Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Ερχεται η ανάγκη συνοχής ... των χριστιανών μεταξύ των εις κάθε σημείον του πλανήτου. - Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος


Γνωρίζομεν τας μέχρι τώρα Υμετέρας προσπαθείας προς τούτο Παναγιώτατε, και επιθυμούμεν να εκφράσωμεν εις Υμάς την διαβεβαίωσιν ότι δεν είστε μόνος. Η Αγιωτάτη Εκκλησία της Ελλάδος εστήριξε, στηρίζει και θα στηρίζει το Οικουμενικόν Πατριαρχείον και είναι ετοίμη να προσφέρη πολλαπλήν βοήθειαν τόσον εις την διεξαγωγήν του Διαλόγου, όσον και εις την δημιουργίαν πόλων πιέσεως προς πάσα κατεύθυνσιν και πολιτικήν αρχήν. Και η έντιμος ελληνική Πολιτεία άλλωστε συντρέχει και συμπάσχει προς τα αυτά πιστεύματα, επιστηρίζουσα το δίκαιον και τ' αληθές.
Ως φυσική δε απόρροια της ισλαμικής ταύτης προκλήσεως έρχεται η ανάγκη συνοχής των πολιτών της Ευρώπης, ενότητος δηλαδή των χριστιανών μεταξύ των εις κάθε σημείον του πλανήτου.

Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος

2 σχόλια:

  1. Αν ζούσε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος θα ήταν διαφορετική η θέση της Ελλάδας και της Εκκλησίας. Τι να γίνει ο Θεός τον πάρει κοντά του και οι επίσκοποι που χειροτόνησε αρχιμανδρίτες που δεν τους γνώριζε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας το παίζουν παράγοντες. Να είχα την μόρφωση του Χριστόδουλου θ έλεγα ας πάει. Όμως είναι θεολογικά και κοινωνικά αμόρφωτοι. Το λάθος του Χριστοδούλου ήταν που είχε μεγάλη καρδιά και έκανε τους τυχάρπαστους μεγάλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έφυγε νωρίς.
    Είχε ευρύτητα σκέψεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή