Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021

Σεβαστέ μου π. Γεώργιε Χρ. Γούτσο

 

Σεβαστέ μου π. Γεώργιε Χρ. Γούτσο

Κατά τη σημερινή εορτή του αγίου Σπυρίδωνος οικονόμησε ο Κύριος από τα τίμια χέρια του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου να πραγματοποιηθεί και η εις Πρεσβύτερον χειροτονία σου.

Είχες την ιδιαίτερη ευλογία να γεννηθείς στα σπλάχνα μιας υποδειγματικής ιερατικής οικογένειας. Είσαι υιός του εκλεκτού πρωτοπρεσβυτέρου π. Χρήστου Γούτσου, επιστήμονα με τρία πτυχία, που ανάλωσε την ζωή του στην Κοντοβάζαινα της Γορτυνίας ως εφημέριος, και της σεμνής πρεσβυτέρας μητρός σου που αφιέρωσε την ζωή της στην «κατ΄οίκον Εκκλησία».

Έλαβες τα θεμέλια της πνευματικής ζωής στον Πύργο από τον σεβάσμιο Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Πατρών Αρχιμανδρίτη π. Σωτήριο Τσάφο που τροφοδότησε την Εκκλησία με καλούς κληρικούς.

Μετά πλησίασες ως Πνευματικό σου, όπου και έλαβες την συμμαρτυρία σου, τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Παναγιώτη Ρόδη σπουδαίο Θεολόγο και συγγραφέα, στου οποίου την πνευματική καθοδήγηση παραμένεις και παρέστη σήμερα στην χειροτονία σου.

Είχα και εγώ την τιμή και την ευλογία να σε έχω οικότροφο στο Οικοτροφείο της Χριστιανικής Εστίας Πατρών, όταν ήμουν διευθυντής, κατά την διάρκεια των Πανεπιστημιακών σου σπουδών. Ήσουν και παραμένεις χριστιανός καλλιεργημένος,  χαίρομαι με την εξέλιξή σου ως Πρεσβύτερος της Εκκλησίας. Σήμερα είχα την χαρά να δω και συνοικοτρόφους σου από διάφορα μέρη της Ελλάδας που ήλθαν να χαρούν στην χαρά σου.

Όλα τα χρόνια που είμαστε μαζί διέκρινα στο πρόσωπό σου.

Την αγάπη σου προς τον Κύριό μας Ιησού Χριστό.
Την καθαρότητα του βίου σου.
Την αφοσίωσή σου στην Εκκλησία.

Τον ένθεο ζήλο και την ακάματη εργατικότητά σου ως φοιτητής, ως πετυχημένος Κατηχητής και λαμπρός ιεροψάλτης..

Τρέφω σεβαστέ μου Πρεσβύτερε π. Γεώργιε  χρηστές ελπίδες για το πρόσωπό σου και την είσοδό σου στην ιερατική  οικογένεια.

Σήμερα εκλήθης από τον Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο, να λάβεις τον δεύτερο βαθμό της ιερωσύνης αυτόν του Πρεσβυτέρου με τη παρουσία του Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Η ελπίδα και η ολόθερμη ευχή μας είναι να φυλάξεις μέχρι τέλους την παρακαταθήκη που έλαβες καθαρή και αμόλυντη και να λειτουργήσεις ως γνήσιος και αφοσιωμένος λειτουργός της Εκκλησίας.

Μην επιτρέψεις ποτέ στην απογοήτευση και την αποθάρυνση να μαράνουν τον ζήλο σου, και να δηλητηριάσουν την ιερατική σου ψυχή. Πρότυπό σου ο πατέρας σου π. Χρήστος ο δυναμικός.

Στήριγμά σου ο ζων και αληθινός Θεός.
Πηγή δυνάμεως ἡ θερμή προσευχή σου.  
Καθημερινός σου αγώνας να μείνεις ταπεινός.

Να απολαμβάνεις πρώτα και πάνω από όλα την οικογένειά σου, με την εξαίρετη σύζυγό σου, και τα χαριτωμένα σου παιδιά.

Και η ιερατική σου ζωή και παρουσία να εκπέμπει ευλάβεια και σεμνότητα. Έτσι θα έλκεις τη χάρη του Θεού και θα κερδίζεις την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη των χριστιανών, των ενοριτών σου, αλλά και κάθε ανθρώπου καλής θελήσεως.

Άξιος!!!

Αναστάσιος Κωστόπουλος

5 σχόλια:

  1. Να ζήσεις και άξια να διακονείς την Εκκλησία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχος κληρικός καλλίφωνος τον θαύμαζα όταν έψελνε στο παρεκκλήσι της επισκοπής και τον άκουγα από τον λύχνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τον είχα κατηχητή στην Αγία Μαρίνα. Ανεπανάληπτος. Είναι άξιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τυχερή η ενορία που ως εφημέριο θα έχει τον π. Γεώργιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ἀγαπητέ μου π. Γεώργιε,
    Σοῦ εὔχομαι ἐγκαρδίως καλή καί καρποφόρα καί φωτισμένη καί ἁγιασμένη τήν διακονία σου στήν Ἐκκλησία μέ τήν Χάρη τοῦ Θεοῦ.
    Α Ξ Ι Ο Σ!
    Μέ πολλή ἀγάπη Χριστοῦ, εὐλόγησον!
    π. Νικόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή