Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

Όποιο κόμμα κι αν είναι στην εξουσία - Παναγιώτης Ασημακόπουλος


 Πράγματα που έχω ως τώρα καταλάβει λόγω της επικείμενης κηδείας του (τέως; έκπτωτου; αχ, άτιμη ιστορία, γιατί να μην είσαι αλλιώς και μάς βασανίζεις;) βασιλιά Κωνσταντίνου:

α) Όποιο κόμμα κι αν είναι στην εξουσία, πάντα στην Ελλάδα θα κυβερνάει το ΠΑΣΟΚ και το συμπλεγματικό κομμάτι της Αριστεράς.
β) Ψόφο(;;) στο Βασιλιά που όρκισε τη Χούντα από αυτούς που μανιωδώς ψηφίζουν αυτούς που έκαναν χρυσές δουλειές με τη Χούντα.
γ) Με τιμές αρχηγού κράτους και δημοσία δαπάνη (δοτική είναι αυτό για όσους νομίζουν ότι είναι λάθος οι τόνοι και η σύνταξη) πρέπει να θάβονται μόνο όσοι επιζητούν το συμφέρον της χώρας κι όχι το δικό τους (χαχαχα).
δ) Η Δημοκρατία μας κινδυνεύει από νοσταλγούς της Βασιλείας που σε συνεργασία με τάγματα Νεφελίμ ετοιμάζουν επίθεση με φλεγόμενες ρομφαίες πάνω σε ιπτάμενους μονόκερους.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Κυβέρνηση ζήτησε από την Εκκλησία εκτάκτως και μόνο για αυτή την Κυριακή να ακουστεί το "Ευλογημένη η Δημοκρατία του Πατρός και του Υιού και του αγίου Πνεύματος". Οι επόμενες ημέρες είναι δύσκολες!
Και μια πρόταση: Τη Δευτέρα που θα γίνει στο Τατόι το σύστριγκλο από όλους τους βασιλικούς οίκους της Ευρώπης να σκάσει μύτη μέσα από τα δέντρα ο Κούλης με αμπέχωνο, καπέλο Τσε και με πλακάτ που να γράφει "Έτσι @@@@@ τη μοναρχία"! Άντε με τους κουτόφραγκους!

Παναγιώτης Ασημακόπουλος


8 σχόλια:

  1. Το ΠαΣοΚ μας έφερε πολλές καταστροφές ο ΣυΡιΖα βρήκε το νερό στο αυλάκι και συνέχισε αλλά στο θέμα το βασιλικό όλη η ευθύνη είναι του εγωιστή Καραμανλή του πρεσβύτερου που μπροστά στο δικό του είδωλο δεν έβαζε κανένα άλλο. Δεν ζούσα το 1974 αλλά διαβάζω ότι στο δημοψήφισμα δεν επέτρεψε στον Κωνσταντίνο να είναι στην Ελλάδα και να περιοδεύσει. Γιατί άραγε; Αλλά μόνο τον άφησαν όπως γράφουν να απευθυνθεί στον λαό από τηλεοράσεως για λίγα λεπτά. Τα ίδια είναι και η Ν.Δ. του Καραμανλή του μέγα εγωιστή και σήμερα. Η δεξιά φοβάται την αριστερά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ εύστοχο το σχόλιο! Αλλά στην Ελλάδα, δυστυχώς, περισσεύει η υποκρισία (μία λέξη από τις χιλιάδες που προσφέραμε στον Δυτικό Πολιτισμό).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απλά τον εργαλειοποιουσαν για να υπηρετήσουν τον πολιτικό λαϊκισμό τους και το popolo τους άκουγε με ανοιχτό το στόμα.
    Ιφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στην Ελλάδα η Βασιλεία επέτρεφε πάντα επί κεντρωων κυβερνήσεων,ενώ την εκμεταλλευόταν και την εργαλειοποιούσε η δεξιά. Στην πορεία το πρόβλημα θα το έχει η εκκλησία. Σε μελλοντική αναθεώρηση του συντάγματος θα καθιερωθεί η ανεξιθρησκεία που ήδη εφαρμόζεται στην πράξη(το σύνταγμα δεν επιτρέπει πολιτικό όρκο και όμως εφαρμόζεται ενω ήταν υπο διαπραγμάτευση καιαν η ΠτΔ θα ορκιζόταν οτι θα προστατεύει την επικρατούσα θρησκεία). Με τον θάνατο του Κωνσταντίνου η εκκλησία έχασε και τυπικά τον φυσικό της σύμμαχο (Χαρα οι πολέμιοι των Βυζαντινών παραδόσεων...). Και αυτό γιατί η δεξιά ουδέποτε υπήρξε ειλικρινής προς τους θεσμούς (Θυμηθείτε τον Κ.Καραμανλή τον πρεσβύτερο ,που αποκάλεσε καρκίνωμα τον θεσμό που τον ανέδειξε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Aν δεν ξέρει (!!!) o αρθρογράφος τι ήταν μέχρι τη τελευτή του ο μακαρίτης ("τέως";... "έκπτωτος";... ), γιατί το κουράζει το θέμα;... (κι αν δεν ξέρει γιατί δεν ρωτά να μάθει, όχι πολυβασανίζοντας το θέμα ιστορικά/πολιτικά, κλπ, αλλά νέτα σκέτα: νομικά).

    Πατρινός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μια χαρά τα γράφεις.
    Μπράβο.
    Μακάρι να το διάβαζαν και οι 300 σημερινοί κρατικοδίαιτοι και όλοι οι συνταξιούχοι πολιτικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΚΚΕΛ: Πλημμύρα καθεστωτικής υποκρισίας για τον θάνατο του τέως βασιλιά

    Ακόμη μια φορά διχάστηκε ο Ελληνικός λαός σε αυτούς που είναι υπέρ του να γίνει η κηδεία του τέως (έκπτωτου) βασιλιά «δημοσία δαπάνη» ή όχι. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία Ν. 3065/2002 ο τέως δεν έχει κανένα νόμιμο δικαίωμα να ταφεί δημοσία δαπάνη μέχρι του ποσού των 3000€ που ορίζει ο νόμος. Αν το δούμε στενά νομικά.

    Το ΑΚΚΕΛ δεν θα σταθεί όμως σε αυτό αφού το Ελληνικό κράτος έχει κηδέψει «δημοσία δαπάνη» ένα σωρό "τενεκέδες" και λαμόγια πολιτικούς. Μέχρι και τον χουντικό Γκιζίκη κήδεψαν με τιμές προέδρου Δημοκρατίας, γιατί όρκισε τον Καραμανλή!

    Χρειάζεται να δουν καθαρά οι πολίτες πρώτα από όλα ότι οι καθεστωτικές «προσωπικότητες» παίζουν θέατρο δήθεν δημοκρατικών πεποιθήσεων χρησιμοποιώντας κάθε ευκαιρία όπως τώρα.

    Διώξαμε με δημοψήφισμα τους ξένους βασιλείς και κάναμε τί; Προεδρευόμενη δημοκρατία με επιβολή - διορισμό προέδρου της Δημοκρατίας από τον ξένο παράγοντα και όχι με εκλογές (και με εκλογές ακόμη ΝΔλοι, ΠΑΣΟΚοι, ΣΥΡΙΖΑίοι στην Ουάσιγκτον πηγαίνουν για «χρίσμα»), ενώ οι κυβερνήσεις δεν σέβονται και δεν τηρούν το αποτέλεσμα του πρόσφατου δημοψηφίσματος.

    Έφτιαξαν στην ουσία έναν νέο βασιλιά που δεν τον εκλεγεί ο Ελληνικός λαός αλλά τα συμφέροντα, ξένα και πολιτικά. Ο βασιλιάς απλά άλλαξε όνομα και έγινε πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ούτε θα μιλήσουμε για την κληρονομική διαδοχή, αφού οι μισοί Έλληνες πολιτικοί είναι άχρηστοι χαραμοφάικοι γόνοι. Όσο ο υψηλότερος θεσμός της χώρας δεν εκλέγεται από τον λαό, θα μας είναι απεχθές γεγονός, είτε λέγεται Κοκός, είτε Κατίνα.

    Δεν νοείται στην χώρα που γέννησε την δημοκρατία να έχουμε πρόεδρο της Δημοκρατίας που δεν εκλέγεται από τον λαό. Αλλά είπαμε εδώ είναι μια μπασταρδεμένη βασιλική δημοκρατία, παρακμιακής μπανανίας. Ο βασιλεύς πέθανε, ζήτω ο βασιλεύς (ή ο πρόεδρος αν προτιμάτε).

    Υπάρχουν όμως και άλλα που χρειάζεται να δουν καθαρά οι πολίτες. Το ένα είναι να διαχωρίσουμε το πρόσωπο του τέως βασιλιά από τον ξένο θεσμό της βασιλείας που επέβαλλαν στην Ελλάδα οι φονιάδες του Καποδίστρια, διότι έτσι ήρθε η γερμανοκρατική βασιλεία: ως αποτέλεσμα της δολοφονίας του Καποδίστρια.

    Ακούμε και διαβάζουμε σχετικά με συγκρίσεις μεταξύ του τέως βασιλιά και των μεταγενέστερων πολιτικών που κυβέρνησαν στις οποίες ο αποθανών παρουσιάζεται με πολύ περισσότερο εθνικό προσανατολισμό και δράση και προσήλωση στην Ορθοδοξία. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε λεπτομέρειες αλλά και όλα αυτά ισχύει το «ο Θεός και η ψυχή του». Ο Θεός ξέρει. Αυτό που δεν αλλάζει είναι ο αποθανών τέως βασιλιάς είναι ένας ακόμη στην σειρά διακυβέρνησης που επιβλήθηκε στην Ελλάδα στα μέσα του 19ου αιώνα μετά από την Επανάσταση του 21 και τη δολοφονία του Καποδίστρια.

    Ο θεσμός της βασιλείας στην Δύση κατασκευάστηκε μετά από τις βαρβαρικές γερμανικές επιδρομές στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία όταν οι ηγεσίες των βαρβαρικών φύλων διαπίστωσαν ότι οι κατακτημένες κοινωνίες είχαν υψηλό επίπεδο πολιτισμού, το οποίο οι ίδιοι δεν μπορούσα, να φτάσουν και κατασκεύασαν τον θεσμό της βασιλείας λόγω των συμπλεγμάτων κατωτερότητας που είχαν απέναντι στους λαούς των βυζαντινών περιοχών που κατέκτησαν. Όπως δηλαδή το Βατικανό μετά το Σχίσμα κατασκευάζει ιερωσύνη που δεν έχουν (και μεταλαμπάδευσε την κατασκευαστική πρακτική στην Ουκρανία όπου κύκλοι του Φαναρίου κατασκεύασαν ιερωσύνη σε σχισματικούς), έτσι και οι ηγεσίες των βαρβαρικών φύλων κατασκεύασαν αριστοκρατία και για αυτό άλλωστε όλοι οι βασιλικοί οίκοι έχουν σημείο αναφοράς την Γερμανία. Η δυτική βασιλεία ΔΕΝ έχει ελληνικότητα, ΔΕΝ σχετίζεται με την Ρωμηοσύνη, είναι ξένη επιβολή ελέγχου του λαού μας και ομοίως γίνεται σήμερα με τους Πρωθυπουργούς και Προέδρους. Ειδικά σήμερα που Πρόεδρος και Πρωθυπουργός είναι ... άστα να πάνε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ένα εξαιρετικό άρθρο που ξεκαθαρίζει τα πράγματα σχετικά με το δήθεν "επώνυμο" της Βασιλικής Οικογένειας.
    * Για την ιστορία, κατά τη διάρκεια του Εθνικού Διχασμού οι Βενιζελικοί προκειμένου να επιτεθούν στον Βασιλέα Κωνσταντίνο Α' , "κόλλησαν" στην Βασιλική Οικογένεια το περιβόητο Γκλύξμπουργκ
    https://www.royalchronicles.gr/glucksburg-and-the-greek-dynasty-2023/?fbclid=IwAR02S3DSnmYyVaa0p4pcWWrXHyzQe-Sxv3ze2bGVTQEqgIGuW3pm595emQI

    ΑπάντησηΔιαγραφή