί της οδού Μιαούλη.
Την άλλη φορά έλα και εσύ για να μην έχεις αμφιβολία.
Αναστάσιος Κ.
Συγχαρητήρια στην Χριστιανική Εστία που φροντίζει τα παιδιά μας. Αυτές οι νεωτεριστικές σκέψεις από τη Μαρία Μ καλύτερα να μην καταγραφούν. Για μας τους γονείς και οι ηθικές αξίες έχουν περιεχόμενο. Όσες κάψαν την ουρά τους μην ζητούν να την κάψουν και οι άλλοι. Επαναλαμβάνω τα συγχαρητήριά μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρήστος Αρβανιτόπουλος
Αυτό το νεωτεριστικό πνεύμα που διαθέτουν ορισμένοι νέοι έχουν καταντήσει την εποχή μας Σόδομα και Γόμορρα. Να κρατηθούν οι παραδόσεις και όχι οι εξαλλοσύνες γυναικών και ανδρών που άλλα ζητούν. Στην Εκκλησία την Ορθόδοξη δεν αναμιγνύονται άνδρες με γυναίκες. Οι Πατέρες γνώριζαν και γνωρίζουν. Οι νεότερες να ψάξουν για γαμπρούς σε άλλα μέρη και όχι σε τόπους Ιερούς.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτή την ανοησία που κουβαλούν ορισμένοι, ευτυχώς λίγοι ακόμη, χωρίζουν τους άνδρες από τις γυναίκες λες και φοβούνται κάποια ανίατη ασθένεια μην κολλήσουν ο ένας από τον άλλο. Οι ανώμαλοι δεν τους απασχολούν;; Αυτοί τι ζητούν;; Να χωρίζουν και τους άντρες πλέον μεταξύ τους, αλλά και τις γυναίκες, διότι τώρα υπάρχει επίσημα και το Σύμφωνο Συμβίωσης. Σιγά τον ιερό τόπο που έφαγαν μόνα τους τα αγόρια από τα κορίτσια. Υπάρχουν εκδηλώσεις πολλών μητροπόλεων που βρίσκονται μαζί στην τράπεζα αγόρια και κορίτσι. Μόνο στην Εστία υπάρχει αυτή η αρρώστια να χωρίζει. Παιδιά η Αγαμία χτυπάει στο κεφάλι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑς μην κατεβάζουμε το επίπεδο. Η Χ.Φ.Δ. Πατρών βοηθάει ουσιαστικά, αθόρυβα, με γνήσια αγάπη των υπευθύνων και προπάντων πνευματικά τα παιδιά μας. Ας ενδυναμώνει ο Θεοός και τα επίλεκτα στελέχη της Χριστιανικής Εστίας Πατρών και τα εκλεκτά μέλη της Χ.Φ.Δ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑιώνες ολόκληρους η εκκλησία είχε την τάξη να είναι σε διαφορετικό μέρος οι άνδρες από τις γυναίκες στους ναούς και στην ιδιωτική ζωή. Σήμερα οι μοντέρνες επιθυμούν να ξεχαρβαλώσουν τα πάντα. ΟΧΙ οι θέσεις και οι αρχές δεν μπορούν να αλλάξουν. Από αυτές τις μοντέρνες ήλθαν όλα τα κακά. Τα ξεγυμνώματα και τα παντελόνια των γυναικών στην Εκκλησία. Αυτά είναι αποκυήματα της δυτικής παπικής κουλτούρας και όχι της Ορθοδοξίας. Καλά θα κάνει η κ. Μαρία Μ να μην μπλέκει εκεί που δεν την σπέρνουνε. Αν της αρέσει να συγχρωτίζεται με άνδρες με για της και χαρά της. Μην προσπαθεί όμως να την ακολουθήσουν και άλλοι στην αντορθόδοξη ζωή της.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕιδική Συνοδική Επιτροπή Γυναικείων Θεμάτων
ΑπάντησηΔιαγραφή(Κανονισμός 153/2002)
Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
Ἡ παρουσία τῆς γυναίκας στό σῶμα τῆς Ἐκκλησίας εἶναι ταυτόσημη καί ἰσότιμη μέ ἐκείνη τοῦ ἄνδρα, διότι καί οἱ δύο ὡς πιστοί καί μέλη τοῦ ἰδίου σώματος ἑνώνονται μεταξύ τους καί μαζί μέ τή Θεία Κεφαλή τοῦ σώματος σέ μία "ἐν Χριστῷ" ζωή, μέ τήν ἐνέργεια τῆς Θείας Χάριτος. Ἡ Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία δέν ἀντιλαμβάνεται τήν ἰσότητα ὡς ἰσοπέδωση. Ἡ ποικιλία σ' αὐτή δέν ἀντιστρατεύεται τήν ἑνότητα. Γι' αὐτό καί στόν χῶρο τῆς Ὀρθοδοξίας δέν ὑπῆρξαν ποτέ ἐπαναστάσεις καί κινήματα διορθωτικά τῶν τάσεων πού εἶχε κατά καιρούς ἡ ἑνότητα. Στήν Ὀρθοδοξία ἀνέκαθεν ἴσχυσεν ὁ κανών τοῦ Ἀποστόλου Παύλου: Τό σῶμα ἔχει πολλά μέλη καί τό κάθε μέλος ἔχει τή δική του ἀποστολή, πού ἐκπληρούμενη συμβάλλει, μέ τήν ἀξία καί μοναδικότητά της, στή γενική ἁρμονία. Τό νά θέλουν ὅλα τά μέλη νά ἐκτελοῦν τήν ἴδια λειτουργία στό σῶμα ἀποτελεῖ ἔνδειξη σοβαρᾶς ἀσθένειας τῶν ἴδιων καί τοῦ σώματος. "Μή πάντες ἀπόστολοι; μή πάντες προφῆται; μή πάντες διδάσκαλοι; μή πάντες χαρίσματα ἔχουσιν ἰαμάτων; μή πάντες γλώσσαις λαλοῦσι; μή πάντες διερμηνεύουσι;" Στό ὀρθόδοξο ἦθος ὁ σεβασμός τῆς ἰδιαιτερότητος ἀποτελεῖ θεμελιώδη ἀρχή, τήν ὁποία οἱ σύγχρονες δυτικές κοινωνίες δέν ἀποδέχονται εὔκολα. Ἔτσι καί ἡ ἰδιαιτερότητα τῆς γυναίκας καί τῶν λειτουργημάτων πού ἐπιτελεῖ μέσα στήν Ἐκκλησία δέν ἔχει στήν Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία τό νόημα τῆς ὑποτιμήσεώς της.
Το προς Γαλάτας 3, 28 («ουκ ένι άρσεν και θήλυ…»), αρκεί για να λύσει κάθε παρεξήγηση, όταν βέβαια υπάρχει νους και ειλικρίνεια. Στην Α΄ προς Κορινθίους λοιπόν (11, 2-12) ο Παύλος έχει πει ότι οι γυναίκες πρέπει να καλύπτουν την κεφαλή τους κατά τη διάρκεια της λατρείας, για να δείχνουν ότι «έχουν κεφαλή» (τον άντρα τους), όπως και ο άντρας έχει κεφαλή: το Χριστό. «Ο άντρας είναι εικόνα και δόξα του Θεού και η γυναίκα είναι δόξα του άντρα». «Η γυναίκα έγινε από τον άντρα και για τον άντρα και όχι ο άντρας από τη γυναίκα και για τη γυναίκα» λέει (δηλαδή η Εύα από την πλευρά του Αδάμ)!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ καθένα ή η καθεμία να κάνει αυτό που την εκφράζει. Υπάρχουν πολλές προσπάθειες. Δεν είναι δυνατό να είναι όλες ίδιες. Η πληθώρα φοιτητών στην σύναξη αυτή δείχνει αποδοχή. Το ίδιο μπορεί να σημαίνει κάπου αλλού με μικτά.
ΑπάντησηΔιαγραφή