Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Δέηση στην Θεοτόκο Μητέρα του Φωτός - Ιάκωβος

Ένα από τα αμέτρητα τροπάρια που έχουν γραφεί και απευθύνονται προς την Υπεραγία Θεοτόκο λέγει:-
«Παναγία Θεοτόκε, σε παρακαλώ, όσον καιρό θα ζω στη γη μη με εγκαταλείψεις ποτέ και μην εμπιστευθείς την προστασία μου και την σωτηρία της ψυχής μου σε ανθρώπους αλλά ανάλαβέ με εσύ η ίδια προσωπικά και ελέησέ με»
Πόσο ωραία πράγματι λόγια που φανερώνουν την θερμή πίστη και τον απέραντο σεβασμό του συγγραφέα προς την Παναγία Μητέρα του Φωτός του αληθινού και άσβεστου, του Γιου του Θεού και Κυρίου των πάντων, του Σωτήρα μας Ιησού Χριστού!
Από την 1η Αυγούστου οι απανταχού της γης χριστιανοί έχουν αρχίσει την προετοιμασία για την μεγάλη γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, το Δεκαπενταύγουστο. Νηστεία, καθημερινές δεήσεις και προσευχές, περισυλλογή.

Οι απανταχού της γης χριστιανοί, σέβονται και τιμούν πάρα πολύ την Παναγία και προφέρουν με ιερό δέος και κάθε στιγμή το άγιο όνομά της. Την θυμούνται, την αναζητούν και την φωνάζουν τόσο σε στιγμές χαράς και ενθουσιασμού όσο και σε περιπτώσεις ασθενειών, επιδημιών, επιδρομών από αλλόφυλα έθνη και όποιων άλλων κινδύνων. Και η Παναγία μας, χωρίς καθυστέρηση ανταποκρίνεται αμέσως στις προσευχές και στις δεήσεις μας γιατί είναι «Γοργοεπήκοος». Φτάνει να υποβάλλουμε θερμά και με πίστη τα αιτήματά μας προς Αυτήν. Και σε εθνικά θέματα, όπως για παράδειγμα την λύτρωση και την απελευθέρωση της Πατρίδας πρέπει να είναι όσο το δυνατό συλλογικότερα. Αιτήματα όχι μόνο για τις δυσκολίες και τους κινδύνους της ζωής αλλά και τα προς σωτηρίαν  των ψυχών μας.
Η Παναγία μας για την πολλή της καλοσύνη και αγάπη έγινε «αιτία της των πάντων θεώσεως», προσήλκυσε άφθονη την Θεία Χάρι – Μεγαλόχαρη - και με την συγκατάθεσή της συμμετέσχε στο σχέδιο της Μεγάλης Βουλής του Θεού για την σωτηρία των ανθρώπων. Έγινε έτσι ο σύνδεσμος μεταξύ ουρανού και γης, Θεού και ανθρώπων και σκάλα από την οποία κατέβηκε ο Yιός του Θεού στη γη και μέσω της οποίας οι άνθρωποι μπορούν ν’ ανέβουν στον ουρανό.
Όλοι πρέπει να παρακαλούμε θερμά την Κυρία Θεοτόκο να μεσιτεύει προς τον Υιό της και για την ευόδωση των προσπαθειών  για δίκαιη επίλυση του εθνικού μας προβλήματος και για επίσπευση της αποκατάστασης της ελευθερίας και της δικαιοσύνης στην Κύπρο μας και να χαρίσει στις καρδιές μας ειρήνη, ομόνοια και αγάπη προς όλους τους συμπατριώτες μας, στον ελληνισμό και προς όλο τον κόσμο.

Ιάκωβος

1 σχόλιο: