Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021

Μόλις ολοκλήρωσα την 3η δόση του εμβολίου κατά της Covid-19

Μόλις ολοκλήρωσα (εορτή των Αγίων Αναργύρων) την 3η δόση του εμβολίου κατά της Covid-19, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες των ειδικών, που είναι οι Ιατροί και μόνον αυτοί, αφού πέρασαν 9 μήνες από την 2η δόση.

Δοξάζω τον Θεό που ως σήμερα δεν προσβλήθηκα από τον ιό, παρόλα τα καθήκοντά μου εις Ελλάδα και Κύπρο, που με έφεραν σε επαφή με πολλούς δυστυχώς ανεμβολίαστους. Αυτό αποδεικνύει ότι ο εμβολιασμός είναι μονόδρομος για την θωράκιση της υγείας μας.

Ευχαριστώ το προσωπικό του Εμβολιαστικού Κέντρου Βορείου Τομέα (Αγίου Αλεξίου) Πατρών για την υποδειγματική εξυπηρέτηση.

Έκανα την 3η δόση για να  προστατέψω πρώτα και πάνω απ’ όλα τον εαυτό μου, αυτούς που αγαπάω, και κατά επέκταση και το κοινωνικό σύνολο. Τα εμβόλια έχουν αποδώσει το άριστο μέχρι σήμερα. .

Η εκρηκτική άνοδος στα κρούσματα, τις διασωληνώσεις και τους θανάτους την τελευταία εβδομάδα στην πατρίδα μας μόνο δυσοίωνα σενάρια μπορεί να φέρνει στο προσκήνιο.

Δεν εφησυχάζω, θα συνεχίσω να ακολουθώ τα μέτρα καθημερινής πρόληψης και προστασίας, έτσι όπως μας τα ορίζουν οι Ιατροί, μέχρι ο ιός να είναι ανίσχυρος στο σύνολο των συνανθρώπων μου. 

Εγώ έκανα το χρέος μου, αν και πολλοί φάνηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Ακολούθησα τον Χρυσό Κανόνα της επί του Όρους ομιλια του Κυρίου «Καθώς θέλετε ίνα ποιώσιν υμίν οι άνθρωποι, και υμείς ποιείτε αυτοίς ομοίως» (Λουκ. 6,31)

Αναστάσιος Κωστόπουλος

45 σχόλια:

  1. Σε συγχαίρω που έχεις το θάρρος να το διατυμπανίζεις.
    Έχουμε φτάσει σε σημείο να διστάζουμε να αναφέρουμε το αυτονόητο.
    Ότι εμβολιαστήκαμε γιατί είναι ο μόνος δρόμος να σταματήσουν οι καραντίνες, να μη νοσεί ο κόσμος και να μην κινδυνεύει.
    Και το κυριότερο:
    Για να μπορούν να βρίσκουν κρεβάτι στο νοσοκομείο οι αρνητές του εμβολίου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια. Είθε το φωτεινό παράδειγμά σου να ακολουθήσουν οι ανεμβολίαστοι που προξενούν κακό στην κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευτυχώς που δεν σε παίρνουμε στα σοβαρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και είχαμε μια φαγούρα...
    "Βαρυσήμαντη" είδηση...
    Ο Κωστόπουλος έκανε το εμβόλιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατί το διατυμπανίζετε κύριε;
    Κατόρθωμα κάνατε; Αλλά και κατόρθωμα να κάνατε πάλι δεν έπρεπε να το διατυμπανίζετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ειναι δυνατόν να εμβολιαζομαι, να προστατευω τον οργανισμό μου και ταυτόχρονα να φοβάμαι μη κολλησω απο το συνάνθρωπο μου, που δεν έχει εμβολιαστεί; Ποιο το νόημα του εμβολίου, τότε; Τα εμβόλια που κάναμε στην παιδική μας ηλικία, μας έχουν θωρακίσει εφ όρου ζωής!! Εδώ με το συγκεκριμένο εμβόλιο, όσες δόσεις και να κάνεις, πάντα θα φοβάσαι τους μη εμβολιασμενους..Το θέατρο του παραλόγου, δηλ.!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ἀγαπητέ μου Ἀναστάσιε,
    Χαίρομαι γιά αὐτή τήν τοποθέτησή σου, διότι δηλώνει ὑπευθυνότητα,
    Ἐπίτρεψέ μου νά πῶ, ὅτι ὅσοι εἶναι ἀρνητές τῶν ἐμβολίων καί μάλιστα ὅσοι εἶναι καί πνευματικοί καί μέ τίς συμβουλές τους ὁδηγοῦν πνευματικά τους παιδιά στόν θάνατο ὄχι μόνο δέν ἀκολουθοῦν τήν ἀπάντηση τοῦ Κυρίου μας στόν δεύτερο πειρασμό Του "οὐκ ἐκπειράσεις Κύριον τόν Θεόν σου", ἀλλά εἶναι "ἐγκληματίες" (κατά τή ρήση Ἱεράρχη μας) καί κυρίως οἱ πνευματικοί αὐτοί πρέπει νά κρεμάσουν τό ἐπιτραχήλιό τους ἤ ὁ Ἐπίσκοπός τους νά τούς ἐπιβάλει τουλάχιστον 1 ἤ 2 χρόνια ἀργία.
    Μέ πολλή ἀγάπη Χριστοῦ
    π. Νικόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και τον Νώε δεν το πήραν στα σοβαρά και πήγαν κατά πνιγμού όλοι τους. Ενώ ο Νώε σώθηκε. Ο Αγιορείτης Γέρων Επιφάνιος μου είπε όσοι πεθάνουν από κορονωιό επειδή συνειδητά δεν έκαναν το εμβόλιο θα πάνε στην κόλαση γιατί αυτοκτονούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν έχεις φαγούρα τρέξε σε δερματολόγο.
    Για μας είναι βαρυσήμαντη είδηση γιατί ο κ. Κωστόπουλος είναι μια εξέχουσα προσωπικότητα. Παραδειγμάτισε πολλούς από εμάς που θα πάμε να το κάνουμε διότι όλα όσα λέει είναι σωστά και λογικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πρέπει να το διατυμπανίζει για να τον μιμηθούμε. Όλοι αυτοί οι τσαρλατάνοι που λένε κατά του εμβολίου μπορούν να έχουν δημόσιο λόγο και ο Κωστόπουλος όχι. Έπρεπε να το διατυμπανίσω και να το διαβάσουν πολλοί διότι το εμβόλιο είναι μονόδρομος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεύτερε ανώνυμε, ο διχασμός που καλλιεργούν οι εμβολιολάγνοι δεν προξενεί κακό στην κοινωνία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συμφωνώ μαζί σας π. Νικόλαε.
    Ας σας ακούσουν οι υπεύθυνου που είναι μήνες τώρα στην ανευθυνότητα και οι υφιστάμενοι προσφέρουν αρνητικό έργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ευχαριστούμε για την αναγγελία. Είναι τόνωση για μας που την κάναμε με την σύζυγο μου την 3η δόση. Πολύ ωφέλημα και τα όσα μας γράψατε για την ωφέλεια.
    Καλή δύναμη. Ο Θεός να σας προστατεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Προς 6:33:πολύ "αυθόρμητο" το σχόλιό σου...
    Και "ελεύθερο" προκατάληψης και συμπαθειών βεβαίως-βεβαίως.
    Οσο για το δερματολόγο, δεν χρειάσθηκε να πάω. Πήρα από μόνος μου fenistil. Δεν μπορούσα να περιμένω άλλο.
    Δεν άντεχα τόση φαγούρα συνεπεία μιας τόσο "βαρυσήμαντης" είδησης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μπράβο στον π. Νικόλαο μιλάει με θάρρος και παρρησία.
    Έτσι πρέπει να είναι οι Ορθόδοξοι Ιερείς μας.
    Σας ασπάζομαι.
    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε λίγο καιρό μαζί μ αυτόν θα ασπαστείς και πολλά αλλά φοβισμένα ανθρωπάκια που έτρεξαν να κάνουν αυτό που τους είπαν οι καλοπληρωμένοι τηλε αστέρες.

      Διαγραφή
  16. Πάντα τολμηρός πάντα ωφέλιμος Ιστολόγε της καρδιάς μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. «Ο εμβολιασμός είναι μονόδρομος για την θωράκιση της υγείας μας.» Σωστά τα γράφεις. Ακούμε καθημερινά για ΘΑΝΑΤΟΥΣ ανεμβολίαστων στα νοσοκομεία. Επιτέλους ας σωφρονιστούν οι φαντασιόπληκτοι χριστιανού που έπλασαν μύθους για τον εμβολιασμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Συμφωνώ απόλυτα, υπεύθυνη στάση απέναντι στο πολύτιμο αγαθό της ζωής και στον συνάνθρωπο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο καλός μας ιερέας του Πανεπιστημιακού Ναού π. Νικόλαος μιλάει την γλώσσα της λογικής. Είναι τιμή μας που προσφέρει τις Λατρευτικές του υπηρεσίες στους Τρεις Ιεράρχες. Δεν τον έχω πνευματικό αλλά τον εκτιμώ και τον σέβομαι και παραδέχομαι την άποψή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ορθοτομεί τον λόγο της αλήθειας ο π. Νικόλαος. Υπάρχουν κληρικοί οι οποίοι δεν μας επιτρέπουν την μάσκα την ιατρική στην θεία Λειτουργία. Αυτά τα γνωρίζει ο Μητροπολίτης; Τι κάνει; Ποιος θα μας προστατεύσει; Με αυτό τον τρόπο οι ναοί για μας είναι κλειστοί. Για αυτή την διχόνοια ποιοι ευθύνονται. Μάλλον η ασυδοσία.
    Μ. Πολυχρονίου Κορίνθου 270

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Συγχαρητήρια κ. Κωστόπουλε. Έκανες αυτό που προτείνει ο ιατρικός κόσμος. Το θέμα δεν είναι εκκλησιαστικό αλλά ιατρικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Σπύρος Κοντόπουλος2 Νοεμβρίου 2021 στις 1:24 π.μ.

    Ο κ. Κωστόπουλος με την ανακοίνωση της προσωπικής του επιλογής να κάνει και την Τρίτη δόση του εμβολίου παρακινεί το 40% του Ελληνικού πληθυσμού που για διαφόρους λόγους προτιμά να πάει στο νοσοκομείο ή και στον τάφο από το να κάνει το εμβόλιο και λέει μην φοβάστε μην ακούτε τις ανοησίες και τους διαφόρους τσαρλατάνους πολιτικούς ή και θρησκευτικούς ηγέτες και προχωρήστε στην μονη λύση που είναι το εμβόλιο σήμερα γιατί η ζωή είναι ανεκτίμητο αγαθό.
    Θλίβομαι για τα σχόλια τα οποία τον μειώνουν ως προσωπικότητα. Αυτός όμως είναι μια μεγάλη προσωπικότητα που γνωρίζει ότι πάνω από το τσαλάκωμα της προσωπικότητάς του είναι η σωτηρία των συνανθρώπων. Διάβασα και μαύρισε η ψυχή μου ότι σήμερα έγινε η κηδεία μοναζουσών που δεν είχαν κάνει το εμβόλιο στο μοναστήρι της Μαψού. Ξυπνήστε από τον λήθαργο άνθρωποι της Εκκλησίας γιατί το ίδιο συμβαίνει με αγιορείτες που ακούγοντας τσαρλατάνους εμπόρους σωμάτων δεν έκαναν το εμβόλιο.
    Κύριε Κωστόπουλε έπρεπε να σας τιμήσουν για τον αγώνα που δώσατε αυτούς τους μήνες από το καταπληκτκό σας Ιστολόγιο αλλά βλέπω στις φωτογραφίες που δημοσιεύει η τοπική σας εκκλησία άλλοι να φορούν μάσκες και άλλοι όχι ανάλογα με το ποιος λειτουργεί. Το ψάρι βρομάει από το κεφάλι. Όποιος έχει μάτια βλέπει.
    Σε πάω Κωστόπουλε γιατί έχεις άποψη και την φανερώνεις.
    Σπύρος Κοντόπουλος
    Κηφισιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ ξυπνά από το λήθαργο...και κάνε και καμμιά άλλη δόση εμβολίου να σωθείς..τώρα που θωρακιστηκες εσύ άσε τους ανεμβολιαστους να πεθάνουν..ή μήπως φοβάσαι μην κολλήσεις;;;τι δεν έχεις ανοσία τζάμπα το έκανες;;λέω εγώ τώρα.περαστικα και σε σένα και στον κ.Κωστοπουλο..

      Διαγραφή
  23. π. Μεσσαλα που μιλάς για αργίες και επίτιμια μπράβο σου …. Επιτέλους οι πνευματικοί ας γίνουν πιο υπεύθυνοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Συγχαρητήρια. Δίνετε το σωστό παράδειγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Χαίρετε.
    Ουσιωδέστερο είναι η ελευθερία.
    Θέλει κάποιος να κάνει εμβόλιο, και το κάνει.
    Δεν θέλει και δεν το κάνει.
    Τα άλλα περί αγάπης είναι λίγο κούφια, όπως συνήθως όλα τα περί αγάπης λεγόμενα την σήμερον.

    Ο ανεμβολίαστος που πληρώνει από την τσέπη του 80 ευρώ τον μήνα και δεν μπορεί να πάει όπου πάτε εσείς (ανεξάρτητα εάν κάνετε χρήση του δικαιώματος σας ή όχι) και αυτός διαφυλάσσει το κοινωνικό σύνολο με προσωπικό κόστος, και κατά μία έννοια μάλιστα ΙΣΩΣ με αποτελεσματικότερο τρόπο έναντι του ελεύθερου εμβολιασμένου ως προς την πλευρά της έγκυρης διάγνωσης.
    Έτσι δεν είναι; Ή μήπως όχι;
    Κάνετε εσείς δύο 10ευρα rarid επίσημα τέστ σε δομή την εβδομάδα στα πλαίσια του ευαγγελικού λόγου; Αν όχι, γιατί; Θα σας άρεσε να σας κουνούν το δάκτυλο και να σας λένε ανεύθυνο και αντίχριστο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Προς: 3 Νοεμβρίου 2021

    Ανώνυμε και άγνωστε σε εμένα κ. Ορφέα χαίρετε.
    Επί ώρες άφησα το σχόλιο σας μήπως και κάποιος από τους γνωστούς με υπερασπιστεί. Όλοι έχουν μάθει όπως εσύ να κουνούν το χέρι ως Εισαγγελικοί Λειτουργοί κατηγορώντας «Τα άλλα περί αγάπης είναι λίγο κούφια, όπως συνήθως όλα τα περί αγάπης λεγόμενα την σήμερον.»
    Υποθέτω ότι ως γνώμονα περί «κούφιας αγάπης» να έχεις το εαυτό σου. Αφού δεν σε γνωρίζω, θα απολογηθώ για εμένα.
    Αγαπητέ Ορφέα «δεν έχω μάθει να ζω γονατιστός της Ευγενίας είμαι γιός». Η γενιά μου κρατά από Μικρασιάτες, από την Ολυμπία της Ηλείας και Αρβανίτες. Είμαι προσήλυτος στο «ευσεβιστικό κίνημα» όποτε σιχαίνομαι την υποκρισία αυτών που με τον σταυρό κτυπούν πισώπλατα. Έχω δεχθεί πολλές επιθέσεις από εν Χριστώ αδελφούς επί δεκαετίες. Είναι το προσφιλές τους άθλημα. Ομολογώ ότι μου αρέσει, να λένε οι άγιοι αδελφοί εναντίον μου. Για εμένα είναι παιχνίδι που με διασκεδάζει. Προ δύο μηνών μια ομάδα 6 αδελφών με πρωταγωνιστή 1 με κατηγορούσαν επί δύο ώρες. Οι άλλοι 5 σιωπούσαν. Μετά μου είπαν ιδιαιτέρα έχεις δίκιο αλλά….. Οι κακόμοιροι έχαναν τον χρόνο τους.
    Και τώρα επί της ευγενέστατης εισαγγελικής κατηγορίας σου.
    Έχω πλέον των 13ων χρόνων που με τίμησαν δια της ψήφους τους να διευθύνω ένα Ίδρυμα που φροντίζει ηλικιωμένους αδελφούς. Το έχω καταγράψει και άλλη φορά ότι όλα αυτά τα 13 χρόνια είμαι ΑΜΙΣΘΟΣ ζω από τις οικονομίες μιας ζωής και εκ της πατρικής «ουσίας». Είμαι καθαρός και έναντι του Δημοσίου διότι δεν έκανα κάπου πενθήμερη πρόσληψη για να παίρνω επιδότηση του ΟΑΕΔ όπως έκανε πρόσφατα ευσεβής κυρία.
    Όταν ήλθε στην ζωή μας αυτό το covid-19 από το να φύγω με ελαφρά πηδηματάκια παρέμεινα για να βοηθήσω τους ανθρώπους που αγαπώ και ΑΜΙΣΘΑ υπηρετώ. Προσαρμόστηκα στις ΚΥΑ ως νομιμόφρων πολίτης αφήνοντας το εγώ μου. Όταν μας υποχρέωσαν του εμβολιασμού τον έκανα. Άλλοι τον απέφυγαν. Εγώ ως ηγέτης-διευθυντής δεν μπορούσα να αποφύγω διότι αυτό θα σήμαινε την απόσυρσή μου. Σε πληροφορώ ότι έγγραφα έδωσα δύο παραιτήσεις και οι υπεύθυνοι μου είπαν ότι ο καπετάνιος δεν εγκαταλείπει το πλοίο στην θαλασσοταραχή. Έκανα το εμβόλιο από ΑΓΑΠΗ μην μου λες περι κούφιας αγάπης εμένα.

    Με ρωτάς με το επικριτικό σου δάκτυλο «Κάνετε εσείς δύο 10ευρα rarid επίσημα τέστ σε δομή την εβδομάδα στα πλαίσια του ευαγγελικού λόγου; Αν όχι, γιατί; Θα σας άρεσε να σας κουνούν το δάκτυλο και να σας λένε ανεύθυνο και αντίχριστο;»
    Σου απαντώ: γνωρίζοντας ότι και οι εμβολιασμένοι μπορούν να προσβληθούν και μιας και οι σχετικές ΚΥΑ το επιβάλουν κάνω κάθε εβδομάδα 2 rarid επίσημα τεστ. Επειδή είμαι ΑΜΙΣΘΟΣ αυτά δεν τα χρεώνεται η δομή το Ευγηρείο αλλά η τσέπη μου από ΑΓΑΠΗ σε αυτό που κάνω. Οι υπάλληλοι τα κάνουν δωρεάν. Εγώ όλους αυτούς τους μήνες μόνο σε ένα τεστ χρέωσα το Ίδρυμα όλα τα άλλα είναι από εμένα.
    Λυπάμαι που τα έγραψα. Περίμενα όλες αυτές τις ώρες κάποιος να με υπερασπισθεί επώνυμα εκ των υπευθύνων. Μπορεί να μην το είδαν ή και να μην τους νοιάζει . Άλλον κτυπούν.
    Ο Απόστολος Παύλος όταν τον κατηγόρησαν αναγκάστηκε να απολογηθεί γράφοντας για τα όσα είχε κάνει. Έτσι και εγώ σου επιστρέφω την κατηγορία, ζητώντας να μας γράψεις επώνυμα με ιδιότητα και διεύθυνση, τα δικά σου.
    Περιμένω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Επιλογή σου ήταν Ορφέα να μην το κάνεις. Το κράτος σου έδωσε την δυνατότητα εσύ επέλεξες να μην κάνεις. Είσαι υπεύθυνος για το ότι δεν υπάρχει ανοσία. Να πληρώσεις μα μην μιλάς.
    Κανένας δεν είπε τους ανεμβολίαστους αντίχριστους. Πολλοί ανεμβολίαστοι κατηγορούν εμάς με αυτή την ανεδαφική βλασφημία. Μην μιλάς σε παίρνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Σου χρωστάνε δεν χρωστάς σε κανένα. Μην πέφτεις τόσο χαμηλά να απολογηθείς για τις πράξεις σου στον καθένα ανώνυμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αγαπητέ Ορφέα, η γελοία και επικίνδυνη κυβέρνηση έχει διχάσει ανεπίτρεπτα τους Ελληνες, με αιχμή του δόρατος τον εμβολιασμό με τα συγκεκριμένα εμβόλια.
    Δεν προτίθεμαι να ασχοληθώ με το ζήτημα του κατά πόσον τα συγκεκριμένα εμβόλια πληρούν τις ουσιώδεις προΰποθέσεις της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας.
    Έχουν γραφεί πολλά, υπάρχουν και διεθνή ιατρικά περιοδικά στα οποία μπορεί να καταφύγει και εγκύψει κανείς, γιατί εάν περιορισθεί στα όσα λανσάρει η εγχώρια κρατική προπαγάνδα, θα διαμορφώσει μονόπλευρη άποψη.
    Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή έγκειται στο ότι οι εμβολιασμένοι, που μεταδίδουν το ίδιο με τους ανεμβολίαστους τον ιό και κάτι τέτοιο έχει αποδειχθεί πλέον από πλειάδα μελετών, εισέρχονται στα φαγάδικα και τις καφετέριες χωρίς τεστ, δεν τηρούν τα προστατευτικά μέτρα, διαθέτουν ψευδαίσθηση ασφαλείας και έχουν μετατραπεί σε δυνητικές πηγές μολύνσεως.
    Και το γελοίο κράτος αντί να τους υποχρεώσει σε τεστ 3 φορές την εβδομάδα, με ίδια έξοδα φυσικά, στοχοποιεί ακόμη και τώρα τους ανεμβολίαστους που κάνουν τεστ.
    Μιλάμε για σχιζοφρενική κατάσταση.
    Ειδικά στο θέμα του διχασμού, δεν είδα κανένα ιεράρχη από αυτούς που ξεμπρατσώνονται μπροστά στις κάμερες διαφημίζοντας τον εμβολιασμό τους (κατ άλλους παρακινώντας τους πιστούς δίκην πσιδινόμων και κηδεμόνων...) να διαμαρτύρεται για τον ανεπίτρεπτο και φασιστικό διαχωρισμό των πολιτών σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους και τη στοχοποίηση των δεύτερων.
    Η χώρα έχει πληρώσει ακριβά τους κατά καιρούς διχασμούς.
    Δεν έχει την πολυτέλεια για ακόμη ένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Μην πιανεις στο βρωμοστομα σου τα λογια του Κυρίου ρε άθλιε. Θα μας πεις οτι ειναι κ χρέος να κανουμε το εμβόλιο. Ποιον προστατεύεις ακριβώς;;;Κινητή βομβα εισαι που νοσεις κ μεταδίδεις οπως όλοι, το παιζεις κ ξερόλας. Κακομοίρη... Στην επόμενη δοση αντε σε υπόθετο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Προς 6:30 που γράφει για ανοσία:την είδαμε την "ανοσία" του εμβολίου...
    Προτού γράψεις ενημερώσου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Δεν υπάρχει δυστυχώς ισότιμη αντιμετώπιση των πολιτών από το Κράτος.
    Αφού το Κράτος χορηγεί το εμβόλιο δωρεάν σε όσους επιθυμούν να εμβολιαστούν, θα έπρεπε να χορηγή επίσης δωρεάν τα διάφορα tests, σε όσους δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν.
    Η επιβάρυνση των ανεμβολίαστων εργαζομένων με 80 ευρώ μηνιαίως έχει καθαρά τιμωρητική έννοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Κύριε Αναστάσιε, ονομάζομαι Χαράλαμπος Πετρουλέας κατοικώ στην Αθήνα και έχω μεγαλώσει σε ανάλογα περιβάλλοντα. Mε ξέρετε ως Ορφέα που κατά καιρούς έστειλα εδώ ποιήματα. Έχετε απόλυτο δίκαιο τα δηκτικά προσωπικά σχόλια πρέπει να φέρουν ονοματεπώνυμο.
    Πολύ καλά κάνατε και εμβολιαστήκατε, προφανώς και έχετε τους λόγους σας που το δημοσιεύετε.
    Δεν θα ασχολούμουν καθόλου (το όλο θέμα εμβολιασμένοι vs ανεμβολίαστοι προσωπικά με κουράζει και δεν πολυσυμμετέχω σε τέτοιες αντεγκλήσεις), ΕΑΝ έλειπε η θεολογική αναφορά στην τελευταία παράγραφο η οποία -ΑΝ κατάλαβα- λίγο πολύ καταλογίζει στους ανεμβολίαστους αδελφούς ευθέως έλλειψη ευαγγελικού πνεύματος και χριστιανικής αγάπης/φιλαλληλίας, θέση με την οποία διαφωνώ κάθετα για τους πρακτικούς λόγους που ανέπτυξα: Είναι τουλάχιστον οξύμωρο, στις παρούσες ρευστότατες συνθήκες, κάποιος να προβάλει ώς σημαία φιλευσπλαχνίας ένα υγειονομικό πρωτόκολλο που παράλληλα του επιτρέπει ( ως... ανταμοιβή) να κυκλοφορεί ελεύθερος παντού, άνευ ελέγχων την ίδια στιγμή που ο "άλλος" ο... μακράν του ευαγγελικού πνεύματος, χρεώνεται π.χ. ως φοιτητής το 1/4 του ενοικίου του για την προστασία του (ίδιου) συνόλου!
    Φυσικά και αγνοούσα το απολύτως ειδικό υγειονομικό πρωτόκολλο της εργασίας σας το ακριβές αντικείμενο της οποίας επίσης δεν γνώριζα-δεν είναι εμφανές στο κείμενο. Απάντησα λοιπόν με βάση τις υπόλοιπες ΚΥΑ που ισχύουν για το υπόλοιπο 99% εκεί έξω που κατά τα λεγόμενα σας "φαίνονται κατώτεροι των περιστάσεων" και είναι κομματάκι διαφορετικές.
    Περί "κούφιων λόγων". Ομολογώ πως είναι δυστυχώς συχνό φαινόμενο στον εκκλ. χώρο κάποιος να ανεμίζει το.. covid free πιστοποιητικό του επικαλούμενος -όπως και εσείς- τον χρυσό κανόνα, την ίδια στιγμή που δίπλα του, κάποιος με άλλην συνειδησιακή επιλογή όχι μόνον free δεν είναι, μα, ενδεχομένως και να του... κοστίζει πολύ περισσότερο η προστασία του αδελφού και εν τέλει η τελευταία ίσως να είναι και ουσιαστικότερη...
    Όντως το ιστολόγιο έχει έναν προσωπικό χαρακτήρα, και ορισμένες φορές δυσκολεύομαι να ξεχωρίσω πότε είναι απολύτως προσωπικό (όπως η δευτερολογία σας και οι διαφωτιστικές της προεκτάσεις) και πότε γενικό (όπως μου φάνηκε το αρχικό κείμενο που αντέδρασα και που είχε στοιχεία... λίβελου)


    Επί του προσωπικού, λοιπόν προφανώς και το επίτηδες δηκτικό μου ύφος ήταν απάντηση στα αρχικά δικά σας. Άλλωστε, όπως και να έχει, δεν απευθύνεστε σε συναδέλφους αλλά σε όλους (μας). Ε, λοιπόν δεν βλέπω μία τέτοια απόλυτη σύζευξη ευαγγελίου-εμβολιασμού, ειδικά για την συντριπτική πλειοψηφία που ελεύθερα ταξιδεύει, τρώει, διασκεδάζει και (πλέον και) ψωνίζει βάσει των ίδιων υγειονομικών πρωτοκόλλων των οποίων την χριστιανική βαρύτητα επικαλείστε. Μπορεί να μην επιβαρύνουν το ΕΣΥ αλλά τον αδελφό μία χαρά τον εκθέτουν σε κίνδυνο. Εάν τώρα θα θέλετε τα πρωτόκολλα να αλλάξουν στα πλαίσια του "χρυσού κανόνα" είναι άλλη κουβέντα...Δεν την έχω δεί να γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Δεν συμφωνώ με την επιθετική σας διάθεση κ. Ορφέα εναντίον του κ. Κωστόπουλου. Τον γνωρίζω από την περίοδο κατά την οποία ήμουν φοιτητής στην Πάτρα και τον είχα διευθυντή στο Οικοτροφείο. Εργαζόταν στο βιβλιοπωλείο της Ζωής και τον υπόλοιπο χρόνο του τον αφιέρωνε στην διοίκηση του Οικοτροφείου και στο να μας βοηθά στα προβλήματά μας. Για πολλούς μας υπήρξε ο σωστός καθοδηγός, και ο προσγειωμένος άνθρωπος. Παράλληλα θυμάμαι ότι κάθε σαββάτο απόγευμα έκανε ‘’χελιδόνια’’ και ‘’χαρούμενους αγωνιστές’’. Καθόταν στο εντευκτήριο των ‘’χελιδονιών’’ και τρέχοντας πήγαινε στον ραδιοσταθμό της Μητροπόλεως για να πραγματοποιήσει εκπομπή ιστορικού περιεχομένου. Θυμάμαι ότι ήταν ωριαία 8-9 μ.μ. και έτρεχε αμέσως μετά στο Οικοτροφείο να δειπνήσουμε και να γίνει μελέτη Αγίας Γραφής. Τις υποδείξεις του στα Ευαγγελικά ή Αποστολικά αναγνώσματα ακόμα θυμάμαι. Ακούραστος να μας δει στο γραφείο ξεχνώντας την κούραση από την εργασία του. Θα το πω και αυτό όταν έβλεπε ότι υπήρχε οικονομική δυσκολία μας έριχνε φακελάκια με χρήματα στο δωμάτιο. Βορειοηπειρώτης οικότροφος μου είχε εκμυστηρευτεί ότι ο κ. Κωστόπουλος χωρίς να του το πει (του το είπαν στο φροντιστήριο Στρατηγάκη) πλήρωνε τα αγγλικά του. Σας το ομολογώ κ. Ορφέα ότι τουλάχιστον για μένα στάθηκε στοργικός πατέρας τα έξι χρόνια που κάθισα στο Οικοτροφείο. Πάντα τον βλέπω με σεβασμό και διαβάζω το μπλοκ για να μου θυμίζει τα όμορφα χρόνια και για να ωφεληθώ. Έχω την εντύπωση ότι είναι δικαίωμά του στην προσωπική του ζωή να πράττει ότι αυτός νομίζει για ο συμφέρον τηε υγείας του. Και κάτι άλλο…. ως Καθηγητής Νοσηλευτικής μπορεί σε θέματα υγειονομικού ενδιαφέροντος να έχει γνώμη. Γνώμη έχουν οι μπακάληδες, οι καφετζήδες, οι ταξιτζήδες για να μην αναφερθώ και σε εκκλησιαστικούς που μόνο ο Μέγας Αγιασμός είναι το φάρμακο του δια πάσαν νόσον και δια πάσαν μαλακίαν του πιστού λαού. Για τους άπιστους άραγε τι είναι;;;
    θα παρακαλέσω τον κ. Κωστόπουλο για την δημοσίευση
    Μ. Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Υ.Γ.: Α, και ξέχασα επειδή θέλετε περγαμηνές προφανώς για την προστασία του συνόλου και εγώ όπως και πολλοί άλλοι θα ελέγχω τον εαυτό μου επί πληρωμή δύο φορές την εβδομάδα και θα συνεχίσω να προσέχω τηρώντας ΟΛΑ τα μέτρα σε ΚΑΘΕ χώρο, (μέτρα τα οποία πολλοί εμβολιασμένοι εσχάτως… επέλεξαν να αποχαιρετήσουν πανηγυρικά).
    Οι αδελφοί μου εμβολιασμένοι από την άλλη, μπορούν να κάνουν τα άνω τεστ δωρεάν όποτε θέλουν, αν και προσωπικά ελάχιστους ή κανέναν δεν γνωρίζω που όντως τα κάνουν.
    Σε ότι αφορά την «επικινδυνότητα» μου , έτσι και αλλιώς, οι δημόσιοι χώροι στους οποίους μπορώ πλέον να κινούμαι ελεύθερα ολοένα και λιγοστεύουν – δεν με πειράζει αν είναι για το καλό άλλων.
    Το εμβόλιο δεν το έκανα, χωρίς να έχω αρθρώσει ποτέ μισή κουβέντα εναντίον όσων το έκαναν έχοντας μάλιστα παροτρύνει και κάποιους με ειδικούς λόγους υγείας/ηλικίας να το κάνουν και παράλληλα έχοντας τσακωθεί με αδελφούς που βλέπουν … χαράγματα: Ανέχομαι τους άνω περιορισμούς, φυσικά χωρίς να γογγύζω για το καλό όλων.
    Δεν ανέχομαι απλά να με θεωρούν ασυνείδητο και «κακό Χριστιανό» εξαιτίας αυτού. όχι επειδή είμαι καλός Χριστιανός. Αλλά επειδή έχω στοιχειώδη κρίση.
    Χ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Μπράβο σου Ορφέα. Ειδικά τα τελευταία σχόλιά σας μας ανέπαυσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Όχι €10 αλλά €50 να δίνουν οι αρνητές και επικίνδυνοι άνθρωποι! Συνέλθετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Αγαπητέ κ. Ορφέα.
    Οφείλω να σας ζητήσω συγνώμη για την εν θερμώ απάντηση στο σχόλιό σας, διότι δεν είσθε άγνωστος στο Ιστολόγιο, και οι συνεργασίες σας ήταν τιμή για αυτό, και δι’ εμέ.
    Αυτές τις μέρες επέστρεψα από Κύπρο και έχω πολλές υποχρεώσεις, και ελάχιστο χρόνο. Η σκέψη μου δε με βοήθησε καθόλου στο ότι είσθε γνωστός, και όχι ανώνυμος.
    Ως προς το ζητούμενο, ορισμένες φορές πρέπει να χορεύεις όπως βαρούν τα όργανα, λέει το άσμα «εσύ βαράς τον ταμπουρά και εγώ χορεύω στον δικό σου τον σκοπό». Αφού επέλεξα να παραμείνω στο Ευγηρείο πρέπει να ακολουθήσω τα όσα με υποχρεώνουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Το ομολογώ ότι είμαι σκληρός, πρώτα προς εμένα και μετά στους άλλους, αλλά ενώ σε όλα τα παρόμοια Ιδρύματα της περιοχής υπήρξαν κρούσματα, και ορισμένα όχι με αίσιο τέλος. Στο Γηροκομείο το οποίο διευθύνω με την Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου -έως σήμερα- πήγαν όλα καλά. Προτιμώ να είμαι σκληρός από το να θέσω σε κίνδυνο άλλους.
    Ο χώρος δεν είναι κατάλληλος για περισσότερα παρακαλώ για την κατανόησή σας. Αν κάποτε βρεθούμε θα μπορέσω να σας εκθέσω τις απόψεις μου.
    Οι αδελφοί Κύπριοι χρησιμοποιούν την λέξη αντί του συγνώμη «απολογούμαι». Απολογούμαι και εγώ σε σας.
    Με τιμή
    Αναστάσιος Κωστόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας κατηγορούσα ποτέ για την στάση που υποδηλώνει η τίμια αφιλοκερδής διακονία σας για την οποία δεν γνωριζα πριν σπεύσω επίσης... θερμόαιμα να γράψω. Ούτε φυσικά απολογίες θέλω που δεν καταλαβαίνετε... ανώνυμα ψευδώνυμα- μάλλον εγώ απολογουμαι για αυτό. Σας εκτιμώ. Μάλλον εγώ ήμουν ο εξαρχής αγενής. Σας ζητώ συγνώμη.

      Διαγραφή
  39. Για την κατάσταση στην οποία είναι σήμερα η Ελλάδα την μοναδική ευθύνη την έχουν οι αρνητές του εμβολιασμού. Πρέπει να υπάρξουν περισσότερα περιοριστικά μέτρα. Δεν τους φταίμε τίποτα όλοι εμείς να μας κολλήσουν από την στραβοκεφαλιά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Οι Ανώνυμοι 9-39 και 1-49 θα πρέπει να ενημερωθούν ότι φορείς του ιού μπορεί να γίνουν όλοι, είτε εμβολιασμένοι είτε ανεμβολίαστοι.
    Απλώς οι εμβολιασμένοι έχουν λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν βαρειά κλινικά συμπτώματα, άν και αυτό δέν είναι απόλυτο, διότι ένα ποσοστό 10 - 12 % των νοσηλευομένων σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι εμβολιασμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή