Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019

Η Καθαρά Δευτέρα στην ΜΦΗ "Η ΑΓΙΑ ΣΚΕΠΗ"

Με σύμμαχο τον καλό καιρό τηρήθηκε  το έθιμο του ΄΄χαρταετού’’ στην Μ.Φ.Η ‘Η ΑΓΙΑ ΣΚΕΠΗ της Χριστιανικής Εστίας Πατρών! Καθώς οι χρυσές ακτίνες του ήλιου έλουζαν το Καμπαναριό του Ιερού Ναού της Αγίας Σκέπης, πάνω από αυτό ξεπρόβαλε ο όμορφος χαρταετός ο οποίος υπενθύμισε σε τρόφιμους, προσωπικό, φίλους και γείτονες του ιδρύματος να υψώσουν τα βλέμματά τους στον καταγάλανο και φωτεινό ουρανό  και να δοξάσουν όλοι μαζί τον Κύριο για τον όμορφη μέρα την οποία τους χάρισε για να τους καλωσορίσει στη Σαρακοστή!
Με περίσσιο ζήλο οι τρόφιμοι βοήθησαν στην όμορφη διαδικασία, ενώ αναπολούσαν όλοι παιδικά τους βιώματα με έθιμα και συνήθειες της ημέρας αυτής. 




Στιγμή χαράς και ξεκούρασης και για το προσωπικό η εναγώνια προσπάθεια να σηκωθεί όλο και πιο ψηλά ο χαρταετός. Στον προαύλιο χώρο του Ιερού  Ναού συντροφιά στους τροφίμους κράτησε μεταξύ των άλλων και η κ. Ευτυχία Μάστορα, ενώ ευχές για  καλό αγώνα και καλή Σαρακοστή έδωσε σε όλους και ο κ. Παναγιώτης Γεωργαντόπουλος εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Χ.Ε.Π.

Η μέρα έκλεισε με το ‘πλούσιο νηστίσιμο’ γεύμα   με όλα τα αγαθά που συνθέτουν το ΄Σαρακοστιανό τραπέζι’. 
Ανδριάνα Τσαγκάρη
Κοινωνική Λειτουργός

















1 σχόλιο:

  1. Χαρούμενο εορταστικό και οικογενειακό περιβάλλον. Πάντα έτσι να είστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή