Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΠΡΟΑΣΤΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

 

Κεκλεισμένων των θυρών τελέσθηκε την Κυριακή 21 Μαρτίου 2021 Αρχιερατική  Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Προαστίου  Πατρών προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.
Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο στάδιο του θριάμβου την Ορθοδοξίας το οποίο εορτάζεται κατά την Α΄ Κυριακή των Νηστειών. Αφού η Εκκλησία ταλανίστηκε από αιρετικούς, απίστους και αθέους επί αιώνες ολόκληρους κατόρθωσε  να νικήσει. Αυτό είναι το βαθύτερο νόημα της εορτής της αναστήλωσης των Αγίων και Ιερών εικόνων.


Η αλήθεια θριάμβευσε πάνω στα ανθρώπινα πάθη και την πλάνη, πράγμα απαραίτητο για τη σωτηρία των ανθρώπων και τη δόξα του Θεού.
Αλλά για να νικήσει η Ορθοδοξία χύθηκαν ποταμοί μαρτυρικού αίματος πλήθους πιστών, επισκόπων, ιερέων, μοναχών και λαϊκών. Οι Άγιοι μάρτυρες θυσίασαν τα πάντα για την αληθινή πίστη, την ορθοδοξία και οφείλουμε  να βαδίζουμε στα χνάρια τους χωρίς εκπτώσεις και συμβιβασμούς στα θέματα της ορθοδόξου πίστεως.
Να κρατήσουμε σε χαλεπούς καιρούς αυτόν τον πολύτιμο θησαυρό αγνό, ανόθευτο και ακαινοτόμητο  και έτσι  να τον παραδώσουμε στα παιδιά μας και τις επόμενες γενεές.
Τόνισε πως ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, τα πνευματικά αυτονόητα αμφισβητούνται καθώς επίσης αμφισβητούνται οι θεσμοί και οι πνευματικές μας αξίες.
Ακόμα και αν τα πάντα αλλάξουν γύρω μας ένα δεν πρέπει να αλλάξει, η αγάπη μας στην Αγία Ορθόδοξη Εκκλησία μας που είναι ο ίδιος ο Κύριός μας παρατεινόμενος εις τους αιώνας, και ο ευαγγελικός ορθόδοξος τρόπος ζωής μας.
Κλείνοντας ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη πολλά, ευλογημένα, Θεοσκέπαστα, Θεοφρούρητα και καλή συνέχεια στο στάδιο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

1 σχόλιο:

  1. κ. Κωστόπουλε εκφράζω την χαρά μου διότι στη θεία λειτουργία στο Ναό Αγίου Παντελεήμονος Προαστίου Πατρών βλέπω να λειτουργούν τρείς παραδοσιακοί κληρηκοί ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο εφημέριος του Ναού π. Παύλος Σπίνος και ο ιεροδιάκονος π. Δημητριος Καννελόπουλος. Ας παραδειγματίζονται και οι νεότεροι κληρικοί από τους παραδοσιακούς κληρικούς θέλουμε τους κληρικούς μας με τα ράσα τους, τα γένια τους και τα μαλλιά τους.
    Ευχαριστώ για την φιλοξενία Κ.Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή